הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל כמו שבחיים לא הייתי

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
אז נכנסתי לאשכול הזה :
ייעוץ - SS -מתאימה לכל מתאמן?

כדי להשכיל וללמוד מגדולים ממני. קראתי את כולו ובמהלך הקריאה הרגשתי כאילו אני על קרוסלה מרוב שכל שנייה שינו שם את דעתי.

קצת נתונים עליי: בן 22, עושה ss חודש (לא התאמנתי בעבר). התחלתי את המסה מכ- 18%-20% א.ש (יודע שזה הרבה אבל מוכן להיות קצת שמן עכשיו ולהתחטב אחר כך).

אני נהנה מהספורט ומהתוכנית, משתדל לתת את המקסימום (אורח חיים עמוס מקשה על תנאים אופטימליים), ועד עכשיו באמת שהייתי בטוח שזאת התוכנית הכי טובה בשבילי.

אבל אחרי שקראתי את האשכול אין לי מושג מה לחשוב כבר..... מצד אחד אני כן רוצה להשקיע לטווח ארוך ולעשות את זה נכון ולא כמו ילד מתלהב, מצד שני ועם כל הצער, פלג גוף עליון הרבה יותר חשוב לי מרגליים ואחת המטרות המרכזיות של האימון מבחינתי היא להיראות חטוב "לפי התפיסה של הכלל", והרבה יותר חשוב מלהרים כבד..

גם ראיתי שמדברים הרבה על החשיבות של תרגילי עזר ב- ss ואני בכלל קראתי בפורטל שתרגילי עזר לא כאלה חשובים ולא חשבתי שאהיה חייב לעשות אותם..

עד עכשיו, הרבה בזכות הפורום הזה, הייתי נגד תוכנית פיצולים ואמרתי למה שמישהו יעשה את זה, ועכשיו אני כבר לא יודע....

עצות, דעות, המלצות, התייחסויות.. כל דבר יתקבל בברכה. אני מבולבל לחלוטין עכשיו.

כמו ששמת לב, אני הייתי פותח האשכול.. וגרמתי ללא מעט ויכוחים ודיונים שם בנושא.
אני אתן לך את דעתי בנושא.

תוכנית ה SS היא מ-ע-ו-ל-ה למתאמנים מתחילים, היא תשפר אותך בכל תרגילי הבסיס ותביא אותך למצב בסיסי שממנו תוכל לבחור איך להמשיך הלאה ולהתקדם.
אני פתחתי את השרשור, כי לא הייתי מוכן לאכול כמו שצריך..ושם הייתה הבעיה.
אם אתה לא מוכן לאכול כמו שצריך, ואני לא מתכוון ללאכול כמו חזיר, כן? אבל להיות בפלוס קלורי כזה שיביא להתאוששות מקסימלית בין אימונים, עדיף שיהיה לא להתחיל עם זה.
אם אתה כן מוכן, אין כאן צל של ספק לדעתי.

זה נכון שב SS פלג הגוף העליון "יחסית" לא מקבל מספיק נפח וזה מורגש במשקלי העבודה ובמסת השריר שמצטברת.
אבל תמיד אפשר לעבור למתכונת טקסס ללחיצות כשמגיעים למשקלי עבודה נורמלים בלחיצות, ובמקביל להמשיך עם ה SS בדדליפט ובסקוואט מכיוון ששם פוטנציאל ההתקדמות גדול יותר.

בסופו של יום, ותאמין לי.. שאתה לא תתחרט כשתתחיל תוכנית כוח\נפח לאחר חיטוב..במשקלי עבודה גבוהים שיתנו לך התקדמות טובה יותר הן במשקלי העבודה והן בגדילה במסת השריר.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתייחסות.
המצב שלי הוא כזה:
אני מוכן לאכול. מוכן לעלות ל- 25% שומן גם.
התנאים לא אופטימליים (שוב פעם, בגלל אורח חיים עמוס, לא תמיד יוצא לי לישון הרבה, ולפעמים אין לי זמן לאכול בפלוס ענק, אבל אני משתדל להקפיד כמה שאפשר).
מטרת העל בסופו של דבר היא חזה, כתפיים, ידיים.. גוף חטוב ויפה בקיצור, גם ובעיקר מבחינת חלק גוף עליון.

Ss ?
כמו ששמת לב, אני הייתי פותח האשכול.. וגרמתי ללא מעט ויכוחים ודיונים שם בנושא.
אני אתן לך את דעתי בנושא.

תוכנית ה SS היא מ-ע-ו-ל-ה למתאמנים מתחילים, היא תשפר אותך בכל תרגילי הבסיס ותביא אותך למצב בסיסי שממנו תוכל לבחור איך להמשיך הלאה ולהתקדם.
אני פתחתי את השרשור, כי לא הייתי מוכן לאכול כמו שצריך..ושם הייתה הבעיה.
אם אתה לא מוכן לאכול כמו שצריך, ואני לא מתכוון ללאכול כמו חזיר, כן? אבל להיות בפלוס קלורי כזה שיביא להתאוששות מקסימלית בין אימונים, עדיף שיהיה לא להתחיל עם זה.
אם אתה כן מוכן, אין כאן צל של ספק לדעתי.

זה נכון שב SS פלג הגוף העליון "יחסית" לא מקבל מספיק נפח וזה מורגש במשקלי העבודה ובמסת השריר שמצטברת.
אבל תמיד אפשר לעבור למתכונת טקסס ללחיצות כשמגיעים למשקלי עבודה נורמלים בלחיצות, ובמקביל להמשיך עם ה SS בדדליפט ובסקוואט מכיוון ששם פוטנציאל ההתקדמות גדול יותר.

בסופו של יום, ותאמין לי.. שאתה לא תתחרט כשתתחיל תוכנית כוח\נפח לאחר חיטוב..במשקלי עבודה גבוהים שיתנו לך התקדמות טובה יותר הן במשקלי העבודה והן בגדילה במסת השריר.

מטרת העל בסופו של דבר היא חזה, כתפיים, ידיים.. גוף חטוב ויפה בקיצור, גם ובעיקר מבחינת חלק גוף עליון.
יושן לפחות 7 שעות בלילה?
תאכל להגיע לפלוס יומי של 500 בערך? (לאחר זמן קצר תצטרך לעלות לפלוס הזה)

אם כהתחלה זה אפשרי, אז כן.
לאחר מכן אם לא תצליח לאכול כמו שצריך, אתה תיתקע בתוכנית ותיאלץ למצוא חלופה. (ל SS)

יושן לפחות 7 שעות בלילה?

לאחר מכן אם לא תצליח לאכול כמו שצריך, אתה תיתקע בתוכנית ותיאלץ למצוא חלופה. (ל SS)
ואללה הוא בדיוק שאל את השאלה שאני התכוונתי לשאול.
השאלה שלי היא האם SS מתאימה באמת בכל מחיר.
אני גם עם בעל אורח חייב עמוס ולא חושב שאצליח להגיע לכמויות של ה1000-800 מעל התחזוקה.
הן מבחינת זמן והן מבחינת פחד להיות במאזן קלורי גדול שיגרום לי לצבור שומן.
אני עשיתי SS לפני שנה עליתי ממשקל 64 ל74 עם המון שומן מיותר כי כנראה אכלתי יותר מדי פחמימות על חשבון חלבון ומאזן יותר מדי גדול למה שבאמת הייתי צריך. עכשיו עומד לסיים ועומד על 69 קילו ו16 אחוז שומן. מתכנן לרדת עוד 2-3 קילו ל14% ולהתחיל מסה.
כרגע עומד על משקל 80 סקוואט ל5 חזרות פרס 38 ל5 חזרות בנץ פרס 60 קילו ל5 חזרות.
איזה תוכנית אתה ממליץ לי להתחיל אם המטרה שלי זה לעלות נקי עם 300-400 מעל התחזוקה ולהימנע מעלייה מטורפת בשומן כמו בSS?

• פותח/ת השרשור
יושן לפחות 7 שעות בלילה?

תשמע, זה לא קבוע אצלי.. מבחינת אוכל, כן- אני מגיע לפלוס של 500 ומעלה ברוב המוחלט של הימים. יש לא מעט ימים שזה גם פלוס של 1000.
לגבי שינה- בממוצע, יוצא לי לישון איזה 7 שעות בלילה. בפועל, יומיים שלושה בשבוע אני ישן 8-9 שעות, יומיים שלושה בשבוע אני ישן 6 שעות.. עם כמה שאני מנסה להימנע מזה יש גם לפעמים ימים של 4-5 שעות.. אבל זה יותר נדיר.
עריכה: אי אפשר לתזמן כמה אני ישן באיזה יום. זה משתנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית