הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תפריט חיטוב יש ערכים

Rec0cery

משתמש מתחיל
221
5
נק' מוניטין:
8
221
5
משקל 95, גובה 1.85, גיל 17
ערכים:
2000 קלוריות
224 גרם חלבון
77 גרם שומן
84 גרם פחמימה
*לא כולל סקופ חלבון שאותו אין לי כל יום

קבצים מצורפים

• תפריט.png
    תפריט.png
    KB 48.9 · צפיות: 181
למה לחיות על מקס 100 גר' פחמימה? כאשר היא אמורה להוות יחד עם חלבון את הבסיס לאנרגיה?

שאלה בנושא, שמתקשרת ליהושע64 - דיאטה קטוגנית טוענת שאנחנו לא צריכים פחמימות בכלל ועקב העדר אינסולין בדם, הגוף מסוגל, בתהליך שאני לא באמת מבין בו, להגיע למצב שבו הוא שורף שומן במקום. איך זה מסתדר עם מה שאת כותבת? מה הסכנה בלא לאכול פחמימות? (או כמות מעטה של 50 גרם ביום למשל)

לא הבנתי עדיין מה הבעיה לקצץ בפחמימות ולרדת מתחת ל100 גרם גם בתחילת החיטוב?
לא רואה שום בעיה עם זה.

לא הבנתי עדיין מה הבעיה לקצץ בפחמימות ולרדת מתחת ל100 גרם גם בתחילת החיטוב?
לא רואה שום בעיה עם זה.
על פניו "אין בעיה" עם הרבה דברים. אבל מנקודת מבט כללית, תפריט "קשוח" מההתחלה מועד לפורענות (שבירה פיזית/נפשית, פגיעה מהירה בחילוף החומרים ותפקודים נוספים) ועוד. יש כאלו שכוח הרצון שלהם חזק (אני אחד מאלו - ובעצמי מעדיף דל פחמימה כבר כמעט מתחיל תהחיטוב ולכל אורכו), ויש כאלו שלא. כל מקרה לגופו. בלי קשר, אני לא חושב שפי 1.5g שומן לכל קילו מ"ג כדאי, ולכן המצלתי לקצץ בשומן ולהוסיף לפחמימה.

שאלה בנושא, שמתקשרת ליהושע64 - דיאטה קטוגנית טוענת שאנחנו לא צריכים פחמימות בכלל ועקב העדר אינסולין בדם, הגוף מסוגל, בתהליך שאני לא באמת מבין בו, להגיע למצב שבו הוא שורף שומן במקום. איך זה מסתדר עם מה שאת כותבת? מה הסכנה בלא לאכול פחמימות? (או כמות מעטה של 50 גרם ביום למשל)

איך זה מסתדר? זה לא בהכרח צריך להסתדר, כפי שתארת, מדובר בסוג של דיאטה, סוג של אורח חיים, גישה מסוימת.
הדיאטה הזו מורכבת בעיקר מאחוז גבוה של שומן וחלבון וצמצום של פחמימות. האם זה בריא? האם טבעונות בריאה? האם צמחונות? כל אחד והגישה שלו.
לעניות דעתי, אם אתה מתאמן (ואני מדברת כאן על הראייה שלי) ומעוניין בתוצאות ובשיפור ביצועים, חייבים לצרוך פחמימות ולא להתנזר מהם. הפחמימות שלי לדוגמה באות בעיקר מקטניות ופירות וירקות. האם זה בריא? שוב, מדובר בגישה שטובה באופן אינדיבידואלי.
אחר ירגיש נהדר עם דיאטה קטוגנית, נמרץ ואנרגטי.

והסכנה, שוב, יש מחקרים לפה ולפה אבל לשאלתך ׁ(לרוב בעיות כליות במקום הראשון):
High Protein, Low-Carbohydrate Diets
Ketogenic low-carbohydrate diets have no metabolic advantage over nonketogenic low-carbohydrate diets

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית