הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שברי מאמץ וצבא

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
אז אחרי הרבה זמן של לנסות לקבל טיפול או משהו שיברר ממה נגרמים לי הכאבים ברגליים, החליטו לתת לי הפניה לצילום.
בכל מקרה, אתמול חזרתי עם התשובות ומתברר כי אכן יש שברי מאמץ בדיוק היכן שכואב. שברי מאמץ דרגה 2.

כרגע אני סיימתי את ההכשרה (קרבית) ועוד מעט עולה לגדוד. החשש שלי הוא שגם בגדוד לא תהיה אפשרות למנוחה (מה שסביר שאכן יקרה כי צריכים לשמור על כשירות גופנית וכו). הכאבים ממש חזקים ואין לי מושג מה יהיה עם זה בצבא ואני מפחד שזה יחמיר! רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם זה? באמת שאני לא יודע ממש מה לעשות :\

אז אחרי הרבה זמן של לנסות לקבל טיפול או משהו שיברר ממה נגרמים לי הכאבים ברגליים, החליטו לתת לי הפניה לצילום.
בכל מקרה, אתמול חזרתי עם התשובות ומתברר כי אכן יש שברי מאמץ בדיוק היכן שכואב. שברי מאמץ דרגה 2.

כרגע אני סיימתי את ההכשרה (קרבית) ועוד מעט עולה לגדוד. החשש שלי הוא שגם בגדוד לא תהיה אפשרות למנוחה (מה שסביר שאכן יקרה כי צריכים לשמור על כשירות גופנית וכו). הכאבים ממש חזקים ואין לי מושג מה יהיה עם זה בצבא ואני מפחד שזה יחמיר! רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם זה? באמת שאני לא יודע ממש מה לעשות :\

תעדכן את המפקדים , החובש והרופא בגדוד שלך במצבך.
תשתדל לעשות את הפעילות הגופנית עם כמה שפחות זעזועים לרגליים ( כמה שפחות ריצות/ניתורים וכו'). נעלי ספורט עם בולמי זעזועים בכל פעילות אפשרית.
הדרך היחידה להבריא משברי מאמץ היא מנוחה יחסית ותזונה נאותה.

• פותח/ת השרשור
תעדכן את המפקדים , החובש והרופא בגדוד שלך במצבך.
תשתדל לעשות את הפעילות הגופנית עם כמה שפחות זעזועים לרגליים ( כמה שפחות ריצות/ניתורים וכו'). נעלי ספורט עם בולמי זעזועים בכל פעילות אפשרית.
הדרך היחידה להבריא משברי מאמץ היא מנוחה יחסית ותזונה נאותה.
אני אעדכן אותם כאחזור לבסיס (מפקד חדש, מרפאה חדשה... בדיוק עולה לגדוד בראשון).
נעליים יש ונראה לי שהן מספיק בולמות (kayano 20). יש לציין שאני סובל מפלטפוס (קשה אך גמיש לפי הצבא) וכשהייתי בפיזיותרפיה הבחור שטיפל בי הסביר לי שיש מצב שהכאבים שיש לי הם שברי מאמץ (לפני שידעתי שיש לי שברים אבל כאבים היו) שנוצרו מכיוון שגיד מסוים או רקמות מסוימות משהו כזה שקשורות לקשת של כף הרגל ושמחוברות לקטע מסוים של השוק (בדיוק איפה שכואב לי), מתוחות מידי ולאט לאט המתח הזה יצר כנראה שברי מאמץ או תרם לזה.
העניין הוא שגם מהליכה כואב לי אחרי כמה דקות..

כשאגיע לבסיס אני אנסה לדבר עם המדסניקים לגבי תכנית שתתאים או משהו (אולי במקום ריצה לבדוק אם יש אופניים אם יש מכון).
תודה על ההתייחסות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית