הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שמרו על הגב ישר, גם כאשר מתכופפים להחליף פלטות.

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
במהלך העבודה אנו שמים דגש על טכניקה נכונה בשלל תרגילי הבסיס.. מחשש לפציעות, ונוטים דווקא במהלך החימום\המנוחה
לבצע פעולות פשוטות כגון החלפת פלטות בצורה שפחות בריאה לגב.

נתקלתי בסרטון שמסביר היטב כיצד יש להתכופף בצורה הטובה ביותר תוך כדי הימנעות מעומסים מיותרים על עמוד השדרה והפעלת שרירי הרגליים,
וראיתי לנכון לשתף.

לדעתי, חשוב לא פחות מיישום טכניקה נכונה בזמן האימון.

תודה רבה.זה נשמע מובן מאליו אבל עצוב לראות מתאמנים רציניים שעובדים עם משקל כבד ומקפידים על טכניקה נכונה דופקים לעצמם את הגב דווקא כשהם פורקים את הפלטות.

אני תמיד מרים את המשקולות החופשיות בצורה של סקוואט, לא מרגיש אחרי זה כל מיני כאבים מיותרים באמה \ גב.

המסר הסופי באופן כללי נכון, מנח ניטרלי בהחלט חשוב. המנעות מפלקשן עם משקל, במיוחד מרוטציה + פלקשן אלה בהחלט רעיונות טובים.
אבל, וזה אבל גדול - כל הדרך למסקנות הללו הייתה רצופה בשגיאות ו/או אי דיוקים. האנימציה של הסקוואט והדדליפט בהתחלה הייתה צורמת לעין במיוחד, לא מדובר על אנשים שראו/ביצעו את התרגילים האלה עם משקל כבד, הם בהחלט לא יודעים איך הם נראים מעבר לאיורים אם זו האנימציה שהם יוצרים על התרגילים הנ"ל.
לא הייתי לוקח משם כלום למעט המסקנה הסופית של מה לא לעשות, שהיא כאמור בהחלט נכונה (למרות שאין באמת סיבה לעורר פאניקה בנושא הזה למי שכבר חזק / לא עושה דברים ממש ממש דביליים).

• פותח/ת השרשור
המסר הסופי באופן כללי נכון, מנח ניטרלי בהחלט חשוב. המנעות מפלקשן עם משקל, במיוחד מרוטציה + פלקשן אלה בהחלט רעיונות טובים.
אבל, וזה אבל גדול - כל הדרך למסקנות הללו הייתה רצופה בשגיאות ו/או אי דיוקים. האנימציה של הסקוואט והדדליפט בהתחלה הייתה צורמת לעין במיוחד, לא מדובר על אנשים שראו/ביצעו את התרגילים האלה עם משקל כבד, הם בהחלט לא יודעים איך הם נראים מעבר לאיורים אם זו האנימציה שהם יוצרים על התרגילים הנ"ל.
לא הייתי לוקח משם כלום למעט המסקנה הסופית של מה לא לעשות, שהיא כאמור בהחלט נכונה (למרות שאין באמת סיבה לעורר פאניקה בנושא הזה למי שכבר חזק / לא עושה דברים ממש ממש דביליים).
לא כיוונתי אל האנימציה של הסקוואט והדדליפט, רק לנושא הכיפוף ומנח עמוד השדרה.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי הצבעים? כי לי זה מה שהפריע בסרטון.
אחלה של צבעים.
אבל הפילסברי הקטן בפינה הפריע לי הכי הרבה..... למה הוא היה בלי כובע,עיניים ועניבה??
sanguinic_1384096089_apg_Pillsbury_Dough_Boy_100810_mn.jpg

אחלה של צבעים.
אבל הפילסברי הקטן בפינה הפריע לי הכי הרבה..... למה הוא היה בלי כובע,עיניים ועניבה??
sanguinic_1384096089_apg_Pillsbury_Dough_Boy_100810_mn.jpg
וזה שהוא חלק למטה כמו בובת קן, זה לא הטריד אותך?!?!

• פותח/ת השרשור
אז הנושא המקצועי חשוב כמו הגרפי. הבנתי. נהדר.
לא.
אבל הדלקת את המדורה והלכת.

כל הדרך למסקנות הללו הייתה רצופה בשגיאות ו/או אי דיוקים.
היכן השגיאות ואי הדיוקים?
מדוע אתה מתייחס ל 2 שניות של אנימציית סקוואט ודדליפט כשמטרת הסרטון היא בכלל אחרת?
בינתיים כל מה שראיתי הוא ששללת את הסרטון ללא שום הסבר או טיעון נגדי חוץ מלכתוב שהדרך למסקנות הייתה רצופה בשגיאות.
או במילים אחרות - אם זה לא סרטון של ריפ, זה לא נכון.
אני אשמח לשמוע טיעון מורכב קצת יותר.

למרות שאין באמת סיבה לעורר פאניקה בנושא הזה למי שכבר חזק / לא עושה דברים ממש ממש דביליים
כשאני מפרסם סרטון כזה, אני חושב בראש ובראשונה על מתאמנים חדשים שכן יזדקקו אל העצות האלה.
ובלי קשר, לחזק דעה שכבר קיימת אצל מתאמנים שמבינים קצת יותר.. זה אף פעם לא מזיק.

לא.
אבל הדלקת את המדורה והלכת.

היכן השגיאות ואי הדיוקים?
מדוע אתה מתייחס ל 2 שניות של אנימציית סקוואט ודדליפט כשמטרת הסרטון היא בכלל אחרת?
בינתיים כל מה שראיתי הוא ששללת את הסרטון ללא שום הסבר או טיעון נגדי חוץ מלכתוב שהדרך למסקנות הייתה רצופה בשגיאות.
או במילים אחרות - אם זה לא סרטון של ריפ, זה לא נכון.
אני אשמח לשמוע טיעון מורכב קצת יותר.

כשאני מפרסם סרטון כזה, אני חושב בראש ובראשונה על מתאמנים חדשים שכן יזדקקו אל העצות האלה.
ובלי קשר, לחזק דעה שכבר קיימת אצל מתאמנים שמבינים קצת יותר.. זה אף פעם לא מזיק.
היית מוזמן לשאול. יש הרבה. בנוסף לסקוואט והדדליפט בהתחלה. הקטע של להעביר עומס מהשרירים לדיסקים (לא נוסף עליהם עומס, הוא רק מתרכז אחרת), הקטע של כוח הגזירה שזה לא משהו שיכול להתקיים אלא rotational force וגם זה לא שורש העניין אלא בעיקר הא-סימטריה על הדיסקים, הקטע שהעומס על שרירי הרגליים נמוך כשהאגן גבוה והגב עגול - נובע מחוסר הבנה מובהק ומגיע מגישת ה"להרים עם הרגליים ולא עם הגב".
להמשיך?

הוידאו זוועה, אבל לפחות המסקנות שלו בגדול כן רלוונטיות, הדרך - לא.

הקטע של להעביר עומס מהשרירים לדיסקים (לא נוסף עליהם עומס, הוא רק מתרכז אחרת)
קטנוני. תמיד העומס הוא על העצמות, בלעדיהן אף מערכת שרירית לא תחזיק מעמד לשניה. הסרטון לא ניסה להציג את זה אחרת.
הקטע של כוח הגזירה שזה לא משהו שיכול להתקיים
בוודאי שכן. כוח המשיכה מצד אחד, הכוח הנורמלי שמפעיל פנים הגוף מצד שני.
וגם זה לא שורש העניין אלא בעיקר הא-סימטריה על הדיסקים
שנגרמת ממה? מכוחות הגזירה. איפה פה הטעות?
הקטע שהעומס על שרירי הרגליים נמוך כשהאגן גבוה והגב עגול - נובע מחוסר הבנה מובהק ומגיע מגישת ה"להרים עם הרגליים ולא עם הגב".
הסרטון מראה בבירור חיצים לגלוטס ולקוואדס, שועוד איך לוקחים על עצמם עומס במצב של אגן נמוך גם גו ישר.
היית מוזמן לשאול.
היית מוזמן לפרט מלכתחילה במקום לפסול בלי לתת שום נימוק.

תודה רבה.זה נשמע מובן מאליו אבל עצוב לראות מתאמנים רציניים שעובדים עם משקל כבד ומקפידים על טכניקה נכונה דופקים לעצמם את הגב דווקא כשהם פורקים את הפלטות.

איך פלטה של 20 קילו יכולה לעשות נזק למישהו עם דדליפט 220?

קטנוני. תמיד העומס הוא על העצמות, בלעדיהן אף מערכת שרירית לא תחזיק מעמד לשניה. הסרטון לא ניסה להציג את זה אחרת.

בוודאי שכן. כוח המשיכה מצד אחד, הכוח הנורמלי שמפעיל פנים הגוף מצד שני.

שנגרמת ממה? מכוחות הגזירה. איפה פה הטעות?

הסרטון מראה בבירור חיצים לגלוטס ולקוואדס, שועוד איך לוקחים על עצמם עומס במצב של אגן נמוך גם גו ישר.

היית מוזמן לפרט מלכתחילה במקום לפסול בלי לתת שום נימוק.
אני חייב לציין שהתווכחתי כאן לא פעם, לא פעמיים, ותופתע - אפילו לא שלוש. אבל באמת לא זכור לי שאיי פעם הוציאו דברים מהקשרם מספיק כדי שאני אפילו לא אדע מאיפה להתחיל להגיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית