הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינויים קטנים ב5X5 לינארית

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
אהלן,
קראתי הרבה מאמרים על זה שהתוכנית מאוד גמישה וניתנת לשינוי בין מתמן למתאמן אבל אני עדיין לא סגור על איזה שינויים בדיוק ולכן יש לי כמה שאלות:
דבר ראשון אני עושה את התוכנית אחרי חודשיים של SS ואני יודע שלא מיצתי אותה אבל המצב היומיומי שלי לא מאפשר את זה והחלטתי לעבור ללינארית לפי המלצות פה מהפורום
1. ביום התאוששות אפשר להחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט קל?
2. לגבי האימון העצים ואימון הנפח אם מתח זה התרגיל הכי חלש שלי ואני מעוניין לחזק אותו במיוחד אז אפשרי לשים את המתח כתרגיל ראשון ואחריו את הסקוואט והבנץ'?
3. לגבי הפרס אחרי הדדליפט אני מרגיש גמור אחרי הדדליפט ולא בדיוק מתפקד, אולי להחליף ביניהם ולעשות את הדדליפט בסוף האימון?

תודה מראש!

נערך לאחרונה:
1. ביום התאוששות אפשר להחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט קל?
בהחלט. רעיון לא רע בכלל 😃
2. לגבי האימון העצים ואימון הנפח אם מתח זה התרגיל הכי חלש שלי ואני מעוניין לחזק אותו במיוחד אז אפשרי לשים את המתח כתרגיל ראשון ואחריו את הסקוואט והבנץ'?
מתח זה לא תרגיל שאתה צריך להתמקד בו כל כך. לא הייתי ממליץ אותו כתרגיל ראשון. כתרגיל שני אתה יכול לשים אותו לדעתי שיהווה מין "אתנחתה" בין הסקוואט לבנץ'.
3. לגבי הפרס אחרי הדדליפט אני מרגיש גמור אחרי הדדליפט ולא בדיוק מתפקד, אולי להחליף ביניהם ולעשות את הדדליפט בסוף האימון?
אין בעיה עם זה. אני תמיד מחליף את הסדר בלינארית בהתאם למה שאני מרגיש. אם אתה מרגיש שהדדליפט הורג אותך אז תשאיר אותו לסוף האימון

• פותח/ת השרשור
בהחלט. רעיון לא רע בכלל 😃

מתח זה לא תרגיל שאתה צריך להתמקד בו כל כך. לא הייתי ממליץ אותו כתרגיל ראשון. כתרגיל שני אתה יכול לשים אותו לדעתי שיהווה מין "אתנחתה" בין הסקוואט לבנץ'.

אין בעיה עם זה. אני תמיד מחליף את הסדר בלינארית בהתאם למה שאני מרגיש. אם אתה מרגיש שהדדליפט הורג אותך אז תשאיר אותו לסוף האימון
תודה רבה על המענה המהיר
לגבי המתח זה לא תרגיל שאני מתמקד בו פשוט הוא בפיגור ביחס לשאר, אעשה אותו אחרי הסקוואט.

לגבי המתח זה לא תרגיל שאני מתמקד בו פשוט הוא בפיגור ביחס לשאר, אעשה אותו אחרי הסקוואט.
סתם שאני אבין איך אתה מגדיר "פיגור", כמה מתח אתה יכול לעשות ומה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?

• פותח/ת השרשור
סתם שאני אבין איך אתה מגדיר "פיגור", כמה מתח אתה יכול לעשות ומה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?
משקל גוף 60 גובה 170
סקוואט 65
בנץ 50
דדליפט 65-70
פרס 33
מתח משקל גוף+5
כל המשקלים לחמישייה

מתח משקל גוף עושה בערך 8 חזרות

משקל גוף 60 גובה 170
סקוואט 65
בנץ 50
דדליפט 65-70
פרס 33
מתח משקל גוף+5
כל המשקלים לחמישייה

מתח משקל גוף עושה בערך 8 חזרות
אני לא חושב שאתה בפיגור.
בוא תיקח את המשקלים שלי לדוגמא:
סקוואט 162.5 לחמישיה
דד 177.5 לחמישיה
בנץ' 120 ל4 (לפני פציעה) ופרס 75 לחמישיה
ואני יכול לעשות 10-12 מתח ביום טוב ורק לסט אחד (סט שני יהיה לפחות 2 פחות מהראשון) ו15 צ'ין אפס. אני לא חושב שאני בפיגור, לדעתי אני נמצא במקום סביר מבחינת כוח. לחמישיה הצלחתי לקשור לעצמי 10 קילו.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שאתה בפיגור.
בוא תיקח את המשקלים שלי לדוגמא:
סקוואט 162.5 לחמישיה
דד 177.5 לחמישיה
בנץ' 120 ל4 (לפני פציעה) ופרס 75 לחמישיה
ואני יכול לעשות 10-12 מתח ביום טוב ורק לסט אחד (סט שני יהיה לפחות 2 פחות מהראשון) ו15 צ'ין אפס. אני לא חושב שאני בפיגור, לדעתי אני נמצא במקום סביר מבחינת כוח. לחמישיה הצלחתי לקשור לעצמי 10 קילו.
טוב לדעת שאני לא בפיגור
אתה ממליץ לי להוסיף משקל או כרגע להגדיל חזרות במקום?

אתה ממליץ לי להוסיף משקל או כרגע להגדיל חזרות במקום?
תנסה להוסיף משקל לאט לאט כשאתה מרגיש שאתה מסוגל להתקדם. אל תציב התקדמות במתח כמטרה מרכזית כשאתה עובד בלינארית. יש תוכניות אימונים יותר ידידותיות למתח, בעיקר כאלה שבהן אין דרישה של התקדמות שבועית.

• פותח/ת השרשור
תנסה להוסיף משקל לאט לאט כשאתה מרגיש שאתה מסוגל להתקדם. אל תציב התקדמות במתח כמטרה מרכזית כשאתה עובד בלינארית. יש תוכניות אימונים יותר ידידותיות למתח, בעיקר כאלה שבהן אין דרישה של התקדמות שבועית.
יש אפשרות לשלב תוכנית להתקדמות במתח תוך כדי הלינארית או שרצוי שלא?

יש אפשרות לשלב תוכנית להתקדמות במתח תוך כדי הלינארית או שרצוי שלא?
אפשרי כי הנפח בתוכנית לא כל כך גבוה. למרות שעדיין לא הייתי ממליץ את זה כי התוכנית מבוססת על התקדמות שבועית. בכל מקרה עם משקלי העבודה שלך אני חושב שקודם כדאי לך להתרכז בתרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
אפשרי כי הנפח בתוכנית לא כל כך גבוה. למרות שעדיין לא הייתי ממליץ את זה כי התוכנית מבוססת על התקדמות שבועית. בכל מקרה עם משקלי העבודה שלך אני חושב שקודם כדאי לך להתרכז בתרגילי הבסיס.
תודה רבה על העזרה!

בעיקרון אני לא רואה סיבה לעשות את זה בלינארית, אבל בגדול תמיד אפשר לתת תעדוף למה שיותר חשוב לנו להתקדם בו או- אם סדר התרגילים עדיף מבחינת התאוששות.

כן
הכל תלוי מתי.
אני מנסה אצלי וריאציה של צ'ין אפס קודם (נפח) ולאחר מכן בנצ' ודד, בגלל העומס שדד יוצר בתחילת האימון (במקרה שלי)
אם מישהו רוצה לתת למתח יותר דגש, לא רואה סיבה למה לא. אם כי אני אישית לא הייתי ממליץ במקרה שלו לשנות את הלינארית...

אתה טוען שהמתח בפיגור. יש לך פה 2 כשלים לוגיים.
1. כל משקלי העבודה שלך דו ספרתיים. כשאתה עדיין מאד חלש אין שום דבר בפיגור כי הכל בפיגור.
2. אתה שוקל 60 ושם 5 קילו במתח. סהכ 65. הסקוואט והדד שלך הם 65 קילו. המתח שלך כמו הסקוואט והדד שלך. איפה לעזאזל הפיגור פה?

למה לעזאזל שתעזוב את ss עם 65 קילו סקוואט? ומה לעזאזל עשית בחודשיים האחרונים שלא הגעת ליותר מזה?

• פותח/ת השרשור
אתה טוען שהמתח בפיגור. יש לך פה 2 כשלים לוגיים.
1. כל משקלי העבודה שלך דו ספרתיים. כשאתה עדיין מאד חלש אין שום דבר בפיגור כי הכל בפיגור.
2. אתה שוקל 60 ושם 5 קילו במתח. סהכ 65. הסקוואט והדד שלך הם 65 קילו. המתח שלך כמו הסקוואט והדד שלך. איפה לעזאזל הפיגור פה?

למה לעזאזל שתעזוב את ss עם 65 קילו סקוואט? ומה לעזאזל עשית בחודשיים האחרונים שלא הגעת ליותר מזה?
התזונה לא הייתה הכי טובה אז לא עליתי במשקלים כל כך, גם בגלל שבמכון שלי אין משקולות של 1.25 רק 2.5 וככה צריך לעלות 5 קילו מאימון לאימון...
אני לא יודע אם זה חיפוש תירוצים או לא, אבל אחרי יום של 12 שעות מחוץ לבית אין לי כוח להתאמן בתוכנית כזאת וגם לא תמיד יש לי זמן כי המכון נסגר ב10 בערב, הלינארית היא תוכנית יותר קצרה בגלל זמני המנוחה הקצרים יותר וגם דורשת פחות השקעה בשעות שינה ואכילה כי היא פחות עמוסה (אם אפשר לקרוא לזה ככה), כמובן שאני משתדל לשמור על פלוס קלורי של 500 ליום ושינה של מינימום 7 שעות
היית ממליץ בכל זאת לחזור לSS?

התזונה לא הייתה הכי טובה אז לא עליתי במשקלים כל כך, גם בגלל שבמכון שלי אין משקולות של 1.25 רק 2.5 וככה צריך לעלות 5 קילו מאימון לאימון...
אני לא יודע אם זה חיפוש תירוצים או לא, אבל אחרי יום של 12 שעות מחוץ לבית אין לי כוח להתאמן בתוכנית כזאת וגם לא תמיד יש לי זמן כי המכון נסגר ב10 בערב, הלינארית היא תוכנית יותר קצרה בגלל זמני המנוחה הקצרים יותר וגם דורשת פחות השקעה בשעות שינה ואכילה כי היא פחות עמוסה (אם אפשר לקרוא לזה ככה), כמובן שאני משתדל לשמור על פלוס קלורי של 500 ליום ושינה של מינימום 7 שעות
היית ממליץ בכל זאת לחזור לSS?
כמה סוגרים יש? 6בכל צד זה 1.2 קילו. ובכל מקרה זוג פלטו של 1.25 יעלה לך 25-30 שקל נראה לי שזאת השקעה ששווה את זה

• פותח/ת השרשור
כמה סוגרים יש? 6בכל צד זה 1.2 קילו. ובכל מקרה זוג פלטו של 1.25 יעלה לך 25-30 שקל נראה לי שזאת השקעה ששווה את זה
יש סוגרי קפיץ שלפי מה שהבנתי הם שוקלים 200-300 גרם, אני אצטרך לקחת את כל הסוגרים במכון בשביל זה חח
ותוכל לשלוח לי כאן/בהודעה פרטית קישור לפלטות 1.25 למוט אולימפי? הרצתי חיפוש בגוגל ומצאתי רק כאלה למוטות הדקים(הלא אולימפים)

יש סוגרי קפיץ שלפי מה שהבנתי הם שוקלים 200-300 גרם, אני אצטרך לקחת את כל הסוגרים במכון בשביל זה חח
ותוכל לשלוח לי כאן/בהודעה פרטית קישור לפלטות 1.25 למוט אולימפי? הרצתי חיפוש בגוגל ומצאתי רק כאלה למוטות הדקים(הלא אולימפים)
אחי לך אפילו לאיזה מגה ספורט יהיה לך ובשביל 2.5 קילו לא קריטי לקנת ב14 לקילו ולא 10-12

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית