ייעוץ גרעון

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
א"ש 28, מתלבט אם למשוך חיטוב רגיל (שאגב מסיבה מסוימת נכשל אצלי) או ללכת על גרעון קלורי גדול
כשאני אומר גרעון קלורי גדול אני מתכוון ל-1000 בערך, כשרוב התפריט הוא חלבון ושומן הכרחי.
זה לא הדבר הכי חכם לעשות אני יודע, אבל אני שוקל את זה קודם כל כי אני על א"ש גבוה, והאיבוד במסת שריר בא"ש כזה אמור להיות לא משמעותי ביחס לחיטוב רגיל. ואני רוצה לראות תוצאות מהירות, תוצאות מהירות יתנו לי מוטיבציה לחתור לכיוון חיטוב רגיל באמצע.

מתסף כמובן במולטי אומגה 3 אבץ מגנזיום וכנראה שגם סידן יהיה נחוץ.
האם גרעון שלילי גבוה למשך תקופה של חודש לדוגמה פוגע בחילוף החומרים משמעותית?
העמסת פחמימות\צ'יט שבוע יכול לצמצם נזקים?
בא"ש גבוה כמו שלי עם תפריט שיש בו מספיק חלבון (פי 2) + אימוני משקולות - גרעון כזה יביא לאיבוד מוגבר של שריר? עד כמה משמעותי זה?

אני חודשיים הייתי בחיטוב רגיל בהתחלה הכל התקדם ואז הכל חזר למקומו, לא מבין למה. 28% שומן במ.ג 85 זה שמן לכל דבר ולכן אני פשוט מעדיף לרדת כמה שיותר מהר ואז לתת מסה נורמלית.

שאלה קצת לא רגילה אבל בכל זאת, האם גרעון קלורי גבוה והורדה במשקל בכללי - משפיע על גינקומסטיה?

לא הבנתי למה חיטוב רגיל נכשל אצלך, בכל מקרה:
אין בעיה להיות על גרעון של 1000 קל', זה כן יוביל לאיבוד מסת שריר גדולה יותר מגרעון קטן, אבל אם לא אכפת לך מהמסת שריר לך על גרעון כזה, זה כן יתן לך תוצאות מהירות. (כמובן שם המשחק פה הוא הכמות חלבון שאתה צורך - על מנת לשמור כמה שיותר על מסת השריר)

לגבי הפגיעה בחילוף חומרים - בכל חיטוב גם בגרעון הכי קטן לאורך זמן תהיה פגיעה בח"ח, הדבר היחיד שיכול לאזן זאת אלה העמסות/יציאה לתפריט נייטרלי. אבל כל עוד אתה יורד במשקל אז הכל בסדר, רק אחרי זה חשוב לאזן את זה.

הייתי ממליץ לך פשוט ללכת על דל פחמימה, כמות חלבון ושומן גבוה - זה אמור לעשות את העבודה, הכי חשוב זאת ההתמדה.

בעניין הג'ינו, אין לי כל כך מושג, אבל כבר יצא לי לראות אנשים עם ג'ינו ואחוז שומן גבוה שלאחר חיטוב ומסה זה טושטש אצלם, בגלל המסת שריר שהם צברו והאחוז שומן הנמוך. (למרות שאין כל כך קשר כי הג'ינו עדיין נשאר ויורד רק עם ניתוח, אבל בהחלט ניתן לצמצם את הנראות שלו)

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה חיטוב רגיל נכשל אצלך, בכל מקרה:
אין בעיה להיות על גרעון של 1000 קל', זה כן יוביל לאיבוד מסת שריר גדולה יותר מגרעון קטן, אבל אם לא אכפת לך מהמסת שריר לך על גרעון כזה, זה כן יתן לך תוצאות מהירות. (כמובן שם המשחק פה הוא הכמות חלבון שאתה צורך - על מנת לשמור כמה שיותר על מסת השריר)

לגבי הפגיעה בחילוף חומרים - בכל חיטוב גם בגרעון הכי קטן לאורך זמן תהיה פגיעה בח"ח, הדבר היחיד שיכול לאזן זאת אלה העמסות/יציאה לתפריט נייטרלי. אבל כל עוד אתה יורד במשקל אז הכל בסדר, רק אחרי זה חשוב לאזן את זה.

הייתי ממליץ לך פשוט ללכת על דל פחמימה, כמות חלבון ושומן גבוה - זה אמור לעשות את העבודה, הכי חשוב זאת ההתמדה.

בעניין הג'ינו, אין לי כל כך מושג, אבל כבר יצא לי לראות אנשים עם ג'ינו ואחוז שומן גבוה שלאחר חיטוב ומסה זה טושטש אצלם, בגלל המסת שריר שהם צברו והאחוז שומן הנמוך. (למרות שאין כל כך קשר כי הג'ינו עדיין נשאר ויורד רק עם ניתוח, אבל בהחלט ניתן לצמצם את הנראות שלו)
דל פחמימה לא בשבילי, מחכה לי חיטוב ארוך ולכן דל פחמימה יהיה קצת מעיק.
מה שקרה עם החיטוב הרגיל שלי זה שפשוט הקפדתי וירדתי בתוך חודש 4% שומן לערך וצברתי מראה מוצק
המשכתי כרגיל והקפדתי ומשום מקום עליתי חזרה את ה-4% האלה. מעבר לזה שנמאס לי מהחיטוב הרגיל, אני בן אדם של גיוון שכל יום צריך משהו אחר אחרת משתעמם למוות.
מסת שריר אין לי הרבה, ככה שבמילא אחרי חיטוב רגיל מסה זה חובה.
האם דיאטה מהסוג הזה פוגעת בבריאות? אני מתכנן לקחת אומגה 3 מולטי ויטמין ויטמין C,D מגנזיום אבץ וסידן, כל חודש אני מתכנן העמסה.

זה חיטוב סטייל PSMF כזה, חוץ מהעניין של תזמון ארוחות.

דל פחמימה לא בשבילי, מחכה לי חיטוב ארוך ולכן דל פחמימה יהיה קצת מעיק.
מה שקרה עם החיטוב הרגיל שלי זה שפשוט הקפדתי וירדתי בתוך חודש 4% שומן לערך וצברתי מראה מוצק
המשכתי כרגיל והקפדתי ומשום מקום עליתי חזרה את ה-4% האלה. מעבר לזה שנמאס לי מהחיטוב הרגיל, אני בן אדם של גיוון שכל יום צריך משהו אחר אחרת משתעמם למוות.
מסת שריר אין לי הרבה, ככה שבמילא אחרי חיטוב רגיל מסה זה חובה.
האם דיאטה מהסוג הזה פוגעת בבריאות? אני מתכנן לקחת אומגה 3 מולטי ויטמין ויטמין C,D מגנזיום אבץ וסידן, כל חודש אני מתכנן העמסה.

זה חיטוב סטייל PSMF כזה, חוץ מהעניין של תזמון ארוחות.
בוא נתחיל מזה שאין מצב שעלית את ה4% שומן האלה כל כך מהר, בטח ובטח אם היית על גרעון שלילי, זה לא אפשרי מבחינה פיזיולוגית. (למשקל יש עוד מדדים, כמו נוזלים שנצברים וכו')

כל היתרון בדל פחמימה זה האי רעב, כמות חלבון ושומן גבוה מפצה על הרעב ועם הזמן כבר אין חשק לפחמימות, ולכן ברגע שהורדת אב מזון כמו פחמימות מהתפריט יותר קל לך לשלוט בקלוריות והגוף גם מתרגל להפיק אנרגיה מהשומן. (כמובן שיש גם יתרונות נוספים לתזונה של קטו/דל פחמימה)

אם אתה בן אדם שנמאס לו מחיטוב רגיל וכל יום חייב גיוון - זה אומר שאין לך משמעת עצמית, מה אתה חושב שבPSMF יהיה לך יותר קל? אם תוצאות מהירות זה מה שמדרבן אותך להיצמד לתפריט ולחיטוב אז כן אפשר ללכת על גרעון גבוה, רק קח בחשבון שגם זה יכול להימאס לך ולכן עדיף להיצמד לתוכנית אחת ולא לסטות בחיטוב לתוכניות אחרות.

אין בעיה עם התוספים שציינת, זה לזכרוני מה שצריך לצרוך בPSMF.

לגבי פגיעה בבריאות אין לי מושג, אבל יותר לא בריא להישאר על אחוז שומן כזה לפי דעתי. (בגלל זה, חיטוב רגיל ומאוזן או גרעון סביר לפי דעתי הדרך הכי "בטוחה")

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מזה שאין מצב שעלית את ה4% שומן האלה כל כך מהר, בטח ובטח אם היית על גרעון שלילי, זה לא אפשרי מבחינה פיזיולוגית. (למשקל יש עוד מדדים, כמו נוזלים שנצברים וכו')

כל היתרון בדל פחמימה זה האי רעב, כמות חלבון ושומן גבוה מפצה על הרעב ועם הזמן כבר אין חשק לפחמימות, ולכן ברגע שהורדת אב מזון כמו פחמימות מהתפריט יותר קל לך לשלוט בקלוריות והגוף גם מתרגל להפיק אנרגיה מהשומן. (כמובן שיש גם יתרונות נוספים לתזונה של קטו/דל פחמימה)

אם אתה בן אדם שנמאס לו מחיטוב רגיל וכל יום חייב גיוון - זה אומר שאין לך משמעת עצמית, מה אתה חושב שבPSMF יהיה לך יותר קל? אם תוצאות מהירות זה מה שמדרבן אותך להיצמד לתפריט ולחיטוב אז כן אפשר ללכת על גרעון גבוה, רק קח בחשבון שגם זה יכול להימאס לך ולכן עדיף להיצמד לתוכנית אחת ולא לסטות בחיטוב לתוכניות אחרות.

אין בעיה עם התוספים שציינת, זה לזכרוני מה שצריך לצרוך בPSMF.

לגבי פגיעה בבריאות אין לי מושג, אבל יותר לא בריא להישאר על אחוז שומן כזה לפי דעתי.
לא כ"כ מהר עליתי אותם, עליתי אחרי 3 שבועות.
הייתי על אותו גרעון כל הזמן, קטן מכובד של 300.
דל פחמימה זה יתרון אני יודע, כבר ניסיתי למשך 3 שבועות בערך. הבעיה העיקרית זה שהתפריט יקר.
זה לא שנמאס לי מחיטוב רגיל, נמאס לי מהכל. אני צריך להחליף תפריט כל יומיים.
כלומר אם יומיים אכלתי חזה עוף יומיים לאחר מכן אוכל במקום גבנ"ץ או משהו אחר שנכנס. אבל אם אני נשאר למשך זמן מה אני פשוט משתגע
מה שאני מתכנן לעשות בתפריט הקרוב זה לא תפריט, אלא ערכים סופיים. לאכול מה שבא לי כל עוד אני עומד בערכים סופיים - פי 2 חלבון לפחות, שומן לא פחות מ-70, השאר פחמימות - העיקר להישאר על גרעון 1000
זה בפועל הכי נוח לי אני יכול פשוט יום אחד חזה עוף ויום אחר בקר ויום אחר גבינות וכו'.
אני לא בן אדם של מסגרות - ולכן תפריטים זה דבר שאני נכשל בו אחרי כמה זמן לא בגלל הקושי של הרעב אלא בגלל הקיבוע והחוסר אפשרות לצאת ממנו.

בתפריט עם גרעון כזה להמשיך אימונים כרגיל? המשקלים ירדו כתוצאה מתפריט כזה?

לא כ"כ מהר עליתי אותם, עליתי אחרי 3 שבועות.
הייתי על אותו גרעון כל הזמן, קטן מכובד של 300.
דל פחמימה זה יתרון אני יודע, כבר ניסיתי למשך 3 שבועות בערך. הבעיה העיקרית זה שהתפריט יקר.
זה לא שנמאס לי מחיטוב רגיל, נמאס לי מהכל. אני צריך להחליף תפריט כל יומיים.
כלומר אם יומיים אכלתי חזה עוף יומיים לאחר מכן אוכל במקום גבנ"ץ או משהו אחר שנכנס. אבל אם אני נשאר למשך זמן מה אני פשוט משתגע
מה שאני מתכנן לעשות בתפריט הקרוב זה לא תפריט, אלא ערכים סופיים. לאכול מה שבא לי כל עוד אני עומד בערכים סופיים - פי 2 חלבון לפחות, שומן לא פחות מ-70, השאר פחמימות - העיקר להישאר על גרעון 1000
זה בפועל הכי נוח לי אני יכול פשוט יום אחד חזה עוף ויום אחר בקר ויום אחר גבינות וכו'.
אני לא בן אדם של מסגרות - ולכן תפריטים זה דבר שאני נכשל בו אחרי כמה זמן לא בגלל הקושי של הרעב אלא בגלל הקיבוע והחוסר אפשרות לצאת ממנו.

בתפריט עם גרעון כזה להמשיך אימונים כרגיל? המשקלים ירדו כתוצאה מתפריט כזה?
לא עלית ב4% שומן, תוציא את זה מהראש שלך, במקרה הכי גרוע עלית בנוזלים. (אלא אם כן לא היית במאזן קלורי שלילי)

אם אתה הולך על סגנון PSMF, הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר/מאמרים שיש ברשת, שם מסבירים הכי טוב לגבי האימונים. (אם אני לא טועה זה FBW). אבל בכללי, חשוב שתקרא את הדגשים שיש שם ותבין איך הדיאטה הזו פועלת ומה כן צריך לעשות ומה לא לעשות.

בכל מקרה, שורה תחתונה - אין בעיה עם כל תזונה שתבצע, כל עוד תעמוד בערכים הסופיים בסוף היום ותהיה בגרעון אליו כיוונת, לא משנה איזה דיאטה תעשה - הכל תלוי בגרעון.

• פותח/ת השרשור
לא עלית ב4% שומן, תוציא את זה מהראש שלך, במקרה הכי גרוע עלית בנוזלים. (אלא אם כן לא היית במאזן קלורי שלילי)

אם אתה הולך על סגנון PSMF, הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר/מאמרים שיש ברשת, שם מסבירים הכי טוב לגבי האימונים. (אם אני לא טועה זה FBW). אבל בכללי, חשוב שתקרא את הדגשים שיש שם ותבין איך הדיאטה הזו פועלת ומה כן צריך לעשות ומה לא לעשות.

בכל מקרה, שורה תחתונה - אין בעיה עם כל תזונה שתבצע, כל עוד תעמוד בערכים הסופיים בסוף היום ותהיה בגרעון אליו כיוונת, לא משנה איזה דיאטה תעשה - הכל תלוי בגרעון.
הגוף שלי מסתגל מהר לגרעון, כך שאחרי חודש על 300 זה בטח היה 100
אבל הרגע יצא לי לחושב על זה, יכול להיות שהייתה חריגה לא מתוכננת - אכלתי בתפריט הזה שניצלים שאמא שלי מכינה ויכול להיות שלא חישבתי כראוי את כמות השמן, חישבתי על כל 400 גרם שניצל 2 כפות שמן
וכל כף שמן יותר שנספגה בטעות זה 120 קלוריות בערך.

אז יכול להיות שבלי לשים לב הייתי בחיובי

בכל מקרה אני עדיין אלך על גרעון גדול, חייב את המוטיבציה להמשיך
תודה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית