הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ואתה רוצה להגיד שאירובי פותר את הבעיה ?

אם תסתכל מחוץ למרכז המוט יש חלקים חלקים(לא מחוספסים)
אז אני לוקח שני ס"מ מהחלק המחוספס (שמימין ומשמאל לחלקים החלקים)

לא באתי הנה לפתר בעיה אלא להעלות אותה.
מכיוון שאירובי יוצר eccentric hypertrophy זה מאזן את בעיית הconcentric ומבטל את התנאים הפיזיולוגים שconentric hypertrophy יוצרים שעלולים להוביל לבעיות לב.

גם לא באתי לכאן למכור לכם מוצר, או אג'נדה, סך הכל נורת אזהרה שמוטב לקחת לתשומת הלב נורת אזהרה שמבוססת על תהליכים פיזיולוגים פשוטים וקצת פטולוגיה.
העלתי את זה הנה כדי לשמוע מאנשים חכמים ומשכילים ממני בנושא לדעתם, כי גם אני עצמי מודאג ממנו.

נערך לאחרונה:
לא באתי הנה לפתר בעיה אלא להעלות אותה.
מכיוון שאירובי יוצר eccentric hypertrophy זה מאזן את בעיית הconcentric ומבטל את התנאים הפיזיולוגים שconentric hypertrophy יוצרים שעלולים להוביל לבעיות לב.

גם לא באתי לכאן למכור לכם מוצר, או אג'נדה, סך הכל נורת הזהרה שמוטב לקחת לתשומת הלב נורת הזהרה שמבוססת על תהליכים פיזיולוגים פשוטים וקצת פטולוגיה.
העלתי את זה הנה כדי לשמוע מאנשים חכמים ומשכילים ממני בנושא לדעתם, כי אני עצמי מודאג מהעיניין.

לא זלזלתי חס וחלילה, אני באמת מעוניין ללמוד ולהבין.
בכל אופן אני מבצע אירובי...

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה מזיין ת'מוח?

לפי התגובה שלך ניכר ששיחקת פוטבול וחטפת כמה מכות בראש.
אתה מספים הערות לא קשורות בפוסט על נושא שאין לך מה לתרום בו:
"
"מה ליפטינג?
תהיה גבר ובוא לשחק פוטבול...""

ואז עוד שואל מה אני מזיין את המוח?

תפסיק להגיב כאן אלא אם כן יש לך משהו לתרום

תודה רבה על הקישור , Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning, מעניין מאד

חוץ מזה מה שהבאת מעל זה (הציטוט הגדול) לא שייך לנושא, קודם כל הם ציינו שם "athlete" לא ציינו איזה, ובטח שלא דיברנו אל איזה סוג של hypertrophy, אבל הם כן מציינים שhypertophy מלחץ דם גבוה (שהיא concentית) מורידה את תפקוד הלב "tudies of myocardial contractile function in the hypertrophied left ventricle resulting from hypertension suggest that intrinsic myocardial performance may be depressed, even when left ventricular ejection fraction remains normal"

וכל השאר הקריאה הייתה גם כן מיותרת, זו הבעיה בוויכוחי "מחקרים" בלי אנשים שמבינים מה הם קוראים, לא תוקף כמובן, אני גם יחסית הידיוט בתחום עם ידע מאד מוגבל, מצפה לשמוע מMoshe שכן הבנתי שהוא בעל ידע רציני בתחום.

אגב, במקרה וטעיתי לגביך (ברק) ואתה כן מבין מה אתה שולח, תסביר לי בבקשה איך כל הציטוט הגדול שהבאת רלוונטי לוויכוח חוץ ממה שציטטתי שבעצם מחזק את הטענה שלי.
ולגבי Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning -
כתוב שם ש"substantial chamber dilatation persisted in >20% of athletes."

ליותר מ20% מהנבדקים נישאר הגודל השלילי של הventricle גם אחרי הפסקת האימונים.

ואם לוקחים בחשבון ש1 מכל 3 אנשים בחברה שלנו יסבלו מבעיות לחץ דם, זה רק יחמיר את המצב החמור גם ככה.

הרבה מילים, ועדיין אין שום נתונים לגבי כמות מרימי המשקולות שיש להם היפרטרופיה קונצנטרית, או איידס בלב.

• פותח/ת השרשור
הרבה מילים, ועדיין אין שום נתונים לגבי כמות מרימי המשקולות שיש להם היפרטרופיה קונצנטרית, או איידס בלב.

אני חושב שהבנת משהו לא נכון
אני לא כאן כדי למכור לך רעיון או לנסות לשכנע אותך במשהו, אני כאן כדי להעלות כמה -עובדות- שלקוחות מפיזיולוגיה ופטולוגיה של גוף האדם ולהציג אותם בפניך בהקשר של ליפטנינג, וכי ידעתי שיש אנשים שגם אם ישתינו עליהם הם לא יאמינו שזה שתן עד שהם יראו "מחקר" אז צירפתי אחד.
כל המטרה שלי הייתה להעלות סוגייה לא מוכרת עם פוטנציאל להיות בעיה בריאותית ולשמוע מה לאנשים עם יותר ידע פיזיולוגיה ממני יש להגיד (ותאמין לי, עם הידע המוגבל שלי זה לא דבר קשה) , או אפילו טוב יותר - שמישהו יסתור ויספר לי שהכל טעות ועם הסבר פשוט למה, כי הנושא מאד מדאיג אותי ברמה האישית.

אני לא מתכוון להיכנס לקרבות "מחקרים" בהם כל אחד שולח מחקר שהוא לא קרא עם נתונים שהוא לא מבין כדי להעביר נקודה.

יש עובדות.
עבודות איך לחץ דם משפיע על הלב
עובדות על איך ליפטינג משפיע על לחץ הדם באופן זמני
ויש ראיות אמפיריות לגבי ההשפעה של שני הנתונים הנ''ל על לב של מתאמני כח, ראיות רדיוגרפיות.

אם אתה חייב חזאי כדי להבין שיורד עליך גשם, אז זו זכותך, אבל אל תבקש ממני "להוכיח" שום דבר.

• פותח/ת השרשור
זהו שאין לך עובדות. אבל תודה שאתה דואג לי.

מצחיק כמה עמוק לתוך האדמה אנשים ידחפו את הראש שלהם אם משהו יחסית מרכזי בחיים שלהם נעמד פתאום בסימן שאלה, כופר בעובדות של רפואה בסיסית, רק כדי להמשיך לספר לעצמו שהוא לא רק יורד לסקואט כדי להתחזק וכי זה תחביב שהוא אוהב, אלא כי זה בריא!

אתה כנראה בחור פיקח, תנסה להוריד את ההתגוננות שלך כלפי הנושא ותנסה להבין שגם אם 10% ממה שנאמר למעלה נכון, זה יוכל כנראה להטיב איתך ועם אחרים, ואולי אפילו למנוע מאנשים עם היסטורייה של בעיות לב וכלי דם במשפחה מלהתחיל SS כי ככה המאמן בחדר כושר אמר להם שהכי טוב לרדת במשקל ולהיות בריא כשיש לאנשים עם נטייה בעייתית כמו שלהם חלופות אחרות

מצחיק כמה עמוק לתוך האדמה אנשים ידחפו את הראש שלהם אם משהו יחסית מרכזי בחיים שלהם נעמד פתאום בסימן שאלה, כופר בעובדות של רפואה בסיסית, רק כדי להמשיך לספר לעצמו שהוא לא רק יורד לסקואט כדי להתחזק וכי זה תחביב שהוא אוהב, אלא כי זה בריא!

אתה כנראה בחור פיקח, תנסה להוריד את ההתגוננות שלך כלפי הנושא ותנסה להבין שגם אם 10% ממה שנאמר למעלה נכון, זה יוכל כנראה להטיב איתך ועם אחרים, ואולי אפילו למנוע מאנשים עם היסטורייה של בעיות לב וכלי דם במשפחה מלהתחיל SS כי ככה המאמן בחדר כושר אמר להם שהכי טוב לרדת במשקל ולהיות בריא כשיש לאנשים עם נטייה בעייתית כמו שלהם חלופות אחרות

אז ירדנו מ100% ל10%,בוא נראה איך זה יתקדם:foodanddrink20:

משהו יחסית מרכזי בחיים שלהם נעמד פתאום בסימן שאלה,
עד עכשיו סתם הטרלתי,אבל אתייחס לזה ברצינות,

אני משחק ארבע עונות פוטבול,האורטופד אמר שזה מסוכן,הרופא משפחה אמר את אותו הדבר
וכן,אני יודע שיש סיכוי שאפצע/אמות/כל התשובות נכונות
אבל האם אני אפסיק לשחק, כי מתישהו יש סיכוי טוב שיקרה לי משהו בלתי הפיך? לא...
אשחק עד שלא אוכל יותר..אתה יודע למה? כי זה עושה לי טוב למרות כל הסיכונים שקורים ויקרו

אז מה המטרה של הפוסט?שנפסיק תחום שרובנו אוהבים כי הוא "מסוכן"? בספק אם תשכנע פה מישהו..

• פותח/ת השרשור
עד עכשיו סתם הטרלתי,אבל אתייחס לזה ברצינות,

אני משחק ארבע עונות פוטבול,האורטופד אמר שזה מסוכן,הרופא משפחה אמר את אותו הדבר
וכן,אני יודע שיש סיכוי שאפצע/אמות/כל התשובות נכונות
אבל האם אני אפסיק לשחק, כי מתישהו יש סיכוי טוב שיקרה לי משהו בלתי הפיך? לא...
אשחק עד שלא אוכל יותר..אתה יודע למה? כי זה עושה לי טוב למרות כל הסיכונים שקורים ויקרו

אז מה המטרה של הפוסט?שנפסיק תחום שרובנו אוהבים כי הוא "מסוכן"? בספק אם תשכנע פה מישהו..

המטרה היא להעלות מודעות לתופעה שעלולה להיות מסוכנת ולא מוכרת, ואם המודעות תעלה ככה ימצאו גם פתרונות, פתרונות שאולי יטיבו או אפילו יצילו חיים.

נקודה נוספת היא שלא כל הקוראים פה הם מתחרים מקצועיים, יש פה גם אנשים שמתוך בורות חושבים שהם עושים ליפטינג כי זה בריא לגוף שלהם מבלי להבין שיש לו פוטנציאל להמית עליהם בעיות יותר רציניות מקריעת שריר או ברך כאבת, יש פה אנשים מבוגרים אולי עם בעיות לחץ דם שהולכים להחמיר עם עצמם ולסכן את עצמם, יש פה אנשים צעירים עם רקע לבעיות לב ולחץ דם במשפחה שאולי רוצים להכיר את הנתון הזה ולחקור בעצמם, לטובת הבריאות שלהם.

מטרה נוספת הייתה לשמוע ממישהו שמבין בזה יותר ממני, וללמוד מהניסיון שלו /מה הוא יודע על הנושא, ואולי דרך התמודדות.

המטרה היא להעלות מודעות לתופעה שעלולה להיות מסוכנת ולא מוכרת, ואם המודעות תעלה ככה ימצאו גם פתרונות, פתרונות שאולי יטיבו או אפילו יצילו חיים.

נקודה נוספת היא שלא כל הקוראים פה הם מתחרים מקצועיים, יש פה גם אנשים שמתוך בורות חושבים שהם עושים ליפטינג כי זה בריא לגוף שלהם מבלי להבין שיש לו פוטנציאל להמית עליהם בעיות יותר רציניות מקריעת שריר או ברך כאבת, יש פה אנשים מבוגרים אולי עם בעיות לחץ דם שהולכים להחמיר עם עצמם ולסכן את עצמם, יש פה אנשים צעירים עם רקע לבעיות לב ולחץ דם במשפחה שאולי רוצים להכיר את הנתון הזה ולחקור בעצמם, לטובת הבריאות שלהם.

מטרה נוספת הייתה לשמוע ממישהו שמבין בזה יותר ממני, וללמוד מהניסיון שלו /מה הוא יודע על הנושא, ואולי דרך התמודדות.
כמו שציינתי מקודם,גם אם תביא מחקר שמראה שסקוואט מסרטן (שזה אגב בדיוק ההפך),אנשים לא יפסיקו לעשות..

• פותח/ת השרשור
כמו שציינתי מקודם,גם אם תביא מחקר שמראה שסקוואט מסרטן (שזה אגב בדיוק ההפך),אנשים לא יפסיקו לעשות..

"אנשים"
אתה אולי לא תפסיק, מישהו אחר אולי כן, הפוסט הזה אינו סביבך, אם כי -גם- בשבילך.
ושוב, אני לא מנסה לגרום לאיש להפסיק, סתם לעלות לשיח נושא שקוע שאולי יעלה איתו גם פתרונות

• פותח/ת השרשור
לא אני לא,אצטט את אושר שציטט את מארק בל :
"כולנו נמות, בינתיים נחיה את חיינו בדרך בה אנו רוצים לחיות."

כבר ציינת את המילה הזאת...חשבת על משהו?

משפט פשטני על גבול השיקרי שמציג את החיים כאילו הם אחד משתיים: מרדף חסר מעצורים ובעיות אחרי מה שעושה לך טוב או מוות, כשבמציאות לא תמיד יש מוות אלא אפשר פשוט לחיות 30-40 שנה עם בעיות בריאותיות שיגבילו אותך בכל מה שתעשה, בין אם זה פרקינסון למתאגרף "שחיי בדרך בה הוא רוצה לחיות" בין אם זה שחקן הפוטבול שמשותק מהמותן מטה וצריך שינגבו לו את התחת, או מקרים פחות קיצוניים בעיות שלתפקוד רגיל מצריכות תרופות עם תופעות לוואי שפוגעות באיכות החיים וביכולת של הזין שלך לעמוד, רק כי בגיל 20 מישהו קרא איזה משפט פשטני והחליט לזנוח היגיון ושכל ישר.

יש אנשים שזה המקצוע שלהם, כך הם מביאים לחם הביתה, אז ההקרבה הבריאותית היא מובנת (לי לפחות) אנשים שדופקים את עצמם (ואני לא מדבר על ליפטינג) כי "זה כיף", קשה לא לרחם על הטמטום הזמני שלהם, שאולי הרבה שנים אחרי זה הם יאלצו לשבת ולחשוב עליו.

כבר ציינת את המילה הזאת...חשבת על משהו?
אני חשבתי אולי על לשלב אירובי, שמוביל לEccentric hypertrophy וכך מאזן את הקטנת החלל של ה ventricle עיי ה concentric hypertrophy

משפט פשטני על גבול השיקרי שמציג את החיים כאילו הם אחד משתיים: מרדף חסר מעצורים ובעיות אחרי מה שעושה לך טוב או מוות, כשבמציאות לא תמיד יש מוות אלא אפשר פשוט לחיות 30-40 שנה עם בעיות בריאותיות שיגבילו אותך בכל מה שתעשה, בין אם זה פרקינסון למתאגרף "שחיי בדרך בה הוא רוצה לחיות" בין אם זה שחקן הפוטבול שמשותק מהמותן מטה וצריך שינגבו לו את התחת, או מקרים פחות קיצוניים בעיות שלתפקוד רגיל מצריכות תרופות עם תופעות לוואי שפוגעות באיכות החיים וביכולת של הזין שלך לעמוד, רק כי בגיל 20 מישהו קרא איזה משפט פשטני והחליט לזנוח היגיון ושכל ישר.

יש אנשים שזה המקצוע שלהם, כך הם מביאים לחם הביתה, אז ההקרבה הבריאותית היא מובנת (לי לפחות) אנשים שדופקים את עצמם (ואני לא מדבר על ליפטינג) כי "זה כיף", קשה לא לרחם על הטמטום הזמני שלהם, שאולי הרבה שנים אחרי זה הם יאלצו לשבת ולחשוב עליו.
מסכים,אך שוב,לא אפסיק וגם רוב האנשים עם השכל הישר (אני לא כזה אגב)
אני חשבתי אולי על לשלב אירובי, שמוביל לEccentric hypertrophy וכך מאזן את הקטנת החלל של ה ventricle עיי ה concentric hypertrophy
אני משלב אירובי כל אימון..אז אחיה יותר לדעתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית