הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגרות במתמטיקה

לא,זה ממש לא אותו הדבר.
יש הבדל בין למידה של נוסחאות וצורת חשיבה מסויימת שימוש שלה בפועל בווריאציות שונות AKA פתירת תרגיל במתמטיקה .
לעומת זאת בהיסטוריה אתה פשוט לומד X Y Z בבית וכותב את אותו הדבר מילה במילה בבחינה. המטרה שלך במקצוע הראשון הוא להבין את הרעיון ובמקצוע השני נטו לדעת חומר בלי שום דבר מעבר. לעשות copy paste הכי טוב שאתה יכול.

לא נכון,לא כל החומר שאנחנו לומדים זה אחד לאחד העתק הדבק. (נכון,חלק מהחומר זה באמת העתק הדבק כמו "קשרי מימן" הידועים לשמם.)

בזה אין ספק. 😃
מתי די לזיין תשכל

לא,אני לא בביולוגיה.
אבל אני יודע איך אנשים לומדים לבחינה,אני מכיר מספיק.
הם פשוט יושבים בבית ונטו קוראים חומר.

זאת שיטה,אבל לא היחידה.
או שאתה מבין את החומר מספיק טוב כדי לעשות כמה תרגילים וסיימת או שאתה חורש את כל התרגילים הקיימים כדי לא להתקל בשום דבר שדורש מינימום חשיבה.
אז אם אתה לא בביולוגיה אל תגיד סתם , ולי יש חברים בפיזיקה גם שם אין למידה...

אין פה יותר מדי להבין במתמטיקה

נו באמת מי ש"מבין" באמת כמוך אמור להבין מזה שסדרה הנדסית לדוג' זה 2,4,8,16 את הכל
שזה נוסחת איבר כללי, נוסחת סכום ובכללי הכל
ומכל האקסיומות לדעת לפתור תרגילים בגיאומטריה בלי ללמוד משפטים בכיתה ועל כל משפט לעשות 200 תרגילים...

זה נטו חרישה, מישהו שנכשל ב-3 יחידות (משימה מספיק קשה בפני עצמה..) ופתאום מחליט לחרוש יכול למצוא את עצמו עם מספיק חרישה על 80 ב-5... (מכיר כאלה.)

נו באמת מי ש"מבין" באמת כמוך אמור להבין מזה שסדרה הנדסית לדוג' זה 2,4,8,16 את הכל
ומכל האקסיומות לדעת לפתור תרגילים בגיאומטריה בלי ללמוד משפטים בכיתה ועל כל משפט לעשות 200 תרגילים...

זה נטו חרישה, מישהו שנכשל ב-3 יחידות (משימה מספיק קשה בפני עצמה..) ופתאום מחליט לחרוש יכול למצוא את עצמו עם מספיק חרישה על 80 ב-5... (מכיר כאלה.)
צודק. 🙃

מתמטיקה בתיכון זה משעמם, מלמדים חרא.

לא חושב שיש טעם לעשות 5 יחידות אלא אם זה פשוט יותר כיף לך מ4 או שאתה צריך את זה בשביל להתקבל לאוניברסיטה ( יהיה קשה להתקבל לרפואה נגיד בלי 5 יחידות).

נטו חרישה? לא מסכים.
קודם כל זה שאתה מביא דוגמה אחת לא מעידה על הכלל.
האם הוא הוציא 80 בבגרות הסופית?

מתמטיקה בתיכון זה משעמם, מלמדים חרא.

לא חושב שיש טעם לעשות 5 יחידות אלא אם זה פשוט יותר כיף לך מ4 או שאתה צריך את זה בשביל להתקבל לאוניברסיטה ( יהיה קשה להתקבל לרפואה נגיד בלי 5 יחידות).

חולק עלייך,
אט אט יש שינויים במערכת הבונוסים למקצועות של 5 יחידות ולא רק בהקשר של רפואה.
בתקופת התיכון תנסה לתת את הכי טוב שלך, זה יעזור לך הרבה בהמשך.(מניסיון).

נערך לאחרונה:
למה לדעתך מוכיחים משפטים במתמטיקה?
סוג של ״הידעת״ כזה, לא תמיד עושים את זה בדרך כלל המורה שואלת את הכיתה אם יש לה כוח בכלל...
או שהתכוונת בכללי ולא בבית ספר ואז זה בשביל להשתמש בזה כדי ״לחפור״ עמוק יותר במתמטיקה? / להקל על אנשים שמשתמשים בזה בתחומם?
אתה זה שלומד/למד את זה אז אולי תספר לנו בדיוק למה 🍿

ואחרי כול השיחה היפה שהלכה פה
אני בכיתה י"א ומגביר פיזיקה זאת אומרת המחזור הראשון שנדפק מאת הרב שי פירון - עושים בגרות אחת בסוף י"ב (!)
אין מועדי ב' וכאלה אז אם נכשלת או בא לך לשפר - על חשבונך.
מעבדה נראלי גם בי"ב.

• פותח/ת השרשור
לנו המורה בביולוגיה אמרה שרק ללמוד את החומר העתק הדבק זה לא טוב כי בבגרויות יש שאלות שאתה צריך להבין על מה מדובר ואז לקשר את זה.
מי שעושה בגרות בפיזיקה עושה ניסוי באמצע הכיתה??
ולמה קורה לי שאני יכול לשבת 5 דקות על תרגיל מסויים בגיאומטריה אני לא מצליח כלום אני הולך לשתות מים פתאום הכל מסתדר לי ואני מצליח?זה קרה לי כמה פעמים
יש שאלה אחת שאני עדין לא הצלחתי אני אעלה אותה.
ומישהו מהמשפחה שאל אותי אם הוא רוצה שהוא יוכיח לי את המשוואה ריבועית אבל אז הוא נרדם אז למה הוא התכוון?
השני,אם אפשר

קבצים מצורפים

• image.jpeg
    image.jpeg
    KB 40.9 · צפיות: 93
אין פה יותר מידי אופציות. הכמות של החומר של 806 גדול בהרבה מהחומר ל807 אז הגיוני שזה יהיה שנתיים למידה ואז הגשה בי"א ואת ה807 בי"ב.
ואני חושב שאם הוא היה במואץ הוא היה מציין זאת.
למדתי לזה חודשיים וחצי ולשני חודשיים וחצי בקורס מתמטיקה.. החומר לא קשה(חוץ מהטריגו אולי) ב806 לעומת ה807 שיותר קשה אז זה מתקזז

למדתי לזה חודשיים וחצי ולשני חודשיים וחצי בקורס מתמטיקה.. החומר לא קשה(חוץ מהטריגו אולי) ב806 לעומת ה807 שיותר קשה אז זה מתקזז
ברור לך שקורס לא שווה ללימודים בתיכון?

חולק עלייך,
אט אט יש שינויים במערכת הבונוסים למקצועות של 5 יחידות ולא רק בהקשר של רפואה.
בתקופת התיכון תנסה לתת את הכי טוב שלך, זה יעזור לך הרבה בהמשך.(מניסיון).
סיימתי תיכון
ממש לא נתתי את הכי טוב שלי, כי היו לי דברים יותר חשובים לעשות.
ואני מתכוון ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה ככה שזה ממש לא משנה, להתקבל למתמט' זה בדיחה.

לנו המורה בביולוגיה אמרה שרק ללמוד את החומר העתק הדבק זה לא טוב כי בבגרויות יש שאלות שאתה צריך להבין על מה מדובר ואז לקשר את זה.
מי שעושה בגרות בפיזיקה עושה ניסוי באמצע הכיתה??
ולמה קורה לי שאני יכול לשבת 5 דקות על תרגיל מסויים בגיאומטריה אני לא מצליח כלום אני הולך לשתות מים פתאום הכל מסתדר לי ואני מצליח?זה קרה לי כמה פעמים
יש שאלה אחת שאני עדין לא הצלחתי אני אעלה אותה.
ומישהו מהמשפחה שאל אותי אם הוא רוצה שהוא יוכיח לי את המשוואה ריבועית אבל אז הוא נרדם אז למה הוא התכוון?
השני,אם אפשר
אם היית יודע מה זה סינוס התרגיל היה לוקח 2 שורות
פתרת?

• פותח/ת השרשור
הצלחתי אבל הייתי צריך לחפוף 2 משולשים
ועכשיו אנחנו מתחילים ללמוד סינוס וקוסינוס בפיזיקה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית