הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימון abc מתחילים

עדן בוטבול

משתמש מתחיל
66
1
נק' מוניטין:
1
66
1
בניתי תכנית אימון חדשה לאחר שקרוב ל4 שנים לא התאמנתי עקב צבא וכו...
הייתי מתאמן בעברי ובשיא המסה שלי הגעתי ל100 קילו על 17 א"ש.

אימון a חזה יד קדמית
חזה:
לחיצה אולימפית כנגד מוט 4×8-10
פרפר בשיפוע חיובי כנג משקולות חופשיות 3×10-12
לחיצה בשיפוע תחתון כנגד סמית משין 3×8-10
פרפר במכונה 3×10-12

קדמית
כפיפות מרפקים כנגדח משקולות חופשי דרופ סט 3×12,10,8-6
כפיפות מרפקים כנגד מוט בישיבה 3×8-10
כפיפות מרפק כנגד מכונה מרפק מונח על ספה 3×8-10

אימון b גב וכתפיים
גב:
בנט אובר 4×8-10
דד ליפט 4×8-10
פולי עליון לפנים 10-12×3/מתח max×3
חתירה כנגד מכונה 3×12-15

כתפיים
מיליטרי פרס 8-10×3
הרחקה לצדדים 3×10-12
הרחקה לפנים 3×10-12

אימון c רגליים יד אחורית
רגליים
סקוואט 8-10 ×4
סטיף לג דדליפט 3×10-12
סופר סט פשיטת וכפיפת ברכיים 12-15×3

יד אחורית
לחיצה צמודה 3×8-10
פשיטת מרפקים כנגד מכונה 10-12×3
מקבילים כנגד מכונה 3×12-15

הערות:
אירובי חצי שעה 4 פןעמים בשבוע עצימות בינונית

5 דקות מתוך זה ספרינטים 30 שניות עבודה 20 שניות מנוחה.

בטן 3 פעמים בשבוע עם מרווח יום בין אימון לאימון

מה דעתכם על התכנית? כרגע המטרה היא לחזור לכושר ולהוריד אחוזי שומן
תודה!

• פותח/ת השרשור
Abc לא טובה למתחילים,עבורך יהיה הכי טוב תוכנית fbw לחיטוב מהפורטל.
תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
לא יודע אם קראת הכל או לא.. אבל שוב זה לא פעם ראשונה שאני מתאמן זה נכון שהיתה לי תקופה ארוכה שלא הצאמנתי סדיר... והfbw בפורטל עם כל הכבוד זה בדיחה, 3 סטים לכל קבוצת שריר לא תדגדג אותו...
עוד תגובות בבקשה

לא יודע אם קראת הכל או לא.. אבל שוב זה לא פעם ראשונה שאני מתאמן זה נכון שהיתה לי תקופה ארוכה שלא הצאמנתי סדיר... והfbw בפורטל עם כל הכבוד זה בדיחה, 3 סטים לכל קבוצת שריר לא תדגדג אותו...
עוד תגובות בבקשה

מתאמן מתחיל לא מוגדר לפי מס' החודשים שהוא מתאמן אלא לפי פרק הזמן שלוקח לו להתאושש מעומס יסף - רוב האנשים שאתה רואה בחד"כ הם מתאמנים מתחילים, אין בזה שום בושה.

בוא נדבר במספרים - מה משקלי העבודה בסקוואט/בנץ'/דדליפט/פרס?

בעיקרון מתאמן מתחיל זה אחד שיכול להעלות משקלי עבודה מאימון לאימון,קראתי הכל ובהחלט אחרי 4 שנים אתה מתחיל לגמריי,ו במקומך לא הייתי מסתכל על מספר הסטים,abc תועיל פחות מ fbw ,אבל תעשה מה שאתה רוצה ותלמד מטעויות של עצמך במקום מטעויות של אחרים למרות שזאת טעות בפני עצמה,אני התחלתי מ abc 6 ימים בשבוע וגם אני חשבתי כמוך אבל,
you can do whatever the fuck you wanna do

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתחיל לא מוגדר לפי מס' החודשים שהוא מתאמן אלא לפי פרק הזמן שלוקח לו להתאושש מעומס יסף - רוב האנשים שאתה רואה בחד"כ הם מתאמנים מתחילים, אין בזה שום בושה.

בוא נדבר במספרים - מה משקלי העבודה בסקוואט/בנץ'/דדליפט/פרס?

מן הסתם נמוכים... סקוואט לrm8 60 בנץ rm8 50 דדליפט rm 8 70 פרס עדיין לא עשיתי
בעיקרון מתאמן מתחיל זה אחד שיכול להעלות משקלי עבודה מאימון לאימון,קראתי הכל ובהחלט אחרי 4 שנים אתה מתחיל לגמריי,ו במקומך לא הייתי מסתכל על מספר הסטים,abc תועיל פחות מ fbw ,אבל תעשה מה שאתה רוצה ותלמד מטעויות של עצמך במקום מטעויות של אחרים למרות שזאת טעות בפני עצמה,אני התחלתי מ abc 6 ימים בשבוע וגם אני חשבתי כמוך אבל,
you can do whatever the fuck you wanna do

השאלה שלי היא למה אתה ממליץ על אימונים עם מספר סטים נמוך כל כך לעומת אימון נורמאלי עם מספר סטים יחסית גדול יותר ודא אני מתאמן 4 פעמים בשבוע

Abc של 4 פעמים בשבוע לא מהווה מספיק גירוי לשריר מפני שאתה עובד בממוצע פר שריר פעם בשבוע ולמתחילים מפני שיש להם נטיה להתאושש מהר מאימון לאימון אז אתה פשוט דיי תבזבז תזמן שלך בלי יותר מדי תוצאות לעומת תוכנית של כל הגוף עם תדירות גירוי שריר גבוהה יותר שזה מה שהכי טוב למתחילים ,ואתה תתקדם ככה יותר גם מבחינת מסת שריר במידה והיית עושה מסה,אבל גם בחיטוב אתה תשרוף יותר קלוריות באימון לכל הגוף,abc זאת תוכנית למתקדמים לא בגלל שהיא מקדמת אותך יותר(ככה אני חשבתי)היא מתאימה למתקדמים שהגוף שלהם מתאושש לאט יותר ומספיק להם תדירות גירוי נמוכה פר שריר,שזה מה שנותנת abc.לשיקולך.ובקיצור עשה לך רב והסתלק מן הספק(רב מבין מהפורום פה שכדאי יהיה להקשיב לו)יש פה חברה רציניים.

הfbw בפורטל עם כל הכבוד זה בדיחה, 3 סטים לכל קבוצת שריר לא תדגדג אותו...
מן הסתם נמוכים... סקוואט לrm8 60 בנץ rm8 50 דדליפט rm 8 70 פרס עדיין לא עשיתי

השאלה שלי היא למה אתה ממליץ על אימונים עם מספר סטים נמוך כל כך לעומת אימון נורמאלי עם מספר סטים יחסית גדול יותר ודא אני מתאמן 4 פעמים בשבוע

אז לא הבנתי..
כתבת כאן תוכנית, וכשאומרים לך שהיא לא טובה בגלל א,ב,ג.... אתה טוען שהיא כן טובה?
אז בשביל מה הפוסט?

רוצה לעשות אותה?
לבריאות.

רוצה להתחזק ולגדול? (עכשיו אני שם לב שאתה בחיטוב... אז "להתחטב ולהתחזק במידת אפשר" נשמע יותר ריאלי)
קח את מה ש @incin כתב ברצינות יותר והתחל משם.
ואם הבנת שאתה נחשב כמתאמן מתחיל- ממליץ לך לקרוא את המאמרים הבאים:

המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אימוני משקולות בחיטוב - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אימוני משקולות בחיטוב - חלק ב' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כי 3-4 סטים לשריר 3 פעמים בשבוע ברמה שלך זה יותר יעיל מ 9-12 סטים לשריר פעם אחת בשבוע.

• פותח/ת השרשור
טוב הקשבתי לעיצות שלכם ועשיתי היום בפעם הראשונה את האימון הליניארי 5×5
ולא הרגשתי תחושת עייפות או משו והרמתי את המשקלים המירביים שיכלתי ועדיין לא הרגשתי שבאמת עבדתי חזק על השרירים.
לעומת אימונים עם נפח גבוה יותר וחלוקה גדולה יותר

אם אתה מרגיש שעבדת יותר טוב זה ממש לא בהכרח אומר שזה נכון

נערך לאחרונה:
כי משקל על המוט זה לא הכל בחיים.
take-that-back-now.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית