הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגרות במתמטיקה

אני ביוד
ולמה בטכניון מקבלים פחות נקודות אם אני מרחיב מחשבים ולא פיזיקה או כימיה?
אוף נזכרתי שבשני מבחן במתמטיקה וחמישי ביולוגיה qq
נו מה אתה לחוץ? תעלה לכאן שאלות למבחנים אם יש לך ;)

מקצוע תיאורטי לחלוטין שלא לומדים בו כלום בפועל ורק משננים חומר כמו בהיסטוריה.😍
TAKE THAT BACK.
כאשר אתה משלב בתוך הביולוגיה את הכימיה - מדובר בשילוב מנצח.
בקיצור @ZzZeus - אל חשש מהמבחנים. תבין שבאונ' הרבה יותר קשה. (ותפציץ בשאלות)

TAKE THAT BACK.
כאשר אתה משלב בתוך הביולוגיה את הכימיה - מדובר בשילוב מנצח.
בקיצור @ZzZeus - אל חשש מהמבחנים. תבין שבאונ' הרבה יותר קשה. (ותפציץ בשאלות)
כן,ממש.
אני רואה את התלמידים שלומדים איתי כימיה וגם ביולוגיה ,המורה שואלת שאלה לתלמידי הביולוגיה שמתקשרת לחומר בכימיה ואין להם מושג בגרוש מה היא רוצה.
חומר בביולוגיה זה נטו כמו א,ב,ג,ד בלי שום הסבר מעבר למה קורה למה .
ולא,הם לא טיפשים רובם יושבים על ציונים 90+.

כן,ממש.
אני רואה את התלמידים שלומדים איתי כימיה וגם ביולוגיה ,המורה שואלת שאלה לתלמידי הביולוגיה שמתקשרת לחומר בכימיה ואין להם מושג בגרוש מה היא רוצה.
אני יודעת שהרחבתי את שניהם (צודק, היו איתי בביולוגיה אנשים שלא ידעו הרכב מולקולרי של מים 😳) ואם נכנסים לעומק של נושאי הביולוגיה ומבינים מה התהליך הכימי מאחורי כל ה"היסטוריה" - פשוט חוויה.
אבל עזוב שטויות, שנינו אוהבי כימיה לא? יש כאלו שחורשים על עוד נושאים.

כן,ממש.
נו ו?
ובפיזיקה זה לזכור 10 נוסחאות ופשוט לדעת באיזו נוסחא צריך להשתמש לכל מקרה...

כל דבר ברמה התיכונית הוא פחות או יותר שטות של שינון ותרגול בעיקר וגם אנחנו נסתכל על זה ככה בהמשך ונצחק...

כן,ממש.
גם כימיה זה ככה 🤦‍♂️

נו ו?
ובפיזיקה זה לזכור 10 נוסחאות ופשוט לדעת באיזו נוסחא צריך להשתמש לכל מקרה...

כל דבר ברמה התיכונית הוא פחות או יותר שטות של שינון ותרגול בעיקר וגם אנחנו נסתכל על זה ככה בהמשך ונצחק...
לא,זה ממש לא אותו הדבר.
יש הבדל בין למידה של נוסחאות וצורת חשיבה מסויימת שימוש שלה בפועל בווריאציות שונות AKA פתירת תרגיל במתמטיקה .
לעומת זאת בהיסטוריה אתה פשוט לומד X Y Z בבית וכותב את אותו הדבר מילה במילה בבחינה. המטרה שלך במקצוע הראשון הוא להבין את הרעיון ובמקצוע השני נטו לדעת חומר בלי שום דבר מעבר. לעשות copy paste הכי טוב שאתה יכול.
גם כימיה זה ככה 🤦‍♂️
לא נכון,לא כל החומר שאנחנו לומדים זה אחד לאחד העתק הדבק. (נכון,חלק מהחומר זה באמת העתק הדבק כמו "קשרי מימן" הידועים לשמם.)
וגם אנחנו נסתכל על זה ככה בהמשך ונצחק...
בזה אין ספק. 😃

לא,זה ממש לא אותו הדבר.
יש הבדל בין למידה של נוסחאות וצורת חשיבה מסויימת שימוש שלה בפועל בווריאציות שונות AKA פתירת תרגיל במתמטיקה .
לעומת זאת בהיסטוריה אתה פשוט לומד X Y Z בבית וכותב את אותו הדבר מילה במילה בבחינה. המטרה שלך במקצוע הראשון הוא להבין את הרעיון ובמקצוע השני נטו לדעת חומר בלי שום דבר מעבר. לעשות copy paste הכי טוב שאתה יכול.

לא נכון,לא כל החומר שאנחנו לומדים זה אחד לאחד העתק הדבק. (נכון,חלק מהחומר זה באמת העתק הדבק כמו "קשרי מימן" הידועים לשמם.)

בזה אין ספק. 😃
כמעט הכל.. 90% מהדברים אנחנו לא באמת מבינים לעומק אלא תשובה של המורה "ככה זה".

לא,זה ממש לא אותו הדבר.
1. אתה אולי חושב ככה אבל "אצלנו" אתה בתכלס פותר אלפי תרגילים עד הבגרות ואז כשאתה ניצב בבגרות מול שאלה באותו הנושא עם נתונים מסוימים אתה פשוט יודע איך לפתור אותה... אין פה שום חשיבה (חוץ מזה שמלכתחילה צריך להבין קצת).
2. אתה בביולוגיה בכלל שאתה אומר דבר כזה? זה נכון שאפשר לשנן אבל אם אתה מבין (ויש מה להבין) את החומר מלכתחילה אתה לא צריך ללמוד אפילו דקה אחת בבית ואפילו לא לקרוא שורה אחת מהמחברת (אם אתה בכלל כותב באחת כזאת).

1. אתה אולי חושב ככה אבל "אצלנו" אתה בתכלס פותר אלפי תרגילים עד הבגרות ואז כשאתה ניצב בבגרות מול שאלה באותו הנושא עם נתונים מסוימים אתה פשוט יודע איך לפתור אותה... אין פה שום חשיבה (חוץ מזה שמלכתחילה צריך להבין קצת).
2. אתה בביולוגיה בכלל שאתה אומר דבר כזה? זה נכון שאפשר לשנן אבל אם אתה מבין (ויש מה להבין) את החומר מלכתחילה אתה לא צריך ללמוד אפילו דקה אחת בבית ואפילו לא לקרוא שורה אחת מהמחברת (אם אתה בכלל כותב באחת כזאת).
מתי אפילו לא בביולוגיה חח הוא זיין שכל

לא,אני לא בביולוגיה.
אבל אני יודע איך אנשים לומדים לבחינה,אני מכיר מספיק.
הם פשוט יושבים בבית ונטו קוראים חומר.
זאת שיטה,אבל לא היחידה.
או שאתה מבין את החומר מספיק טוב כדי לעשות כמה תרגילים וסיימת או שאתה חורש את כל התרגילים הקיימים כדי לא להתקל בשום דבר שדורש מינימום חשיבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית