עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
5K בערב אחד בקלות 😃
איך נראה התפריט היומי שלך אם נשים בצד את הבולמוסים?אני כבר לא שוקל 60 מזמן ......... והבולמוסים לא מפסיקים, אנסה את העניין עם האימונים, כי אין לי ממש זמן עכשיו.
שומר על חלבון ופחמיה ושומן בצורה של נטרלי, לא מחסיר מעצמי, אוכל כל יום בערך 1800 - 1900 קל' תלוי ביום ובפעילות.איך נראה התפריט היומי שלך אם נשים בצד את הבולמוסים?
נשמע סביר, מצטער אבל אני חושב שאתה צריך שוב להעזר באיש מקצוע, אם אתה אוכל תפריט נורמלי ועדיין סובל מבולמוסים.שומר על חלבון ופחמיה ושומן בצורה של נטרלי, לא מחסיר מעצמי, אוכל כל יום בערך 1800 - 1900 קל' תלוי ביום ובפעילות.
לא יעבוד, פשוט לא.תתחיל עם תפריט נקי לחלוטין
לא יעבוד, פשוט לא.
כמו שבן אדם שמפסיק לעשן לא מוריד בפעם אחת את הכל אלה יורד בהדרגה.
לאו דווקא, הרבה מעשנים שחדלו מלעשן עשו זאת "במכה" וזה עבד להם יופי. יש המאמינים שזאת הדרך העדיפה.לא יעבוד, פשוט לא.
כמו שבן אדם שמפסיק לעשן לא מוריד בפעם אחת את הכל אלה יורד בהדרגה.
ויש כאלו שעשו את זה ולא הצליחו להחזיק מעמד עם המחסור הגדול.לאו דווקא, הרבה מעשנים שחדלו מלעשן עשו זאת "במכה" וזה עבד להם יופי. יש המאמינים שזאת הדרך העדיפה.
נכון, לי אישית זה עבד בכמה התמכרויות בעבר.כתבתי שזה יהיה פשוט?וכן יעבוד אבל לא יהיה נעים. ככל שתתן לגוף את המתוק הוא ירצה יותר,כנ"ל על סיגריות.
וכן עבד,חתכתי מתוק לחלוטין בלי צ'יט אחד במשך חצי שנה בתחילת האימונים ואחרי זה התחלתי לשלב טיפה עד שאני שולט בזה יותר
שמע אני אגיד לך מדברים ששמתי לב אצלי אצל חברים:שאלה לי אליכם.
האם יש דרך התמודדות כל שהיא ? כאילו, חשבתי לנסות פשוט לסבול את הבולמוס, לא לגשת למטבח, אבל זה מאוד קשה ...
אשמח לשמוע דרכי פעולה שלכם.
היי... גם אני סובל מהפרעות אכילה וממצב נפשי לא משהו. מזדהה איתך מאד. אני יכול להמליץ לך על טיפים שהתזונאית הפרטית שלי ממליצה כדי להסתדר עם זה:
1. לפני שאתה מתחיל את הבולמוס, תגיד לעצמך: "רגע! רק רגע!", ותלך לשתות כמה כוסות מים. אחרי שסיימת, תספור עד 10.
2. כמו שאחרים אמרו פה בתגובות, להרשות מתוקים מדי פעם. אולי תגיד לעצמך שכל יומיים מותר לך משהו מתוק במקום שייק חלבון/יוגורט כלשהו. אני מאד לא מאמין בשיטת ההתנזרות הטוטאלית, כי מנסיון שלי זה קצת לא אפשרי בדורנו.
3. האם אתה אוכל מספיק ירקות? זה עוזר לשובע.
4. אם כלום לא עוזר, אז המלצה: קח צלחת ותשים לעצמך חתיכה (ממש תחתוך עם סכין) של העוגה/שוקולד/מזון בולמוסי. שים לך בצלחת, תכין לך כוס תה/כוס קפה בצד, ותשב כמו בן אדם ותאכל. רוב הסיכויים שאחרי שתסיים את הצלחת ותסיים את השתייה החמה אתה תרגיש שזה מספיק. הקטע בבולמוסים הוא שבאמת לפעמים יש חשק לקצת 'חטאים', ובמקום להרשות לעצמנו חתיכה קטנה - אנחנו אוכלים את העוגה בעמידה כזה, כי זה יעני "אסור" אז אני עומד ולא יושב. ברגע שתהפוך את כל העניין למעין טקס, ושאתה רואה בעיניים שלקחת מנה טעימה אך צנועה בצלחת, אתה מקבל קצת פרופורציות. מקסימום תאכל קצת עוגה של 200 קל'. זה עדיף על פני חיסול המקרר בעמידה, משהו שעולה לך 5000 קל'.
היי... גם אני סובל מהפרעות אכילה וממצב נפשי לא משהו. מזדהה איתך מאד. אני יכול להמליץ לך על טיפים שהתזונאית הפרטית שלי ממליצה כדי להסתדר עם זה:
1. לפני שאתה מתחיל את הבולמוס, תגיד לעצמך: "רגע! רק רגע!", ותלך לשתות כמה כוסות מים. אחרי שסיימת, תספור עד 10.
2. כמו שאחרים אמרו פה בתגובות, להרשות מתוקים מדי פעם. אולי תגיד לעצמך שכל יומיים מותר לך משהו מתוק במקום שייק חלבון/יוגורט כלשהו. אני מאד לא מאמין בשיטת ההתנזרות הטוטאלית, כי מנסיון שלי זה קצת לא אפשרי בדורנו.
3. האם אתה אוכל מספיק ירקות? זה עוזר לשובע.
4. אם כלום לא עוזר, אז המלצה: קח צלחת ותשים לעצמך חתיכה (ממש תחתוך עם סכין) של העוגה/שוקולד/מזון בולמוסי. שים לך בצלחת, תכין לך כוס תה/כוס קפה בצד, ותשב כמו בן אדם ותאכל. רוב הסיכויים שאחרי שתסיים את הצלחת ותסיים את השתייה החמה אתה תרגיש שזה מספיק. הקטע בבולמוסים הוא שבאמת לפעמים יש חשק לקצת 'חטאים', ובמקום להרשות לעצמנו חתיכה קטנה - אנחנו אוכלים את העוגה בעמידה כזה, כי זה יעני "אסור" אז אני עומד ולא יושב. ברגע שתהפוך את כל העניין למעין טקס, ושאתה רואה בעיניים שלקחת מנה טעימה אך צנועה בצלחת, אתה מקבל קצת פרופורציות. מקסימום תאכל קצת עוגה של 200 קל'. זה עדיף על פני חיסול המקרר בעמידה, משהו שעולה לך 5000 קל'.
שמע אני אגיד לך מדברים ששמתי לב אצלי אצל חברים:
א. אתה לא עסוק במהלך היום-יש לך זמן להיכנס למטבח ולהתעסק עם אוכל רצוי למצוא עבודה לימודים מקטין את השהות במטבח
ב. אתה לא אוכל מסודר.מספיק- אתה רעב וכשכבר אתה אוכל אתה לא מספיק להרגיש את השובע ואתה רק מנסה להשקיט את הרעב אוכל כל מה שיש עד שפתאום אתה שבע->כועס על עצמך ומרעיב את עצמך למוות->נכנס לאכול והמעגל נמשך
שמע אני אגיד לך מדברים ששמתי לב אצלי אצל חברים:
א. אתה לא עסוק במהלך היום-יש לך זמן להיכנס למטבח ולהתעסק עם אוכל רצוי למצוא עבודה לימודים מקטין את השהות במטבח
ב. אתה לא אוכל מסודר.מספיק- אתה רעב וכשכבר אתה אוכל אתה לא מספיק להרגיש את השובע ואתה רק מנסה להשקיט את הרעב אוכל כל מה שיש עד שפתאום אתה שבע->כועס על עצמך ומרעיב את עצמך למוות->נכנס לאכול והמעגל נמשך
את צודקת ...אני עם עבר של הפרעות אכילה אז אני לגמרי מבינה אותך.
לדעתי, הדבר הראשון שצריך לעשות זה להבין ממה הבולמוסים האלה נגרמים; מתי זה קורה? כשאתה רעב/מבואס/מתוסכל?
ברגע שתבין ממה זה נגרם תוכל לטפל בבעיה נקודתית.
הבעיה האמיתית היא לא הבולמוס, אלא המצב נפשי שמביא אותך אליו...
אתה רעב? תעצור רגע ותחשוב מה אתה הולך לאכול- עדיף שתשב ותאכל ארוחה מזינה אפילו אם זה לא בתפריט שלך.
אתה מבואס? תעשה משהו שאתה אוהב לעשות ולא קשור באוכל.
מתוסכל? תבין מה גרם לתסכול ותחשוב איך אתה פותר את זה. אוכל הוא לא הפיתרון.
אין ספק שמאחורי הבולמוסים נמצא צורך נפשי אחר ואם יש לך אפשרות לבדוק את זה בטיפול, זה הדבר הראשון שהייתי עושה.
אתה יכול לנסות טכניקות שונות להתמודד עם הבולמוסים אבל רוב הסיכויים שזה יצוף כל פעם מחדש עם וריאציות.
לרוב, הפרעות אכילה קשורות לסוגיות של שליטה. זאת הסיבה שאנשים שמקפידים ומודעים מאוד לתזונה שלהם עלולים להיות מועדים יותר לפתח הפרעות סביב סוגיית השליטה. זה יכול להתבטא גם בהפרעות אכילה אבל לא רק. באופן פרדוקסלי ככל שאתה מנסה יותר להיות בשליטה כך אתה תסבול יותר מבולמוסים.
המטרה שלך תהיה להרפות מהשליטה ולחפש את האיזון. תהליך כזה יכול לקרות מעצמו אבל לרוב צריך ליווי כדי להגיע לזה.
תהליך של ליווי (פסיכולוגי או אחר) יעזור לך להבין את הרצף שמוביל לבולמוס. מתי זה בדרך כלל מתחיל? מה מעורר את זה? ומה מספק את זה?
והאסטרטגיות שמוצעות חייבות לקחת בחשבון את הנתונים שמפעילים את הרצף אצלך.
אם אין לך אפשרות ללכת לייעוץ אישי הייתי מציעה לך להתחיל לכתוב לעצמך בכל פעם שזה קורה, אם אפשר אפילו במהלך או לפני. פשוט לכתוב לעצמך אסוציאטיבית, להציף כל מה שעולה בראש. הרעיון הוא לנסות לגרום לך להיות מודע יותר למה שעובר עליך.
זה אתגר קשה אבל ממש לא בלתי אפשרי ועובדה שהצלחת בעבר.