הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צין אפס

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
האם צין אפס נחשב תרגיל יד קדמית או גב?
אם אני מתאמן בתכנית fbw, ועושה צין אפס 3 סטים נניח, להוסיף תרגיל לגב או ליד הקדמית? (לא מתאמן למטרות כוח בעיקר)
תודה

ממש לא.
הבייספס הוא שריר מייצב ואם הוא חלש מידיי או עייף מידיי תיהיה בטוח שהכשל יגיע ממנו קודם לפני הלטיסימוס דורסי.
עדיין לא הבנתי מדוע אנשים טוענים שמתח יפתח בייספס במידה שווה לכפיפית מרפקים.
בוא ניקח דוגמה פשוטה:
נניח שיש שני מתאמנים תאומים בעלי גנטיקה זהה במשקל 60
אחד מהם יעבוד על צ'ין אפ 3 סטים של 10 חזרות
השני יעבוד רק על כפיפות מרפקים 3 סטים של 10 חזרות
שניהם יעבדו על התוכנית למשך חודשיים ויעלו למשקל 64.
למי אתה חושב ששריר הבייספס יגדל יותר ? ברור שלבחור השני1
כמובן שהבחור שיעבוד על צ'ין אפ יצבור פחות אחוזי שומן בכללי.
ובתאכלס גוף שיש בו גב חלש ובייספס חזק הוא חסר פרופורציה.

מה? 😳
נראה לי שאיבדת את עצמך קצת.
שים לב מה שאלת ומה אני עניתי - כשפעם אחת לא טענתי שמתח זה תרגיל לבייספס.
אמרת שהגב יכשיל אותך בתרגיל קודם לבייספס ואני טענתי אחרת.

ולמה טענתי שהבייספס יכשילו קודם לכן?
כי
אוקי אם זה תרגיל גב אז מן הסתם שהגב מעקב אותנו בהתקדמות במתח ... לא אומר לפמפם בייספ בלי הפסקה אני בכלל לא בעניין של בילדינג אבל קצת עבודה מבודדת רק תתרום לכוח בבייספס

אז למה מתח זה תרגיל לגב ולא תרגיל לבייספס אם הבייספס נכשל קודם? אתה סותר את עצמך

מורן ממש לא סותר את עצמו. הגב חזק יותר מהבייספס, לכן הבייספס גם הגורם המגביל.
כמו שמורן אמר, הבייספס אחראים לחלק הראשון של המשיכה, מזה אומר? שאם הבייספס לא מספיק חזקים כדי להתחיל את המשיכה, גם אם הגב מספיק חזק בשביל הנעילה- אתה עדיין לא תצליח לעלות.

זה לא נשמע הגיוני כי מי שיותר חזק במתח זה הבן אדם עם הלאטס היותר חזק ולא היד קדמית היותר חזקה
מי שיותר חזק במתח זה הבנאדם ששוקל פחות.
ומאיפה בדיוק הבאת את הקביעה החד משמעית הזאת?
אז למה מתח זה תרגיל לגב ולא תרגיל לבייספס אם הבייספס נכשל קודם? אתה סותר את עצמך
דדליפט כבד באחיזה רגילה ייכשל בגלל האמות. אז דדליפט זה תרגיל לאמות יותר מאשר לכל שריר אחר?

ועדיין, הידיים הם אלה שמבצעים את החלק הראשון של המשיכה ולרוב הכשל יגיע קודם מהם.
למען האמת, לקבוע איזה שריר עובד יותר בכל חלק של התנועה בתרגילי מוט זה לא כל כך מעשי, כי הכל עובד ביחד באותו זמן לכל אורך הדרך, ואני לא כל כך יודע איך אתה יכול לקבוע מה עובד יותר (אם בכלל) בשלבים שונים של התנועה.

בנוגע לצ'ין אפס,
זה לא המצב. כי מרכז הכובד לא נשאר איפה שהמוט נמצא, מהסיבה הפשוטה שצריך לעבור אותו עם הראש כלומר מרכז הכובד צריך לזוז אחורה ובקצה חזרה קדימה.
זה אומר שבתחילת התנועה פושטי הכתף עובדים יותר מפושטי המרפק, ובסיום התנועה להיפך.

נניח שיש שני מתאמנים תאומים בעלי גנטיקה זהה במשקל 60
אחד מהם יעבוד על צ'ין אפ 3 סטים של 10 חזרות
השני יעבוד רק על כפיפות מרפקים 3 סטים של 10 חזרות
שניהם יעבדו על התוכנית למשך חודשיים ויעלו למשקל 64.
רוב הסיכויים שהבחור הראשון יעלה יותר מסת שריר בבייספס,

והסיבה היא, שככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה ככה יותר קל להתקדם בה לאורך זמן, תשאל את עצמך באיזה משקל התחלת לעשות כפיפת מרפקים וכמה אתה מרים עכשיו, ותחשוב על כמה התחלת דדליפט וכמה אתה מרים עכשיו ותבין שאין מה לדבר על ההפרש.

עכשיו כשאתה מתחזק בצין אפס, זה אומר חד משמעית, שכל השרירים שמעורבים בתנועה התחזקו, כי אם חלק מהם לא יתחזקו הם היו מגבילים אותך ולא הייתה מתחזק בכללי, זאת אומרת שברגע שהתחזקה בתנועה מסויימת כל השרירים שמעורבים בתנועה התחזקו בהכרח.

לכן, אם יותר קל להתחזק במתח מאשר בכפיפת מרפקים, ושיפור במתח יביא לשיפור ביד קדמית בהכרח, זה אומר שמתח יפתח מסת שריר גדולה יותר בכופפי המרפק מאשר כפיפת מרפקים כתנועה מבודדת.

מ.ש.ל.
מתח זה לא תרגיל רק לגב, או תרגיל רק לבייספס, מתח זה תרגיל שיחזק את שניהם ועוד הרבה שרירים אחרים שנמצאים בתנועה, אם תתחזק במתח כל השרירים שנמצאים בתנועה יתחזקו בהתאם, בלי שום העדפות לשרירים מסויימים, מה עובד יותר לא אמור לעניין אותנו.

זה לא תקין אם דבר כזה קורה ... התרגיל מתמקד בגב והגב שריר גדול וחזק הרבה יותר מהידיים
ה"קטע" שהרבה אנשים לא יודעים להשתמש בגב במתח, זו בעיה. וכן, התרגיל מתמקד בגב. הבייספ עדיין יכולות להכשיל קודם.

מה מה? הרבה אנשים קופצים כמו צפרדעים במתח ובמקום להרגיש את הגב כמו שצריך הידיים מתעייפות קודם.
עדיין סביר שהידיים יתעייפו קודם מהגב גם כשעובדים נכון. לא אומר שלא.
לא היה ברור לי ההיגד "לא יודע להשתמש בגב". איך אפשר לעשות מתח בלי להשתמש בגב?

לא היה ברור לי ההיגד "לא יודע להשתמש בגב". איך אפשר לעשות מתח בלי להשתמש בגב?
אי אפשר, וגם זו לא הכוונה. בשביל שתבין, ״להשתמש״ טוב יותר בגב(מה שהרבה אנשים לא עושים וחבל. כמו למשל לעשות בייספס אבל המרפקים משתוללים).

והסיבה היא, שככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה ככה יותר קל להתקדם בה לאורך זמן, תשאל את עצמך באיזה משקל התחלת לעשות כפיפת מרפקים וכמה אתה מרים עכשיו, ותחשוב על כמה התחלת דדליפט וכמה אתה מרים עכשיו ותבין שאין מה לדבר על ההפרש.

עכשיו כשאתה מתחזק בצין אפס, זה אומר חד משמעית, שכל השרירים שמעורבים בתנועה התחזקו, כי אם חלק מהם לא יתחזקו הם היו מגבילים אותך ולא הייתה מתחזק בכללי, זאת אומרת שברגע שהתחזקה בתנועה מסויימת כל השרירים שמעורבים בתנועה התחזקו בהכרח.

לכן, אם יותר קל להתחזק במתח מאשר בכפיפת מרפקים, ושיפור במתח יביא לשיפור ביד קדמית בהכרח, זה אומר שמתח יפתח מסת שריר גדולה יותר בכופפי המרפק מאשר כפיפת מרפקים כתנועה מבודדת.

אני לא מבין איך מסת שריר שיש לי בבטן/ברגליים/בכתף או בכל מקום אחר בגוף יעזור לי בכפיפת מרפקים עבור שריר הבייספס,
הרי העבודה העיקרית בכפיפת מרפקים היא על שני הראשים של הבייספס, ברכיאליס ועל ברכיו רדיאליס
אתה אומר שהגוף מבקש מסת שריר מהגב/ידיים/כתפיים עבור הידיים בשביל להרים יותר משקל בכפיפת מרפקים?
כל זה במידה ואני זורם איתך ואומר שהיד עובדת 100% במתח ,למרות שבפועל זה לא נכון כי גב הוא גורם מקביל תנועה בתרגיל ולא הגעתי ל100% מיצוי בסט על הידיים.

אני לא מבין איך מסת שריר שיש לי בבטן/ברגליים/בכתף או בכל מקום אחר בגוף יעזור לי בכפיפת מרפקים עבור שריר הבייספס
איפה כתבתי את זה?
אתה אומר שהגוף מבקש מסת שריר מהגב/ידיים/כתפיים עבור הידיים בשביל להרים יותר משקל בכפיפת מרפקים?
מה איפה כתבתי את זה?
כל זה במידה ואני זורם איתך ואומר שהיד עובדת 100% במתח ,למרות שבפועל זה לא נכון כי גב הוא גורם מקביל תנועה בתרגיל ולא הגעתי ל100% מיצוי בסט על הידיים.
כל השרירים יעבדו במלוא כוחם, הגורם המגביל הוא החוליה החלשה בתנועה

כל השרירים יעבדו במלוא כוחם, הגורם המגביל הוא החוליה החלשה בתנועה
עזוב רגע את זה. אני לא מתווכח על כמה כופפי המרפק עובדים במתח לעומת כפיפת מרפקים. אני זורם איתך ואומר ששניהם מגיעים ל100% התשה.
ניסיתי לקרוא את מה שרשמת לפחות 3 פעמים אבל לא הצלחתי להבין.
רשמת את זה
"שככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה ככה יותר קל להתקדם בה לאורך זמן"
אני מדבר איתך ספציפית רק על כופפי המרפק. כפיפה של הכופפים בכפיפת מרפקים VS כפיפה של הכופפים במתח.
כיצד מסת השריר שמעורבת בפשיטת הכתף(טרס מג'ור, לטיסימוס דורסי,הראש הארוך של הטרייספ) מתקשרת לכפיפת מרפקים שמתבצעת במתח?

כיצד מסת השריר שמעורבת בפשיטת הכתף(טרס מג'ור, לטיסימוס דורסי,הראש הארוך של הטרייספ) מתקשרת לכפיפת מרפקים שמתבצעת במתח?
היא לא מתקשרת ישירות אמנם, אבל הכרחית,
אני מדבר על התקדמות, כדי שתוכל לפתח מסת שריר בצורה אופטימלית לא משנה באיזה שריר, אתה צריך להעמיס עליו פרוגרסיבית ולהוסיף עומסים שוב ושוב, כך שהוא הסתגל שוב ושוב לעומסים וכך יתחזק ויגדל.

אם אתה עובד בתנועה פשוטה שמערבת מעט מסת שריר כמו כפיפת מרפקים, אתה לא מסוגל להוסיף עומסים מאימון לאימון כמו שתוסיף בתרגיל מורכב שמערב הרבה מסת שריר, לכן כפיפת מרפקים לא תפתח מסת שריר כמו צין אפס,
כי צין אפס יערב אמנם לא רק את היד קדמית אבל הוא יערב עוד הרבה מסת שריר כך שתוכל בקלות להתקדם בתרגיל כזה לאורך זמן ולהוסיף לכל אותם השרירים שמעורבים בתנועה מסת שריר.

מקווה שהבנת.

היא לא מתקשרת ישירות אמנם, אבל הכרחית,
אני מדבר על התקדמות, כדי שתוכל לפתח מסת שריר בצורה אופטימלית לא משנה באיזה שריר, אתה צריך להעמיס עליו פרוגרסיבית ולהוסיף עומסים שוב ושוב, כך שהוא הסתגל שוב ושוב לעומסים וכך יתחזק ויגדל.

אם אתה עובד בתנועה פשוטה שמערבת מעט מסת שריר כמו כפיפת מרפקים, אתה לא מסוגל להוסיף עומסים מאימון לאימון כמו שתוסיף בתרגיל מורכב שמערב הרבה מסת שריר, לכן כפיפת מרפקים לא תפתח מסת שריר כמו צין אפס,
כי צין אפס יערב אמנם לא רק את היד קדמית אבל הוא יערב עוד הרבה מסת שריר כך שתוכל בקלות להתקדם בתרגיל כזה לאורך זמן ולהוסיף לכל אותם השרירים שמעורבים בתנועה מסת שריר.

מקווה שהבנת.
הבנתי פחות ויותר. אז אתה טוען שתמיד עדיף לבצע תרגיל שמערב כמה שיותר מסת שריר בשביל גדילה אופטימלית.
השאלה שלי מדוע אנשים ברמה הבינונית+ מבצעים תרגילי עזר ,אם גם ככה בשביל גדילה עדיף להם לעשות תרגילים יותר מורכבים?

הבנתי פחות ויותר. אז אתה טוען שתמיד עדיף לבצע תרגיל שמערב כמה שיותר מסת שריר בשביל גדילה אופטימלית.
השאלה שלי מדוע אנשים ברמה הבינונית+ מבצעים תרגילי עזר ,אם גם ככה בשביל גדילה עדיף להם לעשות תרגילים יותר מורכבים?
תרגילי עזר נועדו לחזק את השרירים/טווחי התנועה החלשים בתנועה המורכבת, למשל אם האמות שלך מגבילות את הדדליפט שלך, תרגילים כמו farmers walk, מתח או שראגס כבד יכולים להיות תרגילי עזר טובים לדדליפט, חשוב לי להבהיר שהרבה פעמים אין צורך בתרגילי עזר, ואפשר להתחזק המון גם בלעדיהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית