הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דילמה -אימונים יום אחרי יום או להפסיד אימון?

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
שלום
אילוצים שונים מונעים \ מפריעים לי להגיע לתזמון אימונים הגיוני של יום יומיים הפסקה בין האימונים. ואז נשאלת השאלה:
בהינתן הבחירה בין
1. לבצע אימון יום אחרי יום בהפרש של 36 שעות בערך ולאחריו 3 ימים הפסקה מאימונים
2. לוותר על האימון המדובר ובעצם לבנות הפרש של 4 ימים בין אימון לאימון

אני - בין 39
תוכנית האימונים :
A

Squat 3 sets 8 rep 60
Deadlift stiff legs 3 sets 6 reps 85
40 10 2 משיכת רגל לאחור מול פולי תחתון
Bench Press 30deg 4 6 60
2 12 18 פולי כפול
בטן

B

Dead lift 1 5 85
Front Squat 3 8 42.5
68 6 4 פולי עליון
17.5 10 2 חתירה (מסור)
Press 4 6 25
5 10 2 פשיטת כתפיים לפנים

• פותח/ת השרשור
לפי התכנית מהאתר שאת שמו אסור לומר? כי בקילוגרם מצאתי המון מאמרים מצוינים לאנשים שמתאמנים כפול + שנים ממני ומרימים את המשקלים שלי על רגל אחת

לפי התכנית מהאתר שאת שמו אסור לומר? כי בקילוגרם מצאתי המון מאמרים מצוינים לאנשים שמתאמנים כפול + שנים ממני ומרימים את המשקלים שלי על רגל אחת
הייתי הולך על אחת מתוכנית הAB בפורטל קילוגרם: תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
וכמו שאמרתי קודם:
אם יש 2אימונים ברצף אז רצוי שהחלוקה תהיה:
חזה כתפיים יד אחורית
רגליים גב יד קידמית

לדעתי בגלל שאתה מתאמן לפעמים פעמים בשבוע תנסה לסדר לך תוכנית FBW שהיא בסגנון AB. הכוונה שיש רוטציה בין תרגילים שאתה עושה לעצימות והתאוששות/נפח.

לדוגמא
אימון A בנץ 3X5 משקל כבד, פרס 3X6 משקל של 80%
אימון B פרס 3X5 משקל כבד, בנץ 3X6 משקל של 80%

ובאופן הזה לשאר התרגילים שיש בינהם קשר כמו דדליפט/סקוואט.

במתכונת הזאת אתה יכול להתאמן 3 פעמים וגם פעמיים בשבוע, כמובן שיום מנוחה בין אימונים נחוץ.

• פותח/ת השרשור
אני מנסה לבנות תוכנית שבה יום המנוחה המדובר איננו חובה, ברור שזה לא האידיאל אבל אני חובבן והאימונים צריכים למצוא מקום בלו"ז שלי ולא להיפך
תוכנית AB קלאסית שלוש-ארבע פעמים בשבוע. מהאתר קילוגרם אפשר
ABXABX או AXBXAXBX
כפי הנאה לי יצא שילוב מוזר של השתיים ABXXAXX , BAXXBXA מה שיתאפשר - זו נראה לי פשוט יותר ממה שאני מבצע כרגע כי יש או סקוואט או דדליפט כל אימון ולא את שניהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית