הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך לאמן את הסבא והסבתא שלך

gavriel0909

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
אוקיי שלום לכולם
החלטתי להתחיל לתת קצת אתגר לחיי הפנסיה המשעממים של סבא וסבתא שלי (שאצלם אני גר מסיבות אישיות)ולהכניס אותם קצת לכושר .
הם קנו מזרון,כדור גדול, מן שתי חוטים כאלו נמתחים,הליכון ומשקולות.
איך אני מתחיל לאמן אותם?
נגיד כמה דקות תחילת אימון הליכה בהליכון ואיזה תרגילים לעשות וכמה?
אם אפשר בהרחבה זה ממש נושא שחשוב לי ולהם ..

• פותח/ת השרשור
תן להם לעשות SS.

ועכשיו ברצינות, אני חושב שיהיה עדיף לקחת אותם לייעוץ אישי (אולי אפילו פה באתר) בכל זאת, הם כבר לא בני 20, עדיף שיהיה להם מישהו צמוד.

מדבר איתך על סתם תרגילים בקטנה לכושר גופני ואורח חיים בריא יותר

איך אני מתחיל לאמן אותם?
אתה לא.

(אחרי שיקראו את המאמר המדובר ביותר ברשת שלח אותם לרופא לברר אם אין סיבה שמונעת מהם להתאמן או מכתיבה אילוצים מיוחדים על האימונים שלהם (לדוגמא, אוסטיאופרוזיס עלול למנוע מהסבתא שלך דדליפט עם יותר מ-250 ק"ג, והקילע של הסבא עלול להגביל את הסקוואט למשקל עוד יותר נמוך מזה), ואח"כ שלח אותם למאמן אישי, או שיזמינו אחד כזה אליהם הביתה לכמה אימונים מקדימים, בסיומם הם יקבלו תוכנית לפעולה ולהתקדמות. זה יהיה השלב שבו אתה תוכל לקבל אחריות: לעקוב אחרי הפעילות שלהם, לתקן טעויות, לעודד ולחזק).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אי אפשר להסביר לך על רגל אחת איך לאמן אנשים מבוגרים

אתה לא.

(אחרי שיקראו את המאמר המדובר ביותר ברשת שלח אותם לרופא לברר אם אין סיבה שמונעת מהם להתאמן או מכתיבה אילוצים מיוחדים על האימונים שלהם (לדוגמא, אוסטיאופרוזיס עלול למנוע מהסבתא שלך דדליפט עם יותר מ-250 ק"ג, והקילע של הסבא עלול להגביל את הסקוואט למשקל עוד יותר נמוך מזה), ואח"כ שלח אותם למאמן אישי, או שיזמינו אחד כזה אליהם הביתה לכמה אימונים מקדימים, בסיומם הם יקבלו תוכנית לפעולה ולהתקדמות. זה יהיה השלב שבו אתה תוכל לקבל אחריות: לעקוב אחרי הפעילות שלהם, לתקן טעויות, לעודד ולחזק).

רגע רגע לא הבנתם אותי נכון לא התכוונתי לעשות להם עכשיו בנץ פרס דדליפט וכו
סתם כל מיני תרגילים עם הכדור והמזרון לא עם משקולות
ואם משקולות אז של 2 קילי

עזוב אתה קשה הבנה אחי..

עזוב אתה מתוסבך רצח..
לא הבנת עדיין שאף אחד לא ייתן לך הוראות לגביי איך לאמן אנשים מבוגרים?
למה שניקח אחריות כזו?
וזה לא משנה אם אתה רוצה שיעשו כפיפות בטן או אפילו עבודה עם כדור.

מבלי לדעת את המצב הבריאותי, המגבלות הקיימות.. אין טיפים כלליים.
יש גם אנשים בני 50+ שלוחצים 150 קג חזה, אז?

זכותך לא לקבל את הניסיון לעזור, אבל קח בחשבון שתגובות זלזול נוספות כמו "אתה קשה הבנה" או "מתוסבך רצח" יובילו לאזהרות חמורות יותר בפעם הבאה וחבל.

שמור על תרבות דיון נאותה,
תודה.

מבוגרים צריכים להתחזק. הציוד שהם קנו יכול להיות יעיל להתחלה, וגם זה לא בטוח. הם צריכים לבצע סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס וצ'ין אפס (סביר מאוד להניח שבפולי כי משקל גוף יהיה לא רלוונטי בשבילם, בטח שלא בהתחלה).

מבוגרים בחלק גדול מאוד מהמקרים צריכים קצת זמן עד שהם בכלל יכולים לבצע את התרגילים האלה, במיוחד הסקוואט, כי הם חלשים יותר והרבה פעמים סקוואט בלי משקל הם לא יוכלו לבצע באימון הראשון, בניגוד לצעירים.
אז זה אומר שאי אפשר לתת לך הנחייה מדוייקת כי נקודות הפתיחה של מבוגרים משתנות מאוד בין מבוגר למבוגר. משתנות לא רק ברמה של כמה משקל, אלא ברמה של האם יכול לבצע את התרגיל.
על כל זה תוסיף את העובדה שבכל מקרה צריך ציוד שמאפשר להתחיל ממשקלים נמוכים (פרס עם מוט של 20 ק"ג לא יהיה רלוונטי להתחלה, בטח שלא למבוגרת, למבוגר עוד יש סיכוי שכן - תלוי כמה מבוגר וכמה חזק הוא מתחיל, כמעט תמיד זה לא רלוונטי).

@יהושע64
למה אוסטאופורוזיס אמור למנוע דדליפט? איך אתה רוצה להלחם בו אם לא בעזרת העמסה הדרגתית שתגרום לבניית מסת עצם?
אוסטאופורוזיס מחייב דדליפט.
ואם אתה מדבר על רבע טון ולא על דדליפט בכללי, אז תן לי להרגיע אותך, גם לבני 18 יש מיליון סיבות למה לא יוכלו למשוך רבע טון. אף אחד לא מתכנן באימון הראשון לתת לסבתא לנסות למשוך 250 ק"ג, תהיה רציני.

למה אוסטאופורוזיס אמור למנוע דדליפט?
כזכור, דיברתי על דדליפט של רבע טונה... מה שהתכוונתי להגיד, ואולי החטאתי את המטרה, הוא שלחלק גדול מהמבוגרים יש בעיות כרוניות שעלולות להשפיע על האימונים שלהם, וצריך לקחת את זה בחשבון. נכד עם כוונות טובות לא בהכרח יידע איפה לשים את הגבול. בינתיים הוא כבר הסביר שהוא לא מתכוון לתוכנית עצימה במיוחד כך שאולי נבחתי חזק מדי.

אפילו בעניין הדרישה לאישור רפואי שבוטלה לאחרונה (לדעתי בחוכמה) אני הייתי מייעץ למבוגרים לא לדלג על בדיקת מאמץ לפני תחילת אימונים עצימים - ברור שאני לא מדבר על טיול בפארק או על פמפום משקולות של שני קילו אלא על משהו קצת יותר רציני.

כזכור, דיברתי על דדליפט של רבע טונה... מה שהתכוונתי להגיד, ואולי החטאתי את המטרה, הוא שלחלק גדול מהמבוגרים יש בעיות כרוניות שעלולות להשפיע על האימונים שלהם, וצריך לקחת את זה בחשבון. נכד עם כוונות טובות לא בהכרח יידע איפה לשים את הגבול. בינתיים הוא כבר הסביר שהוא לא מתכוון לתוכנית עצימה במיוחד כך שאולי נבחתי חזק מדי.

אפילו בעניין הדרישה לאישור רפואי שבוטלה לאחרונה (לדעתי בחוכמה) אני הייתי מייעץ למבוגרים לא לדלג על בדיקת מאמץ לפני תחילת אימונים עצימים - ברור שאני לא מדבר על טיול בפארק או על פמפום משקולות של שני קילו אלא על משהו קצת יותר רציני.
אני חושב שאתה מגזים.
יש פתולוגיות שצריך להתחשב בהן (הרבה פחות מהפתולוגיה האמיתית - חולשה או גרוע מכך, סרקופניה) אבל הן מאוד נדירות, ומי שלוקה בהן כבר אמור לדעת, או שמאמן טוב ידע מאוד מאוד מהר.
מתוך כלל הפתולוגיות, אלה שגם באמת אמורות למנוע אימון הן כל כך זניחות סטטיסטית, ברמת הלא-קיימות. ואני לא מדבר על פציעה כמו למשל פריצת דיסק או רגל שבורה, אלא על פתולוגיות מערכתיות, לא פציעות ספציפיות, מקומיות וזמניות, שאותן יודעים מראש (כי כואב) ובכל מקרה לא מדובר כאן על סיכון חיים או משהו בסגנון.

כמעט כל בעייה קיימת (שוב, לא פציעה), אפשר וצריך להתאמן איתה, במיוחד בגיל מבוגר, ויפה שעה אחת קודם. אתה מכיר אותי מספיק טוב כדי לדעת שאני לא תומך בחכמה הקונבנציונלית, אבל הסרת הצורך באישור רפואי זו החלטה חכמה, מהסיבות שציינתי.

הנקודה היא שחולשה היא פתולוגיה בפני עצמה (באיזו רמה? תלוי את מי שואלים), וצריך להלחם בה כמו בכל מחלה אחרת.
גם פתולוגיות שמגבילות באימונים, למשל מונעות סקוואט (וזה קיים), לא אומרות שלא מתאמנים. מוצאים פתרונות. במקרה הזה למשל, ההתבססות תהיה על דדליפט. צריך למצוא דרך מסביב כדי לצרוך את התרופה הכי חשובה - האימונים. ההתחזקות.

הנקודה היא שחולשה היא פתולוגיה בפני עצמה
אין לנו כמעט חילוקי דעות בעניין. אני התייחסתי, כנראה בטעות, לרעיון שהנכד, חסר השכלה בתחום, יתחיל לאמן את הסבים שלו בהתלהבות שמוטב לשמור לגילאים צעירים יותר. לגבי אישור רופא: יש בעיות לבביות שכדאי לשלול, יש שאלה של לחץ דם שכדאי לברר, לדעתי העניה מבחן מאמץ בהחלט מומלץ למי שרוצה להתחיל פעילות אחרי שנים של חיים יושבניים. אם מגיע אליך לאימון פרטי מישהו בן, המממ, 64 למשל, אתה לא מבקש אישור כזה?

מבוגרים צריכים להתחזק. הציוד שהם קנו יכול להיות יעיל להתחלה, וגם זה לא בטוח. הם צריכים לבצע סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס וצ'ין אפס (סביר מאוד להניח שבפולי כי משקל גוף יהיה לא רלוונטי בשבילם, בטח שלא בהתחלה).
זה שהם צריכים, זה טוב ויפה,
אבל כדי להתחזק צריך להתאמן, אימון זה תהליך מתוכנן שאין לפותח הפוסט שום ידע באיך לתכנן כזה דבר, בטח לא לאנשים מבוגרים.

מעבר לכך אימון זה בכלל לא היה הדיון ומטרתו של פותח הפוסט, אלא פעילות גופנית שזה דבר שונה לגמרי מאימון, ואפשר להבין את זה לפי הציטוט הבא:
מדבר איתך על סתם תרגילים בקטנה לכושר גופני ואורח חיים בריא יותר

אין לנו כמעט חילוקי דעות בעניין. אני התייחסתי, כנראה בטעות, לרעיון שהנכד, חסר השכלה בתחום, יתחיל לאמן את הסבים שלו בהתלהבות שמוטב לשמור לגילאים צעירים יותר. לגבי אישור רופא: יש בעיות לבביות שכדאי לשלול, יש שאלה של לחץ דם שכדאי לברר, לדעתי העניה מבחן מאמץ בהחלט מומלץ למי שרוצה להתחיל פעילות אחרי שנים של חיים יושבניים. אם מגיע אליך לאימון פרטי מישהו בן, המממ, 64 למשל, אתה לא מבקש אישור כזה?

לא יודע מה איתך, אבל עוד לא יצא לי לראות מישהו שלא מקבל אישור רפואי שבו הרופא מסיר מעצמו כל אחריות.

מסכים לגבי הטענה שהנכד כנראה לא מספיק מנוסה כדי לאמן מישהו בגיל הזה.

הנקודה היא שחולשה היא פתולוגיה בפני עצמה (באיזו רמה? תלוי את מי שואלים), וצריך להלחם בה כמו בכל מחלה אחרת.
גם פתולוגיות שמגבילות באימונים, למשל מונעות סקוואט (וזה קיים), לא אומרות שלא מתאמנים. מוצאים פתרונות. במקרה הזה למשל, ההתבססות תהיה על דדליפט. צריך למצוא דרך מסביב כדי לצרוך את התרופה הכי חשובה - האימונים. ההתחזקות.

"חולשה היא פתולוגיה"
זה כל כך נכון וכל כך מעט אנשים מייחסים לזה חשיבות שזה עצוב.

אני מבקש כי הביטוח שלי דורש, אבל זה כסת"ח.
אני לא חושב שהנכד מתאים ללאמן אותם, דיברתי בכללי על כך שאפשר וצריך לאמן אותם... האם הנכ הוא הכתובת? סביר מאוד להניח שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית