הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בשריר ברגל בסקוואט (יש תמונה)

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום
אני עושה סקוואטים קבוע ותמיד יש לי כאב בשריר (הקפתי בתמונה) רק ברגל שמאל
לא משנה מה המשקל ברגע שאני מתחיל לשבור מקביל אני מרגיש מתיחה שם (מזכיר קצת כמו שלא מתאמנים חודש ואז שחוזרים להתאמן השריר נתפס)
זה קורה רק בזמן הסקוואטים
סקוואט HB

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 30.1 · צפיות: 245
לי גם היה מקרה דומה.
הפסקתי לשבוע לעשות סקוואט, לדעתי זה התחיל הטכניקה לא נכונה. אחרי שסידרתי אותה זה פשוט עבר לבד.

במידה ולא מדובר בעמידה יחסית רחבה (לא חייב משהו קיצוני), אין מנגנון אנטומי שגורם לכאב בכופפי הירך כשהברכיים בחוץ, למעט גלישת ברכיים, שאין סיבה שהתרחשה כשהברכיים בחוץ אבל לא כשהן בפנים.
אז אולי אלו לא כופפי ירך. בעמידה תקינה הופיעו כאבים, ובעמידה צרה מידי לא הופיע כאב. כנ"ל ברגע שהייתי דוחף ברכיים לצדדים.
אגב מה שסייע לי להחלים מהכאב זה מוביליטי ועיסויים לאיליו ככה שזה הוא לכאורה.

אז אולי אלו לא כופפי ירך. בעמידה תקינה הופיעו כאבים, ובעמידה צרה מידי לא היה כואב לי. כנל ברגע שהייתי דוח, ברכיים לצדדים.
אגב מה שסייע לי להחלים מהכאב זה מוביליטי ועיסויים לאיליו ככה שזה הוא לכאורה.
מה היה קורה בעמידה יחסית צרה עם ברכיים מאוד בחוץ? (זה הפיתרון הזמני בחלק מהמקרים עד שיעבור)

• פותח/ת השרשור
יתכן שהיא כבר צרה מידי בשביל לאפשר לברכיים לצאת מספיק החוצה. במקרה כזה, צריך להרחיב עמידה.

השורה התחתונה היא שהכאב בכופפי הירך נובע מטכניקה לא מספיק טובה. הבעיות הנפוצות הן עמידה צרה מידי / רחבה מידי / ברכיים לא מספיק בחוץ. מה מתרחש אצלך? אני בטח לא יודע בלי וידאו, אבל אלה בגדול האפשרויות שסוגרות את הרוב המוחץ של האפשרויות האנטומיות שזה יתרחש בסקוואט.
מאמין שאצלי זה ברכיים לא מספיק בחוץ
מחר אני יעלה סרטון תודה
הנה הסרטונים

סט ראשון:

הטכניקה הרגישה טוב והברכיים לא קרסו (נראה לי?)

אז העלתי משקל:

והטכניקה פה כן נדפקה והברכיים קרסו

HB
@DarY
@Beast and cheat @stitch @White Walker
מישהו?

דבר ראשון נעליים לא טובות לסקוואט שיכולות להשפיע על הטכניקה מאוד!
דבר שני אתה לא דוחף את הברכיים מספיק החוצה, תתמקד בזה בפעם הבאה. פשוט תתדחוף הכי חזק שאתה יכול.

להוציא יותר כפות רגליים וברכיים החוצה. תלחם על זה. נסה עמידה מעט צרה יותר ותראה אם זה משפיע על הכאב. סביר להניח שיצמצם משמעותית.

• פותח/ת השרשור
גם לי זה ככה בסקוואט
שאני יורד זה אני מרגיש מתיחה שם ושאני עולה אני לא מרגיש כלום
ובמקום לפתוח אשכול חדש אני כבר יפרסם פה
איך הפרס

@Beast and cheat @White Walker @stitch

בגדול טוב, רק שעדיף לא לדחוף את כל הצוואר קדימה כשאתה נכנס מתחת למוט.
המוט אמור להיות מעל אמצע קו הראש.. מעל האוזניים בערך.
ושים לב שמפרק כף היד שלך "נשבר", וניתן לאחוז בצורה יותר יעילה כך שעיקר העומס יהיה על עצם האמה.

• פותח/ת השרשור
בגדול טוב, רק שעדיף לא לדחוף את כל הצוואר קדימה כשאתה נכנס מתחת למוט.
המוט אמור להיות מעל אמצע קו הראש.. מעל האוזניים בערך.
ושים לב שמפרק כף היד שלך "נשבר", וניתן לאחוז בצורה יותר יעילה כך שעיקר העומס יהיה על עצם האמה.

לגבי הצוואר, לא שמתי לב שאני עושה עד שצילמתי, אנסה לשפר
ולגבי הכף יד מה לעשות אז?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית