הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעשות מסה ולקראת הקיץ חיטוב

Rec0cery

משתמש מתחיל
221
5
נק' מוניטין:
8
221
5
שוקל 95, גובה 1.86, אחוז שומן בערך 20. קשה לי לעשות חיטוב עכשיו בתקופת החורף וחשבתי שבמקום לעשות חיטוב שבקושי הולך לעשות מסה לאיזה 4-5 חודש ואז חיטוב טוב כדי שהיה גם את מה לחטב.. זה אפשרי לצבור מסת שריר בנתונים כאלה?
ומה אתם אומרים?

לפי דעתי תתחיל מתפריט נטראלי ומשם תתקדם לפלוס קלורי (מסה)

אני, אישית. לא מייחס חשיבות לתקופה ואם צריך עושה מאסה או חיטוב.
אתה כנראה צריך חיטוב לאור אחוז השומן שלך. באם ממש תתעקש שלא, אז תעשה נייטרלי עד אחרי החורף ותתחיל חיטוב.

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה צריך חיטוב לאור אחוז השומן שלך. באם ממש תתעקש שלא, אז תעשה נייטרלי עד אחרי החורף ותתחיל חיטוב.
לפי דעתי תתחיל מתפריט נטראלי ומשם תתקדם לפלוס קלורי (מסה)

אני אוכל לצבור מסת שריר מצב בו אני נמצא?
השיקול שלי הוא שיש לי כשנה עד הצבא והייתי רוצה לא להתגייס סתם שמן או רזה עם ידיים שחיפיות

חיטוב, קח 2-3 חודשים תעשה חיטוב. לאחר מכן תתחיל מסה.

שוקל 95, גובה 1.86, אחוז שומן בערך 20. קשה לי לעשות חיטוב עכשיו בתקופת החורף וחשבתי שבמקום לעשות חיטוב שבקושי הולך לעשות מסה לאיזה 4-5 חודש ואז חיטוב טוב כדי שהיה גם את מה לחטב.. זה אפשרי לצבור מסת שריר בנתונים כאלה?
ומה אתם אומרים?
את הדבר החשוב ׳איך אתה מתאמן׳ לא כתבת
אם אתה רק בתחילת תוכנית אימונים לא הייתי מתחיל מסה באחוז שומן כזה אלא עובר לנייטראלי / חיובי קטן אם אתה בשיא אימונים אתה יכול למשוך עוד קצת מסה.
דרך אגב תמיד קשה לעשות חיטוב גם בקיץ.

• פותח/ת השרשור
את הדבר החשוב ׳איך אתה מתאמן׳ לא כתבת
אם אתה רק בתחילת תוכנית אימונים לא הייתי מתחיל מסה באחוז שומן כזה אלא עובר לנייטראלי / חיובי קטן אם אתה בשיא אימונים אתה יכול למשוך עוד קצת מסה.
דרך אגב תמיד קשה לעשות חיטוב גם בקיץ.
בחודש האחרון לא ממש התאמנתי, אבל לפני כן אני מתאמן כמה חודשים

בחודש האחרון לא ממש התאמנתי, אבל לפני כן אני מתאמן כמה חודשים
אז לפני שאתה בוחר מסה או חיטוב, קודם כל תתחיל להתאמן ולפי ההתקדמות תחליט מה המאזן שמתאים לך

• פותח/ת השרשור
אז לפני שאתה בוחר מסה או חיטוב, קודם כל תתחיל להתאמן ולפי ההתקדמות תחליט מה המאזן שמתאים לך
אבל מבחינת התפריט איך להתנהל? כי המאזנים שונים בין חיטוב למסה מבחינת חלוקת מזון (פחמימות, חלבונים ושומנים)

אבל מבחינת התפריט איך להתנהל? כי המאזנים שונים בין חיטוב למסה מבחינת חלוקת מזון (פחמימות, חלבונים ושומנים)
תהיה במאזן נייטראלי. 2 גרם לקילו חלבון, 0.8-1 גרם שומן והשאר פחמימות. תשתדל להיות בטווח של פלוס/מינוס 200 גרם לשבוע.

• פותח/ת השרשור
תהיה במאזן נייטראלי. 2 גרם לקילו חלבון, 0.8-1 גרם שומן והשאר פחמימות. תשתדל להיות בטווח של פלוס/מינוס 200 גרם לשבוע.
יש ממש לא יודע אם להיכנס לחיטוב או לא. מצד אחד אני כבר כ-20% שומן או אפילו יותר(!) וזה לא יהיה אפקטיבי למסה, מצד שני אני ממש התחלשתי כי לפני כחצי שנה הורדתי הרבה במשקל מבת שריר (לא ידעתי מה זה מבת שריר וכולי וזה היה גירעון גדול והרבה אירובי, רק אירובי) ועכשיו אני מרגיש עוד יותר שהתחלשתי כי אני נאלץ להוריד הרבה משקלים בכול התרגילים כי זה פתאום מרגיש ממש קשה (הייתי פעם לחיצת חזה 6 קילו כל יד, עכשיו מקסימום 4)

לא חבל לבזבז את הזמן ולהיות נטרלי עד סוף החורף?
תבחר פשוט עם לעשות מסה או חיטוב
אני אישית הייתי בוחר בחיטוב באחוז שומן כזה

• פותח/ת השרשור
לא חבל לבזבז את הזמן ולהיות נטרלי עד סוף החורף?
תבחר פשוט עם לעשות מסה או חיטוב
אני אישית הייתי בוחר בחיטוב באחוז שומן כזה
ראית את הודעה האחרונה שרשמתי מעל שלך?
לא רוצה לסיים חיטוב כמו שלד שהייתי במשקל 78

ראית את הודעה האחרונה שרשמתי מעל שלך?
לא רוצה לסיים חיטוב כמו שלד שהייתי במשקל 78
ולהתחיל מסה עם 20% שומן נראה לך יותר הגיוני?
בכל מקרה אתה לא חייב לחטב לאחוז שומן די נמוך עד שתהיה שלד

אני חוזר על ההמלצה להתחיל להתאמן במקביל למאזן נייטראלי. קח חודש ללמוד מה הנייטראלי שלך ולראות איך אתה מתקדם במשקלי עבודה
איזה תוכנית אתה מתכוון לעשות?

• פותח/ת השרשור
אני חוזר על ההמלצה להתחיל להתאמן במקביל למאזן נייטראלי. קח חודש ללמוד מה הנייטראלי שלך ולראות איך אתה מתקדם במשקלי עבודה
איזה תוכנית אתה מתכוון לעשות?
AB. לפרסם אותה?

• פותח/ת השרשור
כדאי, כי לתוכנית יש חלק חשוב בבחירת המאזן הקלורי
A:
לחיצת לזה בשכיבה 12*4
לחיצת חזה במכונה 12*4
פטישים במכונה 12*4
פטישים במכונה מחזיק בצורה אחרת במכונה 12*4
לג פרס 10*3
פשיטת ברכיים וכפיפת ברכיים סופר סט 12*4

B: