הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים בתנאים לא-ריאליים?

• פותח/ת השרשור Tal-C
  • פורסם בתאריך

Tal-C

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום לכל חברי הפורום, אני משתמש חדש ומתאמן חדש בחדרי כושר.
בן 33, 1.70מ', באיזור ה67ק"ג.

לפני כחודשיים נרשמתי בפעם הראשונה לחדר-כושר (פרופיט ראשל"צ) אחרי שנה שלא הייתי פעיל כמעט בכלל מאז שנולדה לי בת.
עד לשנה האחרונה התאמנתי בקביעות באגרוף תאילנדי וג'יוג'יטסו במשך 10 שנים, כך שאני במצב גופני סביר, ולא רקוב עד העצם לגמרי. ;-)

אני מצליח לדחוף בשבוע אימון, לפעמים שניים, כאשר במהלכם אני עובד על כל קבוצות השרירים בשני תרגילים שונים לכל קבוצה, ו20 דקות ריצה.
אני שומר על דיאטה דיי קפדנית, אבל לרוב לא ישן יותר מ6 שעות בלילה.

כמה שאלות, חלקן אולי טיפשיות - מתנצל מראש:

במידה ואני מצליח להתאמן רק פעם בשבוע, האם ניתן להשלים את החסר בבית בעזרת מתח, trx, משקולות יד וכו'? זה בכלל אפקטיבי?

מכיוון שאני עובד על כל קבוצות השרירים בכל אימון, האימונים שלי הם באורך של כמעט שעתיים. האם אני בעצם פוגע בתוצאות ע"י אימון ארוך מדי?

האם כדאי לי לקחת מולטיויטמין כלשהו, בעיקר בכדי לפצות על חוסר שינה?

אני יודע שה"תוכנית" שלי רחוקה מלהיות אופטימלית, אבל אני נחוש להפיק את המקסימום בתנאים האלו.

תודה רבה למשיבים!

1. בהחלט אפשר להשלים בבית, ואם יש לך גישה למספיק משקל, אפילו יכול להיות בחלק מהדברים יעיל באותה מידה.
2. בכל מקרה לא מומלץ להתאמן כל כך הרבה זמן, אבל במידה וכן, תנסה לשמור את האימון קצר וקולע אם אתה מתאמן על כל הגוף, ואם הוא כזה ארוך, זה אומר שיש לך זמן, אז מה שאני ממליץ זה לאכול טוב לפני האימון, ככה שלא תהיה רעב באמצע, אבל עדיין תוכל להתאמן, ואחרי שעה בערך לעשות הפסקה ולשתות איזה שייק או משהו, אפשר גם במהלך האימון לקחת משהו שנקרא intra-workout, שייתן לגוף שלך אנרגיה וידחה את הכניסה שלו לסטרס מאימון כזה ארוך.
3. מולטיויטמין מומלץ לרוב אם התזונה לא מאוזנת, אבל יש דברים שהרוב לוקחים בלי קשר לתזונה כי גם ככה לרוב חסר לנו, והם אולי יעזרו לאיכות שינה, שזה אומגה 3, ויטמין D, מגנזיום ואבץ

במידה ואני מצליח להתאמן רק פעם בשבוע, האם ניתן להשלים את החסר בבית בעזרת מתח, trx, משקולות יד וכו'? זה בכלל אפקטיבי?
עקרונית אימון אחד בשבוע עלול להוביל לפציעות או לקושי מאוד גדול להתקדם אבל מאחר ואין באמת ברירה לך על זה אבל אל תלך בכל הכוח באימון משקולות ותקפיד על חימום טוב

• פותח/ת השרשור
תודה רבה קוצר ויוגב,

אני מגיע לכל אימון באקסטזה, לכן אני מוצא את עצמי מושך עוד תרגיל ועוד סט...
האם כדאי לצרוך חטיף חלבון כלשהו אחרי שעה, ולהמשיך? אני לא מרגיש רעב במהלך האימון עצמו, ואם לא הייתי בלחץ לחזור לאישה הייתי מוסיף עוד תרגילים וסטים לאימון.

בנוגע למוליטוויטמין - האם יש משהו מומלץ לכאלו שאינם ספורטאים במשרה מלאה? ממחקר קצרצר שעשיתי הגעתי לV-75 של סולגאר, ולopti-men של optimum, שניהם מקבלים ביקורות רשת טובות בארץ ובחו"ל. התזונה שלי סבירה ע"פ בדיקות דם שעשיתי (פרט למעט עודף כולסטרול), אבל אני רוצה להיות מעבר ל"סביר".

אני עוקב אחרי הביצועים שלי בטבלת אקסל ואני בהחלט רואה עלייה הדרגתית כמעט בכל אימון, אבל בניגוד להנחיה שאחרי שלושה חודשים צריך לעבור לתוכנית AB או ABC, אני אהיה חייב להישאר במתכונת של כל הקבוצות באימון-וחצי השבועי שלי.

תודה רבה קוצר ויוגב,

אני מגיע לכל אימון באקסטזה, לכן אני מוצא את עצמי מושך עוד תרגיל ועוד סט...
האם כדאי לצרוך חטיף חלבון כלשהו אחרי שעה, ולהמשיך? אני לא מרגיש רעב במהלך האימון עצמו, ואם לא הייתי בלחץ לחזור לאישה הייתי מוסיף עוד תרגילים וסטים לאימון.

בנוגע למוליטוויטמין - האם יש משהו מומלץ לכאלו שאינם ספורטאים במשרה מלאה? ממחקר קצרצר שעשיתי הגעתי לV-75 של סולגאר, ולopti-men של optimum, שניהם מקבלים ביקורות רשת טובות בארץ ובחו"ל. התזונה שלי סבירה ע"פ בדיקות דם שעשיתי (פרט למעט עודף כולסטרול), אבל אני רוצה להיות מעבר ל"סביר".

אני עוקב אחרי הביצועים שלי בטבלת אקסל ואני בהחלט רואה עלייה הדרגתית כמעט בכל אימון, אבל בניגוד להנחיה שאחרי שלושה חודשים צריך לעבור לתוכנית AB או ABC, אני אהיה חייב להישאר במתכונת של כל הקבוצות באימון-וחצי השבועי שלי.
אין טעם להתפרע עם אימון עצום, כל עוד השגת את היעד
ומומלץ איזה חטיף חלבון או שייק, כי אחרי שעה-שעה וחצי הטסטוסטרון מתחיל לרדת, והקורטיזול עולה, מה שמוריד דרטית את יעילות האימון אחרי הזמן הזה, אבל מנוחה קצרה עם משהו לאכול יוריד את הקורטיזול משמעותית
והמולטי וימין של סולגר אני לא מכיר, אבל לדעתי זה של אופטימום יהיה אחלה

האם כדאי לצרוך חטיף חלבון כלשהו אחרי שעה, ולהמשיך? אני לא מרגיש רעב במהלך האימון עצמו,
אין צורך, במיוחד אם אכלת ארוחה לפני האימון. הכוונה לא ישר לפני אלא שאתה לא מתאמן בצום (אחרי שינה לפני אוכל למשל)

עקרונית אימון אחד בשבוע עלול להוביל לפציעות או לקושי מאוד גדול להתקדם אבל מאחר ואין באמת ברירה לך על זה אבל אל תלך בכל הכוח באימון משקולות ותקפיד על חימום טוב
כיצד אימון אחד בשבוע גורם לפציעות?...

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על הייעוץ!

הייתי שמח להמלצה על מולטיוויטמין לכאלו שאינם מתאמנים בעצימות גבוהה, בעדיפות לכדור אחד ביום.
הבנתי שאת המולטיוויטמין של אופטימום צריך לקחת 3 פעמים ביום, ואני מרגיש שאני לא מספיק פעיל בכדי להצדיק כזו תוספת.

סולגאר נמכר בחנויות הפארם למיניהן, הוא לא נחשב מותג מוכר?

Back
למעלה תחתית