הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה

Nati147258

משתמש מתחיל
126
1
נק' מוניטין:
1
126
1
אני בן 14 שוקל 55 מטר 72
הגעתי ל-70 קילו סקוואט ואמרו שאני צריך חגורה
חשבתי על החגורות של RDX
עכשיו אני רזה מן הסתם ומדדתי את רוחב הגוף שלי יצא 68-66 שלפי מה שהבנתי שזה S
לגבי המחיר לא הבנתי בכלל מה ההבדל בין RDX Weight Lifting Nubuck Leather Power Belt Back Support Strap Gym Dip Training
ל - RDX Power Weight Lifting Leather Belt Back Support Strap Gym Training Fitness GY
כשהשחור הרבה יותר זול אוליי ביגלל שזה דגם שונה וכטוב עליו Advance tech חח אין לי מושג
אשמח לעזרה אם זה אותו דבר

@Nati147258 , לא צריך לעשות מזה עניין גדול.. החגורה עוזרת לבטן לעבוד ולהחזיק את הגב זקוף (העיקר אמצע-תחתון).
אם אתה מרגיש שאתה מסתדר בלי חגורה אז אחלה. אם אתה מתקשה תשתמש בחגורה..

בכל מקרה, בשלב מסויים תצטרך אותה..

אז אתה טוען שאם שרירי הבטן חזקים מספיק, אין טעם להשתמש בחגורה, בכלל ?
לא. אני טוען שאם שרירי הבטן מספיק חזקים אז ככל הנראה תוכל להרים יותר משקל בלי חגורה כי הבטן לא תהיה הגורם שיגביל אותך במשקל, אלה הגלוטס ושאר השרירים שאתה עובד עליהם. המטרה בסקוואט היא להרים משקל שיגרה את השרירים שאנחנו רוצים לעבוד עליהם, ואם הסיבה שלא נרים את המשקל הזה היא כי הבטן שלנו בפיגור אז מדובר בסט מבוזבז.
או שאתה בעצם טוען שמתאמן שרוצה לחזק את שרירי הבטן עוד יותר מלבד החיזוק שהם מקבלים מתרגילי הבסיס - תמליץ לו לשים חגורה?
מה שאמרתי למעלה. ישנו מיתוס מפורסם שמסתובב כאן שלפיו חגורה גורמת לבטן לעבוד פחות ובגלל זה יש אנשים שנמנעים מלהתאמן עם חגורה. המיתוס הנ"ל לא נכון ודובר עליו הרבה פה. אני אמליץ למתאמן לשים חגורה בכל סט עבודה, כי כל מתאמן יוכל להרים משקל מקסימלי גבוה יותר עם חגורה, אבל לא לשים חגורה בסטים של חימום שאותם הוא יכול להרים גם ללא חגורה.

חגורה גורמת לבטן לעבוד פחות
אני לא מסכים עם המיתוס הזה.
אני כן חושב שחגורה תעזור לך להפעיל את שרירי הבטן בצורה טובה יותר, ולכן אם הטכניקה טובה וכן יודעים איך לכווץ את הבטן ולהשתמש בה כמו שצריך אז אחלה ואפשר להשתמש בחגורה.

אבל משום מה, בסקוואט של 70 קג, עדיין קשה לי להמליץ למישהו לשים חגורה. או עזר כלשהו.

• פותח/ת השרשור
@Nati147258 , לא צריך לעשות מזה עניין גדול.. החגורה עוזרת לבטן לעבוד ולהחזיק את הגב זקוף (העיקר אמצע-תחתון).
אם אתה מרגיש שאתה מסתדר בלי חגורה אז אחלה. אם אתה מתקשה תשתמש בחגורה..

בכל מקרה, בשלב מסויים תצטרך אותה..
אני ישים אותה בסופו של דבר אף פעם לא אימנתי בטן אז ככה שכנראה שהיא בפיגור
אבל הבעיה היא שאני גודל ממש טוב (בגובה) וגם במסה ככה שיכול להיות שעוד חודשיים זה כבר לא יתאים..

אני ישים אותה בסופו של דבר אף פעם לא אימנתי בטן אז ככה שכנראה שהיא בפיגור
אתה לא צריך לאמן בטן פרטני כדי שהיא תהיה חזקה.. כשאתה עובד על סקווט/דדליפטת/חתירה ובעצם כל מה שדורש להחזיק את הגב הבטן עובדת קשה ומתחזקת. גם אני לא עובד בטן..

אבל משום מה, בסקוואט של 70 קג, עדיין קשה לי להמליץ למישהו לשים חגורה. או עזר כלשהו.
אתה רואה חסרונות כלשהם בלשים חגורה? כי אם לא, אז למה שלא תמליץ למי שמרים 70 קילו לשים אותה? במיוחד שלא חסר בנות שעושות סקוואט 70 קילו ושמות חגורה, אז יש סיבה שזה לא יהיה רלוונטי גם לבנים קטנים וחלשים?
איך אתה מגדיר שרירי בטן שמספיק חזקים?
מנסה להרים X בלי חגורה ומצליח - ואז מנסה להרים X+5kg עם חגורה ונכשל ? משמע החגורה לא עזרה לך?
(ה 5 ק"ג נועדו רק לצורך ההשוואה)
אני לא מנסה להגדיר שרירי בטן חזקים. אני מנסה לעבוד מסביב לזה. זה אומר, לעשות את כל הסטים של העבודה עם חגורה ואת כל/רוב החימום ללא.
אם נדבר על מתאמן חדש וניקח מתאמן שעושה סקוואטים כמה חודשים ללא חגורה והסקוואט שלו הוא משקל גוף אני מאמין שאחת הסיבות לכך היא שרירי בטן חלשים.

• פותח/ת השרשור
אתה רואה חסרונות כלשהם בלשים חגורה? כי אם לא, אז למה שלא תמליץ למי שמרים 70 קילו לשים אותה? במיוחד שלא חסר בנות שעושות סקוואט 70 קילו ושמות חגורה, אז יש סיבה שזה לא יהיה רלוונטי גם לבנים קטנים וחלשים?

אני לא מנסה להגדיר שרירי בטן חזקים. אני מנסה לעבוד מסביב לזה. זה אומר, לעשות את כל הסטים של העבודה עם חגורה ואת כל/רוב החימום ללא.
אם נדבר על מתאמן חדש וניקח מתאמן שעושה סקוואטים כמה חודשים ללא חגורה והסקוואט שלו הוא משקל גוף אני מאמין שאחת הסיבות לכך היא שרירי בטן חלשים.
אתה לא צריך לאמן בטן פרטני כדי שהיא תהיה חזקה.. כשאתה עובד על סקווט/דדליפטת/חתירה ובעצם כל מה שדורש להחזיק את הגב הבטן עובדת קשה ומתחזקת. גם אני לא עובד בטן..
איך אתה מגדיר שרירי בטן שמספיק חזקים?
מנסה להרים X בלי חגורה ומצליח - ואז מנסה להרים X+5kg עם חגורה ונכשל ? משמע החגורה לא עזרה לך?
(ה 5 ק"ג נועדו רק לצורך ההשוואה)
מה המשקל האידיאלי בישביל חגורה ?

מה המשקל שבערך צריך לשים חגורה?
אני ממליץ אם אתה מתאמן חדש להתחיל לשים חגורה במשקל שמתחיל לאתגר אותך בהתקדמות, בד"כ מדובר במשקל שעובר את משקל הגוף. תלוי במתאמן. יכול להיות גם יותר גבוה. כל עוד אתה יכול להתקדם במשקלים מאימון לאימון בלי חגורה אז אתה לא צריך חגורה.

• פותח/ת השרשור
אני ממליץ אם אתה מתאמן חדש להתחיל לשים חגורה במשקל שמתחיל לאתגר אותך בהתקדמות, בד"כ מדובר במשקל שעובר את משקל הגוף. תלוי במתאמן. יכול להיות גם יותר גבוה. כל עוד אתה יכול להתקדם במשקלים מאימון לאימון בלי חגורה אז אתה לא צריך חגורה.
אני כן נתקע במשקלים ...

למה דווקא ההתעקשות על משקל גוף?
ייתכן והוא לא מכווץ כמו שצריך את השרירי הבטן, והטכניקה אינה מספיק טובה.
במצב כזה, איך חגורה תעזור לו לעבוד כמו שצריך?

למה דווקא ההתעקשות על משקל גוף?
סתם, כי בא לי. כי זה נראה לי. ברוסיינס. אין לי התבססות לזה. יש לך הצעה יותר טובה?
ייתכן והוא לא מכווץ כמו שצריך את השרירי הבטן, והטכניקה אינה מספיק טובה.
בוא נתבסס על זה שכשאני לוקח "מתאמן" כדוגמא כל שאר הפרמטרים שאני מדבר עליהם אידיאליים כדי שיהיה אפשר לבודד את המשתנה של ה"בטן". ברור שבמצב לא אידיאלי המתאמן לא ישלוט כמו שצריך בטכניקה ואז ידפקו הרבה דברים בדרך.
במצב כזה, איך חגורה תעזור לו לעבוד כמו שצריך?
במצב של טכניקה גרועה צריך לתקן טכניקה.

• פותח/ת השרשור
אני מכווץ,מתי שתהיה לי חגורה אני גם צריך לכווץ?

סתם, כי בא לי. כי זה נראה לי. ברוסיינס. אין לי התבססות לזה. יש לך הצעה יותר טובה?

בוא נתבסס על זה שכשאני לוקח "מתאמן" כדוגמא כל שאר הפרמטרים שאני מדבר עליהם אידיאליים כדי שיהיה אפשר לבודד את המשתנה של ה"בטן". ברור שבמצב לא אידיאלי המתאמן לא ישלוט כמו שצריך בטכניקה ואז ידפקו הרבה דברים בדרך.
במצב של טכניקה גרועה צריך לתקן טכניקה.
אני התחלתי להשים חגורה רק כשהגעתי לפי 1.4-1.5 מהמשקל גוף שלי.... כי התחלתי להרגיש מגבלה שהסקוואט מתחיל לקרוס לי עם המשקל הנ"ל ומעלה (גוד מורנינג) אבל פעם הבאה שאני יעשה אותו בלי חגורה אני יצליח הרבה יותר טוב (כי התחזקתי) ולכן אני משתמש בחגורה בפעם הזאת שזה סוג של שבירת שיא ובפעם הבאה אני לא אשתמש בה... לא חשוב כמה דגש אני שם על הטכניקה אני כנראה יקרוס בגלל בטן לפי דעתי צריך להשים חגורה רק במשקל שלא ניסית עדיין או שמרגיש שתפקשש טכניקה בגלל בטן חלשה. אם עשית 130 (לדוגמא) לפני שבועיים-חודש עם חגורה סיכוי מאוד גבוהה שתצליח לעשות את זה בלי חגורה אם אתה אמור היום לעשות 140 עם חגורה... ולכן אני לא ישים חגורה... אלה אם אני אמור לעשות משהו שיש לי חשש לגביו אבל עם אני יודע שאני כנראה יצליח אני לא ישים כי זה מיותר לדעתי
אני מכווץ,מתי שתהיה לי חגורה אני גם צריך לכווץ?
כן

• פותח/ת השרשור
אני התחלתי להשים חגורה רק כשהגעתי לפי 1.4-1.5 מהמשקל גוף שלי.... כי התחלתי להרגיש מגבלה שהסקוואט מתחיל לקרוס לי עם המשקל הנ"ל ומעלה (גוד מורנינג) אבל פעם הבאה שאני יעשה אותו בלי חגורה אני יצליח הרבה יותר טוב (כי התחזקתי) ולכן אני משתמש בחגורה בפעם הזאת שזה סוג של שבירת שיא ובפעם הבאה אני לא אשתמש בה... לא חשוב כמה דגש אני שם על הטכניקה אני כנראה יקרוס בגלל בטן לפי דעתי צריך להשים חגורה רק במשקל שלא ניסית עדיין או שמרגיש שתפקשש טכניקה בגלל בטן חלשה. אם עשית 130 (לדוגמא) לפני שבועיים-חודש עם חגורה סיכוי מאוד גבוהה שתצליח לעשות את זה בלי חגורה אם אתה אמור היום לעשות 140 עם חגורה... ולכן אני לא ישים חגורה... אלה אם אני אמור לעשות משהו שיש לי חשש לגביו אבל עם אני יודע שאני כנראה יצליח אני לא ישים כי זה מיותר לדעתי

כן
אז עשיתי חכם או לא?🫤

אז עשיתי חכם או לא?🫤
תקנה... זה לא יפגע בך... למשל בSS סט ראשון הלך חלק סט שני הלך סביר יש לך חשש לגבי סט שלישי? שים...
גם כמשהו פסיכולוגי זה יכול לתרום... פעם הבאה תעלה משקל הלך לך סט ראשון חלק סט שני חלק סט שלישי חלק
פעם אחרי זה סט ראשון בקושי סט שני ממש בלחץ סט שלישי תשים כשל חזרה 4? לא נורא.... יכול להיות שזה עזר לך ויכול להיות שלא בשביל האולי הזה אני הייתי שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית