הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עליית יותר מידי אחוזי שומן במסה ?

Erez Hazan

משתמש מתחיל
109
5
נק' מוניטין:
5
109
5
שלום,
אני נמצא בדילמה כזאת כאשר התחלתי מסה לפני כחודשיים בערך (ולפני חודש עברתי לעבוד מול תפריט מסודר).
כאשר הנתונים שלי כרגע הם:
משקל: 76.5
גובה: 1.73

התפריט שלי היינו כך:
חלבון:160~
פחמימה: 350~
שומן:70~
קלוריות: 2700~

ושמתי לב שברגע שאני עברתי לעבוד מול התפריט הזה אני כל שבוע עולה כ700 גרם, מה שיותר מידי גבוה מהנורמה.
האם 350 גרם פחמימה היינו יותר מידי ?

700 גרם בשבוע זאת לא עליה משמעותית מדי לדעתי. הייתה לי תקופת מסה שבה בחודש עליתי 8 קילו, זה מה שנקרא עליה משמעותית. אל תדאג, אם אתה רואה שאתה עולה יותר מדי בשומן וזה מדאיג אותך אתה יכול לקצץ בפחמימה.

• פותח/ת השרשור
700 גרם בשבוע זאת לא עליה משמעותית מדי לדעתי. הייתה לי תקופת מסה שבה בחודש עליתי 8 קילו, זה מה שנקרא עליה משמעותית. אל תדאג, אם אתה רואה שאתה עולה יותר מדי בשומן וזה מדאיג אותך אתה יכול לקצץ בפחמימה.

כן הבגדים מתחילים להיות ממש לחוצים עלי, במיוחד ביחס לעבודה שאני מתכנן לסיים את המסה בעוד חודשיים, תוך חודש לא יהיה לי שום דבר שיעלה עלי חח

אתה עולה 700 גרם בשבוע, כלומר אתה אוכל על פלוס קלורי של 700
רוצה לעלות 500 גרם בשבוע אז תוריד 200 קלוריות (מהפחמימה) ותעלה 500

כמה אכלת לכל הרוחות?
לא יודע. 3 וחצי 4. הבעיה הייתה לא בזה שאכלתי יותר מדי (לא היחידה לפחות). הבעיה הייתה שירדתי 33 קילו ואז לא עשיתי תקופת נייטראלי ועברתי ישר למסה.

• פותח/ת השרשור
אתה עולה 700 גרם בשבוע, כלומר אתה אוכל על פלוס קלורי של 700
רוצה לעלות 500 גרם בשבוע אז תוריד 200 קלוריות (מהפחמימה) ותעלה 500

כן כנראה שזה מה שאני אעשה.. או להפך אני אוסיף קצת אירובי.
הבעיה עכשיו שאני נמצא בנקודת אל חזור מבחינת אחוזי שומן, כלומר מהנקודה שאני נמצא בה כרגע אני יכול להעלות רק יותר לאט ולהתפלל שיישאר לי משהו בארון שיכול להעלות עלי.

כן כנראה שזה מה שאני אעשה.. או להפך אני אוסיף קצת אירובי.
הבעיה עכשיו שאני נמצא בנקודת אל חזור מבחינת אחוזי שומן, כלומר מהנקודה שאני נמצא בה כרגע אני יכול להעלות רק יותר לאט ולהתפלל שיישאר לי משהו בארון שיכול להעלות עלי.
גם לי זה קרה בחודשיים-שלוש הראשונים, בעיקר ברגליים.
אין מה לעשות שעולים במשקל גם מתרחבים...

Back
למעלה תחתית