הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפול בכאבים

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
לאחרונה התחלתי פיזיותרפיה בשל כאבי כתף(הפיזו' איבחן בעיה במסובבי הכתף-לא השתמש במילה קרע..)הטיפול הוא בעיקר ע"י מכשיר TENS..עכשיו ההרגשה היא שאני שוכב שם כמו איזה....למשך חצי שעה והמכשיר ממזמז אותי ללא תוצאה.
הוספתי דיקור בקופ"ח והרגשתי יותר טוב...
האם ישנן אפשרויות טיפול נוספות?שמעתי שטיפול בחשמל ע"י גלים בפיזיותרפיה הוא יעיל.
@yonizarkh

עברתי את הטיפול עם המכשיר שציינת בגלל פציעה בכתף וגם לי הוא לא עזר בכלל.
תן קצת יותר מידע על הפציעה שלך. באיזה תרגילים כואב לך, איפה בדיוק והאם זה כאב שאתה מרגיש רק במנוחה או גם באימונים?

• פותח/ת השרשור
הכאב מורגש בעיקר בכתף האחורית ובקידמית..אני חלש באיבחוני תנועה ומישורים אז אומר שתרגיל כמו פלייס לא אפשרי,לחיצה מעל הראש כואבת כמו כן מתח והסטת היד אל מאחורי הגב-כולם כואבים.ישנו שיפור (עושה מתיחות,מסז כדור ודיקור..)אך לאחר אימון בו לחיצות וחתירות האזור מורגש היטב-דלוק ובעיקר בלילה הכאב מתגנב ומטריד.
שתף מה חושב
עברתי את הטיפול עם המכשיר שציינת בגלל פציעה בכתף וגם לי הוא לא עזר בכלל.
תן קצת יותר מידע על הפציעה שלך. באיזה תרגילים כואב לך, איפה בדיוק והאם זה כאב שאתה מרגיש רק במנוחה או גם באימונים?

לא בדיוק זהה לפציעה שלי, אבל דיי דומה. מה שעזר לי לדעתי זה טיפולי פיזיוטרפיה פרטיים (4 טיפולים סה"כ) שבהם היו מסאג'ים כואבים ודיקורים + תרגילי עיסוי לבית. בנוסף תיקון טכניקות בתרגילי הבסיס שמסתבר שהיו לא נכונות אצלי (גם בנץ' וגם פרס).
אלה בעקרון הדברים שגרמו לפציעה להשתפר אחרי כ3 חודשים שבהם היא לא השתפרה בכלל ורק נהייתה גרועה יותר.

רק תדע שאם הפציעה שלך היא ברמה של הפציעה שלי יקח לה המון זמן לעבור כמו שצריך. נפצעתי באזור יולי, התחלתי לטפל בפציעה בספטמבר-אוקטובר (באותה תקופה כאב לי ללחוץ מוט ריק גם בפרס וגם בבנץ') וכיום, 2-3 חודשים אחרי, אני מסוגל לעבוד בפרס עם משקלי RM ובבנץ' הכאבים מתחילים בערך ב80 קילו.

• פותח/ת השרשור
חושב שחולקים משהו דומה,יתכן שאצלי זה גם באינפרהספינטוס וטרס מיינור...
הפציעה שלך כללה קרע או ..מה בדיוק?
איזה סוג של דיקור ניסית?

הפציעה שלך כללה קרע או ..מה בדיוק?
לא קרע. צילומים לא הראו כלום. לפי מה שהפיזיוטרפיסט אמר מדובר כנראה על משהו דלקתי או משהו. כבר לא בדיוק זוכר.
לגבי דיקור, אני לא בדיוק יודע איזה סוג של דיקור זה היה. אני רק יודע שזה היה דיקור כואב באזורים שנראו לפיזיוטרפיסט בעייתיים. הדיקור הזה ספציפית לדעתי הוא בין הטיפולים שבאמת עזרו לפציעה להתקדם.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי דיקור מערבי שהיה ממש עינוי אבל עזר ולאחר מכן דיקור יפני(דרך מכבי)שגם עזר מאד..נדמה אבל שכל אימון פלג גוף עליון לוקח אותי צעד אחורי..כאילו מגביר את הדלקת או הנוקשות...אני מניח קרח בסוף האימון.

ניסיתי דיקור מערבי שהיה ממש עינוי אבל עזר ולאחר מכן דיקור יפני(דרך מכבי)שגם עזר מאד..נדמה אבל שכל אימון פלג גוף עליון לוקח אותי צעד אחורי..כאילו מגביר את הדלקת או הנוקשות...אני מניח קרח בסוף האימון.
אני הפסקתי לאמן פלג גוף עליון לתקופה ארוכה בעקבות הפציעה שלי. הייתה לי תקופת אימונים דיי ארוכה שהייתה מבוססת רק על סקוואט, דדליפט, מתח וצ'ין אפס. אם אתה מרגיש שאימוני פלג גוף עליון לוקחים אותך צעד אחורה למה לא להפסיק? זה יהיה יותר טוב לבריאות שלך.

לאחרונה התחלתי פיזיותרפיה בשל כאבי כתף(הפיזו' איבחן בעיה במסובבי הכתף-לא השתמש במילה קרע..)הטיפול הוא בעיקר ע"י מכשיר TENS..עכשיו ההרגשה היא שאני שוכב שם כמו איזה....למשך חצי שעה והמכשיר ממזמז אותי ללא תוצאה.
הוספתי דיקור בקופ"ח והרגשתי יותר טוב...
האם ישנן אפשרויות טיפול נוספות?שמעתי שטיפול בחשמל ע"י גלים בפיזיותרפיה הוא יעיל.
@yonizarkh
אם הטיפול היחידי שאתה מקבל זה Tens - זה הזמן להודיע לפיזיותרפיסט שלך שזה לא עוזר ואתה רוצה להתחיל לנסות כיוון אחר. אם הוא לא מציע לך משהו אחר - זה הזמן להחליף פיזיותרפיסט.
באופן אישי , אני חושב שזה זלזול במקצוע ובידע הקיים כיום לטפל במישהו רק ע"י Tens.
כי בשביל זה אתה לא צריך פיזיותרפיסט. אני מנחה מטופלים להשתמש בזה באופן עצמאי בבית כשאני רואה שזה רלוונטי.

• פותח/ת השרשור
אם הטיפול היחידי שאתה מקבל זה Tens - זה הזמן להודיע לפיזיותרפיסט שלך שזה לא עוזר ואתה רוצה להתחיל לנסות כיוון אחר. אם הוא לא מציע לך משהו אחר - זה הזמן להחליף פיזיותרפיסט.
באופן אישי , אני חושב שזה זלזול במקצוע ובידע הקיים כיום לטפל במישהו רק ע"י Tens.
כי בשביל זה אתה לא צריך פיזיותרפיסט. אני מנחה מטופלים להשתמש בזה באופן עצמאי בבית כשאני רואה שזה רלוונטי.
מסכים איתך וזה מה שאעשה.
מה דעתך על טיפול בחשמל ואולטראסאונד?

• פותח/ת השרשור
יש להם אולי מקום , אבל זה חלק קטן מאוד מטיפול.
תוכל בבקשה להסביר לי מה גורם לכאבים אחרי אימון במצב כזה ובפרט אחרי תנוכות שבהן הידיים עוברות מעל הראש?מה קורה בעצם באזור הזה של מסובבי הכתף?

תוכל בבקשה להסביר לי מה גורם לכאבים אחרי אימון במצב כזה ובפרט אחרי תנוכות שבהן הידיים עוברות מעל הראש?מה קורה בעצם באזור הזה של מסובבי הכתף?

רוב הכאבים שמתוארים כאן בפורום הם על רקע נזק מכני כתוצאה מאימוני המשקולות. לרוב הנזק המכני הוא ברקמת הגיד/שריר.
כשיש נזק מכני , חומרים מסויימים משתחררים מהתאים הפגועים ומגרים קצוות של סיבי עצב שמובילים סיגנלים של כאב ( זה המקור לכאב בכאב "דלקתי" ).
לרוב , מנוחה והפסקה של העומס המכני מאפשרת ריפוי טבעי של האזור הפגוע , אבל לעיתים גם מנוחה לא עוזרת כי הנזק גדול מדי או לחילופן יש שינויים מסויימים שעוברים סיבי העצבים שמובילים את הסיגנלים של הכאב. כאן נכנסים בעצם למנגנונים של כאב כרוני , שהוא הרבה יותר מסובך מאשר כאב אקטוי של פציעה שקרתה עכשיו.

• פותח/ת השרשור
רוב הכאבים שמתוארים כאן בפורום הם על רקע נזק מכני כתוצאה מאימוני המשקולות. לרוב הנזק המכני הוא ברקמת הגיד/שריר.
כשיש נזק מכני , חומרים מסויימים משתחררים מהתאים הפגועים ומגרים קצוות של סיבי עצב שמובילים סיגנלים של כאב ( זה המקור לכאב בכאב "דלקתי" ).
לרוב , מנוחה והפסקה של העומס המכני מאפשרת ריפוי טבעי של האזור הפגוע , אבל לעיתים גם מנוחה לא עוזרת כי הנזק גדול מדי או לחילופן יש שינויים מסויימים שעוברים סיבי העצבים שמובילים את הסיגנלים של הכאב. כאן נכנסים בעצם למנגנונים של כאב כרוני , שהוא הרבה יותר מסובך מאשר כאב אקטוי של פציעה שקרתה עכשיו.
הפיזיו' המליצה להניח קרח לאחר אימון,מה דעתך על זה ועל השימור של קרח במקרה של דלקת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית