הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם פחמימות מעלות יותר שומן?

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
יש לי שאלה מעיינת
נגיד ומישהו מתאמן בתוכנית AB עם תפריט מסודר
האם כמות הפחמימות בתפריט יכולה להשפיע על העלייה באחוזי השומן
דוגמא תפריט עם 2600 קלוריות (300 מעל הנטרלי) עם עלייה של קילו בחודש
תפריט א׳ יכיל נגיד 60 גרם שומן חלבון פי 2.5 ממשקל גוף ופחמימות בערך 300-330 (סך הכל 2600 קלוריות)
תפריט ב׳ יכיל נגיד 150 גרם שומן חלבון פי 3.5 ממשקל גוף ופחמימות 40 גרם (סך הכל 2600 קלוריות)
האם בתפריט א׳ המתאמן יעלה ביותר שומן למרות שהם באותו עודף קלורי? האם פחמימה נמוכה עוזרת לשמור על אחוז השומן?
תודה מראש

פה אתה טועה, מאכלים שונים כן ישפיעו שונה, כי הגוף מתמודד איתם שונה
קלוריות משתמשים כמונח שפונה לכולם, אבל זה לא איך שהגוף מתייחס לזה
פחמימה עוברת סוג מטבוליזם מסויים, שומן עובר סוג מטבוליזם אחר, וכנ"ל לחלבון, ובתוך כל קבוצה כזאת יש כמה סוגים שונים, וכל אחד מהם עובר מטבוליזם מעט שונה.
כמובן שהם כולם קשורים אחד לשני וגולשים למטבוליזם אחד של השני, אבל יש דרכים מועדפות לכל סוג אוכל

בהחלט לא בהכרח קלוריה שווה לקלוריה...
לדעתי הרבה תלוי בגנטיקה.

אתה יכול למתן אותי שלילי עד מחר, זה לא עושה אותך מבין גדול.
בוא תסביר לי משהו אחד
איך אני עם תפריט X יורד חצי קילו קבוע, שבוע אחד לא יורד כלום, ושבוע אחר יורד עוד חצי קילו?
כי הגוף מסתגל למשקל שלך.
כרגע נניח שאתה שוקל 70, הגוף שלך שורף 2000 קלוריות, ככל שתרד יותר במשקל, ככה גם תשרוף פחות קלוריות.

כי הגוף מסתגל למשקל שלך.
כרגע נניח שאתה שוקל 70, הגוף שלך שורף 2000 קלוריות, ככל שתרד יותר במשקל, ככה גם תשרוף פחות קלוריות.

אז לא הבנת נכון.
אני על תפריט X ב4 שבועות הקרובים
שבוע ראשון- ירידה של חצי קילו
שבוע שני-ירידה של חצי קילו
שבוע שלילי-אין ירידה
שבוע רביעי-יש ירידה

אז לא הבנת נכון.
אני על תפריט X ב4 שבועות הקרובים
שבוע ראשון- ירידה של חצי קילו
שבוע שני-ירידה של חצי קילו
שבוע שלילי-אין ירידה
שבוע רביעי-יש ירידה
כי בשבוע השלישי כשאתה בניוטרל (שזה לא בהכרח ניוטרל, אלא אפילו עליה קטנה עקב ריבאונד של TDEE Loss), אתה מפצה במסת שריר קטנה.
ובגלל שאתה אחר כך מעלה טיפה במסת השריר, ה- TDEE שוב עולה וקצב חילוף החומרים גודל טיפה, והגוף שוב מבין שהוא על תפריט מאוזן אז אתה ממשיך לרדת.

כי בשבוע השלישי כשאתה בניוטרל (שזה לא בהכרח ניוטרל, אלא אפילו עליה קטנה עקב ריבאונד של TDEE Loss), אתה מפצה במסת שריר קטנה.
ובגלל שאתה אחר כך מעלה טיפה במסת השריר, ה- TDEE שוב עולה וקצב חילוף החומרים גודל טיפה, והגוף שוב מבין שהוא על תפריט מאוזן אז אתה ממשיך לרדת.

אז עכשיו אני מפצה במסת שריר כשאני במאזן שלילי?
מצטער אחי, לא עולים במסת שריר במאזן קלורי שלילי(בטח כשאתה לא מתאמן מתחיל ולא על חומרים)

אז עכשיו אני מפצה במסת שריר כשאני במאזן שלילי?
מצטער אחי, לא עולים במסת שריר במאזן קלורי שלילי(בטח כשאתה לא מתאמן מתחיל ולא על חומרים)
זה לא בדיוק גרעון קלורי שלילי, זה די מורכב, למדתי את זה בביולוגיה ובביוכימיה, זה לא משהו שלומדים בכמה שורות.
גם אי אפשר להסביר את זה במילים פשוטות.

זה לא בדיוק גרעון קלורי שלילי, זה די מורכב, למדתי את זה בביולוגיה ובביוכימיה, זה לא משהו שלומדים בכמה שורות.
גם אי אפשר להסביר את זה במילים פשוטות.

אז אתה זורק טענה שלמדת בבית ספר, מבלי לתת לה סימוכין ?
אני באמת אשמח לשמוע איך מעלים במסת שריר כשאני במאזן קלורי שלילי(אני מאמין שכל הפורום ירצה לשמוע)...
בהנחה שזה נעשה ללא ממריצים כאלה ואחרים, אני מבטיח לתת לך מוניטין יומי.

אז אתה זורק טענה שלמדת בבית ספר, מבלי לתת לה סימוכין ?
אני באמת אשמח לשמוע איך מעלים במסת שריר כשאני במאזן קלורי שלילי(אני מאמין שכל הפורום ירצה לשמוע)...
בהנחה שזה נעשה ללא ממריצים כאלה ואחרים, אני מבטיח לתת לך מוניטין יומי.
אוניברסיטה*

אוניברסיטה*

אני אשמח לדעת איך קוראים לתופעה, אם למדת באוניברסיטה צריך להיות לזה סימוכין בסיסי ברשת.
אני לא בא לנגח, באמת מעוניין להבין אם קיים דבר כזה, שאני יודע המון זמן שלא.

אני אשמח לדעת איך קוראים לתופעה, אם למדת באוניברסיטה צריך להיות לזה סימוכין בסיסי ברשת.
אני לא בא לנגח, באמת מעוניין להבין אם קיים דבר כזה, שאני יודע המון זמן שלא.
אני אסביר לך כשאגיע הביתה.
אני כרגע לא בבית.

אתה מדקלם על מאזן קלורי כמו תורה מסיני, אבל נראה לי שאתה לא באמת יודע מה זה קלוריה
קלוריה זה כמה חום אתה מפיק אם אתה לוקח כמות מסויימת של מזון מסויים ומעלה אותה באש
שמתרגמים א זה למונחים של הגוף, זה אומר במידה וספגת הכל, בלי לחרבן שום דבר מזה, ופירקת הכל ליחידות הבסיסיות שלו, והשתמשת בזה אך ורק לייצור אנרגיה, כמה ATP הפקת מזה
עכשיו אם למדת ביוכימיה מטבולית, אתה אמור לדעת כבר שזה לא מה שקורה בפועל, כי אנחנו כן משתמשים בחומרי תזונה האלה כאבני בניה, מה שאומר ששום אנרגיה אנחנו לא מקבלים מאותה אבן בניה
נשתמש בדוגמא הזאת, נגיד שהוצאתי 100 קלוריות בניסיון לעודד היפרטרופיה
אם אני אוכל 100 קלוריות בשוקולד, רק קצת מה-100 קלוריות האלה ילכו לעודד בניה ולהשיג את ההיפרטרופיה, והשאר יאגר כמקור אנרגיה בצורה של גליקוגן או שומן, וככה החזרתי את רוב ה-100 קלוריות שהוצאתי
אבל אם אני אוכל את ה-100 קלוריות האלה במזון טוב שהגוף ידע להשתמש בו יותר טוב, מתוך ה-100 קלוריות האלה השתמשתי ברוב לבניה, וחלק קטן ילך לאגירה
ככה שבסופו של דבר, כמות הקלוריות השרופות גדולות יותר במקרה השני, למרות שהוצאתי והכנסתי את אותן כמות קלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית