הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תכנית GVT (תכנית נפח גרמנית) לאחר SS - אפשרי?

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
אהלן,
התאמנתי בעבר לא מעט חודשים (קצת זייפתי בסוף), עזבתי את חדר הכושר והאימונים למשך חמישה חודשים וחזרתי לפני חודשיים+. התחלתי מ-FBW בערך, משקלים נמוכים אפסיים והיום אני ב-SS - תכנית שחיזקה אותי מאוד.

אומנם ייקח לי זמן (כמה חודשים) עד שאסיים SS, אך אפשרי לעבור לאחריה ל-GVT? הגוף שלי יהיה מוכן לעומסים כאלה (מ-3X5 ל-10X10)?

תודה.

זה העניין, איך בנאדם יכול להיות בפאורליפטינג בלי להתקדם? הוא הרי אוכל יותר ויותר כדי לעלות במשקל וכדי שההתקדמות שלו תהיה גבוהה יותר.
מי אמר שהוא לא יתקדם עם פחות קלוריות? לדוגמא אם מישהו בתכנית כוח צריך 3500 קלוריות בשביל להתקדם בקצב שהתכנית דורשת (סתם מספר, נניח שאנחנו יודעים את זה), אבל בגלל שלא אכפת לו מהאחוז שומן והקוביות הוא לא יספור כל דבר ובשביל להיות "על הצד הבטוח" יאכל יותר מזה, נניח 4000+, אז מן הסתם שהוא ישמין ולא בהכרח יתקדם יותר טוב מאשר אם הוא היה אוכל 3500 ועולה נקי יותר.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שהוא לא יתקדם עם פחות קלוריות? לדוגמא אם מישהו בתכנית כוח צריך 3500 קלוריות בשביל להתקדם בקצב שהתכנית דורשת (סתם מספר, נניח שאנחנו יודעים את זה), אבל בגלל שלא אכפת לו מהאחוז שומן והקוביות הוא לא יספור כל דבר ובשביל להיות "על הצד הבטוח" יאכל יותר מזה, נניח 4000+, אז מן הסתם שהוא ישמין ולא בהכרח יתקדם יותר טוב מאשר אם הוא היה אוכל 3500 ועולה נקי יותר.
ממה שאתה אומר פה אתה חושב שכדאי לי להתמיד ב-PL?

אם זה משנה, אציין את הנתונים והמשקלים שלי שהגעתי אליהם:

סקוואט - אימון הבא בעזרת השם אני צריך לעשות 70 ק"ג 3x5 (די חלש בזה).
דדליפט - עשיתי היום 85 ק"ג ל-5 חזרות.
מיליטרי פרס - 37.5 ק"ג 3x5.
לחיצת חזה - אימון הבא בעזרת השם אני צריך לעשות 70 ק"ג 3x5.
chin ups - אני עושה 5x3 + משקולת של 17.5 - 20 ק"ג.

אני בן 16, 1.66 מ' ושוקל 57 - 58 (די חטוב, אחוז שומן נמוך). אני בערך חודשיים ב-SS (ההתקדמות שלי בדדליפט ירדה במשקל כמו שאר התרגילים לאחר שלושה שבועות - חודש כמו שכתוב בתכנית, אך עדיין מכיוון שאני עם משקלים נמוכים לפי המלצה ממשתמשים בפורום אני ממשיך להעלות ב-5 ק"ג. בעזרת השם בתקווה שהמשקל ימשיך להיות קל לי, כנראה שאוריד להתקדמות של 2.5 ק"ג כל אימון כשאגיע ל-100 ק"ג דדליפט

ממה שאתה אומר פה אתה חושב שכדאי לי להתמיד ב-PL?
לא אמרתי את זה, פשוט בתור מתאמן מתאמן בינוני אני לא חושב שתכנית האימונים צריכה להיות שונה לגמרי בין שתי המטרות. למשל לעשות אימון בסגנון נפח של טקסס יתרום לך, 5X5 סקוואט בהחלט יתרום לעליה במסת שריר ברגליים, כנ"ל 5X5 בנץ' לפלג גוף עליון, פשוט אם המטרה שלך היא נטו BB אז לא נראה לי שאתה צריך את אימוני העצימות.
למתאמן מתחיל כן רצוי לצבור כוח בסיסי, כי מתאמן מתחיל הוא לא בילדר ולא ליפטר, הוא צריך את הבסיס שממנו הוא ימשיך לכיוון שהוא רוצה אח"כ.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי את זה, פשוט בתור מתאמן מתאמן בינוני אני לא חושב שתכנית האימונים צריכה להיות שונה לגמרי בין שתי המטרות. למשל לעשות אימון בסגנון נפח של טקסס יתרום לך, 5X5 סקוואט בהחלט יתרום לעליה במסת שריר ברגליים, כנ"ל 5X5 בנץ' לפלג גוף עליון, פשוט אם המטרה שלך היא נטו BB אז לא נראה לי שאתה צריך את אימוני העצימות.
למתאמן מתחיל כן רצוי לצבור כוח בסיסי, כי מתאמן מתחיל הוא לא בילדר ולא ליפטר, הוא צריך את הבסיס שממנו הוא ימשיך לכיוון שהוא רוצה אח"כ.
אהיה איתך כנה אני כן חושב שאני עולה במסת השריר פה ושם, אבל בעיקר ברגליים מהסקוואטים והדדליפט. בתור אחד שהתאמן בעבר ב-FBW, AB וגם ABC עם נפח גבוה, אני יכול לומר ש-SS מובילה אדם לתוצאות מדהימות הן מבחינת מסה ומשקל והן מבחינת כוח ובלי עין הרע אני מקווה שתמשיך להביא אותי קדימה.
תודה על המענה, גבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית