הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סיכום התחרות שלי מאתמול

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
התכנון להתחרות היה לנסות לשבור ארבעה שיאי עולם בקטגוריה....
במהלך ההכנה, נפצתי בגב התחתון, והגעתי לתחרות עם שריר תפוס מתחת לשכמה, שצובט עצב... לא מצב קלאסי, אבל למי אכפת...

יש תחרות, יש מטרות.

כניסה ראשונה בסקאוט הייתה אמורה לשבור שיא עולם בקטגוריה, עם 222 קילו...היה קליל.
אבל אז... התברר שיש שני סוגי מקצים, ואסור לי לעשות עם ברכיות,
הייתי כל כך מפוקס בסקוואט שלא הבנתי מה גל מסביר לי בכלל.
כניסה שניה/ראשונה 225, שוב קליל
כניסה שלישית/שניה 235, עלה לאט
גל ניסה לשכנע אותי לא לעלות הרבה, או לעלות קילו.
בסוף נכנסתי 240, ועלה.

סה"כ, שברתי את שיא העולם, ארבע פעמים ברצף. הרגשתי שיש יותר, לפחות עשרים קילו, בכניסות נכונות.

בנץ,
בחימום הרגשתי מוזר עם יד ימין, בחלק התחתון של התנועה.
כניסה ראשונה 150, עלה מאוד קשה, ונתפסו לי שרירי הבטן תוך כדי....
בהמשך, פעמיים כשל 156. חבל, שיא העולם הוא רק 155, ולחצתי יותר פעמים רבות.

דדליפט....

מאז ומתמיד הדדליפט היה הבעיה שלי,
וזה היחיד שחשבתי שתהיה בעיה לשבור את השיא, שעומד על 245...
כניסה ראשונה ב-230 עלה.
כניסה שנייה כשל 240
כניסה שלישית 240. שיא אישי תחרותי, והשוואה לשיא מכון.

תודות -
גל ומיה אדטו - אין מילים לתאר את ההערכה על הארגון, פשוט שאפו
שי יוניסי שעשה איתי את רוב החימומים, כיף גדול....
אפי הגדול מכולם, שמוציא לי את הבנץ, וצעק עלי לעשות דדליפט כמו שצריך.... תזהר, אני עשרה קילו מאחורייך....

השופטים שאני רגיל להתחרות איתם, היה קצת מוזר, אבל כיף, משפחה אחת גדולה, ובהחלט לא שפוייה
יאללה, תחרות הבאה...

א. כל הכבוד על ההישגים, אתה גם צמחוני שזה בכלל מדהים בעיניי.

ב. זה למה לפווארליפטינג אין הרבה קהל , כולם מתבלבלים כבר ממי הכי טוב במה. אני תמיד אמרתי שזה מגוחך כל העניין הזה.

ג. מאיזה גיל מתחיל מאסטר? ולאד אלחזוב מתאמן אצלנו במכון אני לא יודע בן כמה הוא אבל הוא עשה 420 סקוואט ל3 חזרות עם רצועות.
ועוד משחק עם דדליפט 300 ומעלה RAW כמעט כל אימון.

א. כל הכבוד על ההישגים, אתה גם צמחוני שזה בכלל מדהים בעיניי.

ב. זה למה לפווארליפטינג אין הרבה קהל , כולם מתבלבלים כבר ממי הכי טוב במה. אני תמיד אמרתי שזה מגוחך כל העניין הזה.

ג. מאיזה גיל מתחיל מאסטר? ולאד אלחזוב מתאמן אצלנו במכון אני לא יודע בן כמה הוא אבל הוא עשה 420 סקוואט ל3 חזרות עם רצועות.
ועוד משחק עם דדליפט 300 ומעלה RAW כמעט כל אימון.
36 או 37 אם אני לא טועה זה עוד אופן
מאסטר מתחיל מ40

36 או 37 אם אני לא טועה זה עוד אופן
מאסטר מתחיל מ40
עזוב את אלחזוב, לא חסרים יצורים. אד קואן יליד יולי 63' עשה ב gpa worlds 2014 סקוואט 300 קילו בלי רצועות. ספורטאי בן 40 שביצע 240 קילו סקוואט ללא רצועות הוא ספורטאי מוכשר, ספורטאי שעובד קשה מאוד באימונים, מגיע להישגים יפים מאוד ועל כך מגיע באמת כל הכבוד. אבל no matter how you slice it, הוא לא מחזיק בשיא עולמי. שיא עולמי כשמו כן הוא, התוצאה הטובה ביותר שהושגה אי פעם. ככל שניכנסים לרזולוציה יותר קטנה (איגוד, קבוצת גיל) השיא הוא כבר פחות "עולמי" ופחות רלוונטי.

ערב טוב לכולם.

בנושא השיאים אני חייבת להבהיר את עמדתי מראש - המצב הקיים עם פדרציות ותתי פדרציות ועם 101 ספרי השאים באמת בעייתי. חד וחלק אין וכאן ויכוח. אך להאשים את הספורטאי בכך שהוא מתפאר בהישג של עצמו וכותב "שיא עולם", זה בערך כמו להאשים ילד מכיתה א' ממשפחה ענייה שחסר לו ילקוט או ספר. הספורטאי , בדומה לילד לא יצר את המצב, הוא "נולד" לתוכו.

כל כמה ימים פה ושם ברחבי הגלובוס מתקיימות תחרויות פאוורליפטינג תחת פדרציה זו או אחרת, ותמיד (לפחות בפדרציות מסודרות כמו שלנו) מארגני התחרות מדפיסים את הרשימה מהאתר העולמי, שבכותרת הרשימה כתוב שחור על גבי לבן "world records". אז מבחינת הספורטאי התמים אם הוא משפר תוצאה קיימת או ממלא משבצת ריקה, הוא קבע שיא עולם חדש. אין הוא אשם בכך שבאותו יום במקביל נקבע "שיא עולם" חדש של פדרציה נוספת שאולי הוא בכמה עשרות קילוגרמים גבוה או נמוך משלו.
ותמיד אחרי תחרויות אותם ספורטאים מאנגליה, צ'כיה, ארה"ב , בנגלדש, חוף השנהב או כוכב אלדבראן מפרסמים במדיה החברתית "הינה אני, ככה וככה , שברתי שיא עולם, ברכות לי...." מגוכח? אולי. לא תקין? כנראה. אך זה המצב.

אז אתם מצפים דווקא מהספורטאים שלנו שיתחילו להצטנע ולהוביל קו חדש של פרסום ההישגים ? שינסחו משהו כמו :" תשמעו , אתמול הייתה תחרות, ברמת העיקרון לפי מה שכתוב באיגוד שברתי שיא עולם , אך אני מודע לבעייתיות של הדבר ולכן בואו נחשוב ביחד איך לקרוא לזה . שיא איגוד ? תוצאה חדשה ? לא משנה, העיקר שלא תחשבו חלילה שאני שוויצר מתנשא".

נושא השיאים נטחן ונדון אלף פעמים בכל מני הקשרים , אך כל עוד המצב בעולם נשאר כפי שהוא, לא פייר לצפות מהספורטאים שלנו להשתמש במונחים שונים מעמיתיהם בחו"ל.

אך להאשים את הספורטאי בכך שהוא מתפאר בהישג של עצמו וכותב "שיא עולם", זה בערך כמו להאשים ילד מכיתה א' ממשפחה ענייה שחסר לו ילקוט או ספר. הספורטאי , בדומה לילד לא יצר את המצב, הוא "נולד" לתוכו.
אותו ספורטאי יכול להגיד שהוא שבר "שיא איגוד" ולא שהוא שבר "שיא עולם" כי נוצר רושם אחר כששומעים את הביטוי "שיא עולם".
כל כמה ימים פה ושם ברחבי הגלובוס מתקיימות תחרויות פאוורליפטינג תחת פדרציה זו או אחרת, ותמיד (לפחות בפדרציות מסודרות כמו שלנו) מארגני התחרות מדפיסים את הרשימה מהאתר העולמי, שבכותרת הרשימה כתוב שחור על גבי לבן "world records". אז מהחינת הספורטאי אם הוא משפר תוצאה קיימת או ממלא משבצת ריקה, הוא קבע שיא עולם חדש.
אז במקום לכתוב world records הפדרציות צריכות לכתוב federation records. זה לא תירוץ לבוא ולהגיד "אני שיאן עולם" כשנתת סקוואט של 240 קילו.
ותמיד אחרי תחרויות אותם ספורטאים מאנגליה, צ'כיה, ארה"ב , בנגלדש, חוף השנהב או כוכב אלדבראן מפרסמים במדיה החברתית "הינה אני, ככה וככה , שברתי שיא עולם, ברכות לי...." מגוכח? אולי. לא תקין? כנראה. אך זה המצב.
אז למה שלא נשנה את המצב? אותי זה באמת מעצבן. המשמעות של המושג "שיא עולם" הוא "משהו שעשיתי הכי טוב בעולם". בתחרות פדרציה אתה עשית משהו הכי טוב מכל מי שהתחרה בפדרציה הספציפית שלך, ולכן צריך לקרוא לזה "שיא פדרציה". זאת החלטה שלכם בסופו של דבר בתור הנציגים של GPA אבל לי זה נשמע מאוד לא מקצועי שהמתחרים יקראו לעצמם "שיאני עולם" עם משקלים מגוחכים שבפדרציות אחרות אנשים באותן הקטגוריות מתחממים איתם.
אז אתם מצפים דווקא מהספורטאים שלנו שיתחילו להצטנע ולהוביל קו חדש של פרסום ההישגים ? שינסחו משהו כמו :" תשמעו , אתמול הייתה תחרות, ברמת העיקרון לפי מה שכתוב באיגוד שברתי שיא עולם , אך אני מודע לבעייתיות של הדבר ולכן בואו נחשוב ביחד איך לקרוא לזה . שיא איגוד ? תוצאה חדשה ? לא משנה, העיקר שלא תחשבו חלילה שאני שוויצר מתנשא".
להצטנע? אני סה"כ רוצה שהמתחרים יפסיקו לקרוא לעצמם בשם שהם לא הרוויחו. אתה לא שיאן עולם אם הרמת את המשקל הכבד ביותר בקטגוריה שלך בפדרציה ספציפית. אתה שיאן עולם אם הרמת את המשקל הכבד ביותר בקטגוריה שלך בכל העולם. וזה למה המתחרים צריכים להפסיק לקרוא לעצמם בשמות שלא מגיעים להם.
נושא השיאים נטחן ונדון אלף פעמים בכל מני הקשרים , אך כל עוד המצב בעולם נשאר כפי שהוא, לא פייר לצפות מהספורטאים שלנו להשתמש במונחים שונים מעמיתיהם בחו"ל.
אז אם כולם קופצים מהגג גם אנחנו צריכים? כי ככה המשפט הזה נשמע לי.

אף אחד לא טען כאן ל-all time records. זה מובן מאיליו שמדובר בשיא עולם של איגוד, ורוב הספורטאים אף מבהירים "שיא עולם של GPA במאטסטרים או בטינז", שזה לפי דעתי עונה על הגדרה שיא איגוד.
לשנות ? בבקשה הצעות. אבל ישימות כאן ועכשיו בישראל. אתה באמת מוזמן לכתוב ל-L.B. Baker ולהבהיר לו שזה לא בסדר לכתוב שיא עולם.

אף אחד לא טען כאן ל-all time records. זה. מובן מאיליו שמדובר בשיא איגוד, וראב הספורטאים אף מבהירים "שיא עולם של GPA במאטסטרים או בטינז", שזה לפי דעתי עונה על הגדרה שיא איגוד.
לשנות ? בבקשה הצעות. אבל ישימות כאן ועכשיו בישראל.
נתתי הצעה לקרוא לזה "שיאן פדרציה". "שיאן עולם" זאת הגדרה שרק אנשים שמתעסקים בתחום הליפטינג התחרותי יבינו. אם אני רוצה לספר על ההישגים שלי לאדם שלא מכיר את המושג כמו שצריך, להגיד לו שאני "שיאן עולם" יהיה כמו לשקר לו. אבל אם אני אגיד לו שאני "שיאן פדרציה" זאת תהיה האמת וזה לא יורד מההישגים שלי.

ערב טוב לכולם.

בנושא השיאים אני חייבת להבהיר את עמדתי מראש - המצב הקיים עם פדרציות ותתי פדרציות ועם 101 ספרי השאים באמת בעייתי. חד וחלק אין וכאן ויכוח. אך להאשים את הספורטאי בכך שהוא מתפאר בהישג של עצמו וכותב "שיא עולם", זה בערך כמו להאשים ילד מכיתה א' ממשפחה ענייה שחסר לו ילקוט או ספר. הספורטאי , בדומה לילד לא יצר את המצב, הוא "נולד" לתוכו.

כל כמה ימים פה ושם ברחבי הגלובוס מתקיימות תחרויות פאוורליפטינג תחת פדרציה זו או אחרת, ותמיד (לפחות בפדרציות מסודרות כמו שלנו) מארגני התחרות מדפיסים את הרשימה מהאתר העולמי, שבכותרת הרשימה כתוב שחור על גבי לבן "world records". אז מבחינת הספורטאי התמים אם הוא משפר תוצאה קיימת או ממלא משבצת ריקה, הוא קבע שיא עולם חדש. אין הוא אשם בכך שבאותו יום במקביל נקבע "שיא עולם" חדש של פדרציה נוספת שאולי הוא בכמה עשרות קילוגרמים גבוה או נמוך משלו.

האם הכוונה לטבלה הזאת?
Global Powerlifting Alliance Pow

אמיר נתת תחרות מצוינת והשארת עוד הרבה בטנק (ושיפור מעולה בסקוואט בעיניי) ,
לגבי הדדליפט אני רוכש לך כבוד אמיתי על זה שהצלחת להרים פאקינג 240 כשאתה רק בבוקר היית צריך זריקה נגד כאבים בגב, פשוט לא יאומן.
מחכה שתיפול על יום כל כך טוב שתוציא מה שרצית מעצמך ותביא טוטאל פשוט מטורף.

זה מה שרוב הספורטאים עושים - מבהירים עוד בגוף ההודעה שזה שיא עולם של פדרציה מסוימת בקבוצת משקל וגיל. מבחינתי זה די עונה על ההגדרה. אני לא מצפה מהספורטאים שלי להיות יותר קתולים מאפיפיור ולכפות עליהם צורת ניסוח זו או אחרת. אם מבחינת כל המדינות החברות בפדרציה זה שיא עולם, מדוע מבחינת הספורטאי מישראל זה יהיה "שיא איגוד"? ואגב, שיאים של GPA די מכובדים, כך שספורטאי ששובר אותם בהחלט יש לו במה להתגאות.

ראשית כל הכבוד, נתת תחרות מדהימה, וחבל שלא יצא לי להתעמק בביצועים שלך בלייב, מזל שמצלמת הדיג'יי תפסה את כל ההרמות שלך ובקרוב יהיה סרטון מלא.

בנוגע לכל הדיון על שיאי עולם בלי שום קשר לאמיר, אני בדעה אחת עם אלו שאומרים שזה מגוחך, אין כזה דבר שיא עולם שהוא לא שיא כללי בקטגוריה נקודה סוף. כל הדבר הזה מוריד מהערך של PL ומהערך של הספורטאי. לדוגמא, הביצועים של אמיר יפים כשהם לעצמם גם בלי הטייטל של "שיא עולם", עם כל מה שהוא עבר בשנה האחרונה הוא עדיין איתנו מתחרה ומפציץ, בעיני זה יותר חשוב משיא עולם כזה או אחר. לחלוטין ניתן להתחיל, ורצוי להתחיל לקרוא לזה "שיא איגוד" כי אלו צמד המילים המיטיבות לתאר את ההישג הזה.

ושוב, מלא בהערכה כלפיך וכלפי ההישגים שלך, הספורט שלנו אמנם קטן אבל התברך באנשים הכי גדולים שיש, ולא, לא מבחינה פיזית.

בברכת מועדים וכו'.

מבחינה ערכית אני איתך בכל ליבי DJ היקר, מבחינה מעשית אני מאמינה שיקח עוד קצת זמן עד שאנשים יתחילו להעריך את הדרך שהם עברו ואת הנצחון האישי שלהם על עצמם יותר משורה ברשימה או תעודה על הקיר. לצערי אנחנו מכירים כמה ספורטאים שה"שיאים" העבירו אותם על דעתם וגרמו לאבד את הדרך.

בעזהי"ת

א. תחרות מעולה קרנף! הישגים מרשימים ביותר.

ב. אם פלוני או אלמוני יעיזו להכתיר אותי כשיאן עולם לסאב מאסטרים באיגוד 100%, למרות שטכנית מבחינת הדירוגים שלהם אכן כך, אשמח להלקות אותו בכיכר העיר, קבל עם ועדה. חברי לקבוצה הירושלמית גם יוכלו לספר על מחשבות מעט יותר יצירתיות שעוברות מידי פעם במוחי המעוות, בנוגע לכל אשר אפשר לארגן למי שאתה באמת באמת חפץ ביקרו. הרי בשביל מי שבתוך עולם הפאוורליפטינג, ברור היטב כי שיא עולם הוא רק שיא עולם אבסולוטי, ואני לא חושב שיש צורך להשתמש במטבע לשון כל כך מפוצץ בשביל שני משועממים בחמארת השש בש הקרובה - להם אתה מבשר באקראי שאתה עושה פאוורליפטינג ואפילו אתה שיאן עולם, ואז הם מחווים בידיהם דחיקה מעל הראש, ואז אתה צריך להסביר להם, ואז ואז. הטייטל היחידי שלי הוא הסקוואט נו דראג הגבוה ביותר בארץ, והוא בהחלט לכבוד לי. מעבר לזה? אין טעם.

נערך לאחרונה:
אתה אומר שכל מי שהסקוויט כבד ממך בארץ היה בהכרח תחת שימוש ב aas?

אם אני לא טועה אליהו עשה את הסקוואט שלו 285 בתחרות ה100% RAW שהתקיימה שנה שעברה בדצמבר 14
100% זו תחרות לעומת GPA שאינה מאפשרת שימוש בסטרואידים ומי ששובר שיא צריך לעבור בדיקת שתן
כאשר אתה נותן סקוואט שהוא מעל ה285 של אליהו באיגוד כמו GPA נשאלת השאלה האם הוא משתמש או לא? ואז אי אפשר לענות על זה ולכן אי אפשר להחשיב סקוורט כזה כיותר גבוה משל אליהו,לכן נכון לעכשיו הסקוואט של אליהו הוא הכי גבוה DRUG-FREE כיוון שהוא נעשה באיגוד שאוסר את זה וונבדק גם (אם אני לא טועה) ועד שלא יוכח אחרת כלומר מישהו יתן סקוואט 286 לדוגמא ב100% RAW

אני דווקא חצוי בהקשר לכל הדיון הזה.

מצד אחד, כמובן שזה מגוחך להתיימר ל"שיא עולם" כאשר השיא האבסולוטי, שהוא לא תלוי איגוד, הוא מאות קילוגרמים מעל ה"שיא" המאוד ספציפי שנשבר.
מצד שני, אני חושב שלפעמים למונח "שיא עולם" יש השלכות חיוביות מכל מיני בחינות - חשיפה תקשורתית, הגדלת קהל הלקוחות למאמנים/בעלי מכונים וכד'. למשל כאשר אני עשיתי את ה-290@110 באירלנד זכיתי במענק כספי מהמועצה האזורית חוף כרמל , מה שעזר לי לממן בשנה לאחר מכן טיסה נוספת ובעצם להמשיך בתחביב שלי, וגם קיבלתי חשיפה בדמות כתבות בעיתונים המקומיים שהביאה לי מתאמנים אישיים חדשים. ככה שגם בדיעבד הייתי עדיין פועל באותה הצורה.

מצד שלישי, אני חושב שמבחינת הערכה בקהילת הפאוורליפטינג בארץ, אין ספק ששיאי ישראל הכלליים הם מה שהמתחרים צריכים לשאוף להשיג.

נערך לאחרונה:
אני חושב שלפעמים למונח "שיא עולם" יש השלכות חיוביות מכל מיני בחינות
וודאי שלמונח "שיא עולם" יש השלכות חיוביות, וכך גם צריך וראוי שיהיה. אבל מאותן השלכות חיוביות צריך וראוי שיהנה שיאן העולם, ולא אחר שמתהדר בנוצות לא לו.
כאשר אתה נותן סקוואט שהוא מעל ה285 של אליהו באיגוד כמו GPA נשאלת השאלה האם הוא משתמש או לא? ואז אי אפשר לענות על זה
אתה צודק, אי אפשר לענות על זה (אלא אם אותו ספורטאי הצהיר שהוא אכן השתמש). נוצר בי הרושם שלאליהו יש דעה נחרצת בנושא (" הטייטל היחידי שלי הוא הסקוואט נו דראג הגבוה ביותר בארץ"), ולכן שאלתי את מה ששאלתי.

בעזהי"ת

אתה אומר שכל מי שהסקוויט כבד ממך בארץ היה בהכרח תחת שימוש ב aas?

למרות שפתיל ההודעות הנוכחי כבר הפליג לו מעבר לנושא שלשמו הוא נפתח, אני עדיין מתלבט כמה נכון לגזול לחלוטין את הדיון על תחרות נפלאה של הקרנף, לטובת נושאים צדדיים.

על כל פנים, לשאלתך. אופק בן ציון למשל, הסקוויט 300 נו דראג, עם ראפס (לא מקבל את תקפות האדומים שהורמו לו, ורואה בהרמה ההיא חוקית לחלוטין). נו ראפס, כדברי לעיל. אשמח יום אחד לגשת אל פודיום ולענוד מדליה למי שישבור את השיא הזה. ומי יודע, למרות הטרגדיה שעברתי ולמרות חישוב מחדש של מטרותי הנוכחיות - אולי אצליח אף אני לשפר אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית