העלאת מסת שריר- המסטרינג

הדר25

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
במהלך בניית תוכנית אימון בחדר כושר ביקשתי מהמאמן תרגילים להלעאת מסת שריר הגלוטאוס. משום מה, קיבלתי מהמאמן תרגילים אשר עובדים בעיקר על ההמסטרינג לפי מה שמתברר לי בדיאבד. האם פיתוח ההמסטרינג הינו משפיע על הישבן? תודה.
*צירפתי דוגמאות לתרגילים אחדים שקיבלתי בבנית תכנית האימון, שהשריר המרכזי בהם הינו ההמסטרינג

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 7.2 · צפיות: 356
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 12.7 · צפיות: 270
ברוכה הבאה לפורום הדר

סקוואט יפתור את כל בעיותייך בנושא הזה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה המהירה:)
אני עושה סקוואטים בנוסף . אבל כן מענין אותי לקבל תשובה על השאלה.
אני רוצה לדעת האם להמשיך באימונים הללו והאם הם אכן "תורמים" גם לשריר הגולטאוס.
או לשנות לתרגילים אחרים...
תודה

לא. שני התרגילים גורמים לתנועה של כפיפה בברך. תנועה שההאמסטרינג אחראי עליה באופן בלעדי.
ההאמסטרינג מבצע יחד עם הישבן תנועה נוספת, פשיטה באגן, שמתבצעת בתרגילים כמו דדליפט, סטיף לג דדליפט, דדליפט רומני, Hip Thrusters, פשיטות בכיסא רומי ועוד.
אלו תרגילים עדיפים לפיתוח הישבן וההאמסטרינג יחדיו. אפשר לשלב גם תרגילים שגורמים לכיפוף בברך, אך להתייחס אליהם כמו שהם, תרגילים מבודדים להאמסטרינג.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה. אז אם הבנתי נכון, בכדי לעבוד על שריר הגולטאוס כדאי לי לבצע תרגילים ספציפיים ופחות את התרגילים של כפיפה בברך כיוון שהשריר האחראי לזה הוא ההאמסטרינג. או שאשלב בין השניים בתרגילי פשיטה באגן?

יום טוב=]

התרגילים שהוצעו לך פשוט לא יעשו כלום לישבן.
תרגילים שמערבים פשיטה באגן מפעילים את הישבן וההאמסטרינג.

• פותח/ת השרשור
המון תודה על העזרה!!!!
אשמח להכיר תרגילים שהשריר העיקרי הינו הגולטאוס. חוץ מסקוואט ומכרעיים.

התרגיל השני בין יעבוד עליו, אבל, מה שיגביל אותך בתרגיל יהיה ההאמסטרינג, התרגיל הראשון לעומת זאת לא ממש
התפקיד של הגלוטאוס הוא נעילת הטורסו והרגליים בקו אחיד, אז כל תרגיל כזה יעשה את העבודה

Back
למעלה תחתית