הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
חשוב להביא כאן גם כתבה שכתב רופא על לחץ דם בעקבות הרמת משקולות+valsalva וכל מה שקשור למחלות לב/שבץ/טראומה ללב:
The Valsalva & Stroke | Jonathon M Sullivan MD, PhD, SSC, FACEP

אתה מודע למה שאתה משתף?
כל הכתבה הזו היא ניסיון להסביר למה קפיצות לחץ הדם שמתרחשות בזמן ליפטינג לא הולכות לגרום לדימום מוחי, הוא לא מדבר על ה remodeling של הלב שם.

בחיי, אתה יודע מה ההבדל בין דימום מוחי לבין remodeling פיזיולוגי של הלב ללחץ דם?

אנשים אתה משתפים פה דברים על עיוור לגמרי

התחלתי לקרוא וזה קצת ארוך,יש סיכום?
במילים של הכותב פחות או יותר:
אם אתה מפחד מהתקף לב באימון או מדימום במוח עקב הלחץ המוגבר בזמן האימון אז אל תתאמן, אל תלחץ חזק מדי בשירותים, אל תעשה סקס, אל תנגן בחצוצרה, אל תחיה... שב בחדר המיון כל החיים.
אין שום הוכחה ולו קלושה שהסיכוי שלך לחלות או להיפצע גבוה בעקבות הרמת משקולות עם ולסלווה.
יכול מאוד להיות שתחטוף אחד מכל אלה למעלה גם בזמן צפיה בטלוויזיה או בזמן שתשב בשירותים... אלה החיים אף אחד לא יוצא מהם חי.

אתה מודע למה שאתה משתף?
כל הכתבה הזו היא ניסיון להסביר למה קפיצות לחץ הדם שמתרחשות בזמן ליפטינג לא הולכות לגרום לדימום מוחי, הוא לא מדבר על ה remodeling של הלב שם.

בחיי, אתה יודע מה ההבדל בין דימום מוחי לבין remodeling פיזיולוגי של הלב ללחץ דם?

אנשים אתה משתפים פה דברים על עיוור לגמרי
אומנם הוא מתמקד במה ש The American Heart Association חושבים שהוא הסיכון הכי גבוה באימונים(יותר מזה?) אבל הוא מתייחס למעל 8 מחלות אפשריות שקשורות בלב/מח, נתפסת על זה שכתוב בכותרת STROKE?

התחלתי לקרוא וזה קצת ארוך,יש סיכום?

הסיכום הוא שאתה לא תקבל שבץ מוחי כתוצאה מלחץ דם גבוה שעולה בזמן הרמת משקולות.
איך זה קשור לנושא? אני לא יודע
עלעלתי במה שרשמת והדבר היחיד שאתה יכול לטעון אליו הוא HCM, כי מה שאתה מתאר כאן משויך לאנשים עם יתר לחץ דם(בחיים בכלל, 24/7) ולא כתוצאה מ4-5 שעות אימון שבועיות, התזונה ורמת הסטרס בחיים(עבודה וכו') הם הדברים שצריך להתייחס אליהם בהקשרים הנ"ל.
נ.ב
אני לא קרדיולוג אבל הלחץ דם השבועי שלנו עולה יותר מיציאות בשירותים ותפקודי היום יום מאשר באימוני כח, כל האנשים בכדוה"א עם עצירות כרונית היו חוטפים התקפי לב בגיל 30 אם הגוף לא היה מסוגל להתמודד עם פיקים בלחץ הדם.

הדבר היחיד שאני יכול לטעון אליו הוא -ממש- לא רק HCM.
אני לא מעוניין שוב לחזור על עצמי, תנסה לא לעלעל אלא לקרוא בקצת יותר עיון ותבין. אני לא מדבר כאן על המחלה HCM אלא על הסתגלות פיזיולוגית של הלב ללחץ דם, הסתגלות שבאה לידי ביטוי בCONCENTRIC HYPERTORPHY, מצב לא מחלתי שעלול להוביל לסיבוכים קשים.

ואף אחד לא טען שתקבל התקף לב בגיל 30 אם הגוף לא ידע להתמודד עם לחץ דם
וזה גם לא אומר שללחץ דם אין השפעה על הגוף.
ואם יש דבר שהגוף יודע לעשות זה להתמודד עם לחץ דם, הבעיה שהוא עושה את זה באופן שיוצר לו בעיות חדשות
במילים של הכותב פחות או יותר:
אם אתה מפחד מהתקף לב באימון או מדימום במוח עקב הלחץ המוגבר בזמן האימון אז אל תתאמן, אל תלחץ חזק מדי בשירותים, אל תעשה סקס, אל תנגן בחצוצרה, אל תחיה... שב בחדר המיון כל החיים.
אין שום הוכחה ולו קלושה שהסיכוי שלך לחלות או להיפצע גבוה בעקבות הרמת משקולות עם ולסלווה.
יכול מאוד להיות שתחטוף אחד מכל אלה למעלה גם בזמן צפיה בטלוויזיה או בזמן שתשב בשירותים... אלה החיים אף אחד לא יוצא מהם חי.

, נתפסת על זה שכתוב בכותרת STROKE?

נתפסתי על זה שב5 עמודים הראשונים הוא מדבר על דימום ומתעלם ביתר העמודים מהנושא עליו אנחנו דנים בפוסט הזה

ליפטר בינוני עם ידע פיזיולוגי בינוני עוד יותר שנתקל בנושא ומאז מאד מוטרד ממנו, אין לי שום תואר ואני לא מוסמך לכלום.

לא אותו דבר לא אומר שזה לא גורם לזה, אתה חייב להבין
לחץ דם גבוהה כרוני הוא רק מעל 140/90 בעוד שבהרמת משקולות אתה מגיע עד ל 320/250 mmHg,
וכי אנחנו יודעים שלחץ דם גבוהה מוביל לCONCENTRIC LEFT VENTRICLE HYPERTROPHY, השאלה אם כשאדם מתאמן 3 פעם בשבוע, לשעה במשך כמה שנים, עלול למצוא את עצמו בגיל 25 עם תגובה פיזיולוגית דומה לאדם מבוגר שסובל מלחץ דם גבוהה.
,

שמע, אתה מדהים. אם עד עכשיו לא הבנת מה הבעיה במה שכתוב כאן, אין טעם לחזור על זה.

1. מה שרשמת מיוחס ליתר לחץ דם(כרוני) וחוץ ממני כבר כתבו לך את זה.
2. אין שום ראיות שפיקים בלחץ הדם מליפטינג משפיעים על הלב כמו יתר לחץ דם(הסקת את זה איכשהו) וקיבלת מקולדפייר מחקרים שתומכים בזה שזו טעות.
3. הבאתי כאן כתבה ששוללת מספר מחלות שההתאחדות הכי גדולה שקשורה במחלות לב בעולם טוענת שקשורות ללחץ דם ולאימונים.

מעבר לזה אני סיימתי להגיב

1. מה שרשמת מיוחס ליתר לחץ דם(כרוני) וחוץ ממני כבר כתבו לך את זה.
2. אין שום ראיות שפיקים בלחץ הדם מליפטינג משפיעים על הלב כמו יתר לחץ דם(הסקת את זה איכשהו) וקיבלת מקולדפייר מחקרים שתומכים בזה שזו טעות.
3. הבאתי כאן כתבה ששוללת מספר מחלות שההתאחדות הכי גדולה שקשורה במחלות לב בעולם טוענת שקשורות ללחץ דם ולאימונים.

מעבר לזה אני סיימתי להגיב

1. מה שרשמתי מיוחס ללחץ דם, הכי נפוץ זה ללחץ דם כרוני כי אנשים רבים סובלים ממנו, הנקודה, פירסמתי בעמוד הראשון מחקר שמוכיח את הטענה שלי שזה גם מתרחש מלחץ דם גבוה באימונים.

2. קיבלתי מקולדפייר מחקר -אחד- מ1980, 27 שנה לפני המחקר שאני פירסמתי, זו הפעם השנייה שאתה לא קורא מה שאתה שולח, ובכל זאת, כי הוא מחקר מלפני 30 שנה כמעט, הוא הסתיים כך

"Resistance training does result in adaptations of the cardiovascular system, with further research needed to elucidate its nature."

מה שהם בעצם אומרים, זה שאימוני כח אכן גורמים לאדפטציה בלב, אבל צריך לבדוק את האופי שלהם.

3. אני כבר הסברתי לך למה הכתבה שלך לא שייכת, כי היא פשוט לא דנה בנושא עליו אנחנו דנים.

יום טוב

נערך לאחרונה:
איפה במחקר שלך שפרסמת בעמוד הראשון יש נתונים על מרימי משקולות והאחוזים שזה קורה להם? בבקשה צטט את הקטע הרלוונטי.

ואיך הלב שלך אחי? כבר קרס לתוך עצמו מרוב היפרטרופיה?

להגחיך עיי הקצנה טענות שאתה לא מצליח להתמודד איתן היא הדרך הכי פשוטה לבריחה, אבל היא לא נראת טוב.

ולא צריך אחוזים, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט קובעים שזה קורה, אצל 100% מהנחקרים. במחקר השתתפו 900+ אתלטים, וכך נכתב, אני גם אתרגם

"The heart of the strength-trained athlete responds to sudden and large pressure overload with concentric left ventricular hypertrophy, in some cases accompanied by increases in left ventricular diameters"

כתוב שלב של מתאמן כח שמגיב עומס גבוה של לחץ דם הוביל ל Concentric left ventricle hypertrophy, אך, גם נמצא אצל חלק מהמתאמנים גדילה נפח הventricle (שזה בעצם eccentric)

אז לכולם היה CONCENTRIC, הסנסציה שלחלק היה גם ECCENTRIC

לא צריך אחוזים, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט קובעים שזה קורה, אצל 100% מהנחקרים. במחקר השתתפו 900+ אתלטים
תקשיב אחי,אני באמת לא יוצא נגדך או משהו אבל אתה באופן ברור מראה ידע מאוד חובבני בנושא,ואתה ממשיך ליפול בתוך החור שאתה חופר לעצמך.
עשה לעצמך טובה, לך למכון תרים , שתה חלבון ,ותחלום על גיינז .

ליפטר בינוני עם ידע פיזיולוגי בינוני עוד יותר שנתקל בנושא ומאז מאד מוטרד ממנו, אין לי שום תואר ואני לא מוסמך לכלום.
סטודנט לרפואה *
ולוחץ יותר ממני למרות שגם בחיטוב

להגחיך עיי הקצנה טענות שאתה לא מצליח להתמודד איתן היא הדרך הכי פשוטה לבריחה, אבל היא לא נראת טוב.

ולא צריך אחוזים, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט קובעים שזה קורה, אצל 100% מהנחקרים. במחקר השתתפו 900+ אתלטים, וכך נכתב, אני גם אתרגם

"The heart of the strength-trained athlete responds to sudden and large pressure overload with concentric left ventricular hypertrophy, in some cases accompanied by increases in left ventricular diameters"

כתוב שלב של מתאמן כח שמגיב עומס גבוה של לחץ דם הוביל ל Concentric left ventricle hypertrophy, אך, גם נמצא אצל חלק מהמתאמנים גדילה נפח הventricle (שזה בעצם eccentric)

אז לכולם היה CONCENTRIC, הסנסציה שלחלק היה גם ECCENTRIC

זה מדהים אותי שעוד לא הבנת שמה שאתה קורא זה לא מחקר. הטענה הזאת כתובה שם עם אפס גיבוי. המקום היחיד בו מדובר על מחקר עם 900+ אתלטים מפנה למחקר הזה Morphology of the "athlete's heart" assessed by echocardiography in 947 elite athletes representing 27 sports. - PubMed - NCBI שממש לא אומר את מה שאתה מנסה להגיד. אין שום דבר שקורה אצל 100% מהנחקרים. קראת בכלל את הלינק שפרסמת או שהספיקו לך המסקנות של הכותבים?
סטודנט לרפואה *

זה מסביר את חוסר ההבנה והאגו.

דיון דומה באתר של SS, עם תובנות בין השאר של סאליבן (ושל ריפטו):

Congenital Heart Defect

בשורה התחתונה שלהם (לפי מה שהבנתי): (1) אין הרבה מידע על הנושא (נכון ל- 2011), (2) למי שיש פגם בלב, הסיכון עלול להיות מוגבר עד כדי סיכון חיים, (3) למי שאין, הגוף כולו (בתוך ומחוץ ללב) נתון תחת לחץ, ולכן אין דלתא משמעותית בין פנים הלב לבין החוץ, ואין סיכון משמעותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית