הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה התוכנית הכי טובה לנטו מסת שריר?

yosi231

משתמש פעיל
710
2
נק' מוניטין:
159
710
2
הולמספלייס
הייתי פה מלא בפורום לפני איזה 3-4 שנים ואז התגייסתי, אני כרגע בא.ש 15% בערך ועכשיו סיימתי צבא, התאמנתי שם טיפה רק מתח ודחיקת חזה, לא היה ציוד.

אני זוכר פעם כולם המליצו SS על ההתחלה, אבל אני זוכר שלא עליתי בה יותר מידי מאסה.

בעקרון המטרה הסופית זה לעבור לעבוד נטו כח, אבל אני רוצה להרגיש בנוח עם הגוף שלי קודם כל, אז קודם להגיע לגוף שנראה בסדר ורק אז להתחיל לעבוד על כח ופונקציאונליות. בנוסף לכח אני רוצה לרוץ 3 פעמים בשבוע.

המטרה היא לעשות מאסה איזה 3-5 חודש, ואז לעבור לחיטוב.

מה הייתן ממליצים התוכנית הכי טובה לנטו עליה במאסה, כשזאת המטרה היחידה? מעדיף גם לא לאכול הרבה, להיות באיזה +400~.

אני שולט בכל תרגילי הבסיס.

בגלל שיש לך עבר אתה יכול לעשות AB או FBW מפוצל, תלוי בכמה זמן יש לך להתאמן.
ריצה באיזה קצב? אם זה קצב איטי אז אתה יכול לשלב בסוף אימון, אם זה יותר אינטנסיבי אז כנראה ביום מנוחה עדיף.

• פותח/ת השרשור
בגלל שיש לך עבר אתה יכול לעשות AB או FBW מפוצל, תלוי בכמה זמן יש לך להתאמן.
ריצה באיזה קצב? אם זה קצב איטי אז אתה יכול לשלב בסוף אימון, אם זה יותר אינטנסיבי אז כנראה ביום מנוחה עדיף.

לדעתך אני אעלה יותר במאסה אם אעשה AB או FBW מפוצל?
ויש לי זמן לעשות עד 3 אימונים בשבוע, שעה וחצי בערך כל אימון, ריצה אני מתכוון לעשות יום נפח (30 דק קצב נוח), יום HIIT, יום התאוששות (15 דק קצב נוח), אז מתי עדיף לשות את הריצות?

למה לבצע אימוני HIIT (שתקן אותי אם אני טועה - המטרה שלך בהם זה בעיקר לשרוף אנרגיה?) ? אתה בברור אומר שאתה רוצה לצבור מסה ולהעלות במשקל.

במידה וזה לכיוון האינטרוולים ולשפר תוצאות ומהירויות יהיה לך קשה מאוד לשלב. לא יודע לגבי הלא אפשרי, אני ניסתי את זה בחודשים האחרונים, אבל מאוד התקשתי גם להעלות נפחים בריצה, גם משקלי עבודה בתוכנית הכוח וגם אינטרוולים עליות וכדומה.

לדעתך אני אעלה יותר במאסה אם אעשה AB או FBW מפוצל?
ויש לי זמן לעשות עד 3 אימונים בשבוע, שעה וחצי בערך כל אימון, ריצה אני מתכוון לעשות יום נפח (30 דק קצב נוח), יום HIIT, יום התאוששות (15 דק קצב נוח), אז מתי עדיף לשות את הריצות?
בהשוואה למה? SS? אז כן.
אז FBW מפוצלת כנראה תהיה האופציה הכי טובה.

מנסיון שלי HIIT קשה על התאוששות לכן תעשה בימי OFF שלך ותראה איך ההתאוששות שלך הולכת, מקסימום תוריד אותם או את הכמות.

לא יודע, חושב שלהאשים ישר את התכנית זה הכי קל. יכול להיות שלא התאמנת בצורה נכונה ? יכול להיות שלא אכלת מספיק ? או שאכלת יותר מדי בהגזמה ? יכול להיות שלא נחת והתאוששת מספיק מאימון לאימון ?

אני עשיתי את ה-SS ועליתי איתה מעל 10KG.
מה בדיוק "לא עבד" לך בה ?

• פותח/ת השרשור
לא יודע, חושב שלהאשים ישר את התכנית זה הכי קל. יכול להיות שלא התאמנת בצורה נכונה ? יכול להיות שלא אכלת מספיק ? או שאכלת יותר מדי בהגזמה ? יכול להיות שלא נחת והתאוששת מספיק מאימון לאימון ?

אני עשיתי את ה-SS ועליתי איתה מעל 10KG.
מה בדיוק "לא עבד" לך בה ?

כן אכלתי יותר מידי, אבל אני לא מאשים א תהתוכנית, אני פשוט לא בטוח בגישה שהעבודה על כוח מ5 חזרות בתור התחלה זה מה שיתן את הפיתוח הכי מהיר במאסה.
בנוסף לזה כמו שאמרתי אני מתכוון לרוץ, וללכת לJIU JIUTSU פעמיים בשבוע, אז ההתאוששות לא תהיה בשיא, ואני לא רוצה לאכול יותר מ+400.

למה לבצע אימוני HIIT (שתקן אותי אם אני טועה - המטרה שלך בהם זה בעיקר לשרוף אנרגיה?) ? אתה בברור אומר שאתה רוצה לצבור מסה ולהעלות במשקל.

במידה וזה לכיוון האינטרוולים ולשפר תוצאות ומהירויות יהיה לך קשה מאוד לשלב. לא יודע לגבי הלא אפשרי, אני ניסתי את זה בחודשים האחרונים, אבל מאוד התקשתי גם להעלות נפחים בריצה, גם משקלי עבודה בתוכנית הכוח וגם אינטרוולים עליות וכדומה.

לא, המטרה בריצות היא לשפר את הכושר, את הסיבולת לב ריאה ולאורך חיים בריא, אין מה לשרוף שומנים אם אני במאזן קלורי חיובי. אני לא נעול על ספציפית התוכנית ריצה הזאת, אם יש הצעות אחרות ולא לעשות HIIT אני פתוח לזה.

הבנתי, יותר ברור עכשיו.
רוב הידע שלי זה מהתייעצות פה עם החבר'ה הרצים של הקהילה וקצת מאמרים בנושא:
1. לנסות לשפר גם את היכולת שלך בריצה תאט את קצב ההתקדמות בכוח, ולהפך.
2. @hanan המליץ לי על התוכנית הלינארית, עם 2-3 אימוני ריצה בשבוע, בהכנה לחצי מרתון. לדעתי זה מעולה אבל לא פשוט ומעבר תזונה טובה חייב לישון גם בצורה טובה.
3. הדבר הכי חשוב שלמדתי שזה שכדי לרוץ מהר (וטוב) צריך לדעת לרוץ לאט. הכוונה, תשקיע בבסיס האירובי שלך ובאימונים בדופק באזור ה-70% מהמירבי, וכך תשפר את היכולת האירובית שלך.

אני במצב שלך הייתי בוחר מה חשוב לי יותר - כוח או ריצה, ולפי זה מחלק את הנפחים והעומסים.
במידה והכח למשל, הייתי נותן 3 אימוני כוח fwb, בעיקר עם מרוכבים כמובן, ומוסיף 2 ריצות שתכליתן נפח בקצב אירובי ולהיות בשליטה על הדופק.

דרך אגב, ה+400 שלך מחושב אחרי הריצות ואימוני הכוח? אימון ריצה של שעה בקצב איטי (10 קמ נגיד) ישרוף לך באיזור ה700 קלוריות (בהתאם לכמה שאתה שוקל כמובן)

• פותח/ת השרשור
הבנתי, יותר ברור עכשיו.
רוב הידע שלי זה מהתייעצות פה עם החבר'ה הרצים של הקהילה וקצת מאמרים בנושא:
1. לנסות לשפר גם את היכולת שלך בריצה תאט את קצב ההתקדמות בכוח, ולהפך.
2. @hanan המליץ לי על התוכנית הלינארית, עם 2-3 אימוני ריצה בשבוע, בהכנה לחצי מרתון. לדעתי זה מעולה אבל לא פשוט ומעבר תזונה טובה חייב לישון גם בצורה טובה.
3. הדבר הכי חשוב שלמדתי שזה שכדי לרוץ מהר (וטוב) צריך לדעת לרוץ לאט. הכוונה, תשקיע בבסיס האירובי שלך ובאימונים בדופק באזור ה-70% מהמירבי, וכך תשפר את היכולת האירובית שלך.

אני במצב שלך הייתי בוחר מה חשוב לי יותר - כוח או ריצה, ולפי זה מחלק את הנפחים והעומסים.
במידה והכח למשל, הייתי נותן 3 אימוני כוח fwb, בעיקר עם מרוכבים כמובן, ומוסיף 2 ריצות שתכליתן נפח בקצב אירובי ולהיות בשליטה על הדופק.

דרך אגב, ה+400 שלך מחושב אחרי הריצות ואימוני הכוח? אימון ריצה של שעה בקצב איטי (10 קמ נגיד) ישרוף לך באיזור ה700 קלוריות (בהתאם לכמה שאתה שוקל כמובן)

העלעת מסה יותר חשוב לי, וכן ה+400 כולל את כל השריפת קלוריות כמובן.
מעניין אותי לשמוע עוד דעות לגבי איך לשלב ריצה ומה סוג האימונים העדיף, והאם 2 ריצות בשבוע זה מספיק.
ולדעתך תוכניות FBW כמו הראשונה בקישר הבא יהיו יותר יעילות מבחינת פיתוח מסה בהשוואה לSS?:

תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם

SS = להעלות את הכוח בצורה המהירה ביותר.
זה לא רק למתחילים שלא ראו מוט בחיים, אלא גם מתאים למשל למתאמנים שחוזרים אחרי הפסקה ארוכה ורוצים לחזור כמה שיותר מהר למשקלים שלהם. אז לדעתי, SS באמת תוכנית שתתאים, רק קצב ההתקדמות יהיה איטי יותר כי הגוף יצטרך גם להתאושש מהריצות.
2 ריצות בשבוע על מנת להעלות את הנפח לאט לאט יהיה טוב להתחלה לדעתי. שוב, מה המטרות שלך?

גם להיות חזק וגם לרוץ מהר זה משהו שאני מאוד מאוד רוצה, אבל ראיתי שלא פשוט להשיג בטווח זמן סביר.
או שמשקיעים בדבר אחד ואז בשני (ומשמרים כמה שיותר את הראשון), או שמתקדמים בשניהם, רק בקצב מאוד איטי.

• פותח/ת השרשור
SS = להעלות את הכוח בצורה המהירה ביותר.
זה לא רק למתחילים שלא ראו מוט בחיים, אלא גם מתאים למשל למתאמנים שחוזרים אחרי הפסקה ארוכה ורוצים לחזור כמה שיותר מהר למשקלים שלהם. אז לדעתי, SS באמת תוכנית שתתאים, רק קצב ההתקדמות יהיה איטי יותר כי הגוף יצטרך גם להתאושש מהריצות.
2 ריצות בשבוע על מנת להעלות את הנפח לאט לאט יהיה טוב להתחלה לדעתי. שוב, מה המטרות שלך?

גם להיות חזק וגם לרוץ מהר זה משהו שאני מאוד מאוד רוצה, אבל ראיתי שלא פשוט להשיג בטווח זמן סביר.
או שמשקיעים בדבר אחד ואז בשני (ומשמרים כמה שיותר את הראשון), או שמתקדמים בשניהם, רק בקצב מאוד איטי.

כפי שאמרתי, המטרה הראשית והכי חשובה שלי זה קודם כל להראות טוב = להעלות כמה שיותר מסה, לא כח ולא כושר ולא ריצה, אלו מטרות משניות.
השאלה אם SS היא התוכנית המתאימה להעלעת מסת שריר מקסימלית נטו, ללא התחשבות בשום דבר אחר.

לדעתי כן.
אבל יותר חשוב מה תאכל וכמה תאכל.

• פותח/ת השרשור
מה משקלי העבודה שלך?

כרגע התחפששתי מצהל, יכולתי לעבוד שם רק על מתח בנץ' ופרס עם משקולות יד אז זה מה שהגעתי:
מתח משקל גוף 75+ 15 קילו תוספת
בנצ' 70 קילו
פרס משקולות יד 19 קילו כל יד
(הכל 3 כפול 5)

היום עשיתי אימון ראשון כקמעט אזרח:
סקווט התחלתי מ45, לא היה כבד בכלל אבל נתפסו לי ההמסטרינגס, אעלה 5 כל אימון באיזי
מתח כמו שצוין למעלה
בנצ' גם כמו שצוין למעלה

דדליפט ופרס נראה אימון הבא מה יהיה.

אבל בטכניקות אני שולט דיי טוב, השקעתי שנה וחצי בזה לפני השירות והעלתי לפה תמיד סרטונים לשיפור וקראתי את הספר SS.

כרגע התחפששתי מצהל, יכולתי לעבוד שם רק על מתח בנץ' ופרס עם משקולות יד אז זה מה שהגעתי:
מתח משקל גוף 75+ 15 קילו תוספת
בנצ' 70 קילו
פרס משקולות יד 19 קילו כל יד
(הכל 3 כפול 5)

היום עשיתי אימון ראשון כקמעט אזרח:
סקווט התחלתי מ45, לא היה כבד בכלל אבל נתפסו לי ההמסטרינגס, אעלה 5 כל אימון באיזי
מתח כמו שצוין למעלה
בנצ' גם כמו שצוין למעלה

דדליפט ופרס נראה אימון הבא מה יהיה.

אבל בטכניקות אני שולט דיי טוב, השקעתי שנה וחצי בזה לפני השירות והעלתי לפה תמיד סרטונים לשיפור וקראתי את הספר SS.

לפי מה שאתה אומר SS ללא ספק תתאים לך.
אתה תתקדם במשקל עבודה בתרגילי הבסיס בקצב הכי מהיר הניתן בשלב הזה, וכוח הוא המפתח לכל מטרה שתהיה לך באימונים.
תתחזק ותמשוך את התכנית כמה שתצליח.
מבחינת עליה במסה, זה נטו עניין של איך וכמה תאכל.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאתה אומר SS ללא ספק תתאים לך.
אתה תתקדם במשקל עבודה בתרגילי הבסיס בקצב הכי מהיר הניתן בשלב הזה, וכוח הוא המפתח לכל מטרה שתהיה לך באימונים.
תתחזק ותמשוך את התכנית כמה שתצליח.
מבחינת עליה במסה, זה נטו עניין של איך וכמה תאכל.

טוב תודה אחי

Back
למעלה תחתית