הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה לעבוד עם סמית' מאשין זה כזה גרוע?

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

אני לא עובד עם סמית' מאשין ולא מתכנן גם.
וכן אני יודע, זה לא עובד על שרירים מייצבים, במשקל חופשי כל הגוף עובד והכול..

אני מבין את כל זה, אבל אנשים מתייחסים לסמית' מינימום כאילו זה משקולות של חצי קילו... מעניין אותי למה זה כזה גרוע? זה לא נותן השפעה בכלל?

באופן כללי התרגיל לא דורש מהמתאמן שום למידה של טכניקה והמוט רץ במסילה באופן קבוע כך שיכול להיות שהמתאמן רחוק מאוד מלבצע את התרגיל כמו שצריך, אבל הוא לעולם לא ידע את זה.
בסופו של דבר מדובר במכונה לכל דבר במסווה של מוט.

המכשיר לא גרוע, אבל כן גרוע אם המתאמן מבסס את כל התכנית שלו עם המכשיר הזה.
לדעתי המכשיר הזה מיועד לצורך התמקדות ובידוד בלבד. משום שהוא מקבע. (אישית לא נוגעת בו, פעם אחת ניסיתי וכנראה תהיה אחרונה) (בהמשך לתגובה שהועלתה כאן, אח"כ באמת השתמשתי בו רק לתליית המגבת)
אין שום תכלית לבצע סקווט שם למשל.

נערך לאחרונה:
זה מכונה לכל דבר - אחלה כתוספת.

אני עושה לג פרס כתרגיל ראשי, וסקוואט בסמית' כתוספת. למה לא משקולות חופשי שאלתם? יש לי בעיות יציבות קשות, כשאני שם את המוט בסקוואט חופשי הוא זז מצד לצד, בלי משקל אפילו. כנ"ל בבנץ' ושאר תרגילים. חולשה של המייצבים, עובד על זה.

זה מכונה לכל דבר - אחלה כתוספת.

אני עושה לג פרס כתרגיל ראשי, וסקוואט בסמית' כתוספת. למה לא משקולות חופשי שאלתם? יש לי בעיות יציבות קשות, כשאני שם את המוט בסקוואט חופשי הוא זז מצד לצד, בלי משקל אפילו. כנ"ל בבנץ' ושאר תרגילים. חולשה של המייצבים, עובד על זה.
בסמית המייצבים לא עובדים. אז איך בדיוק אתה עובד על זה?

בסמית המייצבים לא עובדים. אז איך בדיוק אתה עובד על זה?
עבודה ספציפית על המייצבים של כל תרגיל
לדוגמה בסקוואט אני עובד על הזוקפי גו, בטן, והאמסטרינגס
המייצבים של בנץ' לדוגמה אלה בעיקר הטריספס, יש עוד אבל אצלי יש חולשה אצלהם ספציפית אז אני עובד עליהם בנפרד.

עבודה ספציפית על המייצבים של כל תרגיל
לדוגמה בסקוואט אני עובד על הזוקפי גו, בטן, והאמסטרינגס
המייצבים של בנץ' לדוגמה אלה בעיקר הטריספס, יש עוד אבל אצלי יש חולשה אצלהם ספציפית אז אני עובד עליהם בנפרד.
רעיון טיפשי...
תמשיך עם התרגילים. כולם לא היו יציבים, מה אתה חושב שכולנו התחלנו עם הPATTERN של הטכני הנכונה?

רעיון טיפשי...
תמשיך עם התרגילים. כולם לא היו יציבים, מה אתה חושב שכולנו התחלנו עם הPATTERN של הטכני הנכונה?
אני מניח שאתה לא נפלתם אחורה עם סקוואט.
אז הייתם קצת לא יציבים זה נכון
לא ברמה שלי, זה עניין אחר.
עשיתי סקוואט חופשי ונפלתי אחורה, המשוקלת מהמוט של הבנץ' החליקה. לא חכם לעשות את זה עד שאתחזק

אני מניח שאתה לא נפלתם אחורה עם סקוואט.
אז הייתם קצת לא יציבים זה נכון
לא ברמה שלי, זה עניין אחר.
עשיתי סקוואט חופשי ונפלתי אחורה, המשוקלת מהמוט של הבנץ' החליקה. לא חכם לעשות את זה עד שאתחזק
חחחחח
חחחחחחnחחחחח
מה אתה אומר...
תבין, אתה לא מיוחד בקטע הזה. כולם היו ככה במידה כזאת או אחרת.

חחחחח
חחחחחחnחחחחח
מה אתה אומר...
תבין, אתה לא מיוחד בקטע הזה. כולם היו ככה במידה כזאת או אחרת.
מה אתה אומר? תן לי עוד בן אדם אחד שזה קרה לו ומבטיח שמנסה לעשות שוב ושוב סקוואט חופשי ובנץ' רגיל

דרוש----- בן אדם שעשה סקוואט חופשי עם 50 ק"ג ונפל אחורה כשהמוט חונק אותו על הצוואר וכמו מושפל אנשים באו לעזור לו להרים את המוט מעצמו

בנוסף דרוש---------- בן אדם שעשה בנץ' 40 ק"ג ובגלל חוסר יציבות נפלה פלטה של 10 ק"ג על רגל של מישהו שלא קיבל את זה יפה.

מה אתה אומר? תן לי עוד בן אדם אחד שזה קרה לו ומבטיח שמנסה לעשות שוב ושוב סקוואט חופשי ובנץ' רגיל

דרוש----- בן אדם שעשה סקוואט חופשי עם 50 ק"ג ונפל אחורה כשהמוט חונק אותו על הצוואר וכמו מושפל אנשים באו לעזור לו להרים את המוט מעצמו

בנוסף דרוש---------- בן אדם שעשה בנץ' 40 ק"ג ובגלל חוסר יציבות נפלה פלטה של 10 ק"ג על רגל של מישהו שלא קיבל את זה יפה.
אני...
ואגב, זה ממש מטומטם להוסיף משקל בבנץ' פרס וסקוואט על ההתחלה, במיוחד כשאתה לא מצליח לעשות עם מוט ריק.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, בגלל שהוא מכונה לכל דבר.

אז אני אקשה ואשאל.. למה להתאמן עם מכונות זה עד כדי כך גרוע?

אני שוב מדגיש.. אני לא עובד עם מכונות, לא רוצה לעבוד עם מכונות, ולא מנסה למצוא לעצמי תירוץ לעבוד עם מכונות.
פשוט באמת מעניין אותי בשביל ההבנה שלי..
אני מבין שמכונות מפתחות הרבה פחות ממוט, מונוטוניות, לא עובדות על טכניקה והכול...

אבל שוב, הרי יש אנשים שמגיעים עם זה לתוצאות, ואפילו די יפות..למה הרושם שאני מקבל זה שאנשים מתייחסים לאדם שמתאמן עם מכונות כמו לאדם שלא מתאמן בכלל או יותר גרוע?

אני...
ואגב, זה ממש מטומטם להוסיף משקל בבנץ' פרס וסקוואט על ההתחלה, במיוחד כשאתה לא מצליח לעשות עם מוט ריק.
שלא תבין לא נכון. מוט ריק אני מצליח, אבל אין לי גירוי מספיק לשריר זה מיותר לעשות.
צריך משקל בשביל שזה יעשה משהו, ובסקוואט לדוגמה זה לא היה לי קשה אפילו מבחינת כוח, פשוט איבדתי יציבות ונפלתי אחורה.

שלא תבין לא נכון. מוט ריק אני מצליח, אבל אין לי גירוי מספיק לשריר זה מיותר לעשות.
צריך משקל בשביל שזה יעשה משהו, ובסקוואט לדוגמה זה לא היה לי קשה אפילו מבחינת כוח, פשוט איבדתי יציבות ונפלתי אחורה.

מה אתה צריך גירוי לשריר כשאתה לומד טכניקה??
לא צריך שום משקל ושום בטיח. קודם תלמד את הטכניקה אחר כך תתקדם. זה הדבר הכי חשוב ולפני הכל אם אתה רוצה תוצאות ואם לא

מה אתה צריך גירוי לשריר כשאתה לומד טכניקה??
לא צריך שום משקל ושום בטיח. קודם תלמד את הטכניקה אחר כך תתקדם. זה הדבר הכי חשוב ולפני הכל אם אתה רוצה תוצאות ואם לא
למדתי, ועשיתי 4 אימונים ברצף רק סקוואט עם מוט.
באיזה שלב הבנתי שאין ממה להתקדם.

מפה לשם עבדתי על מייצבים ואני יכול להגיד שיש שיפור.
אבל יש עוד הרבה עבודה..

למדתי, ועשיתי 4 אימונים ברצף רק סקוואט עם מוט.
באיזה שלב הבנתי שאין ממה להתקדם.

מפה לשם עבדתי על מייצבים ואני יכול להגיד שיש שיפור.
אבל יש עוד הרבה עבודה..
אתה לא מוכן להבין?..
תעשה בוקס סקוואט, תלמד את הטכניקה, תלמד איפה להניח את המוט. המוט לא היה מגיע לצוואר שלך בחיים אם הייתי מניח אותו על הגב כמו שצריך (בLB למשל)..
תעבוד לאט בבנץ'..
לא לומדים טכניקה ב4 אימונים
אני מתאמן חצי שנה ועדיין משפר את הטכניקה כל הזמן

אתה לא מוכן להבין?..
תעשה בוקס סקוואט, תלמד את הטכניקה, תלמד איפה להניח את המוט. המוט לא היה מגיע לצוואר שלך בחיים אם הייתי מניח אותו על הגב כמו שצריך (בLB למשל)..
תעבוד לאט בבנץ'..
לא לומדים טכניקה ב4 אימונים
אני מתאמן חצי שנה ועדיין משפר את הטכניקה כל הזמן
מזה בוקס סקוואט מעולם לא הבנתי.
יודע איפה להניחס
כשנפלתי זה היה HB
אני נפלתי אחורה והמוט מעלי..בלמתי אותו ולכן נפלתי לרצפה קודם והוא על הצוואר שלי, הוא היה באחלה מיקום
טכניקה לא רעה יש לי, אומר שוב יש אנשים כמוני ועוד הרבה שאלה מגבלות פיזיולוגיות, חוסר גמישות, חולשה של שרירים מסוימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית