הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה באחוזי השומן והעלאת מסת שריר

דינה גרינברג

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי, לאחרונה התחלתי באימונים אנארוביים בשביל להעלות את מסת השריר (סקוואטים עם משקל, כפיפות בטן), וכמובן שאני אוכלת בהתאם בשביל להיות במאזן קלוריות חיובי, אבל אני ממש מעלה גם באחוזי השומן. :(
עכשיו רציתי לשאול- אם אני רוצה להוריד מאחוזי השומן, אני מגיעה קודם כל לתוצאת המסה הרצויה ואחכ נכנסת למאזן קלוריות שלילי? או איך זה עובד?
ומה הטעם אם מסת השריר יורדת גם כן? בקיצור אני רוצה להראות רזה אבל עם מסת שריר, איך אני עושה את זה?<!?! חחח

אז בגדול אני רואה שאת די מבינה נכון את העסק. מאזן קלורי חיובי+אימוני התנגדות=עליה במסת שריר (עם עליה בשומן כתופעת לוואי לא רצויה). מאזן קלורי שלילי+אימוני התנגדות=ירידה במסת השומן (עם ירידה במסת שריר כתופעת לוואי לא רצויה).
אם את רוצה להיות עם מסת שריר ואחוז שומן נמוך יחסית אז כנראה שתצטרכי להיות בתקופת מסה קודם, להעלות מסת שריר, ואז לעשות חיטוב (מאזן קלורי שלילי) ולהוריד את השומן שנצבר במסה.
ומה הטעם אם מסת השריר יורדת גם כן?
אם את עושה את זה בצורה נכונה (מבחינת התפריט בעיקר) אז אחרי סבב כזה של מסה-חיטוב את אמורה להישאר עם יותר מסת שריר ממה שהייתה לך, כלומר גם אם יורדת מסת שריר בחיטוב עדיין הרוב אמור להישאר.
אם את רוצה לעלות פחות שומן במסה אפשר להקטין את הפלוס הקלורי.

תקראי את אלה גם:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אני מניח שהאחרון לא נכתב עלייך אבל אולי תמצאי שם מידע שימושי בכל זאת

• פותח/ת השרשור
אז בגדול אני רואה שאת די מבינה נכון את העסק. מאזן קלורי חיובי+אימוני התנגדות=עליה במסת שריר (עם עליה בשומן כתופעת לוואי לא רצויה). מאזן קלורי שלילי+אימוני התנגדות=ירידה במסת השומן (עם ירידה במסת שריר כתופעת לוואי לא רצויה).
אם את רוצה להיות עם מסת שריר ואחוז שומן נמוך יחסית אז כנראה שתצטרכי להיות בתקופת מסה קודם, להעלות מסת שריר, ואז לעשות חיטוב (מאזן קלורי שלילי) ולהוריד את השומן שנצבר במסה.

אם את עושה את זה בצורה נכונה (מבחינת התפריט בעיקר) אז אחרי סבב כזה של מסה-חיטוב את אמורה להישאר עם יותר מסת שריר ממה שהייתה לך, כלומר גם אם יורדת מסת שריר בחיטוב עדיין הרוב אמור להישאר.
אם את רוצה לעלות פחות שומן במסה אפשר להקטין את הפלוס הקלורי.

תקראי את אלה גם:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אני מניח שהאחרון לא נכתב עלייך אבל אולי תמצאי שם מידע שימושי בכל זאת

תודה!!! עזרת לי ממש

אבל אני ממש מעלה גם באחוזי השומן
אמנם אין מנוס מהעלאה באחוזי השומן במסה אבל את חייבת לכוון לעלייה מאוד מתונה במשקל.
מה קצב העלייה הנוכחי במשקל?

מה הטעם אם מסת השריר יורדת גם כן?
בשלב החיטוב תכנית האימונים שלך והתזונה שלך חייבים להיות מאוד מדוייקים כדי לאפשר איבוד מסה מינימלי.
ללא הכוונה את עלולה לאבד את כל המסה שצברת.

Back
למעלה תחתית