הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ| cpk גבוהה

markfire

משתמש מתחיל
90
3
נק' מוניטין:
72
90
3
קאנטרי קלאב
היום אושפזתי עקב cpk בערך של כמעט 5000. שילוב של אימונים (בדיוק סיימתי abc וזה היה היום מנוחה שלי) והתחלה של העמסת קריאטין ובדיקת דם. אני מתאמן כך: abcxabcx לפעמים אני מרגיש שהשרירים שלי התאוששו ואני מדלג על היום מנוחה אז אני עושה abcabcx או abcax או abcabx(מתאמן לפי איך שאני מכיר את הגוף) חשבתי קצת והגעתי למסקנה שכנראה אני צריך לעלות את נפח האימון (ובדיוק יום אחרי האימון האינטנסיבי יותר, בדיקת דם) .
תפקודי כליות עכשיו הגיעו. תקין.

האם ערכי cpk גבוהה לאורך זמן ממושך יכולים לפגוע בבריאות?

מה אומרים? להמשיך בתוכנית?

נערך לאחרונה:
לפי מה שאני יודע CPK זה תהליכי פירוק שריר , וזה טבעי לאחר אימון ואמור להמשך כ24 שעות לאחר האימון , אך זה לא בתחום ההבנה שלי , תחכה לעוד תשובות @yonizarkh נראה לי הוא הבחור בשיכול לענות על זה

תחזור על הבדיקה אחרי הפסקה ארוכה כדי לוודא שאין לך איזו בעיה גנטית. אם לא אז אולי אתה עובד קשה מידי...

בכל מקרה אצל ספורטאים מקצועיים(שחקני פוטבול) יש תיעודים של ערכים קבועים שיכולים להגיע לכמה אלפים וזה לא בהכרח מעיד על שום בעיה בריאותית.

יכול להיות שלא חיכית מספיק זמן אחרי האימון לבדיקה . כשהאנזים הזה זולג מהשריר לסביבה לוקח כמה ימים עד שהגוף מנקז אותו לדם כך שהרמות שלו יכולות להיות גבוהות גם אחרי יומיים או יותר.

אם אתה רוצה לאמת את זה קח ארבעה ימים הפסקה ותחזור על הבדיקה.

היום אושפזתי עקב cpk בערך של כמעט 5000. שילוב של אימונים (בדיוק סיימתי abc וזה היה היום מנוחה שלי) והתחלה של העמסת קריאטין ובדיקת דם. אני מתאמן כך: abcxabcx לפעמים אני מרגיש שהשרירים שלי התאוששו ואני מדלג על היום מנוחה אז אני עושה abcabcx או abcax או abcabx(מתאמן לפי איך שאני מכיר את הגוף) חשבתי קצת והגעתי למסקנה שכנראה אני צריך לעלות את נפח האימון (ובדיוק יום אחרי האימון האינטנסיבי יותר, בדיקת דם) .

הCPK הוא אינדיקציה גרועה למתאמנים, רוב הסיכויים שאין שום בעיה ועדיין שווה לוודא את העניין.
מה שכן מטריד אותי זה העובדה שאתה מתאמן 6 פעמים בשבוע ABC ועוד מדלג לפעמים על היום מנוחה.
לפעמים המחיר של "יותר" הוא גבוה ולא רצוי, חבל.

איך הגעת לאישפוז?
לכאורה , רמת ה cpk גבוהה , אבל לא גבוהה באופן חריג ביחס לספורטאים בתחום הכוח או הסיבולת ( מרתוניסטים מגיעים גם ל 15-20 אלף אחרי ריצה).
אם שאר בדיקות הדם תקינות , אז לא אמורה להיות בעיה.
הרופא כנראה חשד לראבדומיוליזיס ( שעכשיו בכותרות בגלל האימון של ה EMS ) , והחליט לא לקחת סיכון.

• פותח/ת השרשור
ה cpk שלי ירד פי 4 לאחר יום(היום בבוקר). מ 4776 ל 1284.
הבדיקה הראשונה לא היתה ישר אחרי האימון אלא יום אחרי.
הבדיקה השנייה היתה יום אחרי הראשונה ללא צום.( גלוקוז גבוה)
שני הקבצים המצורפים הם של הבדיקה השניה.
(לא הביאו לי את הראשונה).
בכל זאת.השאלה העיקרית שלי היא: האם רמה גבוהה של cpk לאורך זמן יכולה להזיק לבריאות?
(מה שאומר שצריך לדלל באימונים.)
20160113_171506.jpg
20160113_171250.jpg

ה cpk שלי ירד פי 4 לאחר יום(היום בבוקר). מ 4776 ל 1284.
הבדיקה הראשונה לא היתה ישר אחרי האימון אלא יום אחרי.
הבדיקה השנייה היתה יום אחרי הראשונה ללא צום.( גלוקוז גבוה)
שני הקבצים המצורפים הם של הבדיקה השניה.
(לא הביאו לי את הראשונה).
בכל זאת.השאלה העיקרית שלי היא: האם רמה גבוהה של cpk לאורך זמן יכולה להזיק לבריאות?
(מה שאומר שצריך לדלל באימונים.)צפה בקובץ המצורף 32378 צפה בקובץ המצורף 32379

זה תלוי בהרבה מאוד דברים.
בגדול , אם אין מחלות כלשהן ברקע , ואין רקע תורשתי רלוונטי , הסיכוי שאימוני כוח סטנדרטיים ( ולא מוגזמים ) יגרמו לנזק כלשהו הוא נמוך.
בכל אופן , מחיפוש זריז אני לא בטוח שיש תשובה טובה לשאלה שלך בספרות המדעית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית