הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ויטמין c -מחלות

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אחר צהריים טוב לכולם,
אני מתסף בויטמין סי 1000 מילי גרם ספיגה איטית כבר חודשיים לדעתי,אולי טיפה יותר. לא חליתי מאז אפילו שכל הסביבה שלי חולה 24/7, אבל בו זמנית גם קראתי המון מחקרים שמראים שויטמין c לא באמת מונע מחלות חורף כאלו ואחרות.
האם זה נטו פסיכולוגי,או שבאמת ויטמין סי עוזר למנוע מחלות?

האם זה נטו פסיכולוגי,או שבאמת ויטמין סי עוזר למנוע מחלות?
הדעות חלוקות. כרגיל במקרים כאלה, אני נוהג להסתמך על examine.org, ומשם:

An athlete supplementing vitamin C... can expect to cut the risk of getting a cold in half. Supplemental vitamin C is able to reduce the duration of a cold by 8-14% in any population, when it is taken as a daily preventative measure, or at the beginning of a cold. - לא צויין המינון כך שצריך ללכת למחקרים עצמם, אבל אין לי יותר מדי חשק לעשות זאת... @EMZ פירסם פעם עבודה סמינריונית שלו שבה הוא סקר את הספרות המדעית הרלבנטית, ואם אני זוכר נכון הגיע למסקנה אותה תיארתי בשתי המילים הראשונות בהודעה זאת (והוא אפילו העלה השערה מעניינת בעניין חוסר העיקביות של המחקרים שבודקים הגנה מפני הצטננות: ייתכן שיש הגנה מפני מחוללי צינון מסויימים אבל לא מפני אחרים, וכל עוד לא יבודדו את סוג הנגיף התוצאות של המחקרים תשארנה מעורפלות בגלל זה). אם הוא עוד בסביבה הוא בטח יוכל לתת לינק.

והנה משהו שלמדתי הרגע, מאותו דף: "By protecting the testes from oxidative stress, vitamin C can also preserve testosterone levels."

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית