הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאמנתי שנה וחצי ללא תוצאות ועכשיו החלטתי לשנות הכל. אשמח לפידבק ממכם על התוכנית

Perfecto

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
כפי שרשמתי בכותרת, התאמנתי בערך שנה וחצי במכון, כמובן שהורדתי קצת במשקל(הייתי בעל עודף), התחזקי, הצלחתי לעשות מתח וכל הדברים.. אבל הייתי מטומטם ודביל. התאמנתי שנה וחצי ולא ראיתי תוצאות, לא עבדתי נכון, לא היה שאיפה ובעיקר לא שמתי עין על התזונה.
אני אשמח שתגידו לי מה אתם חושבים על התוכנית הבאה:

שלב ראשון: מתחיל מאפס.
מתחיל את תרגילי הבסיס
נמשך כפרק זמן עד שאני אדע טוב ואשלוט נכון בטכניקה ואגיע למשקל שאני יכול להתחיל איתו - מעריך בערך כתקופה של חודש השלב הראשון.

שלב שני:

אעבור לתוכנית AB או FBW וכבר אבדוק בשלב הזה מה יעבוד לי יותר.

זהו הרעיון בכללי אך יש לי מספר שאלות:
1. מה זה תרגילי בסיס ותרגילים מורכבים?
2. איך ניתן לעבוד על הסיבולת לב ריאה לגיבושים בצבא? - אני עובד עלייה עם ריצה למרחקים ולפעמים אינטרוולים אבל הבנתי לאחרונה שלא טוב לשלב ריצה כי זה מפרק מסת שריר, אשמח לסידור העניין בנושא הזה.
3. איך יודעים איזה תוכנית עדיפה? AB, FBW.. ועוד שמעתי באינטרנט על עוד תוכניות נוספות כמו SS ומלא.

קודם כל, מזל טוב שהתעוררת לעולם בהצלחה.
1. מה זה תרגילי בסיס ותרגילים מורכבים?
תרגילי הבסיס הם שלושת התרגילים החשובים ביותר : בנץ' פרס, סקוואט ודדליפט. תרגילים מורכבים אחרים הם תרגילים שמערבים כמות מכובדת של מסת שריר. לדוגמא, פרס בעמידה, מתח, צ'ין אפס, חתירה במוט.
2. איך ניתן לעבוד על הסיבולת לב ריאה לגיבושים בצבא? - אני עובד עלייה עם ריצה למרחקים ולפעמים אינטרוולים אבל הבנתי לאחרונה שלא טוב לשלב ריצה כי זה מפרק מסת שריר, אשמח לסידור העניין בנושא הזה.
קודם כל, ריצה לא מפרקת מסת שריר. בנוגע לאיך להתאמן לגיבוש, לצערי אני לא יודע.
3. איך יודעים איזה תוכנית עדיפה? AB, FBW.. ועוד שמעתי באינטרנט על עוד תוכניות נוספות כמו SS ומלא.
מבחינתי, התוכנית הטובה ביותר להתחזקות למתאמן המתחיל היא SS. התוכנית הזאת מאפשרת עבודה על תרגילי הבסיס והתקדמות במשקלי העבודה מאימון לאימון, שלב זה חשוב מאוד להתחזקות והתקדמות של המתאמן כי הרי בסופו של דבר התקדמות פרוגרסיבית במשקלי העבודה קובעת גם את ההתקדמות שלך במסת השריר.
מתאמנים שמסיבות כאלה ואחרות לא יכולים לעשות SS (לדוגמא, אם אתה רוצה במקביל להתאמן לגיבוש עדיף שלא תעשה אותה) יכול ללכת על FBW או AB. לדעתי האישית תוכנית FBW עדיפה ל3 אימונים בשבוע וAB לארבעה. מתאמן שעדיין יכול להתקדם ב3 אימונים שבועיים יעדיף לבחור בFBW, ומתאמן שיראה שהוא צריך נפח גבוה יותר, יוכל לעבור ל4 אימונים שבועיים.

אבל שוב, העצות שלי לא רלוונטיות למתאמן שרוצה לשלב אימוני ריצה/אינטרוולים ויותר רלוונטיות למתאמן שעובד בחדר הכושר כספורט ראשי.

תרגילי הבסיס הם שלושת התרגילים החשובים ביותר : בנץ' פרס, סקוואט ודדליפט
shame on you.
איפה האוברהד פרס? 😣
ואני גם דואג להכניס את המתח כתרגיל בסיסי, לדעתי בכל אופן.

איך יודעים איזה תוכנית עדיפה? AB, FBW.. ועוד שמעתי באינטרנט על עוד תוכניות נוספות כמו SS ומלא.
מה הם משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס?
או שאתה רק מתחיל אותם לראשונה?

shame on you.
איפה האוברהד פרס? 😣
ואני גם דואג להכניס את המתח כתרגיל בסיסי, לדעתי בכל אופן.
כל מה שלא סקוואט, דדליפט או בנץ' הם תרגילים מורכבים אבל לא תרגילי בסיס. לפחות ככה אני מגדיר את זה. לא ראיתי אף הגדרה ל"תרגילי בסיס" אז החלטתי לבד שתרגילי הבסיס הם דדליפט בנץ' וסקוואט

כל מה שלא סקוואט, דדליפט או בנץ' הם תרגילים מורכבים אבל לא תרגילי בסיס. לפחות ככה אני מגדיר את זה
כשאני כותב מה תרגילי הבסיס אני מתייחס לתרגילי מוט חופשי שמפעילים את כל הגוף - full body exercises, והפרס נמצא שם. ולדעתי בכל אופן, גם יותר חשוב מהבנץ'.
איזו סיבה יש לך להוציא את התרגיל הנפלא הזה מהמשוואה? תסביר לפחות

אין לי 😲
סתם מתוך הרגל אני קורא "תרגילי בסיס" רק לשלושת התרגילים האלה...
😖
בכל אופן, הפרס הוא תרגיל מעולה שרק בגלל שאנשים לא מבצעים אותו הם נפצעים מהר מאוד בלחיצות חזה..
אני תמיד ממליץ עליו. 🕴

😖
בכל אופן, הפרס הוא תרגיל מעולה שרק בגלל שאנשים לא מבצעים אותו הם נפצעים מהר מאוד בלחיצות חזה..
אני תמיד ממליץ עליו. 🕴
גם אני ממליץ עליו פשוט אני לא קורא לו תרגיל בסיס 🫤
אבל אם אתה מתעקש 😆

איך ניתן לעבוד על הסיבולת לב ריאה לגיבושים בצבא? - אני עובד עלייה עם ריצה למרחקים ולפעמים אינטרוולים אבל הבנתי לאחרונה שלא טוב לשלב ריצה כי זה מפרק מסת שריר, אשמח לסידור העניין בנושא הזה.

לדעתי בשלב שלך שווה לך לנסות לעשות קרוספיט.

איזו סיבה יש לך להוציא את התרגיל הנפלא הזה מהמשוואה? תסביר לפחות
אין הגדרה לתרגילי בסיס.
אני יכול גם להגדיר שקרלז זה תרגיל בסיס.
מה תרגילי הבסיס אני מתייחס לתרגילי מוט חופשי שמפעילים את כל הגוף - full body exercises
אז איך מתח יכול להיות תרגיל בסיס?

אין הגדרה לתרגילי בסיס.
אתה טועה.

אני יכול גם להגדיר שקרלז זה תרגיל בסיס.
ושוב, טועה.

אם אתה מתעקש להגדרה,
תרגיל בסיס הוא כזה שיספק עוצמה מוחלטת על שרירים שפועלים בו באופן יחסי אל מול תרגילי עזר.
מס' פרמטרים שנוכחים בתרגילי הבסיס הם-

1. תרגיל תלוי כוח-משיכה
2. הכללה או שינוי של התנגדות באמצעות קבוצת שרירים מרובה בכל טווח התנועה (כמו למשל בבנץ' פרס - כתף קדמית אל הפקורליס מייג'ור אל הטרייספס)
3. העברה טבעית של כוח פיתול לכוח דחיסה או כוח מתח לעצם (ים) והמשותף (ים) בטווח תנועה מלא.

אם אתה מחליט לקבוע עובדות, לפחות תשקיע את המינימום בלחפש בהאם יש הגדרה לתרגיל בסיס או לא. לפני שאתה מסיק מסקנות.

כולם פו נתקעים על הגדרות אלוהים ישמור איזה שטויות

לנשוא : תלמד על ss תראה אם זה מתאים לך אם לא תעשה AB
תבנה תפריט ותתחיל להתקדם

ממשיכים לבלבל תמוח על מה ההגדרה של תרגילי בסיס
תיהיו עניינים הוא לא מחפש הגדרות .
אני מציע לך להירגע עם הטון דיבור, אחרת הבלבולי מוח היחידים שתוכל לקרוא יהיו בפורום אחר.

על סמך מה ההגדרה הזו? מי קבע?
Exercise Classification
auxiliary exercises. Basic exercises tend to have more of the following characteristics:
  • gravity dependent
  • inclusion or shift of resistance through multiple muscle group throughout the range of motion
    • e.g. bench press: front deltoid to pectoralis major to triceps
  • natural transfer of torsion force to compression force (e.g., lockout on squat, bench press, etc.) ortension force (e.g. extension of arm curl) to the bone(s) and joint(s) during full range of motion
Weight Training Glossary

חושב שזו טעות?
אחלה, תן טיעון נגד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית