הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית GVT (תכנית נפח גרמנית) לאחר SS - אפשרי?

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
אהלן,
התאמנתי בעבר לא מעט חודשים (קצת זייפתי בסוף), עזבתי את חדר הכושר והאימונים למשך חמישה חודשים וחזרתי לפני חודשיים+. התחלתי מ-FBW בערך, משקלים נמוכים אפסיים והיום אני ב-SS - תכנית שחיזקה אותי מאוד.

אומנם ייקח לי זמן (כמה חודשים) עד שאסיים SS, אך אפשרי לעבור לאחריה ל-GVT? הגוף שלי יהיה מוכן לעומסים כאלה (מ-3X5 ל-10X10)?

תודה.

פחות מומלץ מחוסר הרגל לנפח גבוה. משקלי עבודה גבוהים לא פקטור יחיד להתחיל GVT.
בסיום הSS תעבור לתקופה לAB להתרגל לנפח ופיצולים, משם אפשר להתקדם לGVT.

• פותח/ת השרשור
פחות מומלץ מחוסר הרגל לנפח גבוה. משקלי עבודה גבוהים לא פקטור יחיד להתחיל GVT.
בסיום הSS תעבור לתקופה לAB להתרגל לנפח ופיצולים, משם אפשר להתקדם לGVT.
כמה זמן אתה מגדיר תקופה ל-AB?
תודה על המענה.

עד כמה שאני יודע, עדיף שלא מהסיבה הפשוטה שלפני מעבר לGVT רצוי להתקדם מאימון לאימון מבחינת משקלים ובהסתגלות לנפח גבוה. בחיטוב אי אפשר להשיג התקדמות כמעט לינארית בAB כמו שאפשר להשיג במסה בAB.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע, עדיף שלא מהסיבה הפשוטה שלפני מעבר לGVT רצוי להתקדם מאימון לאימון מבחינת משקלים ובהסתגלות לנפח גבוה. בחיטוב אי אפשר להשיג התקדמות כמעט לינארית בAB כמו שאפשר להשיג במסה בAB.
אני מבין. תודה רבה על המענה והעזרה, מעריך מאוד! 😃

תעשה תוכנית נפח אחרי הSS שתרגיל אותך לנפח לפני המעבר לGVT.
סתם מתוך סקרנות, למה היית מעדיף לעשות GVT אחרי SS ולא 5x5 למשל?

• פותח/ת השרשור
תעשה תוכנית נפח אחרי הSS שתרגיל אותך לנפח לפני המעבר לGVT.
סתם מתוך סקרנות, למה היית מעדיף לעשות GVT אחרי SS ולא 5x5 למשל?
אממ, שאלה די טובה חח.
אני אדם יותר של פיטנס. לדוגמה, למרות שעכשיו אני ממשיך לעלות במשקל גוף ובמשקלי העבודה אני עדיין עולה במסה נקייה והייתי רוצה להמשיך לעבוד מסה.

אם 5X5 היה מקנה לי גוף של ספורטאי weightlifting שמרים 120 ק"ג ושוקל 60 ק"ג (שרירי וחטוב) אז זה היה מצוין. אני מעט חושש מההליך של להפוך לבנאדם עם אחוז שומן גבוה יותר וסוג של בהמה (בלי להעליב את האחרים). אולי אתה תאיר את עיניי?

• פותח/ת השרשור
שום תכנית אימונים לא תהפוך אותך לשמן. תזונה לא מתאימה כן.
אתה אכן צודק, אבל בוא לא נשכח שבתכניות אימונים מהסוג של הפאורליפטינג צריך לאכול כדי להרים יותר, כדי שתהיה מספיק אנרגיה. ולמה אוכל בכמויות כאלה יכול להביא? לעלייה באחוזי השומן. אתה מוזמן להביא לי דוגמה לפאורליפטר במשקלים די גבוהים למשקל גופו והוא חטוב.. בספק אם יש כאלה.

אתה אכן צודק, אבל בוא לא נשכח שבתכניות אימונים מהסוג של הפאורליפטינג צריך לאכול כדי להרים יותר, כדי שתהיה מספיק אנרגיה. ולמה אוכל בכמויות כאלה יכול להביא? לעלייה באחוזי השומן.
בכל תכנית אתה צריך לאכול כדי לגדול (הכוונה אם אתה לא בחיטוב). אני בדעה שהאנשים שמשמינים בזמן תכניות כוח זה בגלל שפשוט אין להם בעיה עם זה אז הם אוכלים בפלוס קלורי יותר מהדרוש בשביל להתקדם.
אתה מוזמן להביא לי דוגמה לפאורליפטר במשקלים די גבוהים למשקל גופו והוא חטוב.. בספק אם יש כאלה.
אתה מדבר על רמות גבוהות? רוב מי שראיתי שהם לא ב SHW הם די חטובים. השמות שקופצים לי לראש כרגע זה דן גרין וקונסטנטין קונסטנטינובס

אממ, שאלה די טובה חח.
אני אדם יותר של פיטנס. לדוגמה, למרות שעכשיו אני ממשיך לעלות במשקל גוף ובמשקלי העבודה אני עדיין עולה במסה נקייה והייתי רוצה להמשיך לעבוד מסה.

אם 5X5 היה מקנה לי גוף של ספורטאי weightlifting שמרים 120 ק"ג ושוקל 60 ק"ג (שרירי וחטוב) אז זה היה מצוין. אני מעט חושש מההליך של להפוך לבנאדם עם אחוז שומן גבוה יותר וסוג של בהמה (בלי להעליב את האחרים). אולי אתה תאיר את עיניי?
לפי מה שזכור לי יש לך אותו RMR בין אם אתה עושה 5x5 ובין אם אתה עושה איזה AB עם נפח.
העובדה שמישהו עושה לינארית לא קובעת שהתזונה עלייה אותו מתאמן חי היא למשל תפריט של מסה מלוכלכת.
לדעתך אם תשתמש באותו תפריט אבל תעשה 5x5 במקום איזה תוכנית אחרת אתה תסיים עם אחוז שומן גבוה יותר ו"סוג של בהמה" בגלל התוכנית?

אתה אכן צודק, אבל בוא לא נשכח שבתכניות אימונים מהסוג של הפאורליפטינג צריך לאכול כדי להרים יותר, כדי שתהיה מספיק אנרגיה. ולמה אוכל בכמויות כאלה יכול להביא? לעלייה באחוזי השומן. אתה מוזמן להביא לי דוגמה לפאורליפטר במשקלים די גבוהים למשקל גופו והוא חטוב.. בספק אם יש כאלה.
בכל תוכנית צריך לאכול כדי לגדול.
הסיבה שהפאוורליפטרים ברמה העולמית שאתה מכיר הם שמנים, זה כי הם לא נמצאים בקטגורית משקל ולא מעניין אותם אחוז השומן שלהם.

כן, בילדרים לא צריכים לאכול בכלל. הם פשוט נשארים 60 קילו וחטובים.

רוב הפאוורליפטרים שאתה רואה לא חטובים כי המטרה שלהם היא להיות כמה שיותר חזקים, ולא להתעסק בספירת קלוריות כדי לעלות בצורה נקיה במסת שריר. תראה מתחרים בקטגוריות לא מקסימליות, כמו דן גרין בעד 100-110 ק"ג, הם על אחוזי שומן הרבה יותר סבירים.
והגורם לעליה מסיבית בשומן הוא פלוס קלורי גבוה מדי, זה הכל.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 26.2 · צפיות: 150
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 32.9 · צפיות: 139
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 13.2 · צפיות: 135
  • פותח/ת השרשור
בכל תכנית אתה צריך לאכול כדי לגדול (הכוונה אם אתה לא בחיטוב). אני בדעה שהאנשים שמשמינים בזמן תכניות כוח זה בגלל שפשוט אין להם בעיה עם זה אז הם אוכלים בפלוס קלורי יותר מהדרוש בשביל להתקדם.

אתה מדבר על רמות גבוהות? רוב מי שראיתי שהם לא ב SHW הם די חטובים. השמות שקופצים לי לראש כרגע זה דן גרין וקונסטנטין קונסטנטינובס
זה העניין, איך בנאדם יכול להיות בפאורליפטינג בלי להתקדם? הוא הרי אוכל יותר ויותר כדי לעלות במשקל וכדי שההתקדמות שלו תהיה גבוהה יותר.
לפי מה שזכור לי יש לך אותו RMR בין אם אתה עושה 5x5 ובין אם אתה עושה איזה AB עם נפח.
העובדה שמישהו עושה לינארית לא קובעת שהתזונה עלייה אותו מתאמן חי היא למשל תפריט של מסה מלוכלכת.
לדעתך אם תשתמש באותו תפריט אבל תעשה 5x5 במקום איזה תוכנית אחרת אתה תסיים עם אחוז שומן גבוה יותר ו"סוג של בהמה" בגלל התוכנית?

בכל תוכנית צריך לאכול כדי לגדול.
הסיבה שהפאוורליפטרים ברמה העולמית שאתה מכיר הם שמנים, זה כי הם לא נמצאים בקטגורית משקל ולא מעניין אותם אחוז השומן שלהם.

כן, בילדרים לא צריכים לאכול בכלל. הם פשוט נשארים 60 קילו וחטובים.
לא אמרתי כזה דבר. להפך, באדיבלדרים אוכלים המון, אבל מתכניות פאורליפטינג לא עולים ממש במסה לעומת תכניות בילדרים.
רוב הפאוורליפטרים שאתה רואה לא חטובים כי המטרה שלהם היא להיות כמה שיותר חזקים, ולא להתעסק בספירת קלוריות כדי לעלות בצורה נקיה במסת שריר. תראה מתחרים בקטגוריות לא מקסימליות, כמו דן גרין בעד 100-110 ק"ג, הם על אחוזי שומן הרבה יותר סבירים.
והגורם לעליה מסיבית בשומן הוא פלוס קלורי גבוה מדי, זה הכל.

מהדעות שלכם פה, אשמח לדעת כדי לבחור בהמשך למה כדאי לי דווקא להמשיך ב-5x5/texas אחרי ה-SS לעומת תכנית של בילדינג כמו AB,ABC וכו'?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית