הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סידור לחיצת חזה

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני עושה לחיצת חזה 50 קילו(כולל המוט) משקל גוף:65-66 גובה:1.65 כפי שאתם רואים אמצע מסה עוד חודש בערך אסיים אותה כי עליתי הרבה בשומן(קצת מלוכלכת)
ואני לא יודע איך לסדר את הסטים והמשקל?
חשבתי לעשות ככה:
3 סטים 5 חזרות סט ראשון 48 קילו סט שני 50 קילו סט שלישי 52 קילו וככה כל אימון לנסות לעלות ב-2.5 קילו את הסט הראשון ובאימון אחריו את הסט השני להגדיל ב-2.5 קילו........

או 3 סטים 5 חזרות סט ראשון,שני,שלישי אותו משקל וכל אימון להוסיף לאחד מהסטים משקל

סליחה על החפירה בקיצור איך לסדר את המשקל והחזרות בלחיצת חזה?

תודה זה מה ששאלתי כי זה היה נראה לי לא הגיוני
סליחה על החפירה אבל אם אפשר עוד שאלה קטנה יש לך קישור למאמר על הרמת משקולות(פאורליפטינג) לבני נוער? שזה לא פוגע בגדילה כי אני רוצה להראות להורים שלי
תעשה חיפוש בגוגל.
הסבר פשוט להורים - ספורטאים מקצועיים בתחום לרוב נמוכים, כי הם תמיד היו נמוכים ויש להם יתרון מכני מבחינת המבנה של הגוף בהרמות האלה. כמו שאנשים גבוהים יותר יצליחו בכדורסל.
הסבר עוד יותר פשוט - זה שתיתלה על משקוף לא יאריך אותך, ככה מישקולות לא יקבצו אותך. ההפך, אימונים כבדים גורמים להפרשה של הורמון גדילה, מה שיתרום להתפחות שלך בגיל ההתבגרות.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו לך 3 סטים עם אותו משקל. סיימת בהצלחה אתה מעלה משקל (בכל הסטים) לא סיימת, אימון הבא אתה עושה שוב את אותו המשקל ל 3X5.
באותו האימון שלא הצלחת לסיים, נגיד סט אחרון עשית ל 4, אז אותו שאתה יכול לנוח כמה שניות ולעשות את החזרה האחרונה, או שאתה יכול לעשות סט רביעי לכמה שתצליח או שאתה יכול לא לעשות כלום, זה לא באמת משנה.
ברמה הזאת לא אמורות להיות בכלל תקיעות. אתה אומר שעלית הרבה שומן אז כנראה שאתה אוכל מספיק אז מוזר שבכלל נתקעת...
עם אימונים נכונים והתאוששות נכונה במשקלים האלה אתה אמור לטוס.
תודה,האמת אני מתאמן street workout ובמכון אז עד לפני חודש לא הייתי עושה לחיצת חזה אלה שכיבות שמיכה,פרפר.......
אתה יכול לחפש בגוגל
או פה בפורום בחיפוש כי טחנו את הנושא הזה
כן אני יודע חחח אני מחפש
תעשה חיפוש בגוגל.
הסבר פשוט להורים - ספורטאים מקצועיים בתחום לרוב נמוכים, כי הם תמיד היו נמוכים ויש להם יתרון מכני מבחינת המבנה של הגוף בהרמות האלה. כמו שאנשים גבוהים יותר יצליחו בכדורסל.
הסבר עוד יותר פשוט - זה שתיתלה על משקוף לא יאריך אותך, ככה מישקולות לא יקבצו אותך. ההפך, אימונים כבדים גורמים להפרשה של הורמון גדילה, מה שיתרום להתפחות שלך בגיל ההתבגרות.
זה בדיוק מה שאמרתי להם אבל הם אומרים שסקוואט לדוגמא יוצר לחץ על הגב ועל החוליות ואז אני לא אגבה
נב:גבההתי רק סנטימטר אחד בחצי שנה אז זה קצת מדאיג אותי חחח

עזוב מאמרים עזוב הכל - ידע בסיסי והגיון פשוט:
1. בכל לילה אתה הולך לישון קצת יותר נמוך מימה שהיית בבוקר - בגלל שבמהלך היום החוליות נדחסות. לא משנה איזה לחץ היה על הגוף במהלך היום, בלילה הגוף מתאושש מזה.
2. אנחנו הכי מתאוששים/גודלים בלילה. כמה דקות במצתבר של מוט על הגב זה כלום. גם אם אתה מרים 400קילו ואתה לא. אז במשקלים של 40 קילו אין בכלל על מה לדבר.
3. אם תתחיל למלות בלון במים/אוויר ותסנה "לעצור" את הגדילה שלו באמצעות זה שתתפוס אותו - זה לא יעזור, הוא ימשיך להנתפח.
אתה לא יכול לעצור את הגדילה של הגוף ע"י לחץ חיצוני, אתה כן יכול לדפוק את הגדילה אם תדפוק איכשהו את המערכת ההורמונלית שלך (לא תאכל, לא תישן, מחלה כלשהי)

• פותח/ת השרשור
עזוב מאמרים עזוב הכל - ידע בסיסי והגיון פשוט:
1. בכל לילה אתה הולך לישון קצת יותר נמוך מימה שהיית בבוקר - בגלל שבמהלך היום החוליות נדחסות. לא משנה איזה לחץ היה על הגוף במהלך היום, בלילה הגוף מתאושש מזה.
2. אנחנו הכי מתאוששים/גודלים בלילה. כמה דקות במצתבר של מוט על הגב זה כלום. גם אם אתה מרים 400קילו ואתה לא. אז במשקלים של 40 קילו אין בכלל על מה לדבר.
3. אם תתחיל למלות בלון במים/אוויר ותסנה "לעצור" את הגדילה שלו באמצעות זה שתתפוס אותו - זה לא יעזור, הוא ימשיך להנתפח.
אתה לא יכול לעצור את הגדילה של הגוף ע"י לחץ חיצוני, אתה כן יכול לדפוק את הגדילה אם תדפוק איכשהו את המערכת ההורמונלית שלך (לא תאכל, לא תישן, מחלה כלשהי)
אז גם אם אני עושה סקוואט\פרס.... 100 קילו זה לא יפגע?
ואני בחודשיים האחרונים עם צוואר תפוס וכואב ועם כאבים בגב תחתון אז אני הולך לרופא ויש סיכוי שזו פגיעה בלוחיות הגדילה?

אז גם אם אני עושה סקוואט\פרס.... 100 קילו זה לא יפגע?
ואני בחודשיים האחרונים עם צוואר תפוס וכואב ועם כאבים בגב תחתון אז אני הולך לרופא ויש סיכוי שזו פגיעה בלוחיות הגדילה?
חח אחי אני לא רופא.
אני מדבר איתך בהנחה שהכל מבוצע בטכניקה פיקס.
מבחינת כאב צריך לדעת להבדיל בין כאב שריר לאחר אימון לבין כאב שהוא לא בסדר.
ומה פרס 100 קילו ? פרס לכתפיים ? אם יום אחד תצליח לעשות פרס עם 100 קילו, אז אתה לא תשאל פה שאלות.

אמממ כן תקשיב אתה צריך ספוטר שיעזור לך טיפה טיפה בסט האחרון ובחזרות האחרונות כדי שתוכל להצליח

אני ממליץ לך שיהיה לך ספוטר רק לעוד אימון אחד או שתיים ואז תוכל להתמודד אם המישקלים האלה לבד
תפקיד הספוטר הוא לעזור בעת כשל.
הוא לא נוגע במוט בשום אופן.
אז לא, הוא לא צריך ספוטר שיעזור לו טיפה טיפה.

פותח האשכול, אתה צריך תוכנית מסודרת.

• פותח/ת השרשור
חח אחי אני לא רופא.
אני מדבר איתך בהנחה שהכל מבוצע בטכניקה פיקס.
מבחינת כאב צריך לדעת להבדיל בין כאב שריר לאחר אימון לבין כאב שהוא לא בסדר.
ומה פרס 100 קילו ? פרס לכתפיים ? אם יום אחד תצליח לעשות פרס עם 100 קילו, אז אתה לא תשאל פה שאלות.
חחחח אני מתכוון האם משקל כמו 100 קילו+ בסקוואט\פרס(כתפיים)\דדליפט.... יכול להזיק לי?
נב:יש סיכוי שאתה עובד במשטרה כי היום הייתי בהרצאה בראשון לציון שהיה שם שוטר שדיבר והוא ממש דומה לך זה אתה אולי?
תפקיד הספוטר הוא לעזור בעת כשל.
הוא לא נוגע במוט בשום אופן.
אז לא, הוא לא צריך ספוטר שיעזור לו טיפה טיפה.

פותח האשכול, אתה צריך תוכנית מסודרת.
למה אתה מתכוון תוכנית מסודרת?
יש לי תוכנית אבל לאחרונה התחלתי להוסיף בנץ פרס אז אני לא יודע איך לחלק את זה אבל לא משנה הסתדרתי
נב:אני היום אעלה סרטון של הטכניקה שלי בלחיצת חזה יש סיכוי שאני אתייג אותך ותגיב לי:)

חחחח אני מתכוון האם משקל כמו 100 קילו+ בסקוואט\פרס(כתפיים)\דדליפט.... יכול להזיק לי?
נב:יש סיכוי שאתה עובד במשטרה כי היום הייתי בהרצאה בראשון לציון שהיה שם שוטר שדיבר והוא ממש דומה לך זה אתה אולי?
לא, ולא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית