הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה בעלייה בסקוואט

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום,
אני מבצע סקוואט hb ולאחרונה עשיתי ריסט במשקלים בגלל פציעה.
עכשיו הגעתי למשקל שהוא כ-80 אחוז מהמשקל שהיה לפני הריסט (זאת אומרת עדיין משקל קל יחסית), והעירו לי ובאמת שמתי לב שיש לי בעיה שכשאני יורד הגב ישר כמו שצריך ושכשאני מתחיל לעלות הוא נוטה קדימה בתחילת העלייה ואז מתיישר חזרה.
מישהו יודע מה זה וכיצד לתקן את זה?
שמתי לב שהבעיה מתחילה רק במשקל העבודה, ובסטים של החימום לפני היא לא קיימת.
תודה

אתה מנסה לעלות למעלה ומה שקורה זה באגן זז אבל המוט מנסה להישאר באותו מקום.
תנסה לחשוב על לדחוף את הרגליים חזק לרצפה כאילו שאתה מנסה לדחוף את האדמה למטה

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה לעלות למעלה ומה שקורה זה באגן זז אבל המוט מנסה להישאר באותו מקום.
תנסה לחשוב על לדחוף את הרגליים חזק לרצפה כאילו שאתה מנסה לדחוף את האדמה למטה
תודה רבה
יש לך אולי סרטון כלשהו שמדגים את זה?

גם לי בעבר הייתה בעיה של קריסת גב בסקוואט. זה תרם רבות לפציעת גב שנגרמה לי בעקבות זה.
הפיתרון שעבד לי היה לעבוד חזק על הבטן ולשלב RDL לחיזוק מלא של שרירי הליבה.
אם זה היה קורה גם במשקלי חימום הייתי אומר שזאת בעיה של טכניקה, אך לפי דבריך הבעיה היא בשרירי ליבה חלשים.

• פותח/ת השרשור
גם לי בעבר הייתה בעיה של קריסת גב בסקוואט. זה תרם רבות לפציעת גב שנגרמה לי בעקבות זה.
הפיתרון שעבד לי היה לעבוד חזק על הבטן ולשלב RDL לחיזוק מלא של שרירי הליבה.
אם זה היה קורה גם במשקלי חימום הייתי אומר שזאת בעיה של טכניקה, אך לפי דבריך הבעיה היא בשרירי ליבה חלשים.
אז מה בעצם אתה ממליץ לעשות? אני עובד על בטן פעם-פעמיים בשבוע בסוף האימון
מה שמוזר זה שזה לא היה לי במשקלים גבוהים יותר לפני שעשיתי ריסט..

שרירי CORE צריכים תחזוקה באופן שוטף. האימוני בטן לא אמורים להיות בעלי עומס יסף בכל אימון כי התרגילים המורכבים מעלים את העומס ולכן הבטן מסתפקת באותו ווליום כמעט תמיד כאשר העומס יסף נוצר בתרגילים המורכבים. בריסט הבטן נחלשת כי המשקל בתרגילים המורכבים יורד בעוד שהעבודה על הבטן נשארת אותו הדבר.
אני עבדתי בתקופה הזאת כל אימון עם גלגל 2 סטים למקסימום חזרות עם טכניקה טובה (עד 20) ופלאנק דקה.
כאשר אני בנפח גבוה אני יורד ל- 10*2 ופלאנק אך מוסיף משקל וזאת לשני אימונים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
שרירי CORE צריכים תחזוקה באופן שוטף. האימוני בטן לא אמורים להיות בעלי עומס יסף בכל אימון כי התרגילים המורכבים מעלים את העומס ולכן הבטן מסתפקת באותו ווליום כמעט תמיד כאשר העומס יסף נוצר בתרגילים המורכבים. בריסט הבטן נחלשת כי המשקל בתרגילים המורכבים יורד בעוד שהעבודה על הבטן נשארת אותו הדבר.
אני עבדתי בתקופה הזאת כל אימון עם גלגל 2 סטים למקסימום חזרות עם טכניקה טובה (עד 20) ופלאנק דקה.
כאשר אני בנפח גבוה אני יורד ל- 10*2 ופלאנק אך מוסיף משקל וזאת לשני אימונים בשבוע.
אבל עשיתי ריסט רק בסקוואט ולא בכל שאר התרגילים

רק העליתי נקודה. בכל מקרה תנסה בתקופה הקרובה לעבוד על בטן בכל אימון ולהוסיף RDL בכל אימון DL

שלום,
אני מבצע סקוואט hb ולאחרונה עשיתי ריסט במשקלים בגלל פציעה.
עכשיו הגעתי למשקל שהוא כ-80 אחוז מהמשקל שהיה לפני הריסט (זאת אומרת עדיין משקל קל יחסית), והעירו לי ובאמת שמתי לב שיש לי בעיה שכשאני יורד הגב ישר כמו שצריך ושכשאני מתחיל לעלות הוא נוטה קדימה בתחילת העלייה ואז מתיישר חזרה.
מישהו יודע מה זה וכיצד לתקן את זה?
שמתי לב שהבעיה מתחילה רק במשקל העבודה, ובסטים של החימום לפני היא לא קיימת.
תודה
אם אני מבין אותך נכון, "הבעיה" הזאת נקראת hip-drive . בדרך כלל מאפיין LB . בכל מקרה סרטון יעזור

• פותח/ת השרשור
אם אני מבין אותך נכון, "הבעיה" הזאת נקראת hip-drive . בדרך כלל מאפיין LB . בכל מקרה סרטון יעזור
לפי חיפוש קצר בפורום מצאתי שהבעיה שלי די דומה לבעיה שמוצגת בסרטון כאן בסרטון הראשון
ואני עושה סקוואט hb ולא lb

לפי חיפוש קצר בפורום מצאתי שהבעיה שלי די דומה לבעיה שמוצגת בסרטון כאן בסרטון הראשון
ואני עושה סקוואט hb ולא lb
יש פה LB בסרטון שנתת ו-hip drive זה דבר תקין. ועכשיו אני בוודאות מבין שאתה מתכוון להיפ-דרייב. כמו שאמרתי, צריך סרטון.

יכול להיות שהמוט יושב טיפה יותר מדי למעלה. בכל מקרה הבעיה שאתה מתאר זניחה, הגב שלך לא קורס והזווית שהגב שלך מגיע אליך ביציאה מהתחתית היא הזווית שבה אתה אמור להיות מההתחלה. יכול להיות שהעניין הוא שאתה מגיע לתחתית עם גב בזווית ישרה מדי ואז זה מתוקן לך. זה יכול לנבוע משליחת ברכיים יותר מדי קדימה או לא להתיישב מספיק לאחור.

תבצע ירידות יותר מבוקרות, תחזיק ברכיים חזק, שב לאחור ותחזיק את הבטן חזק עם המון אוויר והחזה מנופח החוצה. מה שיקרה יקרה.

לטעמי זה לא נראה בעייתי בכלל, הסקוואט טוב. אם יש בעיות אולי הן יהיו יותר ברורות במשקלים יותר גבוהים.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהמוט יושב טיפה יותר מדי למעלה. בכל מקרה הבעיה שאתה מתאר זניחה, הגב שלך לא קורס והזווית שהגב שלך מגיע אליך ביציאה מהתחתית היא הזווית שבה אתה אמור להיות מההתחלה. יכול להיות שהעניין הוא שאתה מגיע לתחתית עם גב בזווית ישרה מדי ואז זה מתוקן לך. זה יכול לנבוע משליחת ברכיים יותר מדי קדימה או לא להתיישב מספיק לאחור.

תבצע ירידות יותר מבוקרות, תחזיק ברכיים חזק, שב לאחור ותחזיק את הבטן חזק עם המון אוויר והחזה מנופח החוצה. מה שיקרה יקרה.

לטעמי זה לא נראה בעייתי בכלל, הסקוואט טוב. אם יש בעיות אולי הן יהיו יותר ברורות במשקלים יותר גבוהים.
תודה רבה על התגובה.
לדעתך הגב ישר מדי בהתחלה בשביל hb?
מה שאתה אומר כרגע לנסות לשפר זה לרדת לאט יותר, להחזיק בטן וחזה חזק יותר ולהוציא את הברכיים חזק יותר החוצה?

תודה רבה על התגובה.
לדעתך הגב ישר מדי בהתחלה בשביל hb?
מה שאתה אומר כרגע לנסות לשפר זה לרדת לאט יותר, להחזיק בטן וחזה חזק יותר ולהוציא את הברכיים חזק יותר החוצה?

זה אמור להיות HB? הגבתי לך בהנחה שזה ניסיון LB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית