הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
ראשית, תודה על המידע.

אי אפשר שלא להסכים עם הסיכון,
אבל כמו המון דברים שאנחנו לא מוותרים עליהם בגלל הסיכון, ממשיכים עם התחום.
אני לא חושב שיש מישהו שמוכן לעשות כל כך הרבה ויתורים בחיים רק כדי להאריך ימים, כמו לשבת בבית כדי לא להחשף לזיהום אוויר, להתנזר מפלאפונים, להתאמן בסביבה סטרילית במתוכנת אימונים שתיארת כאן.
כאן אני אוהב להזכר בנאומו המרגש של מארק בל - "כולנו נמות, בינתיים נחיה את חיינו בדרך בה אנו רוצים לחיות."

המחקר השני שהבאת הוא מ-1988, 20 שנה לפני המחקר שהוא הביא, אני מניח שהיו שינויים מאז ביכולת לבדוק את העניין

אבל בכל מקרה, מהמחקר ששפירסמת, וגם ממחקרים אחרים שראיתי, כולם מדברים על הסתגלות פיזיולוגית של הלב, בלי פגיעה בתפקוד שלו או בנפח החדר השמאלי
הדרך הכי פשוטה לשים לב לזה שזה לא מזיק היא העובדה שלאף אחד מאיתנו אין מנגנוני פיצוי של בעיות תפקוד בלב, כמו דופק גבוה במנוחה וסימנים של איבוד דם

המחקר השני שהבאת הוא מ-1988, 20 שנה לפני המחקר שהוא הביא, אני מניח שהיו שינויים מאז ביכולת לבדוק את העניין

אבל בכל מקרה, מהמחקר ששפירסמת, וגם ממחקרים אחרים שראיתי, כולם מדברים על הסתגלות פיזיולוגית של הלב, בלי פגיעה בתפקוד שלו או בנפח החדר השמאלי
הדרך הכי פשוטה לשים לב לזה שזה לא מזיק היא העובדה שלאף אחד מאיתנו אין מנגנוני פיצוי של בעיות תפקוד בלב, כמו דופק גבוה במנוחה וסימנים של איבוד דם

רק שהוא לא הביא מחקר.

פותח הנושא, קודם כל הרמה של העדויות שהמאמר הישן שקישרת אליו מסתמך עליהן היא ממש ממש נמוכה.

שנית תוכיח שיש קשר בין היפרטרופיה קונצנטרית לבעיות בלב. המאמר לא מתייחס לכך, אולי יותר היפרטרופיה זה אומר לב חזק יותר.

המאמר הזה חדש יותר ומסתמך על יותר עדויות אמינות יותר והטענה שם היא שרוב המחקרים הראו שנפח החדר השמאלי זהה בין מרימי משקולות לאנשים רגילים חוץ ממחקר אחד שהראה שהוא דווקא גדול יותר אצל מרימי משקולות...

ואגב בעיקרון לפי המאמר של אלכס נראה שמה שגורם להיפרטרופיה בקיר של הלב אלו הסטרואידים. כי אצל מרימי משקולות ממוצעים לא מצאו שום הבדל בנפח שלו.

• פותח/ת השרשור
אמשיך להגיב רק מחר, צריך להתפנות לעיסוקי

עד אז, יום טוב לכולם

ברק - כל ספר פטולוגיה או פטופיזיולוגיה קושר בין לחץ דם גבוה שגורם לconcentric left ventricle hypertrophy ובעיות לב רבות, זה לא רעיון שצריך להוכיח, רק עובדה רפואית שצריך להכיר.

אז השאלה אם יש הבדל בין מה שקורה אצל אנשים רגילים לבין מה שקורה אצל מרימי משקולות אולימפיים . אני לא מבין במחלות לב אבל כן ניסיתי לחפש לפני כמה שנים עדויות על מחלות לב אצל מרימי משקולות מהאולימפיאדה וכל מה שמצאתי היה איזה סקר שתמך דווקא בכך שהם חולים הרבה פחות וחיים יותר.

יותר מכך השאלה אם צריך להסתכל על הנפח של הקיר יחסית למשקל גוף או בצורה מוחלטת...

אין לי זמן לקרוא לעומק כרגע, אבל כאן נראה שהם טוענים שהיפרטרופיה של הקיר השמאלי אצל אתלטים אולי לא משנה כמו אצל חולי לב:
The Athlete’s Heart
Cardiac Function
Left ventricular systolic function is generally assessed by measuring the extent and velocity of fiber shortening, ejection fraction, and velocity of circumferential fiber shortening.81 Our meta-analysis shows that in the group of athletes studied, overall systolic function as judged by fractional fiber shortening or ejection fraction is similar to that of sedentary control subjects. We therefore conclude that there is no relation between cardiac geometry and left ventricular systolic function in athlete’s heart. However, the parameters used in these studies reflect chamber mechanics rather than myocardial mechanics. Studies of myocardial contractile function in the hypertrophied left ventricle resulting from hypertension suggest that intrinsic myocardial performance may be depressed, even when left ventricular ejection fraction remains normal.82 However, the presumed innocent nature of the athlete’s heart does not allow the performance of more invasive studies in athletes.

Left ventricular diastolic function is commonly assessed by studying the pattern of ventricular filling through the mitral valve.83 The generally used diastolic function parameter is the E/A ratio. Our meta-analysis demonstrated a normal or slightly enhanced diastolic function in athletes compared with sedentary control subjects. These results should be interpreted with some caution because the E/A ratio not only is related to left ventricular compliance but also is influenced by other factors such as heart rate, preload, and afterload. A slower heart rate may reduce the atrial contribution to left ventricular filling by lengthening diastole. Generally, a normal or slightly enhanced diastolic function in athletes may be considered as a positive finding because in hypertensive patients the increase in left ventricular mass and wall thickness is associated with diastolic filling abnormalities.84 85 86

ובלי קשר לכך, נראה שכשמפסיקים להתאמן הקיר השמאלי חוזר לעובי הראשוני שלו תוך שבועות ספורים:
http://circ.ahajournals.org/content/105/8/944.short

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז השאלה אם יש הבדל בין מה שקורה אצל אנשים רגילים לבין מה שקורה אצל מרימי משקולות אולימפיים . אני לא מבין במחלות לב אבל כן ניסיתי לחפש לפני כמה שנים עדויות על מחלות לב אצל מרימי משקולות מהאולימפיאדה וכל מה שמצאתי היה איזה סקר שתמך דווקא בכך שהם חולים הרבה פחות וחיים יותר.

יותר מכך השאלה אם צריך להסתכל על הנפח של הקיר יחסית למשקל גוף או בצורה מוחלטת...

אין לי זמן לקרוא לעומק כרגע, אבל כאן נראה שהם טוענים שהיפרטרופיה של הקיר השמאלי אצל אתלטים אולי לא משנה כמו אצל חולי לב:
The Athlete’s Heart

ובלי קשר לכך, נראה שכשמפסיקים להתאמן הקיר השמאלי חוזר לעובי הראשוני שלו תוך שבועות ספורים:
Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning

תודה רבה על הקישור , Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning, מעניין מאד

חוץ מזה מה שהבאת מעל זה (הציטוט הגדול) לא שייך לנושא, קודם כל הם ציינו שם "athlete" לא ציינו איזה, ובטח שלא דיברנו אל איזה סוג של hypertrophy, אבל הם כן מציינים שhypertophy מלחץ דם גבוה (שהיא concentית) מורידה את תפקוד הלב "tudies of myocardial contractile function in the hypertrophied left ventricle resulting from hypertension suggest that intrinsic myocardial performance may be depressed, even when left ventricular ejection fraction remains normal"

וכל השאר הקריאה הייתה גם כן מיותרת, זו הבעיה בוויכוחי "מחקרים" בלי אנשים שמבינים מה הם קוראים, לא תוקף כמובן, אני גם יחסית הידיוט בתחום עם ידע מאד מוגבל, מצפה לשמוע מMoshe שכן הבנתי שהוא בעל ידע רציני בתחום.

אגב, במקרה וטעיתי לגביך (ברק) ואתה כן מבין מה אתה שולח, תסביר לי בבקשה איך כל הציטוט הגדול שהבאת רלוונטי לוויכוח חוץ ממה שציטטתי שבעצם מחזק את הטענה שלי.
ולגבי http://circ.ahajournals.org/content/105/8/944.short -
כתוב שם ש"substantial chamber dilatation persisted in >20% of athletes."

ליותר מ20% מהנבדקים נישאר הגודל השלילי של הventricle גם אחרי הפסקת האימונים.

ואם לוקחים בחשבון ש1 מכל 3 אנשים בחברה שלנו יסבלו מבעיות לחץ דם, זה רק יחמיר את המצב החמור גם ככה.

תודה רבה על הקישור , Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning, מעניין מאד

חוץ מזה מה שהבאת מעל זה (הציטוט הגדול) לא שייך לנושא, קודם כל הם ציינו שם "athlete" לא ציינו איזה, ובטח שלא דיברנו אל איזה סוג של hypertrophy, אבל הם כן מציינים שhypertophy מלחץ דם גבוה (שהיא concentית) מורידה את תפקוד הלב "tudies of myocardial contractile function in the hypertrophied left ventricle resulting from hypertension suggest that intrinsic myocardial performance may be depressed, even when left ventricular ejection fraction remains normal"

וכל השאר הקריאה הייתה גם כן מיותרת, זו הבעיה בוויכוחי "מחקרים" בלי אנשים שמבינים מה הם קוראים, לא תוקף כמובן, אני גם יחסית הידיוט בתחום עם ידע מאד מוגבל, מצפה לשמוע מMoshe שכן הבנתי שהוא בעל ידע רציני בתחום.

אגב, במקרה וטעיתי לגביך (ברק) ואתה כן מבין מה אתה שולח, תסביר לי בבקשה איך כל הציטוט הגדול שהבאת רלוונטי לוויכוח חוץ ממה שציטטתי שבעצם מחזק את הטענה שלי.
ולגבי Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning -
כתוב שם ש"substantial chamber dilatation persisted in >20% of athletes."

ליותר מ20% מהנבדקים נישאר הגודל השלילי של הventricle גם אחרי הפסקת האימונים.

ואם לוקחים בחשבון ש1 מכל 3 אנשים בחברה שלנו יסבלו מבעיות לחץ דם, זה רק יחמיר את המצב החמור גם ככה.

ואתה רוצה להגיד שאירובי פותר את הבעיה ?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית