הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תוכניות לדוגמא לבילדינג

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
חיפשתי פה כמה תוכניות לבילדינג וראיתי באתר את HST וGVT, GVT נראית מטורפת מידיי, וHST הבנתי שפחות מומלצת, אפשר דוגמאות לכמה תוכניות בילדינג עם נפח גבוה יחסית ? סתם כדי להבין בערך איך זה בנוי, לידע כללי, בכל מקרה אני הולך להתחיל SS...

סתם כדי להבין בערך איך זה בנוי, לידע כללי
16-18 סטים לשריר גדול, 6-9 סטים לשריר קטן - בשבוע
רוטציה בין פרס לבנץ פרס, עבודה עצימה על כל תרגילי הבסיס והוספה של תרגילי עזר בנפח גבוה יותר.
בגדול, זהו.

אין כאן תורה מסיני.. כל תוכנית "בילדינג" שיש ב BB למשל, היא בד"כ ליצנית.
יש את 5/3/1 של ג'ים וונדלר שהיא די אחלה מהבחינה הזאת דווקא.

• פותח/ת השרשור
16-18 סטים לשריר גדול, 6-9 סטים לשריר קטן - בשבוע
רוטציה בין פרס לבנץ פרס, עבודה עצימה על כל תרגילי הבסיס והוספה של תרגילי עזר בנפח גבוה יותר.
בגדול, זהו.

אין כאן תורה מסיני.. כל תוכנית "בילדינג" שיש ב BB למשל, היא בד"כ ליצנית.
יש את 5/3/1 של ג'ים וונדלר שהיא די אחלה מהבחינה הזאת דווקא.
בFBW קלאסית לבילדינג יש בין 16-18 סטים לשריר גדול, וואו, ותגיד, קראתי עכשיו קצת על GVT, אפשרי לעשות אותה שלוש פעמים בשבוע ? או שהיא בנויה רק ל4-5 פעמים בשבוע וזה יוריד את כל האפקטיביות ? 5/3/1 ניסיתי להבין את התוכנית, לא הבנתי, כל תרגיל עושים 15 סטים באימון הראשון נגיד ? (כי זה 5X5 לשלושה סטים)

כתפיים נחשב שריר גדול או קטן ?
שריר קטן בגדול.
אבל לא מתייחסים אליו כאל שאר השרירים הקטנים, כי לרוב שרירים גדולים מקבלים את העבודה בעצימות הגבוהה ושרירים קטנים נפח גבוה יותר.
במקרה של הכתפיים, כשזה מגיע לפרס למשל, ישנה עבודה עצימה בדיוק כמו בשאר תרגילי הבסיס.

בFBW קלאסית לבילדינג
מציע לך להפסיק להתייחס לתוכניות מסויימות כאל תוכניות "בילדינג" או "ליפטינג".
מטרת כל התוכניות הם צבירת מסה וכוח.
פשוט הדרך למטרה שונה בכל תוכנית.

קראתי עכשיו קצת על GVT, אפשרי לעשות אותה שלוש פעמים בשבוע ?
עושים עפ"י ההוראות.

5/3/1 ניסיתי להבין את התוכנית, לא הבנתי, כל תרגיל עושים 15 סטים באימון הראשון נגיד ?
לא התנסיתי בתוכנית עדיין למען האמת.
@yujinius כן מכיר אותה מקרוב.

• פותח/ת השרשור
מטרת כל התוכניות הם צבירת מסה וכוח.
פשוט הדרך למטרה שונה בכל תוכנית.
.

כן, אבל יש תוכניות שיותר תגדל מהם, לא ? והמטרה שלי בשביל נגיד הכדורסל היא לגדול ולהתחזק, ולא ליפטינג, אני אעשה SS כי ריפטו גאון, וגם כי זה אחלה בוסט למתחיל, אבל מעניין אותי כבר עכשיו איך בנויות תוכניות לבילדינג לעומת ליפטינג, ואת הרעיון מאחורי.

אני אשתמש במונחים שלך, בילדינג תלוי בליפטינג, אם לא יהיה לך מספיק כוח (ליפטינג) לא תוכל לבצע אימון נפח (בילדינג) כמו שצריך ולכן עדיף לשלב בין 2 הגישות.

• פותח/ת השרשור
אני אשתמש במונחים שלך, בילדינג תלוי בליפטינג, אם לא יהיה לך מספיק כוח (ליפטינג) לא תוכל לבצע אימון נפח (בילדינג) כמו שצריך ולכן עדיף לשלב בין 2 הגישות.
אכן, בגלל זה SS טובה כהתחלה כבוסט למשקלים, אז מה שאתה אומר בעצם זה שתוכנית בילדינג טובה היא משהו כמו זאת :
סקוואט 3X5
פרס/בנץ 3X5
דדליפט/מתח 3X5
ותרגילי עזר
בייספס/טרייספס 2X10-12
מקבילים/הרחקת כתפיים 3X8-12
פולי/חתירה עם משקולות יד 3X8-12
משהו כזה ? אולי יש דברים ששכחתי, אבל לעקרון

לא התנסיתי בתוכנית עדיין למען האמת.
@yujinius כן מכיר אותה מקרוב.
5/3/1 ניסיתי להבין את התוכנית, לא הבנתי, כל תרגיל עושים 15 סטים באימון הראשון נגיד ? (כי זה 5X5 לשלושה סטים)
לא הבנתי מה אומר "5X5 לשלושה סטים". בכל אופן בתכנית יש לך 4 אימונים בשבוע: אימון סקוואט, אימון בנץ', אימון דדליפט, אימון פרס. יש לך 3 סטים של התרגיל שאתה מבצע אותו באימון, האחוזים והחזרות שאתה עושה אתה אמור לדעת אם קראת את המאמר לפחות. חוץ מזה בצורה הכי פשוטה יש לך מקום לתרגילי עזר, סה"כ 10 סטים של 10 חזרות (הכוונה 10 סטים של כל העזר ביחד לא 10 סטים לכל תרגיל). את העזר בגדול אתה יכול לעשות מה שבא לך, מן הסתם בימים של סקוואט ודדליפט לעשות פלג גוף תחתון ובימים של פרס ובנץ' לעשות עליון.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה אומר "5X5 לשלושה סטים". בכל אופן בתכנית יש לך 4 אימונים בשבוע: אימון סקוואט, אימון בנץ', אימון דדליפט, אימון פרס. יש לך 3 סטים של התרגיל שאתה מבצע אותו באימון, האחוזים והחזרות שאתה עושה אתה אמור לדעת אם קראת את המאמר לפחות. חוץ מזה בצורה הכי פשוטה יש לך מקום לתרגילי עזר, סה"כ 10 סטים של 10 חזרות (הכוונה 10 סטים של כל העזר ביחד לא 10 סטים לכל תרגיל). את העזר בגדול אתה יכול לעשות מה שבא לך, מן הסתם בימים של סקוואט ודדליפט לעשות פלג גוף תחתון ובימים של פרס ובנץ' לעשות עליון.
אז זאת תוכנית נפח או כח ? כי למעלה הזכירו את זה כתוכנית שמתאימה לפיתוח גוף, ופחות לליפטינג וכח. ומה שהתכוונת זה שאתה יכול להכניס בתוכנית בכל אימון 10 חזרות ל10 סטים סך הכל לתרגילי עזר ?ב5/3/1 ? עשית אותה ?

אז זאת תוכנית נפח או כח ?
ומה שהתכוונת זה שאתה יכול להכניס בתוכנית בכל אימון 10 חזרות ל10 סטים סך הכל לתרגילי עזר ?ב5/3/1 ?
כן
עשית אותה ?
כן, אבל אחרי כמה זמן שיניתי את המתכונת של העזר, הייתי עושה סטים של פחות חזרות, כי המטרה הייתה להתקדם במשקלים וסטים של 10 פחות עזרו לי בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית