הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באמצע חיטוב

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
אני בחיטוב כבר חודש. על א"ש גבוה (מוערך כ-30 בערך)
אני רואה הבדלים ממש קטנים סביר להניח אולי בגלל שזה דל פחמימה וזה פחות נוזלים, אני באמת לא בטוח אם ירדתי בא"ש..
שמתי לב רק לדבר אחד וזה שהשרירים מעט יותר בולטים..הכוונה היא שאני נראה כמו לפני חודש פשוט שאת השרירים רואים טיפה יותר. עם דגש על ממש טיפה.
זה הורדה בא"ש או עלייה בשריר?

אני כרגע צורך ביום מנוחה 1510 כשה-BMR הוא 1975 (לא חישבתי RMR)
בימי אימון 1900 כשה-BMR (כולל אימון) הוא בערך 2400.
שוקל 85
ביום יום אני מקפיד על כמות מספק של חלבון, בימי מנוחה לא יורד מה-85 גרם חלבון, בדרך כלל הרבה יותר. בימי אימון אני מגיע ל-120 ויותר.
מקפיד על עד 100 גרם פחמימה ביום, כשלרוב יוצא לי לאכול באזור ה-50.
הבנתי שאחרי תקופה מסוימת של חיטוב חילוף החומרים יורד וצריך להוריד עוד קלוריות, האם להוריד עוד קלוריות? פשוט יש לי דרך ארוכה במילא ואני לא רוצה להיתקע.

תעלה תמונות אם יש לך - לפני תחילת החיטוב ועכשיו.
אם אתה על 30% שומן, יש לך דרך ארוכה לחיטוב (אומר לך מניסיון אישי), ולא חושב שכבר תפריט דל פחמימה כדאי לך.
אתה צריך לאכול פי 2 חלבון לכל קילו מ"ג, ולא רק 85 גרם (או יותר) תחשב כמה ותתכנס לכמות הזו. שומן פי 1 לכל קילו, היתר פחמימה לפי הגרעון שתבחר.

• פותח/ת השרשור
אם אתה על 30% שומן, יש לך דרך ארוכה לחיטוב (אומר לך מניסיון אישי), ולא חושב שכבר תפריט דל פחמימה כדאי לך.
אתה צריך לאכול פי 2 חלבון לכל קילו מ"ג, ולא רק 85 גרם (או יותר) תחשב כמה ותתכנס לכמות הזו. שומן פי 1 לכל קילו, היתר פחמימה לפי הגרעון שתבחר.
אני תכף אעלה תמונה, יש לי מלפני ההתחלה אני צריך לצלם עכשיו
אני אעלה מעכשיו, ההבדל ממש מינורי שקשה לראות במצב רפוי..אפשרי אבל קשה
אני לא מתאמן משקולות, אלא משקל גוף (שכיבות סמיכה, צר רחב, סקוואט, וכו') וזה מכיוון שזה עדיין עובד עלי, באחוז שומן שלי זה בהחלט עובד עלי והעובדה לזה היא שנורא קשה לי לעשות את זה..(אבל לוקח בחשבון שבעתיד הלא רחוק צריך חד"כ)
לגבי חלבון, בימי מנוחה אפשר להעריך שאני אוכל בממוצע כ-100 גרם חלבון. לפעמים גם 120 ויותר, אבל מתחת ל-85 אני לא יורד ולא יצא לי להתקרב...אני לא מחשב במדויק אלא בהערכה גסה.
ימי אימון אני אוכל פי 2 חלבון ממשקל גוף, כלומר 160 גרם בערך, אבל לפעמים יוצא לי פחות אבל מה שחשוב כאן זה שאני לא יורד מה-120 בערך.. זה עדיין לא פי 2, אלא יותר לכיוון 1.5 אבל זה לא פוגע בחידוש השריר בצורה מורגשת (או שאני טועה? תקן אותי)
יש לציין שאני מקפיד לאכול שומן מבשר ביצים ואגוזים כל עוד זה נכנס לי בערכים.
לגבי פחמימות, בשבוע הראשון כשהתחלתי להוריד בפחמימות והגבלתי את עצמי ל-150 הרגשתי זוועה.
בשבוע השני הגבלתי ל-100 וכבר הייתי בסדר גמור.
מפה לשם אני אוכל בערך 50 גרם פחמימות ביום וגם זה משיבולת שועל או חלב או אבקת חלבון, מרגיש נהדר ושוקל לאמץ את זה כדרך חיים.

עוד איזה רבע שעה אשלח תמונות
לא בטוח אם פשוט לא ירדתי כלום, או שסתם זה שהתמונה הזאת אחרי האוכל גרמו לי להראות ככה
לפני:
12079275_883617925059674_23919279815146887_n.jpg
12108794_883617961726337_3365432553831811500_n.jpg

אחרי חודש חיטוב בערך -

10472674_898196790268454_6921320934171075524_n.jpg
12241624_898196753601791_7194511131016819753_n.jpg

אני לא רואה הבדל אפילו להפך נראה כאילו הבטן גדלה.
מה שכן, כשאני מכווץ את הגוף או סתם אני בפאמפ אחרי אימון אני רואה הרבה יותר מפעם כאילו השרירים בולטים יותר

תרגילי משקל גוף לא יקדמו אותך הרבה, אם בכלל
אין מנוס - חדר כושר זה הצעד הראשון שאתה צריך לבצע
מעבר לכך, אם לשפוט לפי התמונות, באמת אין ממש התקדמות.
אולי אתה עושה משהו לא נכון, ולדעתי זה בתזונה.

לדעתי זה הכל מהכל.
הוא צריך לקחת את עצמו בידיים להתאמן בחדר כושר להתחיל לקרוא ולבנות תפריט תקין.
בהצלחה! ואתה מוזמן לשאול כל דבר. 😃

• פותח/ת השרשור
מבחינת תזונה אני בספק אם אני עושה משהו לא נכון..זה דווקא אני הכי מקפיד.
לגבי חדר כושר, אני שוקל את האפשרות..העניין הוא שאין לי זמן + כסף + חדר כושר קרוב.
ואני מסתמך בינתיים על משקל גוף מכיוון שזה עדיין קשה לי (שכיבות סמיכה קשות לי בינתיים לדוגמה בלי משקל, כנל סקוואט)
חד"כ באמת יהיה יעיל יותר כרגע?

לדעתי זה הכל מהכל.
הוא צריך לקחת את עצמו בידיים להתאמן בחדר כושר להתחיל לקרוא ולבנות תפריט תקין.
בהצלחה! ואתה מוזמן לשאול כל דבר. 😃
תפריט יש לי גם תכנית אימונים יש רק חדר כושר אין.
שוב אני כותב שהסתמכתי על כך שקשה לי לעשות סקוואט ושכיבות סמיכה בלי משקל. אם קשה לי בלי משקל איך אני אמור להוסיף 40 קילו מעלי לסקוואט לדוגמה?

אני מנסה להבין מה אני עושה לא נכון.

תפריט יש לי גם
שעבר אישור של מישהו? (ומי?)
שוב אני כותב שהסתמכתי על כך שקשה לי לעשות סקוואט ושכיבות סמיכה בלי משקל.
שכיבות שמיכה הגיוני,אבל סקוואט בלי משקל? איך בדיוק? אתה לא יכול להתכופף?
טכניקה? אני לא מבין מה אתה עושה בסקוואט. אתה עושה פשוט תנועה של סקוואט בלי משקל?

מבחינת תזונה אני בספק אם אני עושה משהו לא נכון..זה דווקא אני הכי מקפיד.
לגבי חדר כושר, אני שוקל את האפשרות..העניין הוא שאין לי זמן + כסף + חדר כושר קרוב.
ואני מסתמך בינתיים על משקל גוף מכיוון שזה עדיין קשה לי (שכיבות סמיכה קשות לי בינתיים לדוגמה בלי משקל, כנל סקוואט)
חד"כ באמת יהיה יעיל יותר כרגע?

תפריט יש לי גם תכנית אימונים יש רק חדר כושר אין.
שוב אני כותב שהסתמכתי על כך שקשה לי לעשות סקוואט ושכיבות סמיכה בלי משקל. אם קשה לי בלי משקל איך אני אמור להוסיף 40 קילו מעלי לסקוואט לדוגמה?

חדר כושר יעשה הבדל ענק
תרגילי משקך גוף אולי, על הנייר, בהתחלה, מדגדגים משהו.
אחר כך זה סתם הופך ללא יעיל, ואין איך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
שעבר אישור של מישהו? (ומי?)

שכיבות שמיכה הגיוני,אבל סקוואט בלי משקל? איך בדיוק? אתה לא יכול להתכופף?

טכניקה? אני לא מבין מה אתה עושה בסקוואט. אתה עושה פשוט תנועה של סקוואט בלי משקל?
כן, סקוואט בלי משקל, זה דווקא דבר מאוד נפוץ.
זה קשה לי כשאני עובר את ה-10 חזרות ברצף.
וכן יש פה טכניקה.
תפריט עבר אישור של המורה ספורט שלי (שיודע דבר או שניים) + דיאטנית + המאמן שלי באומנויות לחימה (שמפתח גוף גם)
התפריט בסדר גמור, אני במאזן שלילי קבוע עם כמות יפה של שומן וחלבון.
למען האמת התפריט לא ממש מוגבל הכוונה כתוב לבוקר 35 גרם אגוזים + כוס חלב\3 כפות קוטג' ואבוקדו..אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון בגדול מותר לי לאכול כל מה שמכיל שומן מהסוג הטוב וחלבון כל עוד נכנס בערכים הסופיים.

חדר כושר יעשה הבדל ענק
תרגילי משקך גוף אולי, על הנייר, בהתחלה, מדגדגים משהו.
אחר כך זה סתם הופך ללא יעיל, ואין איך להתקדם.
אוקיי, אם ככה.
יש לי חדר כושר בשם פרופיט ליד הבית, כדאי לעשות מנוי? נחשב לאיכותי?

דרך אגב מאיפה אני מתחיל שמה? למי פונה שם בשביל תוכנית מותאמת אישית בלי שישחטו לי את הכיס שבמילא אין בו כסף..?

כן, סקוואט בלי משקל, זה דווקא דבר מאוד נפוץ.
זה קשה לי כשאני עובר את ה-10 חזרות ברצף.
וכן יש פה טכניקה.
תפריט עבר אישור של המורה ספורט שלי (שיודע דבר או שניים) + דיאטנית + המאמן שלי באומנויות לחימה (שמפתח גוף גם)
התפריט בסדר גמור, אני במאזן שלילי קבוע עם כמות יפה של שומן וחלבון.
למען האמת התפריט לא ממש מוגבל הכוונה כתוב לבוקר 35 גרם אגוזים + כוס חלב\3 כפות קוטג' ואבוקדו..אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון בגדול מותר לי לאכול כל מה שמכיל שומן מהסוג הטוב וחלבון כל עוד נכנס בערכים הסופיים.

אוקיי, אם ככה.
יש לי חדר כושר בשם פרופיט ליד הבית, כדאי לעשות מנוי? נחשב לאיכותי?

דרך אגב מאיפה אני מתחיל שמה? למי פונה שם בשביל תוכנית מותאמת אישית בלי שישחטו לי את הכיס שבמילא אין בו כסף..?
פרופיט זו רשת די טובה של מכוני כושר
הם זולים יחסית לשאר, והמה גם שדי מאובזרים, נוחים ונעימים
לגבי תוכנית אימונים (ולא רק) - תתחיל מקריאת המאמרים בפורטל כאן באתר. הם נוגעים לכל תחום שרק תרצה לחשוב (תראה שתוך רגע אתה תחליף את ההישענות שלך בידע על המורה לפורט ש"מבין דבר או שניים"). פשוט תבין ותדע לבד בעצמך, מה טוב מזה?
תוכל לחזר ולפתוח אשכול ולהתייעץ לגבי תוכנית האימונים יתר המרכיבים (תזונה, ועוד)

• פותח/ת השרשור
פרופיט זו רשת די טובה של מכוני כושר
הם זולים יחסית לשאר, והמה גם שדי מאובזרים, נוחים ונעימים
לגבי תוכנית אימונים (ולא רק) - תתחיל מקריאת המאמרים בפורטל כאן באתר. הם נוגעים לכל תחום שרק תרצה לחשוב (תראה שתוך רגע אתה תחליף את ההישענות שלך בידע על המורה לפורט ש"מבין דבר או שניים"). פשוט תבין ותדע לבד בעצמך, מה טוב מזה?
תוכל לחזר ולפתוח אשכול ולהתייעץ לגבי תוכנית האימונים יתר המרכיבים (תזונה, ועוד)
מבחינת תזונה הכל בסדר אחי, כן מורים לספורט הם לא נשמעים אנשים מבינים במיוחד אבל הוא מקרה מיוחד. מעבר לזה שהוא מבין דבר או שניים הוא מפתח גוף בעצמו..בנוסף לזה קראתי מלא מחקרים שמשה פרסם ומלא כתבות והשכלתי בנושא התזונה המון. מבחינת תזונה אפשר לסמן V באופן בטוח. ועברתי לא מזמן בדיקת דם במיוחד כדי לראות שהכל תקין והכל תקין לחלוטין למעט ויטמין D שכרגע בטיפול..מה שאומר שהבעיה היא בפעילות הגופנית שלי ולא בתזונה.
אני בטוח שהוא מבין יותר מ-90% מהמדריכים בחדרי כושר, ואת זה אני אומר על סמך זה שאחותי מדריכה בחדר כושר, בזמן שהיא אומרת בקולי קולות שסקוואט הורס את הגב ולא ללכת לחדר כושר כי משקולות פוגעות בגדילה 😣
בכל מקרה אני כנראה ארשם לפרופיט, בקרוב אעבור על כל הלינקייה.
כמה שאלות -
1. למי פונים בשביל שילמד לעשות טכניקה בכל התרגילים למינהם? למדריכים שם?
2. בכנות תענה לי אבל, לא צוחקים על אנשים שמנים שמתאמנים?
3. 3 אימוני משקולות בשבוע, כמובן שלפי תוכנית והכל, תוך כדי שמירה על מאזן קלורי שלילי קל כמו שעשיתי עד עכשיו - יביא תוצאות יותר טובות?

אני לא אשקר שעד עכשיו רק עם משקל גוף ואומנויות לחימה הכושר שלי ממש השתפר..אבל בספק אם ירדתי באחוז שומן. רק דבר אחר יש לציין וזה כשאני מכווץ שרירים אני רואה יותר שרירים ובכללי גם יותר ביטחון עצמי ומרגיש טוב יותר. מקווה שמשקולות יקדמו את הנושא.

מבחינת תזונה הכל בסדר אחי, כן מורים לספורט הם לא נשמעים אנשים מבינים במיוחד אבל הוא מקרה מיוחד. מעבר לזה שהוא מבין דבר או שניים הוא מפתח גוף בעצמו..בנוסף לזה קראתי מלא מחקרים שמשה פרסם ומלא כתבות והשכלתי בנושא התזונה המון. מבחינת תזונה אפשר לסמן V באופן בטוח. ועברתי לא מזמן בדיקת דם במיוחד כדי לראות שהכל תקין והכל תקין לחלוטין למעט ויטמין D שכרגע בטיפול..מה שאומר שהבעיה היא בפעילות הגופנית שלי ולא בתזונה.
אני בטוח שהוא מבין יותר מ-90% מהמדריכים בחדרי כושר, ואת זה אני אומר על סמך זה שאחותי מדריכה בחדר כושר, בזמן שהיא אומרת בקולי קולות שסקוואט הורס את הגב ולא ללכת לחדר כושר כי משקולות פוגעות בגדילה 😣
בכל מקרה אני כנראה ארשם לפרופיט, בקרוב אעבור על כל הלינקייה.
כמה שאלות -
1. למי פונים בשביל שילמד לעשות טכניקה בכל התרגילים למינהם? למדריכים שם?
2. בכנות תענה לי אבל, לא צוחקים על אנשים שמנים שמתאמנים?
3. 3 אימוני משקולות בשבוע, כמובן שלפי תוכנית והכל, תוך כדי שמירה על מאזן קלורי שלילי קל כמו שעשיתי עד עכשיו - יביא תוצאות יותר טובות?

אני לא אשקר שעד עכשיו רק עם משקל גוף ואומנויות לחימה הכושר שלי ממש השתפר..אבל בספק אם ירדתי באחוז שומן. רק דבר אחר יש לציין וזה כשאני מכווץ שרירים אני רואה יותר שרירים ובכללי גם יותר ביטחון עצמי ומרגיש טוב יותר. מקווה שמשקולות יקדמו את הנושא.
1. תוכל לפנות לאחר המאמנים שם. כנראה, חלקם יבינו יותר וחלקם פחות. מה שתוכל לעשות כדי "למזער נזקים", זה לצלם סרטוני טכניקה שלך בתרגילי הבסיס לפחות (סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מתח, חתירה בעמידה) ולהעלות לפורום כדי לקבל חוות דעת. בדרך הזו תוכל להתקדם בטכניקהף ולא תמיד להיות תלוי במדריך.
2. מי שעושה את זה כנראה והחיים שלו ממש עלובים. לא אמור להפריע לך לעבר המטרה
3. בהחלט. למתאמן מתחיל (ואתה כזה) פוטנציאל ההתקדמות (גם אם מדובר בחיטוב) הגדול ביותר.

• פותח/ת השרשור
1. תוכל לפנות לאחר המאמנים שם. כנראה, חלקם יבינו יותר וחלקם פחות. מה שתוכל לעשות כדי "למזער נזקים", זה לצלם סרטוני טכניקה שלך בתרגילי הבסיס לפחות (סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מתח, חתירה בעמידה) ולהעלות לפורום כדי לקבל חוות דעת. בדרך הזו תוכל להתקדם בטכניקהף ולא תמיד להיות תלוי במדריך.
2. מי שעושה את זה כנראה והחיים שלו ממש עלובים. לא אמור להפריע לך לעבר המטרה
3. בהחלט. למתאמן מתחיל (ואתה כזה) פוטנציאל ההתקדמות (גם אם מדובר בחיטוב) הגדול ביותר.
שבוע הבא כנראה אתחיל בחדר כושר ואצלם סרטוני טכניקה והכל בתקווה שהפעם החיטוב ילך כמו שצריך.
תודה על הכל!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית