הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS בשביל WL, לרדת ATG או לשבור מקביל?

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
בשבועות הקרובים אין לי יכולת להגיע לאימונים עם מאמן WL, ואני רוצה להריץ SS, אני לא מתכוון לעשות קלינים או סנאצים בתקופה שאני בלי מאמן, אפילו לא פאוור קלין, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות הבא:
בסקוואט (HB), לרדת ATG או רק לשבור מקביל?
(יהיה לי יותר קשה להתקדם במשקלים בATG ואני רוצה למצות את הSS כמה שאפשר)

@stitch
@MikeRozner

• פותח/ת השרשור
רק תשבור מקביל לדעתי . תתחזק כמה שאתה יכול בSS
אחרי SS תעשה וריאציה של ATG
קראתי כמה מאמרים שממליצים לכאלה שרוצים להכנס לWL לעשות רק סקוואטים ATG (מתחילים) או אומרים משהו בסגנון.
לדוגמה: Sergey Bondarenko ממליץ למתחילים בשביל לבנות את הבסיס של הכוח לWL לעשות רק סקוואטים עם עומק מלא.
אולי זה קצת שונה בשבילי בגלל שהתוכנית אימונים שלי כמתחיל לא כוללת קלינים או סנאצים או דברים דומים, וכרגע רק סקוואט,דדליפט,לחיצות ומתח.

קראתי כמה מאמרים שממליצים לכאלה שרוצים להכנס לWL לעשות רק סקוואטים ATG (מתחילים) או אומרים משהו בסגנון.
לדוגמה: Sergey Bondarenko ממליץ למתחילים בשביל לבנות את הבסיס של הכוח לWL לעשות רק סקוואטים עם עומק מלא.
אולי זה קצת שונה בשבילי בגלל שהתוכנית אימונים שלי כמתחיל לא כוללת קלינים או סנאצים או דברים דומים, וכרגע רק סקוואט,דדליפט,לחיצות ומתח.
תבנה כוח בסיסי נניח לפחות 140 סקוואט ודדליפט סביב ה 80-100 בנץ
אחכ תתחיל ATG למה אם תתחיל מזה ללא בסיס אז חבל כי יהיה יותר קשה להתקדם
תעשה חודשיים שלוש עבודה כמו שצריך אחכ תשקיע רק ב ATG לדעתי

תבנה כוח בסיסי נניח לפחות 140 סקוואט ודדליפט סביב ה 80-100 בנץ
אחכ תתחיל ATG למה אם תתחיל מזה ללא בסיס אז חבל כי יהיה יותר קשה להתקדם
תעשה חודשיים שלוש עבודה כמו שצריך אחכ תשקיע רק ב ATG לדעתי

או... שיעבוד בטווח תנועה שהוא זקוק לו ושקשור למה שהוא רוצה להתרכז.

• פותח/ת השרשור
או... שיעבוד בטווח תנועה שהוא זקוק לו ושקשור למה שהוא רוצה להתרכז.
מה לדעתך אני צריך לעשות? זה אפשרי להתקדם בATG בקצב כל כך מהיר? (5 קילו מאימון לאימון בשבועות הראשונים)

הייתי מציע לעשות ATG ללמוד ישר איך להתשמש בבאונס בתחתית
זה מה שאני עשיתי בSS הראשון והתקדמתי יופי ואתה עוד רוצה להתאמן בWL אז בכלל מצוין
אתה שואל אם זה אפשרי לעלות 5 קילו מאימון לאימון ... תלוי בך כמה תשקיע באימונים (פסיכולוגית ביקר ) מטבח כמה תאוכל וכמובן שינה.
גנטיקה טובה בנוס חח

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה לא מתייגים אותי בשאלות האלו , אז אני רק אצפה בתשובות בלי לעזור. 🍿
את האמת, כשתייגתי התלבטתי אם אם לתייג אותך, בסוף החלטתי שלא, היה זכור לי משהו מפעם קודמת שחפרתי לגבי בניית תוכנית ונתת תשובות סקרסטיות בשלב מסויים.

לא ידעתי שאתה בעניין לענות על שאלות כאלה, עכשיו אני יודע שכן.

אז אשמח אם תוכל לענות @Crossfiter 😃

לדעתי עד שתתחיל לעשות WL תעשה סקוואטים כמה שיותר נמוכים וכמה שיותר מהירים (כמובן לפי היכולת שלך).

שתתחיל לעשות WL וגם סקוואטים, אם אתה מרגיש שהלחץ על הברכיים שלך הוא גדול מידיי או שהשרירים שלך לא עומדים בעומס אתה יכול בסטים הכבדים להתחיל לעשות את הסקוואטים יותר מבוקרים (גם ככה כנראה שיהיו לך פרונטים ומלא קלינים וסנאצ'ים אז אתה מספיק תתרגיל תנועה של לתפוס בבור ולקום עם המוט).

המלצה שלי, מעכשיו תתחיל להגמיש את עצמך ולפתוח טווחי תנועה, אם אתה רציני עם הWL אז עוד מעט יבוא עומס מאד מאד גדול על הגוף שאפילו אם אתה חזק מאד יש מצב שיגרום לדלקות או לפציעות אחרות שים לזה לב.
מה שקורה בSS בדרך כלל לא שמים לזה לב ואז אתה מגיע לWL כמו קרש ולא יכול לתרגם את הכוח שלך להרמות שלך לא רק בגלל הטכניקה אלא גם בגלל הגמישות.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
לדעתי עד שתתחיל לעשות WL תעשה סקוואטים כמה שיותר נמוכים וכמה שיותר מהירים (כמובן לפי היכולת שלך).

שתתחיל לעשות WL וגם סקוואטים, אם אתה מרגיש שהלחץ על הברכיים שלך הוא גדול מידיי או שהשרירים שלך לא עומדים בעומס אתה יכול בסטים הכבדים להתחיל לעשות את הסקוואטים יותר מבוקרים (גם ככה כנראה שיהיו לך פרונטים ומלא קלינים וסנאצ'ים אז אתה מספיק תתרגיל תנועה של לתפוס בבור ולקום עם המוט).

המלצה שלי, מעכשיו תתחיל להגמיש את עצמך ולפתוח טווחי תנועה, אם אתה רציני עם הWL אז עוד מעט יבוא עומס מאד מאד גדול על הגוף שאפילו אם אתה חזק מאד יש מצב שיגרום לדלקות או לפציעות אחרות שים לזה לב.
מה שקורה בSS בדרך כלל לא שמים לזה לב ואז אתה מגיע לWL כמו קרש ולא יכול לתרגם את הכוח שלך להרמות שלך לא רק בגלל הטכניקה אלא גם בגלל הגמישות.

בהצלחה
זה ריאלי להתקדם ATG?

אם הכוונה היא להתקדם ב HB והתמקדות יותר מאוחר בתרגילי WL, אז לפי דעתי ירידה עמוקה ככל האפשר (בדגש על טכניקה) ושימוש בבאונס בתחתית.

בשבועות הקרובים אין לי יכולת להגיע לאימונים עם מאמן WL, ואני רוצה להריץ SS, אני לא מתכוון לעשות קלינים או סנאצים בתקופה שאני בלי מאמן, אפילו לא פאוור קלין, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות הבא:
(יהיה לי יותר קשה להתקדם במשקלים בATG ואני רוצה למצות את הSS כמה שאפשר)

@stitch
@MikeRozner
אם WL חשוב לך, ואתה רואה את עצמך משקיע את הרוב בכיוון הזה, עדיף לך לרדת עמוק ככל האפשר - כל עוד אתה לא מרגיש שום בעיות בברכיים. אם כן - תעצור.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית