הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון נפח בלבד לחודש זה רעיון טוב?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
המטרה היא חודש לעשות AB עם נפח בלבד משמע 6-12 חזרות למטרת היפרטרופיה מקסימלית, הבעיה היא שאני חושש שאחרי חודש כזה לא אצליח לחזור למשקלים שעשיתי באימוני כוח (נניח כיום 3x5 עם 110 קילו בנץ׳), החשש שלי מוצדק ?

אם תשמור על טווח חזרות נמוך בתרגילי הבסיס עם יותר סטים (על מנת לתת נפח) ותעלה משקל פעם בשבוע לא רואה סיבה שאחרי חודש תרד במשקלים
למשל תרגיל בסיס 4X6 או 5X5 ועלייה של פעם בשבוע

וספציפית ללחיצות זה יכול אפילו לעזור, כי ידוע שלחיצות מגיבות טוב יותר לנפח גבוה (כמובן שבגבול מסויים)

אתה לא תאבד כוח אם תעבוד בטווח חזרות של 6-12 אבל גם לא בטוח שתוסיף יותר מסת שריר.
אתה באופן כללי צריך לחשוב איך אתה מתחזק, וטווח חזרות מסויים הוא לא המפתח להצלחה, טווח חזרות גבוה יוסיף לנפח האימון הכולל, שצריך לבוא בחשבון בתכנון האימונים הכללי, אין לזה שום משמעות פרקטית מעבר.

• פותח/ת השרשור
אתה לא תאבד כוח אם תעבוד בטווח חזרות של 6-12 אבל גם לא בטוח שתוסיף יותר מסת שריר.
אתה באופן כללי צריך לחשוב איך אתה מתחזק, וטווח חזרות מסויים הוא לא המפתח להצלחה, טווח חזרות גבוה יוסיף לנפח האימון הכולל, שצריך לבוא בחשבון בתכנון האימונים הכללי, אין לזה שום משמעות פרקטית מעבר.

בטווח של 6-12 ההיפרטרופיה היא לא הרבה יותר גדולה מאשר בטווח חזרות נמוך ?, לא הבנתי למה לא אעלה במסת שריר ?

אציין שאני לא מתאמן מתחיל, באימון נפח שכזה אני עושה בנץ׳ עם 90 קילו 3x10.

בטווח של 6-12 ההיפרטרופיה היא לא הרבה יותר גדולה מאשר בטווח חזרות נמוך ?, לא הבנתי למה לא אעלה במסת שריר ?

אציין שאני לא מתאמן מתחיל, באימון נפח שכזה אני עושה בנץ׳ עם 90 קילו 3x10.
היפרטרופיה תתרחש מעליה בעומסי אימון באופן הדרגתי ומתמשך, ולא מעבודה בטווח חזרות ספציפי.

• פותח/ת השרשור
היפרטרופיה תתרחש מעליה בעומסי אימון באופן הדרגתי ומתמשך, ולא מעבודה בטווח חזרות ספציפי.

עומסי אימון הכוונה עלייה במשקלים באימוני עצימות או עלייה בכמות החזרות בתרגילי נפח? בשני המקרים יש עלייה בעומס לא?

אז בחזרה להתחלה, למה חודש של 6-12 חזרות זה לא רעיון טוב?
שוב, טווח החזרות נקבע כחלק מתכנון האימונים הכללי, הוא לא מטרה מסויימת.
ואתה צריך לחשוב איך אתה ממשיך להתחזק, מבחינה פרקטית, בתרגילים שמערבים מסת שריר גדולה כמו דדליפט וסקוואט, יהיה עדיף להתקדם בטווח חזרות נמוך יותר לפחות עד לשלבים מתקדמים יותר שבהם התכנון האימונים מורכב יותר.
בתרגילים שמערבים מסת שריר קטנה כמו כפיפת מרפקים למשל, יהיה יותר פרקטי לתת את הדגש על הוספת נפח מאשר עבודה כבדה ועצימה, לכן טווח חזרות גבוה יותר יהיה הגיוני.

• פותח/ת השרשור
ואתה צריך לחשוב איך אתה ממשיך להתחזק, מבחינה פרקטית, בתרגילים שמערבים מסת שריר גדולה כמו דדליפט וסקוואט, יהיה עדיף להתקדם בטווח חזרות נמוך יותר לפחות עד לשלבים מתקדמים יותר שבהם התכנון האימונים מורכב יותר.

מה זה אומר שלבים מתקדמים יותר? וכשמגיעים לשלבים האלה אז משקיעים יותר בנפח ?
ארחיב את הכוונה, אפשר לראות מתאמנים שעושים 3 חזרות 140 בנץ ומתאמנים שעושים 10 חזרות עם 100 ואלה שעושים 10 חזרות נראים יותר מנופחים ומן הסתם עם יותר מסת שריר

מה זה אומר שלבים מתקדמים יותר? וכשמגיעים לשלבים האלה אז משקיעים יותר בנפח ?
נכון, בעצם ככל שאנחנו ממשיכים להתקדם יותר ויותר, אנחנו צריכים יותר נפח אימון כדי להמשיך להתקדם.
ארחיב את הכוונה, אפשר לראות מתאמנים שעושים 3 חזרות 140 בנץ ומתאמנים שעושים 10 חזרות עם 100 ואלה שעושים 10 חזרות נראים יותר מנופחים ומן הסתם עם יותר מסת שריר
האמת אני לא מכיר מתאמנים כאלו, בדרך כלל, אלו שמקובעים בטווח חזרות מסויים באימונים שלהם הם לא גדולים, צריך שיהיה תכנון אימונים נכון, שבו יש שילוב מתאים בין עצימות ונפח

• פותח/ת השרשור
נכון, בעצם ככל שאנחנו ממשיכים להתקדם יותר ויותר, אנחנו צריכים יותר נפח אימון כדי להמשיך להתקדם

שלבים מתקדמים לצורך הדוגמא זה בנץ׳ מעל 100 , פרס משקל גוף וסקוואט פי 2 ממשקל גוף ?

האם באימוני הנפח צריך להקפיד על דברים מסויימים כמו טווח חזרות או על משקל שהוא אחוז מסוים מ rm1 (נניח 70 אחוז מ rm1 ולא יותר מזה) ?

@amir610 באופן כללי אין משמעות לחודש אימונים בודד. לא תראה הבדל ניכר לעין בגודל אחרי חודש.
בנוסף בכל שינוי יש תקופת הסתגלות של כמה אימונים לשיטה החדשה, כך שהאימונים לא הכי אפקטיביים בהתחלה.

מהפוסטים בשבועות האחרונים, אתה נראה כמו בחור רציני וחזק, לדעתי הדרכה מקצועית תוכל להקפיץ אותך קדימה.

• פותח/ת השרשור
מהפוסטים בשבועות האחרונים, אתה נראה כמו בחור רציני וחזק, לדעתי הדרכה מקצועית תוכל להקפיץ אותך קדימה.

תודה, אני אכן רציני , מתמיד ומשקיע (במכון ובמטבח ) ורואה תוצאות , לאחרונה משום מה התחלתי לתהות אולי אני צריך לעשות דברים קצת אחרת וגם אימצתי פה את רעיון התרגילים העצימים לתרגילי הבסיס בשילוב עם תרגילי הנפח , אני מאוקטובר בתקופת מסה ועולה במשקל הגוף כל שבוע וגם במשקלי העבודה אז אני מניח שעולה גם במסה (תקן אותי אם אני טועה).
מסכים שייעוץ מקצועי יוכל רק לעזור ואני אכן שוקל את זה .

שלבים מתקדמים לצורך הדוגמא זה בנץ׳ מעל 100 , פרס משקל גוף וסקוואט פי 2 ממשקל גוף ?
ממש לא, שלבים מתקדמים לא נקבעים על פי ההגדרות שלנו, אלא על פי המתאמן עצמו,
מתאמן מתקדם זה אחד שכבר קרוב לפוטנציאל הגנטי שלו, והיכולות הסתגלות שלו לעומסים נמוכות, ולכן דרוש לו תכנון אימונים מורכב יותר כדי להתקדם, (התקדמות חודשית, רבעונית או אפילו יותר)
לצורך הדוגמא, לי יש בנצ' 120-125 בערך ואני עדיין מתקדם דו-שבועית, לכן אני עדיין מתאמן ברמה הבינונית.
האם באימוני הנפח צריך להקפיד על דברים מסויימים כמו טווח חזרות או על משקל שהוא אחוז מסוים מ rm1 (נניח 70 אחוז מ rm1 ולא יותר מזה) ?
זה תלוי בתכנון האימון, זה משתנה בין תכנית לתכנית, אבל באופן כללי, הנפח אימון צריך לגדול באופן הדרגתי

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה
זה תלוי בתכנון האימון, זה משתנה בין תכנית לתכנית, אבל באופן כללי, הנפח אימון צריך לגדול באופן הדרגתי

לגדול באופן הדרגתי הכוונה לכמות סטים וחזרות או למשקלים ?

לגדול באופן הדרגתי הכוונה לכמות סטים וחזרות או למשקלים ?
להגדיל את כמות הסטים והחזרות שלך משבוע לשבוע זה לא הדרגתי, התכוונתי להוסיף משקל מאימון נפח לאימון נפח

• פותח/ת השרשור
להגדיל את כמות הסטים והחזרות שלך משבוע לשבוע זה לא הדרגתי, התכוונתי להוסיף משקל מאימון נפח לאימון נפח

דברים מתבהרים לי, נשאר לי נעלם אחד, למה באימון נפח עם נניח 8-10 חזרות ההמלצה היא לעבוד עם 70% אחוז מ RM1 ולא לעשות RM8 או RM10 ? , הרי עם 70% משקל 8 חזרות יהיה די קל

דברים מתבהרים לי, נשאר לי נעלם אחד, למה באימון נפח עם נניח 8-10 חזרות ההמלצה היא לעבוד עם 70% אחוז מ RM1 ולא לעשות RM8 או RM10 ? , הרי עם 70% משקל 8 חזרות יהיה די קל
שאלה טובה, הכל תלוי במספר הסטים, אם אתה מתכנן לבצע סט אחד של 8 חזרות אתה תוכל לעבוד עם RM8, אבל אם אתה מבצע 3 של סטים לצורך העיניין, אם תעבוד עם RM8 אתה בסט השני והשלישי לא תסגור 8 חזרות, הרעיון הוא שתתכנן את האימון ככה שתסגור את כל הסטים עם אותו משקל בלי להגיע לכשלים, שכמובן מאטים את ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
שאלה טובה, הכל תלוי במספר הסטים, אם אתה מתכנן לבצע סט אחד של 8 חזרות אתה תוכל לעבוד עם RM8, אבל אם אתה מבצע 3 של סטים לצורך העיניין, אם תעבוד עם RM8 אתה בסט השני והשלישי לא תסגור 8 חזרות, הרעיון הוא שתתכנן את האימון ככה שתסגור את כל הסטים עם אותו משקל בלי להגיע לכשלים, שכמובן מאטים את ההתקדמות.

אם אם מגדיר טווח של 8-10 , בסט הראשון מצליח 10, בשני מצליח 8 וגם בשלישי מצליח 8 עם אותו משקל זה בסדר?, אני לא מגיע לכשל אבל החזרה האחרונה שאני עושה היא בהחלט האחרונה ולא יכול עוד חזרה.

שאלה נוספת היא למה זה בעייתי אם בסט השלישי אני אוריד משקל בכדיי להישאר בטווח 8-10 חזרות ?, כמובן שבתרגילי עצימות של 5 חזרות לעולם לא אעשה את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית