הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סיכום התחרות שלי מאתמול

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
התכנון להתחרות היה לנסות לשבור ארבעה שיאי עולם בקטגוריה....
במהלך ההכנה, נפצתי בגב התחתון, והגעתי לתחרות עם שריר תפוס מתחת לשכמה, שצובט עצב... לא מצב קלאסי, אבל למי אכפת...

יש תחרות, יש מטרות.

כניסה ראשונה בסקאוט הייתה אמורה לשבור שיא עולם בקטגוריה, עם 222 קילו...היה קליל.
אבל אז... התברר שיש שני סוגי מקצים, ואסור לי לעשות עם ברכיות,
הייתי כל כך מפוקס בסקוואט שלא הבנתי מה גל מסביר לי בכלל.
כניסה שניה/ראשונה 225, שוב קליל
כניסה שלישית/שניה 235, עלה לאט
גל ניסה לשכנע אותי לא לעלות הרבה, או לעלות קילו.
בסוף נכנסתי 240, ועלה.

סה"כ, שברתי את שיא העולם, ארבע פעמים ברצף. הרגשתי שיש יותר, לפחות עשרים קילו, בכניסות נכונות.

בנץ,
בחימום הרגשתי מוזר עם יד ימין, בחלק התחתון של התנועה.
כניסה ראשונה 150, עלה מאוד קשה, ונתפסו לי שרירי הבטן תוך כדי....
בהמשך, פעמיים כשל 156. חבל, שיא העולם הוא רק 155, ולחצתי יותר פעמים רבות.

דדליפט....

מאז ומתמיד הדדליפט היה הבעיה שלי,
וזה היחיד שחשבתי שתהיה בעיה לשבור את השיא, שעומד על 245...
כניסה ראשונה ב-230 עלה.
כניסה שנייה כשל 240
כניסה שלישית 240. שיא אישי תחרותי, והשוואה לשיא מכון.

תודות -
גל ומיה אדטו - אין מילים לתאר את ההערכה על הארגון, פשוט שאפו
שי יוניסי שעשה איתי את רוב החימומים, כיף גדול....
אפי הגדול מכולם, שמוציא לי את הבנץ, וצעק עלי לעשות דדליפט כמו שצריך.... תזהר, אני עשרה קילו מאחורייך....

השופטים שאני רגיל להתחרות איתם, היה קצת מוזר, אבל כיף, משפחה אחת גדולה, ובהחלט לא שפוייה
יאללה, תחרות הבאה...

אתה קשה הבנה?
הרי כל אדם שמתעניין בליפטינג יבין שזה לא שיא עולם אלא שיא איגוד.

אם הניסוח ככ מפריע לך, תפנה לראשי הפדרציות.

אתה קשה הבנה? אם כל אחד מבין שזה לא שיא עולם שלא יכתוב "שברתי 4 שיאי עולם היום". הפדרציות לא מעניינות אותי, אתם ילדים גדולים.

חוץ מזה מה מפריע לך ששברתי כמה שיאי עולם בארגון שלי? תפרגן קצת. בכל זאת, 21 סקוואט 21 בנץ' ו 21 דדליפט. ללא.

אתה קשה הבנה? אם כל אחד מבין שזה לא שיא עולם שלא יכתוב "שברתי 4 שיאי עולם היום". הפדרציות לא מעניינות אותי, אתם ילדים גדולים.

חוץ מזה מה מפריע לך ששברתי כמה שיאי עולם בארגון שלי? תפרגן קצת. בכל זאת, 21 סקוואט 21 בנץ' ו 21 דדליפט. ללא.

יש משהו במה שאתה אומר, אבל יש בעיה.

ממבט נקודתו של מתחרה-
1. למה הפדרציה קוראת לזה שיא עולם אם זה לא?
2. למה אחרים קוראים לזה שיא עולם ואני לא ?
3. הפדרציות האחרות לא מעניינות אותי, הסקוואטים שם בכלל גבוהים
4. מאיפה אני בכלל יודע אם זה לא all time?

בקיצור, זה די ברור שכדאי לקרוא לזה שיא איגוד, אבל זה לא יקרה.

דרך אגב,במקרה של אמיר, יש מצב שזה all time במאסטרס בעד 125 ברואו ולא רואו פלוס.

אני אישית קבעתי ושברתי "שיאי עולם" אבל לא באמת אכפת לי מזה, אבל גם לא מעניין אותי אם יבוא בחור שהרים פחות ממני ויקרא לזה שיא עולם, אני הרי יודע שעשיתי את מה שעשיתי.

לשיאים המעניינים יש את PL Watch וזהו.

יש משהו במה שאתה אומר, אבל יש בעיה.

ממבט נקודתו של מתחרה-
1. למה הפדרציה קוראת לזה שיא עולם אם זה לא?
2. למה אחרים קוראים לזה שיא עולם ואני לא ?
3. הפדרציות האחרות לא מעניינות אותי, הסקוואטים שם בכלל גבוהים
4. מאיפה אני בכלל יודע אם זה לא all time?

בקיצור, זה די ברור שכדאי לקרוא לזה שיא איגוד, אבל זה לא יקרה.

דרך אגב,במקרה של אמיר, יש מצב שזה all time במאסטרס בעד 125 ברואו ולא רואו פלוס.

לשיאים המעניינים יש את PL Watch וזהו.

אלה בעיות של פאוורליפטינג באופן כללי. אבל אין שום סיכוי שזה אפילו קרוב ל all time.

אני אישית קבעתי ושברתי "שיאי עולם" אבל לא באמת אכפת לי מזה, אבל גם לא מעניין אותי אם יבוא בחור שהרים פחות ממני ויקרא לזה שיא עולם, אני הרי יודע שעשיתי את מה שעשיתי.

זה בדיוק מה שאמרתי. המונח מאבד כל משמעות.

אלה בעיות של פאוורליפטינג באופן כללי. אבל אין שום סיכוי שזה אפילו קרוב ל all time.

זה בדיוק מה שאמרתי. המונח מאבד כל משמעות.

לשיאני העולם האמייתים זה לא מפריע אז זה שטויות, אין ממש מה לעשות עם זה, אם הייתה פדרציה אחת זה היה טוב, או שהפדרציות ישנו את זה לשיא איגוד, מה שכנראה לא יקרה, מצד שני יהיה צריך מארגן כלשהו שיעשה טבלאות של שיאי עולם אמייתים, ומי לדעתו נחשב תקין ומי לא, בקיצור, סיבוך שלם.

לשיאני העולם האמייתים זה לא מפריע אז זה שטויות, אין ממש מה לעשות עם זה, אם הייתה פדרציה אחת זה היה טוב, או שהפדרציות ישנו את זה לשיא איגוד, מה שכנראה לא יקרה, מצד שני יהיה צריך מארגן כלשהו שיעשה טבלאות של שיאי עולם אמייתים, ומי לדעתו נחשב תקין ומי לא, בקיצור, סיבוך שלם.

לאף אחד זה לא באמת מפריע באופן אישי. רק אומר שזה מטופש ושאפשר להשתמש בשיקול דעת לפעמים.

וואלה, שברתי היום 4 שיאי עולם בארגון שהקמתי בפארק ליד הבית שלי. מחר אשנה את קטגוריות המשקל ואשבור עוד 4 שיאי עולם.
תפרגנו קצת.

That's funny I didn't remember you competing in anything, just talking about nothing here

לומר על פדרצית ה GPA אירגון מקומי מראה את חוסר הידע.
GPA הינו אולי האיגוד הגדול ביותר שיש היום עם הספורטאים הגדולים בעולם.
גם שיאי עלם של פדרציות קטנות לפעמים נראה מצחיק חצי סקווט וכו.
ולכן GPA זה כן שיאי עולם נקודה .:'.
באמת לטחון מים עם אדם שלא יודע מה זה SQ וכו פשוט הזוי .
נו טוב יום חדש מתחיל
יום מקסים לכולם.

• פותח/ת השרשור
להשוות ארגון עולמי למה שאתה עושה בפארק השכונתי שלך, זה מגוחך.
כמעט כמו להתווכח עם ילד בן חמש עשרה, ולהפסיד, אפילו בתחום של הבגרות בתשובה.
כמו שאמרתי, לא לדעת לפרגן, זה כואב, וזה כואב לך, הרבה יותר מלי, או לכל אחד אחר.

נערך לאחרונה:
אמיר יודע שזה לא all time record אלא שיא איגוד
בוודאי שאמיר יודע, העיניין הוא שיש אנשים שלא יודעים. למעשה ישנם יותר אנשים שלא יודעים מאשר אנשים שכן יודעים. ואז אותם אנשים עלולים לפזר אינפורמציה שגויה (דוד שלי/חבר שלי/בחור שאני עובד איתו/מתאמן איתו/לומד איתו הוא שיאן עולם), וזה פשוט לא נכון, לא רציני, ולטעמי גם מבייש את העוסקים בענף.

בעזהי"ת

בבתי ספר ל-bjj, בהתאם למקובל באמריקה הלטינית, מורה אמנויות הלחימה נמצא תחת התואר: פרופסור. זו הייתה טענת ההצדקה של בית ספר כלשהו בארץ לכנות אף הוא את המדריך בתואר הזה. אם מותר להכתיר כסנסאי מורים מאמנויות לחימה יפניות, וסיפו - את חבריהם מסין, מה רע בפרופסור?

צודקת הטענה או לא, דומני שהם די מהר ויתרו על ההרעיון. בהקשר התרבותי שלנו, שימוש כגון זה בתואר פרופסור הופך אותך לבדיחה. כך גם בעיני היא תרבות שיאי העולם שאינם לא שיא ולא עולם.

ההקשר היחידי שבו בעיני קביל להשתמש בכל תואר מפוצץ באשר הוא, הינו בשיווק כלכלי - וכמו שאופק בן ציון הזכיר. שם מבחינתי בהחלט בסדר להציג את עצמך כזמרת עם רקדנית המדינה ואקרובטית השטחים.

• פותח/ת השרשור
באמריקה הלטינית, ובמיוחד במדינות שהיו תחת תרבות פורטוגל, כל מורה / מדריך מכונה פרופסור, בדיוק כמו שכל עורך דין מכונה דוקטור.

בעזהי"ת

באמריקה הלטינית, ובמיוחד במדינות שהיו תחת תרבות פורטוגל, כל מורה / מדריך מכונה פרופסור, בדיוק כמו שכל עורך דין מכונה דוקטור.

אלה בדיוק דברי לעיל: למרות שזהו ההקשר המקובל באמריקה הלטינית, ואם כן השימוש בתואר היה אמור לעשות עליה מתבקשת מברזיל - יחד עם ה-bjj, בפועל: לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית