הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך ללמוד את תרגילי הבסיס

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

התחלתי SS לפני שבוע. אני רוצה ללמוד כמו שצריך את כל תרגילי הבסיס כדי להתקדם וכדי לא להיפצע. אני בן 22 ולא התאמנתי בחדר כושר בעבר.

קראתי איך צריכה להיעשות הטכניקה של התרגילי בסיס וגם ראיתי סרטונים.
העלתי לפה סרטונים, והתגובות שקיבלתי היו שרוב מה שאני עושה הוא לא מספיק טוב.

איך הכי כדאי לשפר את זה?? אני אמשיך לראות סרטונים כדי להשתפר, אבל כמה באמת אפשר ללמוד מסרטונים?
אין לי חברים שמתאמנים רציני.. המדריך בחדר כושר לא יותר מדי בקיא. באימון אישי אני יכול ליפול על מאמן שבקושי מבין ויביא לי יותר נזק מתועלת.

אז איך באמת לומדים את הטכניקה כמו שצריך?? אשמח לעצות בנושא הזה!

כמו שכבר המלצתי כאן בעבר - תתחיל מFBW עד שתתחיל לתפוס את הטכניקה הנכונה של התרגילים המורכבים.
איך ללמוד ? תראה סרטונים, אפשר ללמוד המון מהם, ובנוסף תתרגל.

• פותח/ת השרשור
חברים תודה על העצות אבל למה הכוונה תרגול?? אני אמשיך להתאמן ולעלות במשקלים אבל אני מפחד להתרגל לטכניקה לא נכונה ולהיפצע במשקלים הגבוהים יותר..

ואני כן מעדיף להמשיך עם SS ולא לעבור ל- FBW עכשיו אם זה אפשרי

ואני כן מעדיף להמשיך עם SS ולא לעבור ל- FBW עכשיו אם זה אפשרי

אז אתה בעצם מעדיף להיפצע.
לא אמרתי תעבור לFBW ותשכח מהתרגילים המורכבים, אלא תמשיך ללמוד את התרגילים המורכבים תוך כדי התוכנית FBW.

• פותח/ת השרשור
אחי ברור שאני לא רוצה להיפצע, אבל מכל מה שיצא לי לקרוא לשמוע ולראות SS היא כן תוכנית שתאימה למתאמנים מתחילים.. הרי לא כל מי שמתחיל אותה (ואפילו רוב מי שמתחיל איתה) הוא לא מתאמן מתקדם..

חברים תודה על העצות אבל למה הכוונה תרגול?? אני אמשיך להתאמן ולעלות במשקלים אבל אני מפחד להתרגל לטכניקה לא נכונה ולהיפצע במשקלים הגבוהים יותר..
בגלל זה תצלם את עצמך ותעלה לכאן, תקבל ביקורות מה לשפר, תשפר ותעלה שוב וכך עד שהטכניקה תסתדר.
אימון אישי עם מישהו שמבין עניין זה כמובן טוב יותר אם יש אפשרות.

• פותח/ת השרשור
אני מבאר שבע. אשמח להמלצות.

בגלל זה תצלם את עצמך ותעלה לכאן, תקבל ביקורות מה לשפר, תשפר ותעלה שוב וכך עד שהטכניקה תסתדר.
אימון אישי עם מישהו שמבין עניין זה כמובן טוב יותר אם יש אפשרות.

אוקיי, כך אמשיך לעשות. ובינתיים להמשיך להתקדם ולהמשיך לעלות במשקלים? עד שהטכניקה תהיה מושלמת (ואני מניח שזה יכול לקחת זמן מה) אני לא אפצע?

אוקיי, כך אמשיך לעשות. ובינתיים להמשיך להתקדם ולהמשיך לעלות במשקלים? עד שהטכניקה תהיה מושלמת (ואני מניח שזה יכול לקחת זמן מה) אני לא אפצע?
לא חייב מושלמת לדעתי, גם לאנשים ברמות גבוהות יותר לרוב יהיה מה לשפר, אבל צריך שתהיה טכניקה מספיק טובה בשביל להתקדם.

• פותח/ת השרשור
לא חייב מושלמת לדעתי, גם לאנשים ברמות גבוהות יותר לרוב יהיה מה לשפר, אבל צריך שתהיה טכניקה מספיק טובה בשביל להתקדם.

אוקיי.. אז כרגע עדיף לי לא לעלות במשקלים בכלל לדעתך? עד שהטכניקה תהיה טובה? או להמשיך לעלות וללמוד תוך כדי?

ואם מישהו מכיר מאמנים שמבינים מבאר שבע אני אשמח. האמת שאני מתחיל לעבוד בתל אביב שבוע הבא. לא תהיה לי בעיה לקחת אימון אישי גם בתל אביב פעם פעמיים. אז אשמח להמלצות גם שם אם יש.

אוקיי.. אז כרגע עדיף לי לא לעלות במשקלים בכלל לדעתך? עד שהטכניקה תהיה טובה? או להמשיך לעלות וללמוד תוך כדי?
ראיתי עכשיו את הסרטונים שלך. תלמד קודם לבצע את התרגילים ואז תחשוב על משקלים. תראה את הסרטונים שביסט הפנה אותך אליהם.

• פותח/ת השרשור
ראיתי עכשיו את הסרטונים שלך. תלמד קודם לבצע את התרגילים ואז תחשוב על משקלים. תראה את הסרטונים שביסט הפנה אותך אליהם.

הבנתי. בסדר. השאלה מה לעשות בינתיים שאני לומד את התרגילים? להפסיק את התוכנית? להמשיך אותה בלי לעלות עוד במשקל?

זה מדכא.. לא חשבתי שאני עד כדי כך גרוע בתרגילים..

הבנתי. בסדר. השאלה מה לעשות בינתיים שאני לומד את התרגילים? להפסיק את התוכנית? להמשיך אותה בלי לעלות עוד במשקל?
לדעתי תמשיך בלי לעלות כרגע, לא יקרה כלום אם "תפסיד" שבוע או משהו

• פותח/ת השרשור
אוקיי. כך אעשה. תודה רבה

אם למישהו יש המלצות למאמן אישי שמבין בבאר שבע או בתל אביב, אשמח לשמוע (ואם זה חבר מהפורום אז אפילו עדיף 😃 )

לפני שאתה מתחיל SS תעשה FBW עם משקלים נמוכים רק של תרגילי הבסיס.
במכון שלי מביאים תוכנית כזאת ל4 פעמים בשבוע, כל תרגילי הבסיס 4x6 עד שהטכניקה פשוט יוצאת מכל החורים.
Squat 4x6
Press 4x6
Deadlift 4x6
Bench Press 4x6
מתח ומקבילים 5x max כדי לחזק אותם קצת ולעלות בחזרות.

תצלם טכניקה אחת לכמה אימונים כדי לעשות מעקב שהטכניקה בסדר, גם תעזר בסרטוני טכניקה של ריפטו הם מאוד שימושיים.

לפני שאתה מתחיל SS תעשה FBW עם משקלים נמוכים רק של תרגילי הבסיס.
במכון שלי מביאים תוכנית כזאת ל4 פעמים בשבוע, כל תרגילי הבסיס 4x6 עד שהטכניקה פשוט יוצאת מכל החורים.
Squat 4x6
Press 4x6
Deadlift 4x6
Bench Press 4x6
מתח ומקבילים 5x max כדי לחזק אותם קצת ולעלות בחזרות.

תצלם טכניקה אחת לכמה אימונים כדי לעשות מעקב שהטכניקה בסדר, גם תעזר בסרטוני טכניקה של ריפטו הם מאוד שימושיים.
נשמע רעיון טוב לאנשים שמתקשים ללמוד טכניקה מהר.

קח 2-3 אימונים אישיים עם מאמן שמבין. תכתוב מאיפה אתה בארץ ותוכל לקבל המלצות

מצטער שאני נדחף פה לאשכול אבל אני אשמח לקחת 2 3 שיעורים אם מאמן שמבין אבל אני גר באילת האם אתה מכיר מישהו כזה פה באיזור?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית