נק' מוניטין:
26,604
- 5,743
- 4,982
- ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני עשיתי חיטוב של 5 וחצי חודשים עם העמסה אחת (אולי לא הכי חכם)במדריכים באתר רשום שממולצת הפסקה לאחר שלושה חודשי חיטוב, על רקע השחיקה של המערכת ההורמונלית.
יש סיבה לעשות הפסקה גם כאשר קצב הירידה תקין?
עוד שאלה - תדירות העמסות :
יש סיבה לא לעשות העמסה כל שבוע מלבד כך שזה יגרום להאטת התהליך באופן ישיר ופשוט?
@Moshe
מה זה אומר, ומדוע משה לא התייחס לנקודה הזאת ?להעמסה יש יתרונות, אך מעבר לכך היא עלולה גם לגרום לגוף לצאת מהרוטינה של ליפוליזה.
הירידה שלך נגזרת מכמה מרכיבים. משפיע ביותר הוא הגרעון, וגם הוא משתנה בעקבות האטה פוטנציאלית בחילוף החומרים. הווה אומר, שגרעון של 500 קלוריות עלול להפוך לגרעון קטן יותר, ככל שהחיטוב יתקדם. מאחר והניטור אחר המצב בתוך הגוף מאוד מורכב, ולאדם ההיגיוני והממוצע אין דרך לדעת בדיוק מתי להעמיס, ישנם כללים גנריים כדי לנסות ולתזמן נכונה העמסה. למרות זאת, וכמו שציינתי, מעקב אחר ההתקדמות בירידה באחוזי השומן לאורך הדרך מהווה מדד די טוב להערכה מתי והאם כדאי להעמיס.מה זה אומר, ומדוע משה לא התייחס לנקודה הזאת ?
אגב אני יורד בקצב יותר איטי - כ 0.7 לשבוע, לא ככ סובל ולא ממש נחלש.
כשירדתי 1.5 לשבוע גוועתי מרעב, המוח שלי לא עבד ועפה לי מסת שריר לכל הרוחות.
ירידה של 2 ק"ג בשבוע, מצריכה ממך בקירוב 14KK של גרעון. זה המון, והגיוני שתרגיש סמרטוט.יש אדם שירד חצי קילו לשבוע וירגיש מפורק וחלש, ויש אחר שירד 2 קילו וירגיש בסדר
הוי אומר - שאם תעשה העמסות לעיתים קרובות, הסיכוי שלך לפגוע במערך ההורמונלי/ מטבולי הוא פחות.הירידה שלך נגזרת מכמה מרכיבים. משפיע ביותר הוא הגרעון, וגם הוא משתנה בעקבות האטה פוטנציאלית בחילוף החומרים.
אין חיטוב שלא יפגע בזה. גם הסתגלות מחדש ושינוי ה-Set point נגזר משינוי בחילוף החומרים. השאלה היא האם אתה מוכן להעמיס על פי כלל גנרי, ולא על פי התקדמות ותוצאה אישית? אני מעדיף את האופציה השניה.ירידה של 2 ק"ג בשבוע, מצריכה ממך בקירוב 14KK של גרעון. זה המון, והגיוני שתרגיש סמרטוט.
זה גם לא סביר להמנע מפירוק מסיבי של שריר תחת סטרס כזה גדול.
הוי אומר - שאם תעשה העמסות לעיתים קרובות, הסיכוי שלך לפגוע במערך ההורמונלי/ מטבולי הוא פחות.
זה רק בהנחה שכל הירידה נבעה מאיבוד שומן. מאחר ואנחנו יודעים שזאת הנחה שגויה, ומאחר ופירוק ק"ג שריר תורם פחות קלוריות (בסביבות 2000 לק"ג) החשבון שלך לא מדוייק.ירידה של 2 ק"ג בשבוע, מצריכה ממך בקירוב 14KK של גרעון.
מצטער לא קראתי את כל הפוסט, אבל לגבי ההודעה הזו הרשה לי להוסיף מניסיון אישי.מה זה אומר, ומדוע משה לא התייחס לנקודה הזאת ?
אגב אני יורד בקצב יותר איטי - כ 0.7 לשבוע, לא ככ סובל ולא ממש נחלש.
כשירדתי 1.5 לשבוע גוועתי מרעב, המוח שלי לא עבד ועפה לי מסת שריר לכל הרוחות.
לא הבנתי, מתי לדעתך צריך לבצע העמסה בזמן החיטוב, אתה יכול להבהיר?אני עשיתי חיטוב של 5 וחצי חודשים עם העמסה אחת (אולי לא הכי חכם)
אבל ככל שמישהו בא.ש גבוה יותר, לצד גרעון קטן יותר, אזי תדירות ההעמסה או ההפסקה פוחתות.
כל עוד אתה ממשיך לרדת בקצב די טוב (אינדיוידואלי) כמו 1-1.5 א.ש לשבוע עד 10 ימים, אתה במקום הנכון.
גם בזמן האטה בהורדה, זה לא אומר שישר צריך לקפוץ ולהעמיס.
להעמסה יש יתרונות, אך מעבר לכך היא עלולה גם לגרום לגוף לצאת מהרוטינה של ליפוליזה.
בשורה התחתונה - כשצריך, ורק ניסיון אישי שלך יהיה הטוב ביותר לקביעה
כשמבינים שהירידה הטוטאלית במשקל באה יותר משריר מאשר שומן (את היחס האידיאלי שלך אתה תקבע לבד)לא הבנתי, מתי לדעתך צריך לבצע העמסה בזמן החיטוב, אתה יכול להבהיר?
כלומר כאשר אתה רואה שאתה יורד במשקל ללא ירידה בא"ש תבצע העמסה?כשמבינים שהירידה הטוטאלית במשקל באה יותר משריר מאשר שומן (את היחס האידיאלי שלך אתה תקבע לבד)
כןכלומר כאשר אתה רואה שאתה יורד במשקל ללא ירידה בא"ש תבצע העמסה?
גם בלחיצת חזה, או ששימור הכוח התבטא בעיקר (או רק) בסקוואט ודדליפט?השימור כוח בטווח ירידה הזה היה מאוד טוב גם אצלי.
אצלי בגדול בחיטובים לא דרסטיים שמרתי על הכוח ואפילו הצלחתי לשבור שיאים או לחזור לעצמי בתחילת החיטוב.גם בלחיצת חזה, או ששימור הכוח התבטא בעיקר (או רק) בסקוואט ודדליפט?
תראה, מאז ההתעסקות בלחיצות עברתי 3 חיטובים (תחשיב 2, אפשר לנחש לבד למה).גם בלחיצת חזה, או ששימור הכוח התבטא בעיקר (או רק) בסקוואט ודדליפט?
תודה. עוד מישהו?בשניהם הלחיצה נשמרה דיי טוב,ירדה אולי ב10-12% וחזרה בצ'יק אחכ.
לגבי סקוואט ודדליפט, לפני הפריצה כהשתמשתי בדיוק באותה שיטה, זכור לי שהם נשמרו