הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש בעיה בריאותית לאכול 6 ביצים בארוחה ?

לפי אוניברסיטת הרווארד, מה כמות הביצים המומלצת ביום?
While a 2008 report from the ongoing Physicians’ Health Study supports the idea that eating an egg a day is generally safe for the heart, it also suggests that going much beyond that could increase the risk for heart failure later in life.

ומכאן:
And foods with cholesterol, like eggs—long seen as unhealthy—are now considered OK. That’s because recent research shows only a weak link between cholesterol in the diet and blood cholesterol, and moderate egg consumption—up to one egg a day—is not associated with heart disease among healthy people.

(האם אתה צריך תרגום לעברית?).

בקיצור מה שקורה הוא שאין מחקרים רציניים על אנשים שאוכלים כמויות מטורפות של ביצים במשך זמן ארוך (ואפשר להוסיף שגם אם היו כאלה השאלה עד כמה הם היו רלבנטיים לאתלטים צעירים שמרימים מאות ק"ג מספר פעמים בשבוע היתה עדיין שאלה פתוחה). נקודת האור בכל הסיפור הזה היא שכולסטרול גורם נזק בטווח זמן ארוך, כך שאם תעקוב אחרי הרמה שלו בדם בבדיקות תקופתיות תוכל ללמוד על התגובה האישית שלך לדיאטה ולשנות אותה בהתאם בלי לגרום לעצמך נזק משמעותי.

While a 2008 report from the ongoing Physicians’ Health Study supports the idea that eating an egg a day is generally safe for the heart, it also suggests that going much beyond that could increase the risk for heart failure later in life.

ומכאן:
And foods with cholesterol, like eggs—long seen as unhealthy—are now considered OK. That’s because recent research shows only a weak link between cholesterol in the diet and blood cholesterol, and moderate egg consumption—up to one egg a day—is not associated with heart disease among healthy people.

בקיצור מה שקורה הוא שאין מחקרים רציניים על אנשים שאוכלים כמויות מטורפות של ביצים במשך זמן ארוך (ואפשר להוסיף שגם אם היו כאלה השאלה עד כמה הם היו רלבנטיים לאתלטים צעירים שמרימים מאות ק"ג מספר פעמים בשבוע היתה עדיין שאלה פתוחה). נקודת האור בכל הסיפור הזה היא שכולסטרול גורם נזק בטווח זמן ארוך, כך שאם תעקוב אחרי הרמה שלו בדם בבדיקות תקופתיות תוכל ללמוד על התגובה האישית שלך לדיאטה ולשנות אותה בהתאם בלי לגרום לעצמך נזק משמעותי.

כשאתה אומר ״גורם״, אתה גורם לזה להשמע כאילו המנגנון כבר מובן.

ומכאן:

אז ביצים בתדירות כן מזיקות לפי המחקר הזה ?

כשאתה אומר ״גורם״, אתה גורם לזה להשמע כאילו המנגנון כבר מובן
אני לא רואה דרך להכנס לכל הדקויות בכל הודעה שלי. אני יוצא מההנחה שיש קשר סיבתי בין כולסטרול LDL גבוה לבין מחלות כלי דם ובפרט מחלות כלי דם כליליים, ולמען הסדר הטוב אני מוכן להצהיר במפורש שגם ההנחה הזאת מוטלת בספק מסויים ע"י חלק (קטן למדי) מהקהילה הרפואית. אני גם מכיר את ההשערות בדבר קיומם של כמה סוגים של LDL שרק אחד מהם מזיק באמת, מה שהופך את בדיקות הדם הסטנדרטיות לקצת פחות טובות כמנבאות סיכון, אני מכיר את ההשערה שרק השילוב של LDL גבוה עם טריגליצרידים גבוהים צריך להדאיג (ומקווה מאד שהיא נכונה. מאז הקטנתי את צריכת הפחמימות הטריגליצרידים שלי צנחו לרמות נורמליות) - ואני לא מנסה לטעון כאן שום דבר בכל הנושאים האלה.

אבל מי שמקבל את ההנחות האלה ולמרות זאת הסיק איכשהו שאין שום בעיה עם אכילת 6 ביצים ליום, לו אני אומר: אתה אולי צודק, אבל אין מחקרים שתומכים בכך. כל מה שיש לפנינו הם מחקרים שבדקו צריכה מתונה של ביצים ושל כולסטרול בכלל. מה קורה אם הצריכה גדולה יותר ממה שהגוף צריך גם כאשר הכבד מפסיק לגמרי את הייצור העצמי? האם הוא מפרק בזריזות את העודפים, או שהוא לא בנוי להתמודד עם זה? אני לא יודע (ואולי אף אחד לא יודע).
אז ביצים בתדירות כן מזיקות לפי המחקר הזה ?
ציטוט: it also suggests that going much beyond that could increase the risk for heart failure later in life
ובעברית: ... הוא נותן אינדיקציה לכך שאכילת הרבה יותר מביצה אחת ליום עלולה להעלות את הסיכון למחלת לב בשלבים מאוחרים יותר בחיים.

אני לא רואה דרך להכנס לכל הדקויות בכל הודעה שלי. אני יוצא מההנחה שיש קשר סיבתי בין כולסטרול LDL גבוה לבין מחלות כלי דם ובפרט מחלות כלי דם כליליים, ולמען הסדר הטוב אני מוכן להצהיר במפורש שגם ההנחה הזאת מוטלת בספק מסויים ע"י חלק (קטן למדי) מהקהילה הרפואית. אני גם מכיר את ההשערות בדבר קיומם של כמה סוגים של LDL שרק אחד מהם מזיק באמת, מה שהופך את בדיקות הדם הסטנדרטיות לקצת פחות טובות כמנבאות סיכון, אני מכיר את ההשערה שרק השילוב של LDL גבוה עם טריגליצרידים גבוהים צריך להדאיג (ומקווה מאד שהיא נכונה. מאז הקטנתי את צריכת הפחמימות הטריגליצרידים שלי צנחו לרמות נורמליות) - ואני לא מנסה לטעון כאן שום דבר בכל הנושאים האלה.

מקובל.

אבל מי שמקבל את ההנחות האלה ולמרות זאת הסיק איכשהו שאין שום בעיה עם אכילת 6 ביצים ליום, לו אני אומר: אתה אולי צודק, אבל אין מחקרים שתומכים בכך. כל מה שיש לפנינו הם מחקרים שבדקו צריכה מתונה של ביצים ושל כולסטרול בכלל. מה קורה אם הצריכה גדולה יותר ממה שהגוף צריך גם כאשר הכבד מפסיק לגמרי את הייצור העצמי? האם הוא מפרק בזריזות את העודפים, או שהוא לא בנוי להתמודד עם זה? אני לא יודע (ואולי אף אחד לא יודע).

בדרך כלל אתה לא מניח שאסור לצרוך דברים אם אין משהו שתומך בזה.

כל יום 6 ביצים עם הצהוב?
אסור זה דיי הרבה כולסטרול שם.
צריכה חיצונית של כולסטרול לא משפיעה כמעט בכלל (ואולי בכלל לא) על כמות הכולסטרול בדם.
זה בערך כמו להגיד שלאכול שומן יגרום לך לצבור שומן

נכון למה שאני יודע? לא ממש, ועדיין אני לא תזונאי. אני חי פליאו כבר שנים והבדיקות דם שלי נהדרות.
למה אתה לא אוכל רגיל? זה לא כאילו שתהיה בן 80 תצטרך למסור תגוף שלך לאלוהים והוא יצטרך להיות טהור..
אני לא מבין את כל האנשים שעושים פליאו ..

למה אתה לא אוכל רגיל? זה לא כאילו שתהיה בן 80 תצטרך למסור תגוף שלך לאלוהים והוא יצטרך להיות טהור..
אני לא מבין את כל האנשים שעושים פליאו ..

ובפרס התגובה המיותרת זוכה..

משהו גרם לעליה חדה בערכי הכולסטרול אצלי (ולירידה חדה מיד כשהפסקתי).או שומן רווי או כולסטרול.מעניין מי מהם...

בדרך כלל אתה לא מניח שאסור לצרוך דברים אם אין משהו שתומך בזה.
אכן כך, אבל במקרה שלנו יש אינדיקציות מסוימות לנזק (למשל אותו מחקר מ-2008 שהזכרתי קודם), יש מנגנון משוער שיכול להסביר את הבעייתיות בצריכה גבוהה, יש כנראה חלק מהאוכלוסיה שמגיב לא טוב לצריכת כמויות גדולות של כולסטרול, ובעיקר: קל מאד לעשות צעדי מנע, כלומר לבצע בדיקות דם תקופתיות.

אני נכנסתי לאשכול הזה רק כדי להפחית קצת את גובה ההתלהבות מכך שהאזהרות הקודמות היו כנראה מוגזמות. לא נראה לי חכם במיוחד לקפוץ ממחקרים שבדקו בעיקר צריכה של ביצה אחת ביום למסקנה שאין שום בעיה לצרוך ביצים ללא הגבלה וללא תנאי.

אכן כך, אבל במקרה שלנו יש אינדיקציות מסוימות לנזק (למשל אותו מחקר מ-2008 שהזכרתי קודם), יש מנגנון משוער שיכול להסביר את הבעייתיות בצריכה גבוהה, יש כנראה חלק מהאוכלוסיה שמגיב לא טוב לצריכת כמויות גדולות של כולסטרול, ובעיקר: קל מאד לעשות צעדי מנע, כלומר לבצע בדיקות דם תקופתיות.

אני נכנסתי לאשכול הזה רק כדי להפחית קצת את גובה ההתלהבות מכך שהאזהרות הקודמות היו כנראה מוגזמות. לא נראה לי חכם במיוחד לקפוץ ממחקרים שבדקו בעיקר צריכה של ביצה אחת ביום למסקנה שאין שום בעיה לצרוך ביצים ללא הגבלה וללא תנאי.
אז מה דעתך על אכילה של 6 ביצים ביום עם הצהוב?

אז מה דעתך על אכילה של 6 ביצים ביום עם הצהוב?

אני אוכל 6 ביצים כל ערב עם הצהוב לפחות 5 פעמים בשבוע.
לא רואה בזה בעיה.
גם לא ראיתי מחקר רציני שמראה אחרת..
אשמח לשמוע על מחקר כזה שמראה צריכה של כמות כזאת של ביצים ברמה יומית וההשפעות לטווח הארוך..

Abstract
For much of the past 40 years, the public has been warned away from eggs because of a concern over coronary heart disease risk. This concern is based on three observations: 1. eggs are a rich source of dietary cholesterol; 2. when fed experimentally, dietary cholesterol increases serum cholesterol and; 3. high serum cholesterol predicts the onset of coronary heart disease. However, data from free-living populations show that egg consumption is not associated with higher cholesterol levels. Furthermore, as a whole, the epidemiologic literature does not support the idea that egg consumption is a risk factor for coronary disease. Within the nutritional community there is a growing appreciation that health derives from an overall pattern of diet rather than from the avoidance of particular foods, and there has been a shift in the tone in recent dietary recommendations away from “avoidance” messages to ones that promote healthy eating patterns. The most recent American Heart Association guidelines no longer include a recommendation to limit egg consumption, but recommend the adoption of eating practices associated with good health. Based on the epidemiologic evidence, there is no reason to think that such a healthy eating pattern could not include eggs.

Research

אני אוכל 6 ביצים כל ערב עם הצהוב לפחות 5 פעמים בשבוע.
לא רואה בזה בעיה.
גם לא ראיתי מחקר רציני שמראה אחרת..
אשמח לשמוע על מחקר כזה שמראה צריכה של כמות כזאת של ביצים ברמה יומית וההשפעות לטווח הארוך..
כמה זמן אתה אוכל ככה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית