הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוכנית FBW שהעתקתי מהאתר

Xfir01

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
ריצתי לשאול אם התוכניות הזאת טובה למאסה למישהו שמתאמן בסיביבות ה9 חודשים..
תוכניות FBW עד שלוש פעמים בשבוע
סקאוט 3*8
בנץ' פרס 3*8
מתח בתוספות משקל 3*10
מלטרי פרס3*6
לחיצה צרפתית 1*10
כפיפת מרפקים כנגד מוט 1*12
בטן 1*12

זה או AB ?כי SS אני לא יכול לעשות כי כול פעם שאני מנסה לשאול את המדריכים בחדר כושר איך עושים דדליפט הם מזיינים בשכל שזה לא טוב ונונתים לי איזה תרגיל מעפן במכונה במקום...(ומסירטונים אני לא מצליח ללמוד...)

סקוואט אתה מצליח ללמוד ודדליפט לא??

התוכנית בסדר, אחרת לא היינו שמים אותה באתר, נכון?

אין דבר כזה תוכנית למסה. גם להרים אבנים כבדות יכול לעלות אותך במסה, הכל עניין של קלוריות.
היפרטרופיה / העלת מסת שרי - פונקציה של עומס פרוגרסיבי תוך כדי שמירת על מאזן קלורי חיובי.
דובר על כך לא פעם בפורם, אני מבקש לערוך חיפוש על אותם הנושאים.

הכל תלוי איך אתה מגיב לתוכנית..?

איפה את מיתאמן בב'ש?

למה שהוא יגיב אחרת מכל בן אדם אחר ? יש בו גנים של מוטציה ? הוא מיוחד ולא ידענו על זה ?
מספיק עם השטויות של "כל אחרת מגיב אחרת" זה סה"כ תירוץ של מדריכי חדר כושר או BB שאין להם מושג מה הם עושים.

אין דבר כזה תוכנית למסה. גם להרים אבנים כבדות יכול לעלות אותך במסה, הכל עניין של קלוריות.
היפרטרופיה / העלת מסת שרי - פונקציה של עומס פרוגרסיבי תוך כדי שמירת על מאזן קלורי חיובי.
דובר על כך לא פעם בפורם, אני מבקש לערוך חיפוש על אותם הנושאים.

זה נכון במקרה הזה, אבל עדיין יש דבר כזה תוכניות שמכוונות יותר להיפרטרופיה. זה פשוט לא רלוונטי לאנשים ששואלים שאלות כאלה כי הם מתחילים.

למה שהוא יגיב אחרת מכל בן אדם אחר ? יש בו גנים של מוטציה ? הוא מיוחד ולא ידענו על זה ?
מספיק עם השטויות של "כל אחרת מגיב אחרת" זה סה"כ תירוץ של מדריכי חדר כושר או BB שאין להם מושג מה הם עושים.

נכון ,כי כל אחד יכול להיות ג'י קאטלר
ואם תקח סתם שני אנשים עם אותם נתונים ותתן להם את אותם תנאים (אוכל ותוכנית אימון)
לא היה הבדל בינהם בסוף .

נכון ,כי כל אחד יכול להיות ג'י קאטלר
ואם תקח סתם שני אנשים עם אותם נתונים ותתן להם את אותם תנאים (אוכל ותוכנית אימון)
לא היה הבדל בינהם בסוף .

יהיה, חבל שפספסת את הנקודה. נסה לחזור ולקרוא את זה שוב לפני שאתה מתחצף.

יהיה, חבל שפספסת את הנקודה. נסה לחזור ולקרוא את זה שוב לפני שאתה מתחצף.
מה פספסתי , יש אנשים עם יכולת התאוששות יותר טובה מאחרים שיגיבו לתוכניות מסוימות יותר טובות מאחרות ביחס (אפילו הפוך) למישהו אחר ובכלל לא נכנסתי לאיזו רמת מתאמן הוא (אלא לגנטיקה).

אם לא הבנתי את הנקודה אני אשמח עם תבהיר

מה פספסתי , יש אנשים עם יכולת התאוששות יותר טובה מאחרים שיגיבו לתוכניות מסוימות יותר טובות מאחרות ביחס (אפילו הפוך) למישהו אחר ובכלל לא נכנסתי לאיזו רמת מתאמן הוא (אלא לגנטיקה).

אם לא הבנתי את הנקודה אני אשמח עם תבהיר

לא פספסת כלום, פשוט אין קשר בין מה שאתה אמרת למה שמישל אמר. כולם מגיבים באותה צורה לעומס. כמות הזמן והתוצאות שאתה ובן אדם אחר יכולים לקבל מאותה תוכנית תלויים בגנטיקה ובהתאוששות. אבל זה לא אומר שהעקרון שונה ושצריך טווח חזרות מיוחד או פיצול מיוחד כלשהו כי "כל אחד הוא מיוחד".

לא פספסת כלום, פשוט אין קשר בין מה שאתה אמרת למה שמישל אמר. כולם מגיבים באותה צורה לעומס. כמות הזמן והתוצאות שאתה ובן אדם אחר יכולים לקבל מאותה תוכנית תלויים בגנטיקה ובהתאוששות. אבל זה לא אומר שהעקרון שונה ושצריך טווח חזרות מיוחד או פיצול מיוחד כלשהו כי "כל אחד הוא מיוחד".

אז זה פועל בדיוק אותו הדבר מהכיוון ההפוך, כלומר: אם מתאמן מסוים צריך יותר זמן להתאושש מאימון לאימון, בגלל גנטיקה (או סגנון חיים), אז עדיף לו לעבוד 3 פעמים בשבוע. מתאמן אחר צריך התאוששות קצרה יותר ולכן יוכל להרוויח יותר מ- 4 אימונים בשבוע. בהתאם גם טווח החזרות: אחד יוכל לעמוד במשקל הכבד יותר שגוררות 5 חזרות ולאחר הרף יהיה 8 חזרות (בגלל המשקל הקל יותר).
נשמע הגיוני?

אז זה פועל בדיוק אותו הדבר מהכיוון ההפוך, כלומר: אם מתאמן מסוים צריך יותר זמן להתאושש מאימון לאימון, בגלל גנטיקה (או סגנון חיים), אז עדיף לו לעבוד 3 פעמים בשבוע. מתאמן אחר צריך התאוששות קצרה יותר ולכן יוכל להרוויח יותר מ- 4 אימונים בשבוע. בהתאם גם טווח החזרות: אחד יוכל לעמוד במשקל הכבד יותר שגוררות 5 חזרות ולאחר הרף יהיה 8 חזרות (בגלל המשקל הקל יותר).
נשמע הגיוני?

לגבי כמות האימונים, אולי. זה תלוי בעיקר ברמה של המתאמן.
לגבי הטווח, זה סתם טפשי. זה כמו לברוח מנקודות חלשות במקום לתקן אותן. אם אתה רוצה להתקדם, אתה צריך משקל כבד. אין לאן לברוח מזה.

אז מה נותנים טווחי חזרות שונים? האם אין יעילות באימון שבו מספר החזרות גבוה מ- 5/6?

אני לא שואל לשם הוויכוח, אלא כדי ללמוד.

אז מה נותנים טווחי חזרות שונים? האם אין יעילות באימון שבו מספר החזרות גבוה מ- 5/6?

כמובן שיש יעילות לטווחי חזרות גבוהים. הכל תלוי במה אתה צריך. לטווחי חזרות גבוהים יותר יש השפעה מטבולית שונה, וגם הם עוזרים עם היפרטרופיה סרקופלזמית שכל מפתחי הגוף אוהבים. אם תשים לב, גם אני עובד בטווחי חזרות גבוהים חלק מהזמן.

הכל תלוי בסוג הספורטאי ובמטרות. עם זאת, סטים של 5 עדיין צריכים ללוות אותך במשך רוב הקריירה.

אני לא שואל לשם הוויכוח, אלא כדי ללמוד.
אתה לא צריך להצדיק את עצמך. אין גם שום בעיה עם וויכוח אם הוא מתנהל כמו שצריך.

אלכס איך היית משלב סטים של 8 חזרות בתוכנית על בסיס 5X5 ?
בטקסס מטוד עדיף ?

מה הסיפור של היפרטרופיה סרקופלזמית? הבנתי שזה תוספת של נוזל לתאי השריר ועקב כך עלייה בגודלם. אם כך, למה זה מתבטא בתוספת כוח ואיך זה נשמר? אם הנוזל ייצא, השריר ייקטן, לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית