הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לבטטה

NADAV11

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
שלום אני אשמח לעזרה,אני אוכל לפי התפריט שלי כמעט כל יום בטטה והידיים שלי נהיו צהובות האם זה בגלל הבטטה שאני אוכל כל יום?

שמעתי שקוראים לזה בטא קרוטן אבל גם התפריט שלי מורכב מהרבה ירקות ושמתי לב שגם בהם יש את הבטא קרוטן הזה, אמרו לי אם אני רוצה שזה ירד להפסיק לאכול כתום אבל מצד שני גם בתרד יש את זה בברוקולי בעגבניה. אז מה עלי לעשות אני? הבנתי שבמאכלים כתומים יש את זה הכי הרבה.

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר.

אתה מתסף בכורכומין?

וכן אכילה מוגזמת של בטא קרוטן יכולה לצבוע את העור וכפות הידיים הן הראשונות שרואים עליהן.

אבל תמיד מומלץ ללכת לרופא עם דבר כזה לעשות בדיקת דם. אם תראה לאחות היא תתן לך את הבדיקה המלאה על הכבד בעיקר.

אני בחיטוב אכלתי כמויות מפגרות של גזר ובטטה עד שנהיה לי גוון כתום מוזר , זה קורה...
מה שעשיתי הוא פשוט הפסקתי לאכול אותם והצבע ירד אחרי איזה שבועיים, והאמת שעד היום אני לא ממש נוגע בהם, מה נעשה לפעמים המוח נדפק בחיטוב אנשים דופקים סופגניות ואתה מנשנש גזר...

קרוטנמיה היא מצב בו עור הגוף צבוע בצבע צהוב-כתום כתוצאה מהימצאות רמות גבוהות של קרוטן בגוף. קרוטן הוא פיגמנט צבע המצוי בגזר ובירקות ופירות אחרים שצבעם צהוב וכתום.

ברוב המקרים, קרוטנמיה קשורה לאכילת-יתר של פירות וירקות ומופיעה בעיקר בצמחונים ובחולים עם הפרעות אכילה.

עודף הקרוטן בדם ובגוף אינו גורם לנזק. יש חולות הלוקות בקרוטנמיה ואל-וסת (הפסקת המחזור) שקשור בהפרעות אכילה ולאו דווקא ברמות הגבוהות של הקרוטן בגוף.

רפרנס: Disease

• פותח/ת השרשור
קרוטנמיה היא מצב בו עור הגוף צבוע בצבע צהוב-כתום כתוצאה מהימצאות רמות גבוהות של קרוטן בגוף. קרוטן הוא פיגמנט צבע המצוי בגזר ובירקות ופירות אחרים שצבעם צהוב וכתום.

ברוב המקרים, קרוטנמיה קשורה לאכילת-יתר של פירות וירקות ומופיעה בעיקר בצמחונים ובחולים עם הפרעות אכילה.

עודף הקרוטן בדם ובגוף אינו גורם לנזק. יש חולות הלוקות בקרוטנמיה ואל-וסת (הפסקת המחזור) שקשור בהפרעות אכילה ולאו דווקא ברמות הגבוהות של הקרוטן בגוף.

רפרנס: Disease
תאכל להגיד לי בבקשה מאיזה מאכלים להמנע או להחליף כדאי שזה ירד? ואז אני אחזור לאכול בטטה אבל בכמות נמוכה יותר

אבל מצד שני יש את זה בעגבניה ברוקולי ותרד זה נכון?
עד כמה שידוע לי הצבעים של ירקות והפירות בהן נמצאים בטא קרוטן נעים בין אדום-כתום-צהוב.
בכל מקרה,לא רואה סיבה באמת להתנזר מכך שצורה כזו מוגזמת. אין לתופעה הנ"ל איזשהיא השפעה מזיקה.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי הצבעים של ירקות והפירות בהן נמצאים בטא קרוטן נעים בין אדום-כתום-צהוב.
בכל מקרה,לא רואה סיבה באמת להתנזר מכך שצורה כזו מוגזמת. אין לתופעה הנ"ל איזשהיא השפעה מזיקה.
כן אבל בגלל שהכפות ידיים שלי צהובות אני רוצה שזה ירד. אני אפסיק את הבטטה לתקופה מסוימת אז שזה ירד ואז אחזור לאכול, אבל כנראה לא כל יום. דרך אגב בטטה זה בין הפחמימות האהובות עלי.

תודה לך על העזרה

בטטה מכילה כמות גבוהה של ויטמין A. אם אתה אוכל ירקות כמו גזר, קייל/קולורבי/חסה (או עלים ירוקים אחרים), גמבה אדומה ופירות כמו מלון/מנגו - כל אלו עשירים בויטמין A ואתה יכול להגיע דיי בקלות לעודף.

מי זוכר את הפרק הזה באוטובוס הקסמים?
maxresdefault.jpg

• פותח/ת השרשור
בטטה מכילה כמות גבוהה של ויטמין A. אם אתה אוכל ירקות כמו גזר, קייל/קולורבי/חסה (או עלים ירוקים אחרים), גמבה אדומה ופירות כמו מלון/מנגו - כל אלו עשירים בויטמין A ואתה יכול להגיע דיי בקלות לעודף.
תאכל להגיד לי אז בבקשה באיזה ירקות יש הכי פחות ויטמין A?

לי אמרו שהרבה ויטמין A מונע סרטן או משהו אין לי מושג אם זה נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית