הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS בשביל WL, לרדת ATG או לשבור מקביל?

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
בשבועות הקרובים אין לי יכולת להגיע לאימונים עם מאמן WL, ואני רוצה להריץ SS, אני לא מתכוון לעשות קלינים או סנאצים בתקופה שאני בלי מאמן, אפילו לא פאוור קלין, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות הבא:
בסקוואט (HB), לרדת ATG או רק לשבור מקביל?
(יהיה לי יותר קשה להתקדם במשקלים בATG ואני רוצה למצות את הSS כמה שאפשר)

@stitch
@MikeRozner

כמו שציינתי, אני כרגע לא מתאמן עם כזה
ואם הייתי רוצה את הדעה שלו הייתי כבר פונה אליו.
אם יש לך מאמן הרמת משקולות שמאמן אותך אישית הדעה שלו תהיה הטובה ביותר

בתור אחד שעשה SS קצר ואז התחיל הרמת משקולות אני ממליץ לך לעשות סקואט נמוך כמו שתעשה בעתיד בהרמות הקלאסיות
אני גם לא ממליץ לך לעשות SS( דדליפט ובנצ פרס ) אם המטרה הסופית שלך היא WL תתאמן כמו משקולון (ככול שהתנאים מאפשרים) רק בלי ההרמות הטכניות, שמצריכות מאמן
זה אומר משיכות דחיקה/הנפה ופושפרס וסקאוט נמוך מקדימה ומאחורה

• פותח/ת השרשור

בתור אחד שעשה SS קצר ואז התחיל הרמת משקולות אני ממליץ לך לעשות סקואט נמוך כמו שתעשה בעתיד בהרמות הקלאסיות
אני גם לא ממליץ לך לעשות SS( דדליפט ובנצ פרס ) אם המטרה הסופית שלך היא WL תתאמן כמו משקולון רק בלי ההרמות הטכניות, שמצריכות מאמן ( ככול שהתנאים מאפשרים )
כמו שכתבתי, אני רוצה להמנע מכל התרגילים הטכניים, כולל pulls, push press וכדומה..

כמו שכתבתי, אני רוצה להמנע מכל התרגילים הטכניים, כולל pulls, push press וכדומה..
אני לא חושב שפושפרס הוא תרגיל טכני כלכך

אבל אם אין לך בכלל שום נסיון בהרמת משקולות אז רק תנסה לעשות את הDeadlift במסלול של קלין כי אחרת יהיה לך קשה אחר כך למשוך עם התחת נמוך בהרמות

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שפושפרס הוא תרגיל טכני כלכך

אבל אם אין לך בכלל שום נסיון בהרמת משקולות אז רק תנסה לעשות את הDeadlift במסלול של קלין כי אחרת יהיה לך קשה אחר כך למשוך עם התחת נמוך בהרמות
ככל שאני אתקדם יהיה יותר קשה לשמור על זה, אבל אנסה לשמור על זה כמה שאני יכול..
אחרי הSS אתפקס יותר בWL

לא מבין על מה הדיון בכלל.
תעבוד על סקוואט שיתרום לך יותר בצורה ספציפית לספורט שלך (וכן, זה HB לעומק שבו תתפוס את המוט).

• פותח/ת השרשור
לא מבין על מה הדיון בכלל.
תעבוד על סקוואט שיתרום לך יותר בצורה ספציפית לספורט שלך (וכן, זה HB לעומק שבו תתפוס את המוט).
ההתלבטות נובעת מהעובדה שההתקדמות בSS נורא מהירה ואני רוצה לממש את מלוא הפוטנציאל שלה מהר בלי להתקע בדרך, ונראה לי שיותר קשה להתקדם כשמסקווטים ATG משרק שוברים מקביל ופשוט אני לא רוצה להתקע מוקדם מדי (מתכנן על קפיצות של 5 קילו מאימון לאימון)

כנראה שתתחזק בצורה יותר אפקטיבית וכללית עם LB, אבל מה זה משנה אם תתקדם יותר לאט בHB אבל זה יתורגם יותר טוב לענף ספורט שלך?

• פותח/ת השרשור
כנראה שתתחזק בצורה יותר אפקטיבית וכללית עם LB, אבל מה זה משנה אם תתקדם יותר לאט בHB אבל זה יתורגם יותר טוב לענף ספורט שלך?
בגלל שאני מכוון לWL ההתלבטות בין HB לATG, לאו באר לא מתאים..
אני הבנתי את מה שאתה אומר ובגלל זה עברתי לATG..
בעיקרון פשוט לא היה לי ברור אם זה ריאלי להתקדם בATG בתוכנית תובענית כמו SS.
אנסה להריץ אותה כמו שצריך ואעדכן תוצאות.

אתה תתקע גם ככה, ההבדל בין 5 ל2.5 הוא זניח בתרגיל כמו דדליפט.
זה עומס מצטבר, אתה לא נכשל כי הוספת עוד 2.5 קילו. לדוגמה עשית 200 ושבוע אחר כך 202.5 ונכשלת ברביעית - היית נכשל גם אם זה היה 200.
לאלה שלא ראו את ההודעה המקורית נאמר גם אחר כך שהוא מתייחס להתקדמות בסקוואט גם כמו שכתוב פה.
@PowerLifting כדי לעשות ככה גם בHB ATG?|

נערך לאחרונה:

לאלה שלא ראו את ההודעה המקורית נאמר גם אחר כך שהוא מתייחס להתקדמות בסקוואט גם כמו שכתוב פה.

אם להתקדם ב5 בATG? כן.

אני גם לא ממליץ לך לעשות SS( דדליפט ובנצ פרס ) אם המטרה הסופית שלך היא WL תתאמן כמו משקולון (ככול שהתנאים מאפשרים) רק בלי ההרמות הטכניות, שמצריכות מאמן

אתה התקדמת בקצר מאד מהיר ר-ק כי באת עם בסיס חזק ועשית SS לפני. אל תחשוב שהיית מניף 98 בתוך שנה אם היית עושה תוכנית WL מהמצב שבו הגעת אליי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית