הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5X5 VS 3X5

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
דיון - Squat 5x5 / 3x5

בדיון הזה מישהו שאל מה ההבדל בין 5 על 5 ל3 על 5, וענו (ֲֲ@kotzer) לו שם :
"3X5 יעזור לך להתחזק יותר כאן ועכשיו, כי זה יאפשר לך לעבוד עם משקלים כבדים יותר, אבל זה יגביל אותך בעתיד.
5X5 ייתן לך בסיס טוב יותר.
תזכור שכוח זה משחק ארוך, ויותר חשוב לבנות כוח מאשר להציג אותו"
מה הכוונה?

ש3x5 יתן לך התקדמות מהירה יותר בהתחלה, אבל מדובר בנפח נמוך שגם לא יבנה לך הרבה שריר. 5x5 לעומת זאת יועיל יותר לטווח ארוך כי יש גירוי גדול יותר לשריר, ואתה מרגיל אותו לנפח גבוה יותר.

ש3x5 יתן לך התקדמות מהירה יותר בהתחלה, אבל מדובר בנפח נמוך שגם לא יבנה לך הרבה שריר. 5x5 לעומת זאת יועיל יותר לטווח ארוך כי יש גירוי גדול יותר לשריר, ואתה מרגיל אותו לנפח גבוה יותר.
אז הטענה שלך זה שאם מישהו עושה נגיד 3 חודש 3*5 מגיע ל100 קילו סקוואט מישהו אחר עושה 3 חודש 5*5 מגיע ל80 קילו
ואחר כך שניהם ממשיכים ב5*5 זה שעשה 80 קילו יעבור את זה שעשה 100 קילו?

3*5 אמור להיות במשקל גבוה בכ- 10% לעומת 5*5.
אז 100 לעומת 80 זאת השוואה נכונה.
בכל מקרה במשקלים נמוכים יחסית כמו 100 קילו לסקווט, הבדל של 10 קילו הם זניחים.
אם תלך לאימון אישי , אתה תופתע לגלות כי אתה מסוגל להרים עוד x קילו כי אתה מרגיש בטוח יותר עם המאמן בהשוואה לאימון לבד.

מה שקוצר מתכוון זה (להבנתי) זה הסתגלות טובה יותר לנפח שנחוצה להתקדמות להמשך.

האמת שהיום הדעה שלי מעט השתנתה, אני כבר לא מאמין בכזאת נוקשות לגבי מה עדיף ומה לא.
אני חושב שבכללי 5X5 יהיה עדיף, אבל לא מחייב, ואולי אפילו בהרבה מקרים 3X5 יהיה עדיף.
5X5 הייתי נותן למישהו שלא סגור על הטכניקה, והמנופים שלו מאפשרים לו לעבוד בטכניקה כמה שיותר קרובה ל-by the book, כלומר שהוא לא צריך לעשות התאמות מסויימות בטכניקה.
3X5 יעבוד טוב למי שיש לו טכניקה יעילה, או שהמנופים שלו גורמים לו לעבוד יותר קשה מהרגיל (לדוגמא אדם עם ירכיים ארוכות יעמיס הרבה יותר על הגוף במהלך סקוואט מאדם עם ירך קצרה).
בסופו של דבר שתיהן שיטות טובות, ואם אתה לא בטוח מה השיטה שעדיפה לך, לך על זו שמשתמשת בפחות משקל, שזו תהיה 5X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית