הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיום 5X5

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
בשעה טובה השבוע אני מתחיל את השבוע ה16 של 5X5 לינארית,השבוע האחרון.
באמצע עשיתי שבוע מילואים,ועוד שבוע בערך להתאושש מהשבוע ומכאבי הגב והברכיים שנגרמו מהמילואים (יש כמה פציעות)

סקוואט:

110<-------80
ללא שום ריסט,ניסיתי 113 בסיום שבוע 15,נכשלתי בחזרה השלישית,לא מצליח לשמור מתיחה והגב קורס.
יש נעלי WL,הזמנתי חגורה של INZER, ייקח זמן עד שתגיע,יתכן ואצליח למשוך עוד כמה ק''ג.

בנצ':

75<------- 60.
יש לי פציעה מוזרה בכף יד,שנגרמה לי כנראה מתוצאה של אגרוף לא טוב. כשאני מנסה ''לשבור'' את המוט יש נק' בשורש כף היד שממש כואבת בינתיים נח ולוקח כורכומין,יש הפחתה בכאבים בביצוע התנועה.
לא יכול ללחוץ ללא השבירה של המוט וכיווץ שכמות.
בגלל זה הוספתי מקבילים עם משקל באימון האמצעי,ו2 האימונים הראשיים כוללים מילטרי פרס.

פרס:

50<-----40

אפשר לסחוט עוד קצת,רק במצב של 2 אימונים בשבוע,עם אימון אחד אי אפשר להתקדם.

פנדלי רוו:

83<-------0

התרגיל שהכי קל לי,יכול להוסיף עוד המון,הגב שלי התפתח בצורה טובה.

דדליפט :

130<------100.

משתמש באחיזה רגילה ולא משולבת,לא מרגיש שיש משהו שמגביל אותי להוסיף עוד פרט לבטן,מרגיש שהיא ממש מתאמצת.
כמו כן אני חייב לנשום הרבה בין כל חזרה לחזרה,אין לי אוויר.

משקל גוף עלה מ68 ל75 ק''ג ,1.73 גובה אוכל כמה שאני יכול,נע בין 3 אלף קלוריות ל6 אלף,לפחות 180 גר' חלבון ביום.

השאלה עכשיו היא איך אני ממשיך מפה? יש תרגילים שאני יכול להוסיף בהם עוד הרבה,אבל אני לא יכול ללחוץ בנצ' ובסקוואט די נתקעתי, מחכה לחגורה שתגיע,כל חזרה לוקחת נצח.
בפלג גוף עליון רק הגב והגב תחתון גדלו,פלג גוף תחתון רק השרשרת האחורית גדלה,הקוואדס בקושי גדלו.
אולי כדאי לשלב קצת נפח עם כוח עד שהחגורה תגיע? אני עדיין קטן מבחינת מימדים ולא חזק.

• פותח/ת השרשור
7 שעות שינה זה המקסימום שיש לי באמצע השבוע,יש ימים שאני ישן אפילו 6,זה לא מספיק לי.
הייתי על SS תקופה ארוכה ולא הצלחתי להתקדם,כל הזמן נשארתי תקוע.

7 שעות שינה זה המקסימום שיש לי באמצע השבוע,יש ימים שאני ישן אפילו 6,זה לא מספיק לי.
הייתי על SS תקופה ארוכה ולא הצלחתי להתקדם,כל הזמן נשארתי תקוע.
יוצא לא מעט פעמים שאני על חמש שעות שינה, לא קניתי.

• פותח/ת השרשור
יוצא לא מעט פעמים שאני על חמש שעות שינה, לא קניתי.
הלוואי והייתי מצליח לשרוד עם 5 שעות שינה,פחות מ6 אני זומבי ומתחיל להירדם בכל אפשרות,אני קם ב5:20.
לא הצלחתי לעלות עם SS,פה אני מצליח לעלות,זו עליה איטית מול עליה קצרה ואז תקיעה במשקלים,אז אני מעדיף את העליה האיטית.
חוץ מזה אני לא יכול לעשות בנצ' בינתיים.
בSS לא הצלחתי להתקדם במשקלים,והתיאבון לא היה גבוה,פה התיאבון ממש עלה ואני מצליח לאכול המון,לא לכל אחד SS מתאימה,הלוואי והייתה מתאימה לי,קראתי את כל הספר,ניסיתי,לא מסתדר.

לא רואה שום בעיה עם הלינארית גם ברמה שלך. אני התחלתי אותה עם משקלים יותר נמוכים והגעתי איתה לתוצאות מספקות.
עם חגורה תוכל למשוך עוד כמה שבועות בכיף.
אל תשנה כלום בתוכנית. אני בלי תרגילי עזר הצלחתי להתקדם מעולה. אבל אם אתה מתעקש אז יש תרגילי עזר שמגיעים עם התוכנית.

לא הייתי משחק בה יותר מזה

מיותר להתעסק עכשיו ב"למה לא SS" הבחור ביצע ליניארית והתקדם בצורה לא רעה, בואו נסתכל קדימה.

הייתי מתקדם עם טקסס אבל מוסיף נפח לדדליפט (חמישיה / שלשה כבדה אחת זה לא מספיק).

גם אני תומך בהמלצה לטקסס.
ואם אתה מתאושש מפציעה שמגבילה אותך בבנצ', אז תן את המקסימום בפרס ובבנצ' תעבוד באימון התאוששות.

כמו שהומלץ מעלי, ניתן להוסיף נפח בתרגילי עזר לבנץ' שיפצו (פרס, מקבילים, דמבלים וכו') - כמובן אין הגבלה מבחינת הפציעה

• פותח/ת השרשור
אנסה לסחוט עוד קצת מהתוכנית ואעבור לטקסס.
אתחיל בכך שאעשה ריסט לסקוואט ובשאר אתקדם כרגיל עד שארגיש שמיציתי את התוכנית,כרגע אני מרגיש שרק נתקעתי בסקוואט ולא מיציתי אותו בכלל,עם חגורה אצליח להתקדם הרבה יותר טוב.
תודה למגיבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית