הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי לפני או אחרי אימון כוח ?

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
קראתי את המאמר הזה השפעה הורמונאלית ע"י תזמון אימונים אירוביים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

בקצרה הוא אומר שאימון אירובי לפני אימון כוח יפריש יותר הורמונים שקשורים לפיתוח גוף מאימון כוח לפני אירובי

גם קראתי בעוד מקום שאירובי לפני אימון כוח זה טוב לחימום הגוף

מה דעתכם בנושא? האם אירובי לפני אימון כוח לא יעייף ויגרום לביצועים חלשים יותר באימון כוח?

עוד שאלה זה בסדר שאני לפעמים אוכל בחיטוב פחמימות פשוטות כמו פסטה או פחמימות עם ערך גליקמי גבוה כמו תפוח אדמה? כי לפי מה שאני יודע זה מקפיץ אינסולין שמונע שריפת שומן

נערך לאחרונה:
קראתי את המאמר הזה השפעה הורמונאלית ע"י תזמון אימונים אירוביים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

בקצרה הוא אומר שאימון אירובי לפני אימון כוח יפריש יותר הורמונים שקשורים לפיתוח גוף מאימון כוח לפני אירובי

גם קראתי בעוד מקום שאירובי לפני אימון כוח זה טוב לחימום הגוף

מה דעתכם בנושא? האם אירובי לפני אימון כוח לא יעייף ויגרום לביצועים חלשים יותר באימון כוח?

עוד שאלה זה שאני לפעמים אוכל בחיטוב פחמימות פשוטות כמו פסטה או פחמימות עם ערך גליקמי גבוה כמו תפוח אדמה? כי לפי מה שאני יודע זה מקפיץ אינסולין שמונע שריפת שומן
אירובי עושים אחרי האימון כוח, לא לפני. אחרת האימון כוח פשוט לא יעיל.
זה כמובן תלוי במטרות, ואם לאדם אין בכלל כוונה להתחזק אלא סתם לסמן "וי" על אימוני כוח, זה לא באמת משנה.

• פותח/ת השרשור
אירובי עושים אחרי האימון כוח, לא לפני. אחרת האימון כוח פשוט לא יעיל.
זה כמובן תלוי במטרות, ואם לאדם אין בכלל כוונה להתחזק אלא סתם לסמן "וי" על אימוני כוח, זה לא באמת משנה.

אצלי האימוני כוח בעדיפות ראשונה לפני האירובי
פשוט חשבתי שעם זה גורם להפרשות של יותר הורמונים זה יכול לתרום יותר להעלאת במסת שריר
תודה!

• פותח/ת השרשור
אירובי רק אחרי לדעתי.
סתם תעייף את עצמך ותגיע חלש לאימון כוח.
סבבה תודה

עוד שאלה מה לפי דעתכם עדיף
פרפר בשכיבה עם משקולות/פרפר בכבלים הישיבה/פרפר בכבלים בשכיבה
פרפר במכונה הבנתי פחות עדיף בגלל שזה מכונה

למטרות פיתוח גוף - איפה שאתה מרגיש יותר את החזה לאורך כל התנועה, ללא כאבים או הרגשה של עומס בכתף.
עדיפות למשקולות, אבל אם אתה מרגיש כאב\עבודה מרובה של הכתף\לא מרגיש את החזה, עדיף כבר כבלים. עדיפות אחרונה היא למכונה.

• פותח/ת השרשור
למטרות פיתוח גוף - איפה שאתה מרגיש יותר את החזה לאורך כל התנועה, ללא כאבים או הרגשה של עומס בכתף.
עדיפות למשקולות, אבל אם אתה מרגיש כאב\עבודה מרובה של הכתף\לא מרגיש את החזה, עדיף כבר כבלים. עדיפות אחרונה היא למכונה.

להרגיש את השריר עובד זה באמת פרמטר טוב? נגיד שאני עושה בנץ פרס אני לא מרגיש את החזה

בעיניי כן. אחרים יגידו לך שמספיק לעבוד עם משקל מספיק כבד והשריר שאתה רוצה לעבוד עליו יקבל סטימולציה מספקת.
אם המטרה היא נטו פיתוח גוף, חובה לחפש את הרגשת הכיווץ והמתיחה בשריר שעליו רוצים לעבוד. אל תתבלבל, זה לא אומר רק לחפש פאמפ ולוותר על משקל כבד, אלא ללמוד לכווץ את השריר גם עם משקל כבד.

• פותח/ת השרשור
בעיניי כן. אחרים יגידו לך שמספיק לעבוד עם משקל מספיק כבד והשריר שאתה רוצה לעבוד עליו יקבל סטימולציה מספקת.
אם המטרה היא נטו פיתוח גוף, חובה לחפש את הרגשת הכיווץ והמתיחה בשריר שעליו רוצים לעבוד. אל תתבלבל, זה לא אומר רק לחפש פאמפ ולוותר על משקל כבד, אלא ללמוד לכווץ את השריר גם עם משקל כבד.
אז מה לעשות כדי להרגיש את החזה בבנץ

עצם העובדה שאתה שואל את זה מראה שאתה לא יודע לכווץ שכמות.
זה לא משהו שאפשר ללמד דרך המחשב, לכן הייתי ממליץ לך לקרוא על Mind Muscle Connection בכללי ואולי קצת אנטומיה כדי להבין איפה השכמות נמצאות ומה הפעולה של כל אחד מהשרירים במפרק הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית