הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נתקע במשקל

edritzik

משתמש מתחיל
126
0
נק' מוניטין:
0
126
0
אהלן חברים ושבת שלום, אני אחרי חיטוב שהסתיים במשקל 66kg וכרגע במסה 4 חודשים, נתקעתי בשקילות האחרונות על 81kg, עובד בתוכנית AB עם אירובי של 100 דקות בשבוע + תפריט של 2600 קלוריות.. השאלה שלי מה קורה בגוף מבחינת היפרטרופיה במצב הנתון?, להוריד עוד באירובי, להוסיף עוד באוכל? (יותר פחמימה/יותר חלבון?) ממש רוצה לנצל את המסה הזאת עד הקיץ ולגדול כמה שיותר! תודה לעוזרים..

כי בפחמימות פשוטות צוברים שומן. חלבון זה משביע ואי אפשר לאכול הרבה ממנו.
שומן רווי זה לא בריא.
שומן חד ורב בלתי רווי זו גם אופציה,אבל אופציה יקרה.
פחמימות מורכבות זה משהו שאפשר לאכול הרבה גם בריא וגם זול וגם זה מאגר עיקרי שאתה משתמש בו באימון אנאירובי.
כמה שטויות בהודעה אחת.
פחמימות פשוטות צוברות שומן -
בוא נפשט את העניין, פחמימות "פשוטות" זה פשוט פחמימות שהסוכר בהם נכנס לדם מהר יותר..
התוצאה היא הפרשה מוגברת של אינסולין..שבסופו של דבר גורם לנפילת סוכר רצינית, נפילת סוכר זה רעב, עייפות, והרגשה כללית לא נעימה בכלל.
בן אדם עם רגישות לקויה לאינסולין או חולה סכרת הוא היחיד שצריך באמת להמנע מפחמימות פשוטות, שכן הגוף יפריש כ"כ הרבה אינסולין שרמות הסוכר בדם שעה אחר כך יהיו בשפל עד רמה של תת סוכר.

פחמימות מורכבות פשוט נספגות לדם באופן איטי יותר, אל תקח אותי במילה אבל ה"מורכבות" זה בת'כלס סיכום של האינדקס הגליקמי והעומס שלהם, אם הוא נמוך אז הם מורכבות.

ההשפעה על צבירת שומן? הכל מסתכם במאזן קלורי. למען האמת פחמימות פשוטות עוזרות להתאוששות.

שומן רווי זה לא בריא...?
שומן רווי מהחי בכמות מסוימת לא מזיק ויכול להועיל
הרעיון באימון אנאירובי זה שהגוף שלך לא משתמש בחמצן מהאוויר (כמו באירובי) ומאגרים בגוף. באנאירובי הגוף משתמש במאגרי הקריאטין בשריר.
קיצר, בן אדם עם רגישות נורמלית לאינסולין לא צריך להמנע מפחמימות פשוטות..והיתרון שלהם על מורכבות לא מורגש.

אם יש טעויות במשהו תודיעו לי אני עונה לפי ידע אישי לא חקרתי ברשת 😃

• פותח/ת השרשור
בקיצור אתם אומרים להוסיף עוד פחמימה, כמה בערך? (משה המליץ לי לא להוריד יותר מ-100 דקות בשבוע בשביל שאני לא אסיים את המסה בלון)

נגיד אכלתי 1000 פחמימות מורכבות מול 1000 פחמימות פשוטות אני אצבור יותר שריר עם הפחמימות המורכבות
למה? גם זה וגם זה פחמימות. מה ההבדל בין הפחמימות האלה שמפחמימות פשוטות תצבור פחות שריר מפחמימות מורכבות? ודיברנו על שומן מה שריר קשור עכשיו?
רמות גבוהות של סוכר נוטות יותר ללכת לתאי השומן
תוכיח
שומן רווי בכמויות מוגזמות הוא לא בריא
גם מים בכמויות מוגזמות זה לא בריא
אחרת למה מרי עולם לא אוכלים המבורגרים נקניקיות וקבבים בתקופות המסה שלהם?
1. הם כן
2. יש מקורות חלבון יותר טובים מהמבורגרים נקניקיות וקבבים ולמרי עולם יש מספיק כסף כדי לקנות אותם. אז הם יעדיפו לאכול חזה עוף על פני נקניקיות.

לגבי הפחמימות הפשוטות VS המורכבות. אני גם מאמין שקלוריה זה קלוריה מבחינת השמנה/הרזייה. אבל מבחינת צבירת שריר במסה/שימור שיר בחיטוב יש הבדלים. לדוגמא. אם אני הRMR שלי הוא 2000. ואני אוכל 500 מעל התחזוקה בתקופת המסה ואני שומר על ה2 גרם חלבון על כל כל קילו גוף, אז ברור שאם נגיד אכלתי 1000 פחמימות מורכבות מול 1000 פחמימות פשוטות אני אצבור יותר שריר עם הפחמימות המורכבות, עזוב את זה שרמות גבוהות של סוכר לא טובות לגוף אבל רמות גבוהות של סוכר נוטות יותר ללכת לתאי השומן. ולגבי זה אני בטוח תשאל את גיל מנהל ישראל בודי.
שומן רווי בכמויות מוגזמות הוא לא בריא,אחרת למה מרי עולם לא אוכלים המבורגרים נקניקיות וקבבים בתקופות המסה שלהם?
יכול להיות שהם אוכלים קצת פה ושם אבל הם מתבססים על חלבון רזה כגון חזה עוף וכו'.
תביא הוכחה לזה

7 פירות ביום
לא כולכך מומלץ, אבל אתה לא סוכרתי.
אכלתי 1000 פחמימות מורכבות מול 1000 פחמימות פשוטות אני אצבור יותר שריר עם הפחמימות המורכבות
למה?
אחרת למה מרי עולם לא אוכלים המבורגרים נקניקיות וקבבים בתקופות המסה שלהם?
כי זה לא תואם למטרות שלהם? זה מפוצץ בקלוריות ובנתרן. לא משהו שמפתח גוף ירצה.

1. א.קראתי בישראלבודי את זה, לא יכול להביא לך מחקרים או ריפרנסים כמו שאתה מבקש. אבל הם פשוט מסבירים שסוכרים פשוטים נאגרים במאגרי השומן. אם אתה באמת מתעניין תלך לשאול אותם.
ב. התנסתי בעצמי. עשיתי מסה אחת עם פחמימות מורכבות עם הרבה אורז ופסטה מול מסה של גיינרים שוקולדים ועוגות. ולשאלתך כן דאגתי לספור קלוריות ולוודא שאני שומר 2 גרם חלבון על כל קילו מהגוף ופלוס של 500-700 נחש מה היו ההבדלים בתוצאות? עם גיינר השומן נצבר בצדדים והרבה, עם אורז ופסטה פשוט לא.

2.איזה מקורות? אולי אני בור בנושא אשמח אם תאיר את עיניי. אני תמיד חשבתי ששומן רווי זה השומן שמגיע מהבשרים השמנים כגון נקניקיות,קבב והמבורגר. בכל מקרה צודק לגבי זה שאמרתי להמנע ממקרות רווים לגמריי,אבל פשוט עדיף להמנע מהם ולאכול כמה שפחות מהם יהיה המלצה יותר מדוייקת.

3. ולגבי המאגרים העיקריים של פחמימות באימון אני מסכים איתך. גליקוגן קריטי יותר ללאימונים אירוביים,ככה שזה לא משנה אם אוכל 100 גרם פחמימות במסה או 1000 פחמימות.

• פותח/ת השרשור
בקיצור אתם אומרים להוסיף עוד פחמימה, כמה בערך? הייתי עד עכשיו במאזן קלורי שלילי149eg: (משה המליץ לי לא להוריד יותר מ-100 דקות בשבוע בשביל שאני לא אסיים את המסה בלון)

בקיצור אתם אומרים להוסיף עוד פחמימה, כמה בערך? הייתי עד עכשיו במאזן קלורי שלילי149eg: (משה המליץ לי לא להוריד יותר מ-100 דקות בשבוע בשביל שאני לא אסיים את המסה בלון)
כן, תוסיף עוד 200 קלוריות מפחמימה. אם אתה על כמות גבוהה של פחמימות (אני מניח שהמטרה של ה100 אירובי היא יכולת צבירת שומן מרשימה חח) אז אתה יכול להוסיף 200 קלוריות מחלבון ושומן אבל פעם הבאה תעלה מפחמימה.

תוסיף לחלבון לפחמימה ולשומן

• פותח/ת השרשור
לא צריך להיות גאון כדי לראות לפי מחשבון BMR שעל 2600 קלוריות עם 100 דקות אירובי + אימוני אנאירובי אתה נמצא במאזן קלורי שלילי... איך אתה מצפה לעלות משקל ככה? תוסיף עוד קלוריות ותוריד אירובי.

כמה קלוריות אני צריך להוסיף כרגע ואיך מחשבים את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית